ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » sob 06. dub 2013 8:40:00

To souhlasím. Pokud nejdeš lepší řešení, sem s ním.
Ale pokud je toto řešení na noc, tak si myslím že je plně dostačující a jednoduchý.

Dá se udělat i řešení s vyzváněním ale tam jsou potřeba řešit i vibrace a to mě z nějakáho důvodu nejde nastavit. Ani přes tasker ani přes audio control


Samsung Galaxy Nexus


Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » sob 06. dub 2013 8:47:54

Asi každé riešenie je o kompromise.

Ja mám vyhovujúce riešenie cez audio control, no platené. Riešenie zadarmo zase nie je dokonalé, ale aspoň funkčné :)

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11303
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Tasker

Příspěvek od Jumbo78 » sob 06. dub 2013 12:13:56

Teď jsem to testoval. Když nastavím ringer volume na 5 a notification volume na 0, nastaví se to správně... Pokud nastavím jen ringer volume, je i notification volume stejná
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Musky80
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: úte 22. úno 2011 18:18:22
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Musky80 » sob 06. dub 2013 21:50:08

Mám android 4.2.2 a na nastavení některých věcí jsem si musel stáhnout Security Setting. např airplane mód, je zdarma. musí se ohlídat když chcete něco vypnout zda není už vypnuté, hlásí mi to potom error.


LiborP
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 10. kvě 2011 23:17:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Tasker

Příspěvek od LiborP » ned 07. dub 2013 18:30:59

Mám na kartě uložené nějaké starší, dočasně nepoužívané ve formátu *.XML. Chtěl jsem se do jednoho z nich podívat a zjistil jsem, že nedokážu z karty žádný task naimportovat. Tak jsem zkusil uložit vlastní aktuálně používaný task a taky nejde naimportovat.
Projevuje se to tak, že sice vidím strukturu adresářů, ale vypadá to tak, jako by v nich nebyl žádný obsah. A třeba v adresáři "Autobackup" sice vidím adresáře s jednotlivými zálohami, ale uvnitř těch adresářů Tasker nic nevidí. Jaýkoliv jiný filemanager tam ty uložené tasky najde. Je to problém aktuální verze Taskeru, nebo je něco blbbě u mě v telefonu?

Tasker 4.0u1m, Nexus S, Cyanogenmod 10.0.0



sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » ned 07. dub 2013 18:57:48

Potřeboval bych pomoci jak udělat, aby se na základě záznamu v kalendáři nastavil budík.

Uživatelský avatar

Sentinel
Androiďák!
Příspěvky: 311
Registrován: sob 27. srp 2011 7:22:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Sentinel » ned 07. dub 2013 20:22:16

Honor 20 Pro - 8GB/256GB
FW 10.1.0.250(C431E10R5P1)
EMUI 3.1.0


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » ned 07. dub 2013 20:25:43

O tomhle vím. Já jen, jestli tasker nenastaví jednoduše budík, který je přímo v Androidu.


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » ned 07. dub 2013 20:26:24

Lidčky, tak mám první hokus pokus, ale taky první zásek.
Mám 2 profily
Profil Noc 1 (čas od 22: do 7:00) - přiřazený TASK Noc (kde mám Silent Mode ON)
Profil Noc 2 (když je aktivní Pofil Noc1 + někdo volá) přiřazený TASK Noc,někdo volá (kde mám Silent Mode OFF)

Funguje to dobře, smsky a notifikace jsou zticha a když někdo volá, tak se telefon ozve.
Jak se teď elegantně po hovoru (uskutečnným či zmeškaným to je jedno) vrátit z profilu Noc 2 zpět na Noc 1 ???

Váňa


niveses
Androiďák!
Příspěvky: 306
Registrován: stř 07. pro 2011 19:26:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4
Rom: Nejsem

Re: Tasker

Příspěvek od niveses » ned 07. dub 2013 20:50:44

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli lze v tasku vytvořit toto. Kupují si NFC tagy a potřeboval bych, aby na jednom tagu bylo zapínání/vypínání WiFi. Pokud je zapnutá, ať se vypne a obráceně. Takže pokud bych na ten tag zapsal příkaz z taskeru a ten by pak udělal co potřebuji. Lze to tak udělat? S taskerem nemám žádné zkušenosti.
Díky


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Re: Tasker

Příspěvek od cmis » ned 07. dub 2013 21:29:48

Ivanhoe píše: Jak se teď elegantně po hovoru (uskutečnným či zmeškaným to je jedno) vrátit z profilu Noc 2 zpět na Noc 1 ???
Udělej si další profil "Phone Offhook" a do tasku dej "Noc 1".
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

mpmajo
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 08. črc 2010 12:35:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire LeeDroid HD 3.3.3-R5 S-Off

Re: Re: Tasker

Příspěvek od mpmajo » ned 07. dub 2013 21:45:50

Ivanhoe píše:Lidčky, tak mám první hokus pokus, ale taky první zásek.
Mám 2 profily
Profil Noc 1 (čas od 22: do 7:00) - přiřazený TASK Noc (kde mám Silent Mode ON)
Profil Noc 2 (když je aktivní Pofil Noc1 + někdo volá) přiřazený TASK Noc,někdo volá (kde mám Silent Mode OFF)

Funguje to dobře, smsky a notifikace jsou zticha a když někdo volá, tak se telefon ozve.
Jak se teď elegantně po hovoru (uskutečnným či zmeškaným to je jedno) vrátit z profilu Noc 2 zpět na Noc 1 ???

