ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Sentello
Robot
Příspěvky: 950
Registrován: ned 12. zář 2010 19:01:42
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: One Plus 2

Re: Tasker

Příspěvek od Sentello » ned 01. bře 2015 2:41:37

Ne





mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » ned 01. bře 2015 19:11:27

Damianus zkus AutoRemote je to doplněk pro Tasker. Lze jednoduše posílat zprávy mezi zařízeními a patřičně na to reagovat. Na cílovém zařízení stačí AutoRemote a odeslat zprávu jako notifikaci, která se zobrazí na cílovém zařízení.


1sefko
Stálý androiďák
Příspěvky: 243
Registrován: čtv 11. lis 2010 16:56:29
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: LG V30
Tablet: Samsung Galaxy Tab S3 Wi-Fi
Bydliště: SR, Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od 1sefko » čtv 05. bře 2015 23:48:59

Vedel by niekto poradiť? V mobile mám v priečinku /sdcard/Tasker/projects nakopírovaný vytvorený task (klasicky s koncovkou .prj.xml) a keď ho chcem v Taskeri naimportovať, tak mi ho Tasker vôbec nevie zobraziť, ako keby som v tom priečinku žiadny vytvorený profil (task) nemal. Vedel by niekto poradiť čo urobiť, aby ho Tasker videl a aby som ho mohol naimportovať?

EDIT: Vďaka Urysovi za vyriešenie problému (v komunite G+ Taskermagie). V nastaveniach treba vypnúť "Beginner Mode", klepnúť na domček a zvoliť "Import" (samozrejme treba mať task nakopírovaný v /sdcard/Tasker/projects (profiles, tasks). 
Naposledy upravil(a) 1sefko dne pát 06. bře 2015 23:34:35, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

urys
Stálý androiďák
Příspěvky: 227
Registrován: úte 08. úno 2011 23:04:05
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: LG Nexus 5 [LRX21O]
Mobil 2 / ROM: Huawei Ascend P6
Tablet: Ainol Novo Legend 7
Rom: Stock
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od urys » pát 06. bře 2015 21:52:03

Dal bych pryč tu první tečku v názvu souboru. V Linuxu totiž tečka na prvním místě v názvu znamená skrytý soubor/adresář, proto to asi Tasker nevidí.
--
LG Nexus 5 16GB


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pát 06. bře 2015 22:41:59

postni sem profil, zkusim to importovat


Uživatelský avatar

Damianus
Androiďák!
Příspěvky: 353
Registrován: pát 12. lis 2010 22:59:51
Reputace: 3
Twitter: damianus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Damianus » pát 06. bře 2015 22:54:00

mitch.mb píše:Damianus zkus AutoRemote je to doplněk pro Tasker. Lze jednoduše posílat zprávy mezi zařízeními a patřičně na to reagovat. Na cílovém zařízení stačí AutoRemote a odeslat zprávu jako notifikaci, která se zobrazí na cílovém zařízení.
Díky, ale tahle se mi to zrovna nehodí. Potřeboval bych to přes nějaký messenger.

Uživatelský avatar

Sentello
Robot
Příspěvky: 950
Registrován: ned 12. zář 2010 19:01:42
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: One Plus 2

Re: Tasker

Příspěvek od Sentello » úte 10. bře 2015 17:21:20

Umí Tasker přepínat síť, 3G/2G?

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2967
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » úte 10. bře 2015 18:10:06

Ako u ktorého mobilu. U môjho to nejde. Voľba tam je, ale nejde vybrať.


brm
Androiďák!
Příspěvky: 596
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+ 64GB
Mobil 2 / ROM: OnePlus 3 64GB
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: Tasker

Příspěvek od brm » úte 10. bře 2015 19:46:52

Ak je root, tak to ide..

Osobne na to používam xposed modul Intelli3G
http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=208

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2967
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » úte 10. bře 2015 23:22:13

Nejde. Root mám a napriek tomu mi to nejde.

