ProduktivitaJorte

Moderátoři: don_alex, radegast

milko
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: se arc s

Re: Jorte

Příspěvek od milko » sob 25. úno 2012 9:31:28

mozete mi prosim vas niekto poradit ako v jorte kalendar nastavim cestinu?
v jorte som to nenasiel, hladal som aj po roznych forach ale nikde nie je navod
tak hladam niekoho kto to ma nainstalovane a bude ochotný poradiť.
mam se xperia arc s
vopred vam dakujem za radu

PZB
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

RE:Zpomalený Jorte po aktualizaci

Příspěvek od PZB » ned 08. dub 2012 10:40:53

Ahoj.
Zaktualizoval jsem si JORTE a od té doby se mi hodně zpomalil. Vložit poznámku do kalendáře teď trvá dost dlouho. Můžete mi někdo poradit?
Předem díky.

Koby
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SE Live and Walkman

Příspěvek od Koby » stř 06. čer 2012 19:01:21

Zdravím, mám pár otázek na jorte, neumím si poradit.

1) vidím kalendář facebook a google. To je super, jenže chápu dobře, že pokud chci vymazat z kalendáře třeba jednu událost fb, tak to nejde? :-( nepřišel jsem na to jak, prostě tam chbí možnost mazat, jako je u události kterou přidám přes jorte...

2) souvisí s bodem 1. Mám v okýnku jednoho dne událost danou automaticky z facebooku - třeba nějaký koncert, oslava tam a tam nebo tak a chci na ten samý den přidat přes jorte událost na celý den - Kliknu přidám a nic se mi nezobrazí, nikde, ani dole v okýnku Ulohy nic není... Co s tím? prostě to asi nepustí událost překrývající tu druhou... :-(

Díky za rady, případně doporučení jiního kalendáře, který má podobně hezký widget 4x4.

edit: nainstaloval jsem business cal free a ten je vcelku ok, akorát ten fb nejde upravovat, read only, ale to je asi vlastnost... A chybí mi tam, že bych si rád vybarvil celej čtvereček danýho dne, aby mě to víc trklo jako jorte :) prostě označení barvou a v tom už písmo, co to je za událost... takhle je to akorát šedý - google a modrý facebook

hobitos
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Příspěvek od hobitos » úte 14. srp 2012 7:24:35

Ahoj,
jorte používám už skoro rok a nadmíru spokojen. Až na jednu zásadní nemilou vlastnost :!: Jakmile se mi telefon otočí do landskape modu a je otevřený jorte, tak se celý kousne a následně vyhodí chybu o vynuceném ukončení aplikace.

:?: Má otázka, lze v menu Jorte zakázat otáčení obrazu? Já na to nepřišel.
Díky moc za odpovědi

tempoary
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade
Rom: CyanogenMod 7.2.0

Jorte - vytvořená událost v outlooku jako schůzka?!

Příspěvek od tempoary » úte 14. srp 2012 19:44:25

Ahoj.
Nevím jestli něco nedělám blbě. Mám kalendář v androidu synchronizovaný s exchange serverem v práci. Pokud dám v originálním kalendáři (nebo třeba aCalendar) novou událost, tak se mi do outlooku protlačí jako událost (záznam vypadá úplně stejně, jako když ho zapíšu v outlooku na PC).
Když to samé udělám v Jorte, tak se mi ten záznam v outlooku objeví jako schůzka, na kterou jsem sám sebe pozval. Samozřejmě to dělá děsnej bordel.

Je na to někde nějaké nastavení, nebo budu muset nějak přelouskat svůj problém do angličtiny a poslat jako chybu? Nerad bych měnil kalendář, zatím jsem žádný takhle (pro mně) dobrý nenašel.

Díky za rady.
karel

aper
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Lenovo A750

Příspěvek od aper » pát 21. zář 2012 20:39:37

Zdravím
Mám problém ohledně kalendáře Jorte a prosím pokud někdo víte o radu.
Když si v něm vytvořím (přímo v telefonu) událost na více dní jdoucích po sobě,akusticky i ikonou mne upozorní pouze u první z těchto události.U ostatních již né !
Při zobrazení té první události vyběhne okno s událostí a dole 2 možnosti. ODLOŽIT VŠE - ZAVŘÍT VŠE ať zmáčknu jedno nebo druhé příští den již neupozorní.
Ze začátku se mi u toho mám dojem asi po 2x objevila hláška "zbývá ještě 1 (nebo) 2 připomenutí" ,ale stejně to nepřipomenulo.Aby to upozorňovalo u všech událostí se někde v menu nastavuje nebo dělám něco špatně při vkládání či zavírání vyběhlé události ?Stejně tak mne upozorní pouze jednou u ostatních druhů události -týdenní,měs.,roční ..nebo když specifikuji na opakování např. 5x a td.Podotýkám ,že vytvořené události přímo v kalendáři s ničím nesynchronizuji,ale to by snad nemělo mít vliv?
Už se s tím trápím 2 dny a zkouším to všemožně přenastavovat ale app má zatím stále navrch.
Nebo je to telefonem? Mám měsíc staré Lenovo A750 (dual sim)
Prosím o radu
Dík Milan

