ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » stř 17. dub 2013 7:15:03

Ukaze sa mi tusim, ze mobil je pripojeny cez usb. Je to koliska KiDiGi.




Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » stř 17. dub 2013 7:58:00

Tu mám taky :) Takže to musíš nastavit oklikou. Jak jsem psal.

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » stř 17. dub 2013 8:19:26

Co vyzkoušet USB Plugged
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » stř 17. dub 2013 14:51:58

USB Plugged zabralo. Dakujem

Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » čtv 18. dub 2013 19:04:38

Funguje niekomu kill app? Ked mam v koliske mobil, zapne sa mi AirDroid. Ked mobil vyberiem, chcem, aby sa mi aplikacia vypla. Ona sa sice vypne, no o 3-4 sekundy sa zapne opat.



Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pát 19. dub 2013 14:16:14

Tož další zákys:

Chci, aby když mi někdo volá (za určité podmínky) tak, aby po pár vteřinách telefon přešel do silent mode.
Pak, aby se zasejc vše uvedlo do původního nastavení
Tedy: někdo volá, krátce to zazvoní, ticho

Task mám:
wait 2sec
silend mode ON
wait xxsec
silent mode OFF
při simulaci to funguje dobře...

No, problém nastává ten, že když mi někdo zavolá, tak telefon neudělá nic.
ALE! Když v okamžiku volání telefon(obrazovku) vypnu/zapnu, tak to naskočí. Prostě to chce nějaké nakopnutí.
Takže problém bude v podmínkách, kde mám
1) aktivní jeden TASK
2) Call Incoming, *

Poradíte ? :help:

Váňa

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » stř 24. dub 2013 9:29:23

Přátelé... nějak mi to nejde :)

Moje situace:
Mám dva profily Work (docked) a Outside (krom jiných samozřejmě). Profil Outside je nastaven tak, aby se spustil, kdyz jsem z dosahu pracovni wifi. Potud vse funguje perfektne. Problem ale je, ze nam v praci obcas na par sekund vypadne wifi. Tim padem Tasker hned spusti Outside profil. Takže bych potreboval nastavit, aby když je aktivni profil Work (docked) se nepoustel Outside.

Zkousel jsem to ruznymi cestami a procital jsem nekolik navodu na ruzne veci - dostal jsem se az k variables. Takze jsem zkousel nastavit pri spusteni %Work na 1. Jenze pak uplne nevim jak dal. Jiste, musim nastavit, ze pokud %Work je 1, tak neaktivuj profile Outside. Pripadne obracene - Outside aktivuj jen v pripade, ze je %Work 0... I kdyz vim, jak to logicky nastavit, nedokazu to proste nejak v Taskeru zpracovat :-/

Diky za jakekoli postrceni.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Uživatelský avatar

F.E-R.Y
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: pát 18. lis 2011 8:20:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 SM-G930F

Re: Tasker

Příspěvek od F.E-R.Y » čtv 25. dub 2013 7:12:01

Zkusím to takhle:
V profilu Work máš nějaký task např. Work_Task nastav v něm Varible Set %Work To 1
Nasledně v profilu Work si nastav exit task např. Work_Exit_Task kde kromě jiného Nastav Varible Set %Work To 0 (to proto aby se ti po odpojení od doku mohl vůbec aktivovat profil Outside)

Pak v profilu Outside maš jistě nějaký task např. Outside_Task tam si udělej na začátku následující podmínku v Task->If zadej varible %Work !~ (Doesnt Match) 1
Tohle dej jako první řádek v tasku (tím se ti samozřejmě odsadí zbytek tasku)
No a na konec task přidej Task->End If

No a to by mělo být vše.
Mělo by to fungovat tak, že když se připojíš k doku nastaví se proměnná. Když budeš se ti odpojí pracovní wifi, tak se sice spustí profil Outside, ale nic neprovede, protože není splněna podmínka. Pokud ovšem odpojíš z doku, tak se v rámci exit tasku nastaví varible na 0. A pokud odejdeš z dosahu pracovní wifi tak se spustí profil Outside a podmínka je splněna a spustí se ti profil.