Váňa
Prípadne vytvoriť v Profile Noc 2 exit task
1. Phone - End Call
2. Tasker - Profile Status - Profil Noc 2 - Off
3. Tasker - Profile Status - Profil Noc 1 - On

Len neviem ako by sa chovala funkcia End Call pri nezodvihnutom hovore, treba vyskúšať.


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pon 08. dub 2013 7:11:10

No díky za tipy, ale nestačilo by v druhém profilu Noc 2 přidat Move To Exit - skok do profilu Noc 1 ?
Jenže ono mi nejde přidat Move To Exit. V prvním profilu bez problému, ale v druhém lze jen přidat další TASK a všechno má zelenou šipku směr doprava. Takže to asi nepůjde, že ? Že by to bylo podmínkama profilu (není to závislé na čase, ale události) ?

Radši bych totiž toho měl co nejméně, neb už teď vidím, jaký tam budu mít za chvilku nepořádek...

Váňa

PS: Mimo http://taskermagie.blogspot.cz/ - neznáte další návodové české(případně jednoduché anglické) stránky s návody na TASKER ?
PS2: Jinak všem moc díky za předchozí tipy, rozhodně toto fórum plní svůj účel - cením si Vašeho času :!:


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » pon 08. dub 2013 7:13:35

Ahoj,
měl bych dotaz...Mám v telefonu vytvořenou skupinu VIP kde mám několik lidí. Když jsem doma a v noci nabíjím telefon tak se mi telefon ztlumí, ale chtěl bych aby když mi bude volat někdo z VIP skupiny aby telefon začal zvonit. Chtěl jsem použít EVENT Phone Ringing, ale tam je problém, že bych tam musel vypsat jednotlivé kontakty což se mi moc nechce. Chtěl bych použít tu VIP skupinu. Nevíte někdo jak to správně zapsat?

Díky moc Martin

Uživatelský avatar

mpmajo
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 08. črc 2010 12:35:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire LeeDroid HD 3.3.3-R5 S-Off

Re: Tasker

Příspěvek od mpmajo » pon 08. dub 2013 13:37:15

@Ivanhoe

Teraz som vyskúšal vytvoriť profil a funguje perfektne, či už pri zodvihnutom alebo zmeškanom hovore.
Profil napr. Noc1 - Time - 22:00 až 6:00
Task Noc1
1. Audio - Silent Mode - On

Profil Noc2
1. Time - 22:00 až 6:00
2. State - Phone - Call - Incoming
Task Noc2
Audio - Silent Mode - Off
Potom pridržať prst na vytvorenom tasku Noc2 a z ponuky vybrať Exit Task
Noc2Exit
1. Phone - End Call
2. Audio - Silent Mode - On

Navyše tá podmienka End Call si myslím že tam ani nemusí byť, pretože ukončením hovoru sa profil Noc2 deaktivuje a spustí sa exit task.


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pon 08. dub 2013 15:12:16

No, super, ale v tom druhém profilu když dám podmíku (čas + někdo volá) tak pak nemohu přidat Move To Exit(červenou šipku doleva). V prvním profilu bez problému, ale v druhém lze jen přidat další TASK a všechno má zelenou šipku směr doprava.

Prostě když je více podmínek, tak mám smulíka, když tam nechám jen jednu podmínku, tak no problem.
To bude určitě nějaká botička :help: co dělám špatně ?

Uživatelský avatar

mpmajo
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 08. črc 2010 12:35:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire LeeDroid HD 3.3.3-R5 S-Off

Re: Tasker

Příspěvek od mpmajo » pon 08. dub 2013 15:20:37

Však to čo som písal vyššie funguje, tak to použi. To End Call tam nie je potrebné


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pon 08. dub 2013 15:28:00

Chlape, moc si vážím Tvého úsilí a možná jsem natvrdlý já... ale já se zaseknu v bodě:
Potom pridržať prst na vytvorenom tasku Noc2 a z ponuky vybrať Exit Task
Já tam pak mám v ponuke len
Select Differnet Task
Unlink Task

to co Ty píšeš se mi objeví až když vyhodím ..... ááááá!!!

Už jsem na to přišel, Ty používáš State -Phone - Call - Incoming
a já používal (ale fungovalo to taky až na ten výše popisovaný problém) Event - Phone Ringing - Any contact
No ok, díky moc za pomoc


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pon 08. dub 2013 16:02:17

Nu ke štěstí mi schází pouze jedna věc a to variabilní lock screen.

Chci si vytvořit 2 profily DOMA a VENKU, mimo jiné bych rád, aby telefon, když jsem doma po mě nechtěl číselný PIN lock screen(nebo gesto) a když jsem venku, tak ano. Doma totiž telefon tisíckrát beru do ruky a je to zbytečná věc navíc.
Vím, že ve verzích Androida 4.0 a výše tato funkce trochu zlobí (nesmí se pak klikat do notifikační lišty), ale to bych skousnul.