Advid
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG L70

Příspěvek od Advid » čtv 17. led 2013 15:10:23

Koukám, že tu má spousta lidí nějaký problém a rada žádná. :)

Taky se přidám - Nevím, jak změnit v měsíčním náhledu první den týdne na pondělí. Nikde v nastavení jsem to nenašel, tak jsem googlil a našel tuhle stránku: http://www.jorte.net/english/jorte.html, kde je sice ukázka, jak se to nastavuje, ale není tam, KDE se to nastavuje. Nevíte někdo?

bobo007
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Motorola Pro+

Příspěvek od bobo007 » čtv 17. led 2013 15:30:38

V měsíčním pohledu stisknout MENU klávesu - More - Options - Settings - First Day - First day in Monthly View - vybrat Monday

mam anglicky OS, takze i Jorte v anglictine, takze cesky to bude analogicky...
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne pát 09. srp 2013 15:21:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj posledný príspevok viď pravidlo č. 5 !!!

Advid
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG L70

Příspěvek od Advid » sob 19. led 2013 14:30:36

Až po to "Settings" je to tak i česky. Ale pak jsou tam volby:

Display buttons as usual, Vybrat kalendář, Nastavení widgetu, View Settings (tam jsem to hlavně hledal), Task settingd,... Ale žádný první den.

Tak jsem zkusil přepnout celý telefon to angličtiny a místo "Settings" tam mám "Options", takže asi nějaká jiná verze či co.

Abych nebyl za lamu, moje menu nevypadá takto: http://youtu.be/AYAE1lawxKw?t=3m59s

Mám nejnovější verzi: 1.4.18 (ICS 4.0.1)

Tak už mi odepsali přímo z Jorte a je to takto:

[Menu] at calendar screen -> [More] -> [Refill Settings] -> choose calendar you want at [Choose Refill (format)] -> choose first day you want at [First Day]

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov pod sebe, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!

zelvax
Nové Androidě

Příspěvek od zelvax » čtv 14. úno 2013 13:31:02

hoj,
poradí někdo jak do Jorte dostat české státní svátky?
a jde to vůbec?

díky M.
Nexus S

Scalex
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4 Pro - MIUI 8
Tablet: Lenovo Tab3 8 - stock 6.0

Příspěvek od Scalex » ned 17. úno 2013 18:47:16

zelvax: to se vůbec netýká Jorte. Prostě si naimportuješ kalendář se svátky mezi své google kalendáře a ono se ti to zobrazí v Jorte nebo jakékoli jiné aplikaci, která pracuje s Google kalendářem. Na internetu si najdi český svátkový kalendář (vygoogli "české svátky ical", najdi si nějaký, co se ti bude líbit, pak si vlez na webu do svého google kalendáře a ten ical si do něj naimportuj. No a pak stačí nechat synchronizovat google účet na mobilu a ejhle, svátky budou v kalendáři.
.: S C A L E X :.

mobil: Xiaomi Redmi 4 Pro / MIUI 8
tablet: Lenovo Tab3 8 / stock 6

zelvax
Nové Androidě

Příspěvek od zelvax » stř 20. úno 2013 10:54:08

Scalex: díky moc :-) uz to funguje jak ma :-)
Nexus S

Levoslav
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z3

Příspěvek od Levoslav » pon 25. úno 2013 17:00:15

Táto apka sa mi páči, len by som sa chcel spýtať dajú sa tam nejako importovať ikonky aj z iného zdroja ako z toho jorte shopu? Tie sa mi totiž nepáčia a už vôbec by som za ne neplatil :)

mirasat
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Příspěvek od mirasat » stř 05. čer 2013 11:22:47

Pokud vypnu a zapnu telefon, nejdou notifikace (alarm i lista).
Po spusteni - mam zapnuto.
Nepouzivam synchronizaci, ani jine kalendare.
Vedel by nekdo ?

