ProduktivitaTasker

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

brm
Androiďák!
Příspěvky: 596
Registrován: pon 20. kvě 2013 8:16:28
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8+ 64GB
Mobil 2 / ROM: OnePlus 3 64GB
Tablet: Huawei MediaPad M2 10 16GB 5.1.1

Re: Tasker

Příspěvek od brm » čtv 30. dub 2015 19:04:24

dufko.. fungovať by to malo aj tak, v prípade Mischackovho riešenia sa predĺži timeout displeja iba po priložení mobilu k NFC štítku, v Tvojom prípade stále, ak zapne danú aplikáciu. Ide o to, čo skôr milivoj požaduje a čo je mu jednoduchšie spraviť.

Ja osobne to mám zriešené tiež cez tú premennú, s ňou sa mi spustí aj navigácia, prepne sa 2G na 3G, zvýši sa hlasitosť, jas atď. Výhodou je, že ak si napr. doma spustím navigáciu (bez priloženia k tomu NFC štítku), tak všetky ostatné premenné (sieť, hlasitosť, jas) ostávajú nezmenené.

:)





cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Tasker

Příspěvek od cmis » čtv 30. dub 2015 22:53:37

Pokud si doinstaluješ k taskeru plugin secure settings, tak tam je akce Stay awake while charging. To je myslím to co hledáš.
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Tasker

Příspěvek od Mishack » pát 01. kvě 2015 1:24:05

Ano, na secure settings jsem úplně zapomněl.

Jinak u toho mého "profilu" šlo o to, aby kdyz bude telefon odpojen od nabíječky (odnasis ho z auta), tak aby se vse vrátilo do původního stavu. Tazatel uváděl, ze často zapomene a pak mu display svítí porad. A znovu přikládání štítku je nepraktické.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


feferon 555
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pát 24. dub 2015 9:17:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780-LiFe 07 - JB 4-2-1
Mobil 2 / ROM: THL 5000-Lite 2.1 - KK 4-4-2

Re: Tasker

Příspěvek od feferon 555 » pát 01. kvě 2015 3:56:18

mitch.mb píše:State - variables - variables value. Dej podmínku když GPS = on tak task kde řekneš zapnuto a do exit tasku řekneš vypnuto
Dakujem, funguje to OK.
Lenovo P780 (ROM : LiFe 07) I THL 5000 (ROM : Lite 2.1) I LeTV 1S (X500)

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7742
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Tasker

Příspěvek od Cleric » ned 10. kvě 2015 19:15:37

Myslíte že by tato aplikace dokázala z několika WiFin vybrat automaticky tu nejsilnější a automaticky na ni připojit telefon?

Nebo zda neznáte jinou.



sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » ned 10. kvě 2015 20:06:56


Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » ned 10. kvě 2015 23:42:47

Asi bude jednoduchšie použiť aplikáciu wifly

vie prepnut na lepsi signal v ramci uzivatelom vytvorenych skupin sieti - typicky skypiny "doma", "praca"

tiez mam problem ze sa mobil drzi wifi s jednou palickou, pritom ma k dispozicii druhu wifi s plnym signalom....riesim to teda tou wifly appkou, ktora tie wifi medzi sebou prepina podla sily signalu


toto je ona, vidim ze s rovnakym nazvom ich je viac

https://play.google.com/store/apps/deta ... tify.wifly

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » pon 11. kvě 2015 9:22:57

Ta appka je super, je blbost každou milisekundu probouzet telefon Taskerem pro zjišťování síly signálu.
WiFly si to zjišťuje ze systému jen při změně.
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7742
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Tasker

Příspěvek od Cleric » pon 11. kvě 2015 9:45:17

Tak Wifly bude asi přesně ono co bude kolega potřebovat.

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » stř 27. kvě 2015 21:19:57

Tipy a triky pro Tasker můžete sledovat na mém Google+ profilu, tady na AF nebo pomocí #fivesixseven a #begintasker.

V angličtině, ale pokud bude někdo potřebovat rychlou pomoc, klidně mi napište i na Hangouts.

https://plus.google.com/+DavidŠvorcBigman
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


jeromme
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: pát 30. zář 2011 10:07:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zenfone 2

Re: Tasker

Příspěvek od jeromme » pon 08. čer 2015 10:36:07

Zdravím, chci se jen zeptat, mám na mobilu Lollipop a Tasker. Pokud chci zpřístupnit možnost vypnout vibrace u notifikací, musím mít rootnutý mobil? Díky za radu, j.
ASUS Zenfone 2

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » čtv 11. čer 2015 18:32:52

Začínám s Taskerem a protože neumím anglicky,tak to je pro mne trošku pokus=omyl,ale už jsem něco sestavil.Nejde mi ale najít jak nastavit,že když mi přijde sms a mám zapnutou navigaci aby to přečetlo text co chci já.Hlas Svox iveta mám.Mám vytořeno Profiles-Unread Text SMS a přidanou navigaci,ale v Tasks nemůžu najít jak přidat ten text co chci číst.
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » čtv 11. čer 2015 19:04:28

say

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » čtv 11. čer 2015 19:22:49

Pokud je to na mne tak nechápu.
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » čtv 11. čer 2015 19:51:01

a ktery text chces cist? Cely text, ktery ti prijde v SMS?

