ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od TMa24 » stř 12. bře 2014 23:13:44

Ako tak guglujem tak zisťujem že bez rootu a modifikovaného systému sa nezaobidem. Divím sa že taká jednoduchá vec nejde nijako rozbehať.




Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » čtv 13. bře 2014 1:31:23

Na androide 2.2 to išlo v pohode, problémy sú od verzie 4, Google to zablokoval kvôli bezpečnosti.

píšem z tabletu


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » čtv 13. bře 2014 10:44:08


Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » čtv 13. bře 2014 12:48:16

Mocný nastroj to je, ale nikde nie je uvedené prepínanie 2G/3G. Jedine že by to zabudli dať do popisu, čo pochybujem.

odoslané z mobilu

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od kecinzer » čtv 13. bře 2014 14:43:03

Na přepínání síťových režimů nestačí jen root. Je potřeba aby byla podpora přímo v apps/services/Telephony, nebo nějaká spešl appka - nevím jestli secure settings.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK


Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od TMa24 » čtv 13. bře 2014 15:23:46

Hej hej, je nutné modifikovať systém. Táto aplikácia (Secure settings) neobsahuje tuto funkcionalitu, teda aspoň som ju tam nenašiel aj keby som mal root.

Vie teda niekto o nejakom univerzalnom skripte alebo flashzipe, ktorý by to s taskerom rozbehal? Momentálne mám čistý nerootovany android ale kvôli tomu by som si ho rootol (nechcem upravenú romku), vďaka.

Uživatelský avatar

kecinzer
Moderátor
Příspěvky: 2142
Registrován: stř 07. dub 2010 16:46:40
Reputace: 27
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Bydliště: Děčín - perla severu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od kecinzer » čtv 13. bře 2014 15:32:36

Obávám se, že budeš potřebovat upravenou ROM.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od TMa24 » čtv 13. bře 2014 16:21:58

Hm, skúsim sám pohľadať. Vďaka

Zatiaľ som našiel túto vraj osvedčenú aplikáciu, ktorá však okrem rootu vyžaduje xposed framework. Aplikácia sa dá integrovať aj do Taskera
https://play.google.com/store/apps/deta ... .intelli3g

Uživatelský avatar

misugen
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: ned 24. lis 2013 21:13:56
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Honor 9 4-64GB B364
Mobil 2 / ROM: ASUS Zenwatch 2 Wear OS
Tablet: Teclast Tbook 11 Android 5.1 Windows 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od misugen » sob 15. bře 2014 10:59:45

Ahoj, jsem nováčkem v Taskeru a prosím o radu. Potřebuji nastavit Task na zavolání na určité číslo po příkazu z Pebble hodinek. To se mi i povedlo. Ale problém mám v tom že mám DualSIM telefon a po příkazu mi to skáče na výběr SIM karty. Půjde nastavit aby se rovnou vytočilo číslo z určené SIMky? Nikde jsem o tom nic nenašel, jestli jsem špatně hledal, tak mě hned nebijte. ;-)
žiju zdravě, chodím do hospody pěšky

Uživatelský avatar

urys
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: úte 08. úno 2011 23:04:05
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5 [LRX21O]
Mobil 2 / ROM: Huawei Ascend P6
Tablet: Ainol Novo Legend 7
Rom: Stock
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od urys » sob 15. bře 2014 12:44:29

Podle toho, co se pise na netu, tak to asi nejde. Nevim, jak dualsim funguje, nikdy jsem to nemel, ale nedaji se treba kontakty ulozit s nejakym priznakem, na zaklade ktereho by telefonni aplikace poznala, kterou ma zvolit sim?
Pripadne by mohlo pomoci tohle https://play.google.com/store/apps/deta ... m.selector
--
LG Nexus 5 16GB

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » sob 15. bře 2014 12:48:31

AFAIK, kontakty se tak uložit dají. Jde o to, jestli to není fce aplikace kontaktů a jestli to tasker neobchazi a nevola nějak primo.
(To nastavení jsem viděl u Prestigia. Takže nevím zda je to default fce.)