Snad nějak takhle by to mohlo být. S varibles se dají dělat úplně divoký věci :)
Motorola Amio -> Siemens M55 -> SE K750 -> SE G900 -> SGS II (CM 10.2) -> S7 (DE)

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » čtv 25. dub 2013 9:06:11

LUXUSNÍ! Děkuji! :yes:

Za prvé jsem zapomněl na fci "exit task" a za druhé jsem vůbec nevěděl o těch podmínkách - ted už mi to celé dává smysl :)

EDIT: Tak někde musí být chyba. Ted se najednou zase prepnul na OUTSIDE profil ... neco se muselo stat s tou promennou, ptze IF - END IF mam dobre... :-/
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Musky80
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: úte 22. úno 2011 18:18:22
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Musky80 » čtv 25. dub 2013 10:28:52

a co jenom zvetsit interval kontroly pripojeni v nastaveni taskeru?


motorkar1234
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: ned 09. zář 2012 10:11:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2
Rom: JellyBam

Re: Tasker

Příspěvek od motorkar1234 » čtv 25. dub 2013 18:28:17

Já bych to resil jednoduse pres Wait...

@telefon    


LiborP
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 10. kvě 2011 23:17:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Tasker

Příspěvek od LiborP » stř 01. kvě 2013 22:49:13

Kvůli nefunkčnosti telefonu s Androidem jsem nedávno musel vytáhnout ze šuplíku starou Nokii 6300 a absolvoval jsem s ní cestu napříč republikou. Docela jsem se divil, když jsem zjistil, že dost často se na display Nokie pod názvem sítě zobrazuje i název obce, kterou jsem právě projížděl. Předpokládám, že je to jedna z informací, kterou šíří GSM vysílače. Šlo by s tímto "určováním polohy" nějak pracovat v Taskeru? Dokážu něčím z GSM signálu dostat stejné informace o poloze, jako ve stařičké Nokii?


LiberX
Androiďák!
Příspěvky: 464
Registrován: ned 18. bře 2012 14:29:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S I
Twitter: AppDroid_cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od LiberX » sob 04. kvě 2013 8:35:07

Nevim, jak Tasker (nepouzivam, prijde mi moc slozity), ale jeho silná konkurence Automagic to umí.
Znáte portál AppDroid.cz? Aktuální informace z Android scény, recenze Android aplikací a her.

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od kecinzer » pon 06. kvě 2013 6:50:28

LiborP:
Tasker samozřejmě umí určovat polohu na základě GSM buněk (cell near). Dají se na tom postavit celkem slušné profily :).
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


Musky80
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: úte 22. úno 2011 18:18:22
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Musky80 » pon 06. kvě 2013 12:15:02

Cell near je dobry. Doma se ukaze ale na jednom miste 15 ruznych cisel. Mel jsem task s upozornenim, bezel cca 48 hodin. Posledni hodinu uz zadna nova. Zkousel jsem to i ve meste, tam jsem myslim mel 10. Ja pouzivam spis wifi near, narocnejsi na baterii ale ne na pocet.


LiborP
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 10. kvě 2011 23:17:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Tasker

Příspěvek od LiborP » pon 06. kvě 2013 21:24:47

Cell Near znám, o ten mi nešlo - ten zjišťuje ID GSM buňky. Zajímalo mě, jak z GSM signálu dostat název obce. Jak jsem psal, jel jsem se starou Nokií 6300 v autě a pod názvem sítě jsem viděl střídavě jména Zakupy, Mimon, Ralsko... a to podle toho, kudy jsem zrovna jel.
kecinzer píše:LiborP:
Tasker samozřejmě umí určovat polohu na základě GSM buněk (cell near). Dají se na tom postavit celkem slušné profily :).

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » pon 06. kvě 2013 21:48:35

Zapni si v androide príjem informačných sms, kanál 50. Každou zmenou polohy, mestskej časti, dediny ti bude chodiť sms...dosť otravné a aj ti na fóre riešené ako to vypnúť :)

Ale zobrazovať názvy lokalít ako to vedeli staré nokie android nevie


LiborP
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 10. kvě 2011 23:17:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3

Re: Tasker

Příspěvek od LiborP » pon 06. kvě 2013 22:11:31

Hm, tak dík. Sice jsi mě nepotěšil, ale aspoň vím na čem jsem.

[quote="dufko"]Zapni si v androide príjem informačných sms, kanál 50. Každou zmenou polohy, mestskej časti, dediny ti bude chodiť sms...dosť otravné a aj ti na fóre riešené ako to vypnúť :)

Ale zobrazovať názvy lokalít ako to vedeli staré nokie android nevie[/quote


motorkar1234
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: ned 09. zář 2012 10:11:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2
Rom: JellyBam

Re: Tasker

Příspěvek od motorkar1234 » úte 07. kvě 2013 6:11:50

Udělat to jde. Ale je k tomu potřeba být připojený na data. Pomoci get location a tzv. WOEID to udelas.

@telefon    


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » úte 07. kvě 2013 23:38:00

Ahoj měl bych dotaz: Mám tablet a koupil jsem si Číny BT klávesnici. Pomocí programu https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result se mi podařilo klávesnici přemluvit psát hezky česky.