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » čtv 11. čer 2015 19:59:54

Nechci číst obsah sms,ale aby mi to přečetlo "máš sms od"
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » čtv 11. čer 2015 20:06:25

a jo

Task bude
Say Přišla ti SMS od %SMSRN

nebo sem vyexportuj profil a zkusim to nastavit

Uživatelský avatar

Marek.P
Robot
Příspěvky: 1002
Registrován: čtv 16. úno 2012 7:50:21
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone Max Pro

Re: Tasker

Příspěvek od Marek.P » čtv 11. čer 2015 20:30:48

Poslal jsem ti SZ s tím souborem.
Edit:Tak jsem se zasekl s tím souborem.Pokud ho přejmenuji na prj tak ho tasker vidí,ale dává to chybové hlášení.Pokud ho nechám jak mi ho poslal sNOW (prf),tak ho tasker nevidí.Přidávám screeny z obrazovky.
Spoiler:
Soubor je na kartě.
karta[1].jpeg
karta[1].jpeg (53.52 KiB) Zobrazeno 2685 x
Chybové hlášení po přejmenování souboru
hlaseni[1].jpeg
hlaseni[1].jpeg (152.18 KiB) Zobrazeno 2685 x
Když dám import a soubor není přejmenován,tak tam naskočí toto
imoprt[1].jpeg
imoprt[1].jpeg (139.42 KiB) Zobrazeno 2685 x
Při tapnutí na tlačítko zpět se zobrazí složky,po kliknuti na ně se zobrazí předchozí foto.
slozky[1].jpeg
slozky[1].jpeg (84.98 KiB) Zobrazeno 2685 x
Navigace Magic Earth a Waze.
Perfektní profilovač https://play.google.com/store/apps/deta ... plus&hl=cs


sNOW
Androiďák!
Příspěvky: 420
Registrován: úte 14. úno 2012 23:34:27
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Lenovo P2

Re: Tasker

Příspěvek od sNOW » sob 13. čer 2015 11:02:15

Nepřejmenovaný soubor vlož do Tasker/profiles. V Tasker klikni na Profiles a vyskočí ti import a musí tam být vidět soubor Adélka.

Uživatelský avatar

dawidececk
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: úte 30. dub 2013 17:05:46
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: d855 cm13
Mobil 2 / ROM: I9300 cm13
Rom: CM based/AOSP based
Bydliště: Praha

Re: Tasker

Příspěvek od dawidececk » ned 21. čer 2015 23:47:17

Marek.P píše:Poslal jsem ti SZ s tím souborem.
Edit:Tak jsem se zasekl s tím souborem.Pokud ho přejmenuji na prj tak ho tasker vidí,ale dává to chybové hlášení.Pokud ho nechám jak mi ho poslal sNOW (prf),tak ho tasker nevidí.Přidávám screeny z obrazovky......o
To "prf" znamená Profil. "prj" znamená projekt
Je jedno kde ten soubor je, ale když chceš importovat prf, musíš vybrat import profilu, a když prj tak import projektu.
History: Xperia X8 (Brick) / ZTE Skate (sold) / Xperia X10i (sold) / Xperia Mini (sold) / SP (sold) / Samsung I9070P (brick) / Huawei G300 (closet) / I9100 (sold) / I9300 (closet) / N7100 (sold) / I9505 (sold) / d855 (broken SIM) / Honor 5X (closet) / Nexus 5


feferon 555
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pát 24. dub 2015 9:17:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780-LiFe 07 - JB 4-2-1
Mobil 2 / ROM: THL 5000-Lite 2.1 - KK 4-4-2

Re: Tasker

Příspěvek od feferon 555 » stř 24. čer 2015 13:09:38

Potrebujem poradit:
Pri spusteni GPS navigacnej app mam cez tasker urobeny profil, aby sa mi pri spusteni tejto appky zaplo automaticky GPS, ale neviem docielit, aby ked appku ukoncim (ale nie pri minimalizacii-teda ked bezi na pozadi) sa mi automaticky vyplo GPS.
Ked to skusam cez tasker, tak mi vzdy vypina GPS aj pri minimalizacii app. Teda ako docielim aby sa mi GPS vypla IBA pri ukonceni navigacnej appky a nie uz pri jej minimalizacii ?
Lenovo P780 (ROM : LiFe 07) I THL 5000 (ROM : Lite 2.1) I LeTV 1S (X500)


mitch.mb
Stálý androiďák
Příspěvky: 208
Registrován: úte 16. srp 2011 13:14:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE II
Tablet: Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WiFi GT-P3110 - JB 4.2.2
Tablet 2 / ROM: Wooky 2.0 - ICS
Rom: Stock 4.3