Poradíte ?

Uživatelský avatar

mpmajo
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 08. črc 2010 12:35:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire LeeDroid HD 3.3.3-R5 S-Off

Re: Tasker

Příspěvek od mpmajo » pon 08. dub 2013 16:45:45

Tu by tiež nemal byť problém.
Vytvoril by som profil napr. Doma
1.Event - Display - Display Unlocked
a ešte by som pridal buď podľa Wi-fi, alebo polohy napr.
2. State - Net - Wifi Near - a zadať svoje SSID
Task
Display - Keyguard - Off

a druhý profil napr. Vonku
Event - Display - Display Unlocked
Task
Display - Keyguard - On


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pon 08. dub 2013 16:55:25

Proč ten event Display Unlocked ?
A máš ten keyguard (ON/OFF) vyzkoušen, to jsem samozřejmě zkoušel před napsáním mého posledního příspěvku, ale nefunguje mi to.
Nestane se nic. Je možné, že se to pere s jednou apkou, která mi toto přesně dělá přes widget, ale když jsem zkoušel Llamu, tak ta to přebila... Nu, tak ještě jednou - máš to odzkoušené ? Mám Androida v. 4.1.2 (Google Nexus S)
Naposledy upravil(a) Ivanhoe dne úte 09. dub 2013 20:30:32, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

mpmajo
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 08. črc 2010 12:35:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire LeeDroid HD 3.3.3-R5 S-Off

Re: Tasker

Příspěvek od mpmajo » pon 08. dub 2013 17:18:28

Nemám to odskúšané, bol to len prvý nápad. S tým Display Unlocked máš pravdu úplne by stačilo len Wifi Near. No ako vravím je potrebné to odskúšať.


lukass232
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 16. čer 2011 11:02:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG L9 P760

Re: Tasker

Příspěvek od lukass232 » stř 10. dub 2013 10:49:34

Potreboval by som poradit ako vypnut upozornenia v liste o prijati odoslanej sms spravy. Skusal som cez nastavenia upozorneni sms vypnut upozornenia odoslani spravy, ale to mi nevypne upozornenie v liste o prijati odoslanej sms. Vzdy musim stiahnut listu a dat vymazat upozornenie. Chel by som len zvukove upozornenie o prijati odoslanej spravy, ale aby v liste oznameni oznamenie nebolo. Cez tasker to zatial nastavit neviem, aplikaciu som zacal pouzivat len teraz. Mam HTC Wildfire S, rootnuty. Ide o systemovu aplikaciu Správy.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » stř 10. dub 2013 11:16:03

Ivanhoe píše:Nu ke štěstí mi schází pouze jedna věc a to variabilní lock screen.
Řeším to samé. Našel jsem jsem YT video, kde týpek radí Secure Settings plugin. Vyžaduje ROOT.
Sám jsem zatím nezkoušel, ale dle videa to funguje.

UPDATE: Tak nefunguje... :( Chvili se tvaril, ze ano, ale po delsi dobe opet naskoci pattern. I kdyz se v Secure Settings hlasi jako vypnuty (current status: disabled).

UPDATE 2: Vypada to, ze je to zpusobeno Cerberem. Pokud mate tuto aplikaci nainstalovanou, tak se to tluce a Cerberus vzdy prepise puvodni prikaz.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » čtv 11. dub 2013 12:06:24

Nu, mě se zdá, že mi to na chvilku zafungovalo, ale mám v tom teď zmatek a hlavně no time. Ještě s tím zalaboruji a dám vědět.
Rozhodně vím, že to teoreticky by to fungovat mělo, neb mě na to funguje jeden widget no lock screen(až na bug, že se nesmí ťapat v notifikační liště, ale na to už jsem si zvykl).

Ještě pls napiš co jsi v tom Securete settings zkusil za volbu... dík.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » čtv 11. dub 2013 12:11:15

V Secure Settings mam jen povolenou zmenu "Keyguard". To je cely.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » ned 14. dub 2013 17:49:24

Tak mi napadlo, chcem si nastavit hlasitost zvonenia na 1, ked je mobil v koliske. Da sa to nejak nadefinovat? Ked je napr. v nabijacke alebo autonabijacke, chcem mat zvonenie normalne.


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 15. dub 2013 18:14:14

State: Docked

Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » úte 16. dub 2013 23:40:51

Mam profil, ze ked state = docked, tak sa mi vypne zvonenie. nefunguje to, takze to nebude tym..
Naposledy upravil(a) Jacho dne stř 17. dub 2013 5:40:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Predosle prispevky sa necituju!

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » stř 17. dub 2013 7:10:16

A objeví se ti ikona, ze je mobil zadokovan? Ptze jestli je to jenom nějaká kolibka, tak to mobil nepozná. Vyřešil jsem to profilem, kde mám podmínky, ze když v určitý čas jsem připojen na určitou WiFi a zároveň připojim "nabijecku"/zdroj, tak se provede task.

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host