Teď lze nějak v Taskeru udělat to aby když se klávesnice přes BT připojí (to není problém) nastavit konkrétní klávesnici jako výchozí? A po odpojení zase vrátit tu původní? Dokážu pouze jenom aby mi vyskočil dialog pro výběr klávesnice, ale já bych chtěl aby se to vybralo rovnou a nemusel pokaždé vybírat klávesnici při připojení/odpojení.

Dokázal by mi někdo poradit?

Díky moc

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » stř 08. kvě 2013 0:55:37

Tasker myslím umí simulovat kliknutí apod. Jen nevím přesně kde to je. Zítra se podívám po videu kde jsem to viděl.

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » stř 08. kvě 2013 6:10:23

Input - dpad
Tam můžeš simulovat stisknutí šipek a enteru
Samsung Galaxy Nexus


tlamik
Stálý androiďák
Příspěvky: 167
Registrován: čtv 17. kvě 2012 7:20:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS3 CM11 M11
Tablet: 7" Android Yoga 2

Re: Tasker

Příspěvek od tlamik » stř 08. kvě 2013 6:19:48

Přes Secure Settings plugin jde v Taskeru volit input method


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » stř 08. kvě 2013 7:30:58

Podotýkám, že v tabletu není ROOT proto hledám variantu bez ROOTu.
DPAD bohužel v mém tabletu není dostupný. Jde o Samsung Galaxa Tab 2 7.0 Wifi P3110

Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » čtv 09. kvě 2013 15:57:20

Tak mi napadlo, rád by som si vytvoril profil:

keď mi niekto volá a napr. do 1 minúty nedvihnem/nezruším hovor, aby sa automaticky vyplo zvonenie. Samozrejme len pokiaľ mobil zvoní. Je to nejak možné?


Musky80
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: úte 22. úno 2011 18:18:22
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Musky80 » pát 10. kvě 2013 12:56:25

Podminka
Phone ringing - dá se nastavit pro všechny, oblíbené nebo jen někoho

Task
Ringer volume např 7
Wait - pauza, dají se nastavit hodiny, minuty, sekundy
Ringer volume 0

Uživatelský avatar

Renik
Stálý androiďák
Příspěvky: 192
Registrován: ned 22. črc 2012 16:27:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 4
Rom: KitKat 4.4

Re: Tasker

Příspěvek od Renik » pát 10. kvě 2013 18:43:12

Dakujem, funguje super, akurat mi potom stale ostane tiche zvonenie.. exit task sa tam neda dat.. ako to vyriesim?


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pát 10. kvě 2013 19:18:25

Tak si tam dej třeba další wait

Wait - pauza, dají se nastavit hodiny, minuty, sekundy
Ringer volume třeba 7


kopap
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 09. zář 2012 17:12:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SXP JB

Re: Tasker

Příspěvek od kopap » stř 15. kvě 2013 11:58:12

Dotaz pro znalce :? pred 10 lety jsem mel na jednom vecku od Motoroly WM 2003 kde byl defaultne zcela funkcni tzv. automaticky profil. Ten fungoval tak, ze na zacatku kazde udalosti, ktera byla "busy" prepnul telefon jen na vibrace a po jejim skonceni zase na normalni zvoneni. Po dvou letech pouzivani tohoto telefonu jsem si na tu funkci zvykl tak, ze dodnes casto zapomenu telefonu zvoneni vypnout (pak mam ostudu, kdyz telefon zazvoni nevhod) nebo zase zapnout (pak se mi zas nikdo nedovola) - situaci na kratkou dobu vyresil Profile scheduler, ktery umi ovladat vyzvaneni podle podminek kalendare ale protoze defaultni kalendar androidu se synchronizuje jen -1mesic +11mesicu a ja potrebuju i +vice jak rok musel jsem prejit na kalendar Calengoo (132,50 Kc) ktery je sice super ale nesynchronizuje se pomoci def.kalendare a ja zase si delam ostudu se zapnutym vyzvanenim, protoze ty podminky nejdou nastavit... Poradi nekdo - umel by to Tasker? :help:


lobotor
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: pát 28. pro 2012 23:41:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SG4
Tablet: NOTE 8

Re: Tasker

Příspěvek od lobotor » stř 22. kvě 2013 7:19:40

Pánové nenapadá vás jak zadat že pokud se připojím k jednomu zařízení tak chci aby se automaticky připojil k druhému zařízení ?

v autě mám BT napřehrávání hudby, a chci aby když se připojí k HF tak automaticky připojil i to druhé. nikde nemohu najít možnost jak to zadat ...

díky za radu

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host