Intelli 3g mi fungovalo - teraz neviem či to funguje aj ako plugin do taskeru, vtedy som Tasker ešte nemal


brm
Androiďák!
Příspěvky: 596
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+ 64GB
Mobil 2 / ROM: OnePlus 3 64GB
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: Tasker

Příspěvek od brm » stř 11. bře 2015 9:29:07

Mám taký pocit, že táto funkcia priamo v Taskeri fungovala iba na starších zariadeniach s Androidom 1-2.x. Na nových zariadeniach s androidom 4.x už to myslím treba riešiť cez externé aplikácie.


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » ned 05. dub 2015 16:35:44

Pánové, kolik ten tasker vůbec stojí?
Nikde jsem o tom nic nenašel.
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000

Uživatelský avatar

Damianus
Androiďák!
Příspěvky: 353
Registrován: pát 12. lis 2010 22:59:51
Reputace: 3
Twitter: damianus
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Damianus » ned 05. dub 2015 16:36:10

Cca 100


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » pát 10. dub 2015 21:03:13

Ahoj,
chtěl bych se zeptat zda-li jde v Taskeru číst rychlost podle GPS...
Mám aplikaci, která v reálném čase pracuje s GPS a chtěl bych, aby když aktuální rychlost bude větší než např. 55km/h a bude spuštěná ta konkrétní aplikace aby mi to vypnulo displej a ideálně při zpomalení pod tuto hranici displej zaplo... Spíš mi jde o to čtení té rychlosti?

Předem díky za nakopnutí :-)

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » ned 12. dub 2015 3:25:32

Buďte trošku samostatnější lidi.
Damianus píše:Je možné když je splněna podmínka tak aby tasker odeslal zprávu přes whatsapp nebo telegram či gtalk?
Ano, najdi si "Touchless Chat" (joaoapps) nebo pro Whatsapp "Whats Tasker"
Umí Tasker přepínat síť, 3G/2G?
Přepínat 2G/3G jde pomocí "Secure Settings"
Ahoj,
chtěl bych se zeptat zda-li jde v Taskeru číst rychlost podle GPS...
Ano, v Taskeru je proměnná "Location Speed"
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » ned 19. dub 2015 5:39:31

Ahoj, poraadí někdo zkušený?
Potřebuji dostat do své proměnné jméno nebo číslo člověka, kterému právě volám.
Proměnná %CONAME ukazuje jméno předchozího volání, nikoli to právě probíhající!
Potřebuji to do svého projektu.
S příchozím voláním problém není, tam je to aktuální, ale odchozí ne.
Zkuste si dát STATE/PHONE/CALL/OUTGOING-any contact > POPUP text %CONAME

Nebo je nějaký jiný řešení?
Díky za tipy....
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » pon 20. dub 2015 1:02:22

O ničem nevím, proměnná se jmenuje "Called Name" což tedy funguje správně.
Můžeš si vytvořit widget tasku, který když spustíš, začne se volat a nastaví nová proměnná :D Ale to asi nechceš. Možná na to existuje nějaký plugin, zkusím něco najít a dám zítra vědět :)
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5

Uživatelský avatar

Game
Moderátor
Příspěvky: 2528
Registrován: čtv 12. bře 2009 13:21:28
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MiMax
Mobil 2 / ROM: Samsung Note 3, Huawei Mate 7
Tablet: Nexus 7(2012) 16GB CyanogenMod 12
Rom: MIUI 8

Re: Tasker

Příspěvek od Game » pon 20. dub 2015 6:14:44

Zdravicko, potřeboval bych poradit, jak nastavit pokud se mi náramek odpojí od telefonu, aby se vyplo BT a třeba cca po 10minutach zase zaplo, zkoušel sem to nastavit, ale asi špatně protože to moc neslapalo
Xiaomi MiMax MIUI 8
Na poděkování tu máme reputaci ;)
500MB FREE DropBox: http://db.tt/6MHR9sq3
5GB FREE Copy: https://copy.com?r=0IWBM1

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » pon 20. dub 2015 9:01:25

Udělal bych za pomocí dvou profilů. Aby nebyl telefon celých 10 minut probuzený.