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Uživatelský avatar

misugen
Stálý androiďák
Příspěvky: 156
Registrován: ned 24. lis 2013 21:13:56
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: Honor 9 4-64GB B364
Mobil 2 / ROM: ASUS Zenwatch 2 Wear OS
Tablet: Teclast Tbook 11 Android 5.1 Windows 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od misugen » sob 15. bře 2014 15:19:08

WOW, Prestigio zrovna mám, ale tohle jsem na nic nepotřeboval, tak mě to vůbec nenapadlo. Až teď s těma hodinkama se mi to hodí. Opravdu stačí asociovat v kontaktech simku ke kontaktu a už funguje to co jsem chtěl a tak jak jsem chtěl. Díky za nakopnutí. :-)
žiju zdravě, chodím do hospody pěšky

Uživatelský avatar

ja_som
Robot
Příspěvky: 752
Registrován: čtv 22. lis 2012 7:33:37
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1 (2018) 32GB / Android 8.1.0
Tablet: Lenovo Tab 4 8" Plus 64GB / Android 7.1.1 root
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od ja_som » úte 18. bře 2014 0:28:19

Ahojte. Potrebujem pomôcť...

Mám vytvorený profil, nazvyme ho napr. "PROFIL" :) , ktorý spúšťa svoju "ÚLOHA1". Vytvoril som si "ÚLOHA2", z ktorej odkaz mám na ploche a táto "ÚLOHA2" zapína/vypína "PROFIL". Do "ÚLOHA2" by som chcel pridať dve flash správy. Prvá správa s textom "ZAP" sa zobrazí keď "ÚLOHA2" prepne "PROFIL" na ON, a druhá správa s textom "VYP" sa zase zobrazí keď sa "PROFIL" prepne na OFF.

Dúfam, že som to nenapísal veľmi zložito, a že mi bude niekto vedieť pomôcť :)


Ď.
:ugeek:

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » stř 19. bře 2014 2:29:20

Ahojte. Potrebujem pomôcť... Mám vytvorený profil, nazvyme ho..
No, udělat by to šlo pomocí proměnné, do které se uloží stav "PROFILU" a podle toho by se zobrazil text.

V tasku by byla akce "flash" a v textu hodnota této proměnné, tedy ON nebo OFF :)

Druhá možnost je, že vytvoříš druhý task :)
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5

Uživatelský avatar

ja_som
Robot
Příspěvky: 752
Registrován: čtv 22. lis 2012 7:33:37
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1 (2018) 32GB / Android 8.1.0
Tablet: Lenovo Tab 4 8" Plus 64GB / Android 7.1.1 root
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od ja_som » stř 19. bře 2014 5:05:57

No, najskôr som myslel, že budem potrebovať návod, riadny ako pre lamu, ale nakoniec som sa k tomu dopracoval :)

"ÚLOHA2":
Profile Status - name "PROFIL" - Set Toggle
Wait 100ms
Flash - text ZAP if %PANABLED ~ *PROFIL*
Flash - text VYP if %PANABLED !~ *PROFIL*


Bolo treba sa poriadne pohrabať v premenných, takže ďakujem za snahu a nasmerovanie :)
:ugeek:


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » pon 28. dub 2014 18:16:41

Další lama...
mám profil DOMA, který doma sníží trochu zvuk (ale zvuk je zapnut)
pak mám profil SÁL, který vypne úplně zvuk (stáhne na minimum)
v určitý den se stane, že oba profily běží současně, potřebuji, aby zvítězil profil SÁL a zvuky byly vypnuté
JAK to prosím udělat ?

Další věcí je, že chci, aby při zapnutém displeji(=pracuji s telefonem, mám ho v ruce), když není aktivovaný SÁL :!: se též ztišily zvuky na hodnotu "1" třeba...

Zkouším vše co umím a nic, můžete prosím nakopnout ?

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » pon 28. dub 2014 20:06:31

Když podržíš prst na profilu, klikni na ikonku nastavení nahoře a zvol vyšší/nižší prioritu.