Re: Tasker

Příspěvek od mitch.mb » stř 24. čer 2015 17:11:08

No první co mě napadá by šlo udělat když podržíš prst na názvu toho profilu na zapnutí GPS tak v properties toho profilu jde zrušit zaškrtnutí u "Restore Settings" tím docílíš toho, že když zapneš appku tím i GPS a při ukončení/minimalizaci se GPS nevypne. Tu bys pak musel vypnout sám buď ručně nebo na základě nějakého jiného podnětu (např. připojení doma na wifi)

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11303
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Tasker

Příspěvek od Jumbo78 » stř 24. čer 2015 17:53:56

Použij plugin KC Tasker processes do exit tasku a proměnnou %apprunning. Když pojede proces Sygic na pozadí, nevypne GPS. Jinak vypne a vynuluješ proměnnou.
Mám to tak na více aplikací
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


feferon 555
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pát 24. dub 2015 9:17:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780-LiFe 07 - JB 4-2-1
Mobil 2 / ROM: THL 5000-Lite 2.1 - KK 4-4-2

Re: Tasker

Příspěvek od feferon 555 » stř 24. čer 2015 19:13:20

Jumbo78 píše:Použij plugin KC Tasker processes do exit tasku a proměnnou %apprunning. Když pojede proces Sygic na pozadí, nevypne GPS. Jinak vypne a vynuluješ proměnnou.
Mám to tak na více aplikací
A v tom KC plugine to mam ako nakonfigurovat?
Add App - mam vybrat tu GPS aplikaciu (runtastic, alebo inu..)
dalej mam zafajknut All apps need to be runing ?

Popis mi to prosim blizsie, dakujem pekne.
Lenovo P780 (ROM : LiFe 07) I THL 5000 (ROM : Lite 2.1) I LeTV 1S (X500)

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11303
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Tasker

Příspěvek od Jumbo78 » stř 24. čer 2015 19:35:37

Vyber klidně více těch GPS aplikací(ty, u kterých chceš, aby to GPS jela i když budou na pozadí), ale nezaškrtávej to all apps.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


feferon 555
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pát 24. dub 2015 9:17:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780-LiFe 07 - JB 4-2-1
Mobil 2 / ROM: THL 5000-Lite 2.1 - KK 4-4-2

Re: Tasker

Příspěvek od feferon 555 » stř 24. čer 2015 19:54:46

Ano, tie appky povyberam cez add apps ale treba tam nejako aj nastavit podmienku if..
Mozes mi popisat cely task.

Teraz to drzi GPS zapnute aj po minimalizovani, ale ked app ukoncim stale je GPS zapnuta, da sa nastavit, aby ked app ukoncim vypne mi automaticky aj GPS?
Lenovo P780 (ROM : LiFe 07) I THL 5000 (ROM : Lite 2.1) I LeTV 1S (X500)

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11303
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Tasker

Příspěvek od Jumbo78 » stř 24. čer 2015 20:05:06

Nejsem programátor, takže to klidně může být blbě, ale vcelku mi to funguje ;)
Jo, mám android 4.3 tak na vypnutí GPS musím použít secure settings, u tebe to myslím jde přímo

Kód: Vybrat vše

GPS Off (22)
	Abort Existing Task
	A1: Processes started [ Configuration:com.sygic.aura;com.waze Package:org.kc.tasker.processes Name:Processes started Timeout (Seconds):10 ] 
	A2: If [ %apprunning !~ true ]
	A3: Secure Settings [ Configuration:GPS Disabled Package:com.intangibleobject.securesettings.plugin Name:Secure Settings Timeout (Seconds):0 ] 
	A4: Variable Clear [ Name:%apprunning Pattern Matching:Off ] 
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


feferon 555
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pát 24. dub 2015 9:17:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780-LiFe 07 - JB 4-2-1
Mobil 2 / ROM: THL 5000-Lite 2.1 - KK 4-4-2

Re: Tasker

Příspěvek od feferon 555 » stř 24. čer 2015 20:13:09

Ja mam android 4.2.1 takze GPS mi samo nevypina, tiez pouzivam plugin-secure settings na GPS.

Aj po zadani tvojich udajov mi stale ostava GPS zapnuta (aj po ukonceni app).

Ma niekto este nejaky napad, ako pri ukonceni (mapovej/navigacnej) apky sa mi zaroven vypne aj GPS ?
Lenovo P780 (ROM : LiFe 07) I THL 5000 (ROM : Lite 2.1) I LeTV 1S (X500)

Uživatelský avatar

Sattero
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: ned 06. bře 2011 12:27:25
Reputace: 0
Twitter: Stredula
Bydliště: Brno

Re: Tasker

Příspěvek od Sattero » stř 24. čer 2015 22:11:56

Ahoj, než utratim kilo za Tasker: umělo by to po přiložení k NFC štítku/spojení s konkrétním BT (autem) spustit v aplikaci Moje trasy od Googlu záznam trasy a poté i vypnout?

Note 3 na Androidu 5.0

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 2963
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 56
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Tasker

Příspěvek od dufko » stř 24. čer 2015 22:59:31

Nemal by to byť problém.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host