1, State>BT Connected> jako Enter task vypnutí Profilu z bodu 2, a nastavení proměnné %BTCONNECTED na 1. Exit task vypnutí BT a zapnutí profilu z bodu 2, a nastavení proměnné z bodu 1 na hodnotu 0 nebo žádnou.
2, Time> Every 10 min> Do tasku dej: IF %BTCONNECTED = 0 - Turn Bluetooth

Snad to je srozumitelné, můžu to vytvořit a vložit sem description pro lepší orientaci :)

Příště sem dej to, co jsi vytvořil ;)
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


krevla
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 20. dub 2015 9:43:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samszng Galaxy
Tablet: Gocleaver Insignia

Re: Tasker

Příspěvek od krevla » pon 20. dub 2015 9:58:57

Mám prosbu, nainstloval jsem si trial verzi Taskera. Podařilo se mi vytvořit dva profily a k ním přiřadit tasky. K mé radosti vše fungovalo. Bohužel druhý den již ne.
První profil byl uplně triviální - otočení displeje vyvolalo změnu jasu. Nepomohlo ani profil znova zapnout a vypnout.
Nevím jestli to třeba nesouvisí s trial verzí.
Můžete mi někdo, prosím, poradit jakou začátečnickou chybu dělám?

Uživatelský avatar

Game
Moderátor
Příspěvky: 2528
Registrován: čtv 12. bře 2009 13:21:28
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MiMax
Mobil 2 / ROM: Samsung Note 3, Huawei Mate 7
Tablet: Nexus 7(2012) 16GB CyanogenMod 12
Rom: MIUI 8

Re: Tasker

Příspěvek od Game » pon 20. dub 2015 12:05:56

Díky za radu až budu mít chvilku kouknu na to, co se týče Taskeru tak zas tak nevalim :D budu se do toho muset ponořit.
Pokut bys vytvoril semdescription a vložil sem nezlobyl bych se :D
Xiaomi MiMax MIUI 8
Na poděkování tu máme reputaci ;)
500MB FREE DropBox: http://db.tt/6MHR9sq3
5GB FREE Copy: https://copy.com?r=0IWBM1

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » pon 20. dub 2015 13:32:19

krevla píše:Mám prosbu, nainstloval jsem si trial verzi Taskera. Podařilo se mi vytvořit dva profily a k ním přiřadit tasky. K mé radosti vše fungovalo. Bohužel druhý den již ne.
První profil byl uplně triviální - otočení displeje vyvolalo změnu jasu. Nepomohlo ani profil znova zapnout a vypnout.
Nevím jestli to třeba nesouvisí s trial verzí.
Můžete mi někdo, prosím, poradit jakou začátečnickou chybu dělám?
V nastavení Taskeru zapni logování a "Popup Errors/Warnings", tak zjistíš, proč to nefunguje, jestli se profil vůbec spustí, a když ano, tak proč Task neproběhne korektně :) Je možné, že Trial nefunguje správně, můžeš Tasker koupit a v 15ti minutové lhůtě ho vrátit, když to nebude fungovat ani tam. Ale spíš bych to viděl na něco jiného. Třeba se ukončí, nebo ... kdo ví takhle bez informací.
Game píše:...Pokut bys vytvoril semdescription a vložil sem nezlobyl bych se :D
Od toho tu fórum je ne? :) Až se seknu v koloně, hodím ti to sem :D
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » pon 20. dub 2015 13:52:50

Aplikaci můžeš vrátit do 1 hodiny


krevla
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 20. dub 2015 9:43:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samszng Galaxy
Tablet: Gocleaver Insignia

Re: Tasker

Příspěvek od krevla » pon 20. dub 2015 14:07:03

sNOW píše:Aplikaci můžeš vrátit do 1 hodiny
To je vcelku jedno cena je zanedbatelná - spíš mi jde o to to rozchodit.
Teď nejsem u tabletu, ale "nějaký" loger jsem tam měl zapnutý a vypadalo to že se profil vůbec nespouštěl. V sobotu jel, ale v neděli už nejel.