K tomu telefonu v ruce:

Vytvoř profil:
1, Not profile active "sál"
2, nějakou podmínku pro telefon v ruce, třeba display on atp..
3, vytvoř task
Jednoduchý jak facka :)

­   
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


Duffi
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 05. srp 2011 0:47:20
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8

Re: Tasker

Příspěvek od Duffi » pon 28. dub 2014 20:56:29

Zdravím,
potřeboval bych radu ohledně profilu:
do toho kroku 2 to zvládnu, ale nevím jak udělat zbytek.
1 .zapnutí browseru, 2.zap.wifi, 3. po přechodu na domovskou stránku počkat 30s a potom vypnout wifi.
jde mi o to, aby se mi pořád nepřepínala wifi, když chodím mezi browserem a dom.strankou a aby byla nějaká úspora.
Díky :)


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 28. dub 2014 20:59:06

domovská stránka browseru?


Duffi
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 05. srp 2011 0:47:20
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8

Re: Tasker

Příspěvek od Duffi » pon 28. dub 2014 21:02:47

nene jako hlavní plocha.


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 28. dub 2014 21:06:37

Tak si tam dej exit task a tam dej Wait 30s a potom Wifi off


Duffi
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 05. srp 2011 0:47:20
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8

Re: Tasker

Příspěvek od Duffi » pon 28. dub 2014 21:11:57

a kde je exit task?


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 28. dub 2014 21:16:09

klikni na enter task a pak můžeš vložit exit task

http://www.pocketables.com/images/2013/ ... 08x543.jpg


Duffi
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 05. srp 2011 0:47:20
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8

Re: Tasker

Příspěvek od Duffi » pon 28. dub 2014 21:19:05

díky moc, jsem krok napřed dám vědět s výsledkem :P


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 28. dub 2014 21:52:45

Tohle, když upravíš, tak ti to bude fungovat, tak jak požaduješ
http://androidforum.cz/tasker-t9292-390.html#p401254

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » úte 29. dub 2014 1:40:15

WiFi skoro nic nežere
Duffi píše:funguje to, ale chybí detail, aby se wifi zůstala zapnutá když bych se do těch 30s vratil do browseru.
Stačí přece přidat variable context, který bude obsahovat hodnotu 0 nebo 1.
Když bude browser zapnutý, bude hodnota 1 když nebude, hodnota bude 0.
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


Duffi
Stálý androiďák
Příspěvky: 131
Registrován: pát 05. srp 2011 0:47:20
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Galaxy S8

Re: Tasker

Příspěvek od Duffi » úte 29. dub 2014 13:07:02

no pro mě je to španělská vesnice, mám Tasker asi 14 dní, dám na rady a večer si s tím pohraju, díky za ochotu ;)

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » úte 29. dub 2014 17:03:50

Na YT je par kvalitních tutorialu.

(­)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Ivanhoe
Androiďák!
Příspěvky: 258
Registrován: ned 02. říj 2011 22:05:50
Reputace: 0

Re: Tasker

Příspěvek od Ivanhoe » stř 30. dub 2014 7:07:20

to dawidececk
díky za rychlou odpověď... vše co píšeš jsem samozřejmě zkusil, ale asi blbě, anebo je to jinak... tákže
1) priority o kterých píšeš - opravdu je to o tom, že když se spustí dva profily jde o to, který zvítězí ? Z popisu jsem pochopil, že profily nemají priority, pouze určují vstup a exit tasks dle priorit profilů, ale ne, že jeden profil je aktivní a druhý ne. Ale říkám, jsem lama a Vy jste profíci.

2) druhá věc, když použiji u profilu víc než jednu podmínku ke spuštění ukáže se tam + jde o logické OR ? Sám nevím, neb v některých profilech mám 2 podmínky (den + konkr. čas) a to funguje (jako AND), ale když to chci použít takto
časové okénko + state: NOT running TASK - tak mi to nefunguje

Tasker je jistě príma věc, ale dokonale jsem se v tom nyní zamotal, so :help:

Váňa

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » stř 30. dub 2014 8:08:20

1, Asi jsme se špatně pochopili (nebo spíš já :D), ty tedy chceš mít spuštěný jen jeden z nich?

2, funguje to pouze jako "and"
Je to sice škoda, ale pokud chceš "or" musíš vytvořit těch profilů více :(

@telefon    
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host