Mili
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Chat

Jorte - jiné kalendáře k zobrazení, nastavení

Příspěvek od Mili » pát 09. srp 2013 13:24:27

Ahoj, ráda bych se zeptala možná na hloupý dotaz, ale už pár hodin se mi nedaří problém vyřešit.
Nainstalovala jsem si Jorte do Androida 2.3, kde mi jel perfektně, teď jsem si ale koupila lepší mobil (Samsung Galaxy Chat - Android 4.0.4) a tady mi Jorte nefunguje tak hladce.
Moje kalendáře se mi zobrazují celkem v pohodě - občas to musím přenastavit, ale už to jede. V PC mám ale kromě Českých svátků a kulturních akcí také Google Kalendář mého přítele. V mobilu se mi sice píše, že se mi má kalendář zobrazovat, ale nezobrazuje se, nebo někdy se zobrazí a jindy ne a nedokážu to už teď nastavit, aby tam byl natrvalo.
Co všechno mám nastavit, aby se mi tento kalendář taky zobrazoval? Opravdu by mi to ulehčilo spoustu práce.

Předem velice děkuji za odpověď.

TiffanyHome
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Google Nexus 4
Rom: Stock

Příspěvek od TiffanyHome » pát 09. srp 2013 23:04:17

Zkus si pustit defaultní kalendář v androidu...a tam nastavit viditelnost kalendáře..a pak by ti to mělo jít i v jorte

Mili
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Chat

Příspěvek od Mili » ned 25. srp 2013 8:47:42

Jo, to mám, zjistila jsem, že bez původního kalendáře mi ani jorte v této verzi nejede (nezobrazují se ani moje záznamy v kalendáři). Nicméně cizí kalendář stále nic.
Problém jsem vyřešila tím, že přítelovy aktivity přepisuji do svého, což je někdy dost na houby.
Ale i tak díky...

ondraZZ
Nové Androidě

Příspěvek od ondraZZ » čtv 10. dub 2014 14:30:32

Konečně jsem objevil realtivně jednoduchý kalendář (asi po 20 postupně vyzkoušených), u kterého když vyskočí upomínka a já ji snooznu,vyskočí za 5 minut znovu, supr! Jen s jednou věcí si nevím rady: jak Jorte přinutit, aby nejen pípnul a zobrazil upomínku ve stavové liště, ale ještě rozblikal diodu na telefonu... HTC ONE SV na 4.1. díky moc za případné doporučení.

BystraR
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei NOVA 3 - EMUI 9.0.0
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus - CyanogenMod

Příspěvek od BystraR » čtv 10. črc 2014 17:33:53

Nevíte někdo jak se u tohoto kalendáře nastavuje aby byl na widgetu vidět kolikátý je týden?
HUAWEI NOVA 3 - EMUI 9.0.0.
Galaxy NEXUS - Android 4.4.4.

jeffos
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC T328w

Příspěvek od jeffos » ned 02. lis 2014 11:53:10

Zdravím, v Jorte mám nastaven v kalendáři první den v týdnu Pondělí, ale při vložení "Nové události" a výběru termínu "Od" se otevře "Date Settings" a daný měsíc, ve kterém však týdny začínají nědělí "ne". Víte někdo, kde se to dá změnit na Pondělí? Zdůrazňuji, že nejde o zobrazení kalendáře, ale o místo, kde vybírám den při editaci Nové události. Díky.

jeffos
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC T328w

Příspěvek od jeffos » ned 02. lis 2014 12:13:06

BystraR píše:Nevíte někdo jak se u tohoto kalendáře nastavuje aby byl na widgetu vidět kolikátý je týden?
Spusť Jorte, dole v liště vyber Calendar, pak v části "Kalendář Jorte" vyber "Add Calendar" a tady vyber "Week number".
A je to.

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » ned 02. lis 2014 12:18:06

Necituj zbytečně příspěvky a nepiš jich víc po sobě, ale používej tlačítko EDIT. Díky

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Petarda
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE Xperia Ray

Příspěvek od Petarda » pon 08. pro 2014 8:35:50

Prosím, jak v jorte označit události barevně (nemyslím barevný font, ale barevné podkreslení/pozadí celého vloženého textu)? Jde to ve free verzi?

1sefko
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG V30
Tablet: Samsung Galaxy Tab S3 Wi-Fi

Příspěvek od 1sefko » pon 08. pro 2014 17:10:53

Ano, ide to. Len teraz varím deťom večeru. Keď budem mať chvíľu čas doplním v tomto príspevku návod.