braun21
Stálý androiďák
Příspěvky: 77
Registrován: sob 17. srp 2013 5:51:13
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: BV6000

Re: Tasker

Příspěvek od braun21 » pon 20. dub 2015 14:31:23

dawidececk píše:O ničem nevím, proměnná se jmenuje "Called Name" což tedy funguje správně.
Můžeš si vytvořit widget tasku, který když spustíš, začne se volat a nastaví nová proměnná :D Ale to asi nechceš. Možná na to existuje nějaký plugin, zkusím něco najít a dám zítra vědět :)
Prave ta proměnná CALLED NAME blbne.
Však si zkus vytvořit profil, ktery ti u odchozího volání ukáže hlášku s informací o tom komu volas. Vypadá to že se tato proměnná aktualizuje až po Ukončení Hovoru Pokud to bbudeš zkoušet, zkus zavolat postupne na vice cisel a sleduj co ukazuje hláška.
Je tu pro mě dost důležité. Díky
Alcatel OT302 > Siemens s55 > Siemens s65(masterpatch a elfloader) > Asus P750 (wm6.1) > Samsung Xcover2(android 4.1.2) > BlackView 6000


feferon 555
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pát 24. dub 2015 9:17:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780-LiFe 07 - JB 4-2-1
Mobil 2 / ROM: THL 5000-Lite 2.1 - KK 4-4-2

Re: Tasker

Příspěvek od feferon 555 » sob 25. dub 2015 9:39:19

Zdravim, potreboval by som aby mi tasker hlasovo oznamil vzdy ked zapnem alebo vypnem GPS , task viem vytvorit cez say - %GPS GPS is ale neviem to spojazdnit do profilu aby to bolo aktivne, ked zapinam a vypinam GPS.
Lenovo P780 (ROM : LiFe 07) I THL 5000 (ROM : Lite 2.1) I LeTV 1S (X500)


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » stř 29. dub 2015 22:05:35

State - variables - variables value. Dej podmínku když GPS = on tak task kde řekneš zapnuto a do exit tasku řekneš vypnuto


milivoj
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 18. zář 2014 6:58:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy pocket neo

Re: Tasker

Příspěvek od milivoj » čtv 30. dub 2015 10:35:29

Čau lidi,
tasker vůbec neznám, ale dle pročítání fóra umí téměř vše.
Já potřebuji vyřešit následující.
Pomocí nfc štítku bych rád vyřešil jednu věc. Není problém vytvořit štítek, který mi po zasunutí telefonu do držáku v autě zapne informační aplikaci o situaci na dálnici. Problém je v tom, že aplikace nepozná připojení k nabíječce a vypíná obrazovku a já ji vždy po určité době musím odemknout, což je nebezpečné. Proto to řeším zatržením volby ve vývojářském prostředí "zůstat v vzhůru". Pak obrazovka svítí pořád. Jenže to pak zapomínám vypnout a prodlužuje to dobu nabíjení.
Takže se ptám. Umí tasker vytvořit profil, či něco podobného, kdy po přečtení štítku se mi nastaví volba ve vývojářských možnostech "zůstat vzhůru"?
Nenašel jsem zatím žádnou aplikaci, která by to uměla. Takže je opravdu tasker tak výjimečný a pomůže mi s tím?
Díky za rady.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » čtv 30. dub 2015 16:57:24

Tasker umi nastavit dobu rozsvixeneho displaye az na 23h 59m 59s.

Osobne bych to řešil nejak takto.
Pri načtení určitého NFC by tasker nastavil proměnnou X na 1. Pokud by v tuto chvíli byla i připojena nabíječka, nastavil by se task, ktery prodlouží timeout displaye. No a v případně odpojení od nabíječky by doslo k vynulování proměnné + by se timeout vrátil do původního stavu.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2967
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 57
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » čtv 30. dub 2015 17:55:14

A nie je jednoduchšie urobiť profil, ktorý sa aktivuje keď sa spustí tá tvoja aplikácia? A ako task zmeníš dobu svietenia displeja.
Po skončení aplikácie sa doba svietenia vráti na starú hodnotu.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host