EDIT: Mám to nastavené tak, že v google kalendári mám niekoľko kalendárov (Denné a nočné zmeny, meniny, sviatky, pripomienky...) a každý z nich mám nastavený inou farbou. V Jorte mám v Settings/Calendar zafajknuté "Use Google Calendar colors". Samotný text udalosti v kalendári sa mi zobrazí teraz v takej farbe, ako si ju nastavím v Google kalendári. A keď chcem text mať vo farebnom rámčeku alebo v plnej farbe, idem do Settings/Display On the Calendar, v možnosti "Bar for all day and term event" zvolím "All day" a pod ním podľa (ne)zafajnutej možnosti "Reverse Bar Display Color budem mať text buď vo farebnom rámčeku bez výplne, alebo bude celý vyplnený farbou. Pri takomto nastavení nemusím upravovať každú pridanú udalosť zvlášť, ale budú sa takto zobrazovať v Jorte kalendári automaticky.
Naposledy upravil(a) 1sefko dne pon 08. pro 2014 20:01:13, celkem upraveno 2 x.

tramin
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Příspěvek od tramin » pon 08. pro 2014 17:27:29

Petarda píše:Prosím, jak v jorte označit události barevně (nemyslím barevný font, ale barevné podkreslení/pozadí celého vloženého textu)? Jde to ve free verzi?
podrž prst na dni,který potřebuješ upravit a jako 3 se objeví možnost na barevné pozadí.

Petarda
Nové Androidě

Příspěvek od Petarda » stř 10. pro 2014 10:55:16

1sefko: super, díky moc, to bylo ono! ;) barvy textu dle google jsem věděla, jen jsem pořád nemohla přijít na to, jak udělat pozadí jednotlivých událostí:) v google mám jen jeden kalendář, ale varianta víc kalendářů s tím, že každý bude mít svou barvu je daleko lepší, určitě vyzkouším :palec:

Petarda
Nové Androidě

Příspěvek od Petarda » sob 13. pro 2014 9:12:34

1sefko: pomoc, tápu! V PC jsem v google kalendáři vytvořila nové kalendáře. Na google se mi zobrazují všechny tyto kalendáře, ale v Jorte ne... Ty nově vytvoření kalendáře se mi ani nenabízí při tvoření nové události v Jorte. A poslední, co se mi nedaří (takže se mi vlastně nepovedlo vůbec nic), je změna barvy fontu toho hlavního kalendáře. Zkoušela jsem to v PC - google kalendář - postranní lišta "moje kalendáře" - vybrat v rozevíracím menu daného kalendáře "upravit barvu" - dávám bílou barvu pozadí, ale barvu textu změnit nemůžu, prostě je tam jen volba tmavý text a světlý text, v Jorte je to prostě zeleně. A když dám "reverse bar display color", barevné pozadí se udělá jen pod textem státních svátků...

1sefko
Stálý androiďák

Příspěvek od 1sefko » sob 13. pro 2014 18:10:02

Skúsim vyriešiť tento problém, dúfam, že si spomeniem na všetky možnosti, aby Ti to fungovalo. Najskôr si v mobile skontroluj, či máš zapnutú synchronizáciu účtu google. Potom si otvor vstavaný Samsung kalendár v mobile a v ňom si musíš zafajknúť tie novo vytvorené kalendáre, ktoré chceš mať zobrazené. Potom si otvor Jorte, dole na lište klikni na Calendar a tiež si zafajkni tie kalendáre, ktoré chceš mať viditeľné. No a vo webovom rozhraní si v google kalendári skús nastaviť farby tak, že si ako pozadie nastavíš svetlo šedú a vtedy by sa ti malo pozadie udalosti v Jorte zobraziť bielou a text čiernou. A v google musí byť pri každom kalendári na ľavej strane ten štvorček farebný, inak je kalendár vypnutý a nebude vidieť. Alebo si klikni v Jorte na Display/Design Settings a tam si môžeš zmeniť prednastavené farby (farby kalendárov sa budú meniť aj vo widgete Jorte a budú farebne trochu odlišné od farieb čo máš nastavené v google kalendári), alebo cez spodnú možnosť "Customize Colors" si môžeš prispôsobiť úplne všetky farby komplet celého kalendára. Dúfam, že som to napísal dosť zrozumiteľne.

Petarda
Nové Androidě

Příspěvek od Petarda » sob 13. pro 2014 19:42:20

Super, díky moc! Naprosto parádní a vyčerpávající rady, zprovoznila jsem všechno :) Jediné, co nespolupracuje je to barevné pozadí jednotlivých událostí, ale to není až tak potřeba, bohatě mi stačí barevné texty, abych nepřehlídla něco důležitého ;) Takže ještě jednou moc děkuji!

1sefko
Stálý androiďák

Příspěvek od 1sefko » sob 13. pro 2014 23:27:24

Na to farebné pozadie si skúsila čo som písal v tom prvom príspevku? Ísť do Settings/Display On the Calendar, v možnosti "Bar for all day and term event" zvolím "All day" a pod ním podľa (ne)zafajnutej možnosti "Reverse Bar Display Color budem mať text buď vo farebnom rámčeku bez výplne, alebo bude celý vyplnený farbou. Takto by to malo fungovať.

Odpovědět

Zpět na „Produktivita“