Synchronizace - Zálohování - KontaktyZměna gmailu

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Tygy
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 09. zář 2010 15:03:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire 2.2

Změna gmailu

Příspěvek od Tygy » čtv 13. led 2011 19:11:22

Zdravím,
kvůli androidu jsem si zřídil Gmail. Po jeho používání jsem si ho natolik oblíbil, že bych ho chtěl používat i jako oficiální e-mail. Problém je vtom, že mám e-mail ve tvaru nick@gmail.cz a potřeboval bych ho přejmenovat na něco oficiálnějšího. Pokud se nepletu, samotný e-mail změnit nejde a tak bych si založil nový. Problém je vtom, že v mobilu mám zadaný pro synchronizaci aktuální e-mail s přezdívkou a pokud se ho pokusím odstranit, vyzve mě to k obnově továrních dat (což to rozhodně nechci).
Je nějaký způsob jak to bez ROOTu obejít?
Mám HTC Desire 2.2
Předem díky!




Uživatelský avatar

PL113
Droid
Příspěvky: 1539
Registrován: stř 04. lis 2009 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Změna gmailu

Příspěvek od PL113 » čtv 13. led 2011 19:13:24


Uživatelský avatar

ladaRiha
Androiďák!
Příspěvky: 297
Registrován: pát 02. dub 2010 9:48:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Asus TF300
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna gmailu

Příspěvek od ladaRiha » čtv 13. led 2011 22:24:41

Ten postup vyse nepujde, sel jen na starsich verzich OS. A nejde proste jenom pridat do androida dalsi ucet a pouzivat primarne ten? Asi to bude problem napr. u marketu, kde se asi bude pouzivat ten starej, ale mail/kontakty/kalendar by snad mely jit nastavit na jiny ucet.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna gmailu

Příspěvek od radegast » pát 14. led 2011 6:02:37

Když je v telefonu pouze jeden gmail účet, tak odstranit jednoduše nejde, ale když si vytvoříš nový, druhý, nepůjde ten první odstranit?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12628
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Změna gmailu

Příspěvek od ramon.dexter » pát 14. led 2011 6:47:39

Přesně jak říká radegast.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)



Autor tohoto vlákna
Tygy
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: čtv 09. zář 2010 15:03:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire 2.2

Re: Změna gmailu

Příspěvek od Tygy » pát 14. led 2011 14:19:16

Jak řiká Radegast to bohužel nejde.


mickmajstr
Stálý androiďák
Příspěvky: 72
Registrován: čtv 06. led 2011 19:02:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy s3

Re: Změna gmailu

Příspěvek od mickmajstr » pát 14. led 2011 14:52:03

Menu-Nastavení-Učty a synchronizace-Přidat účet-google
založíš si nový účet ... jinak to myslím snad ani nejde ;)


m.a.x.i.m.u.s
Androiďák!
Příspěvky: 292
Registrován: pon 18. říj 2010 14:17:27
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Galaxy S9+

Re: Změna gmailu

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » pát 14. led 2011 15:06:26

No já nevím, ale mám tam celkem 3 účty (2x gmail a 1x youtube) a když na něj kliknu, tak mi to "uvnitř účtu" nabídne Odebrat účet.
Desire -> Sensation -> Galaxy SIII -> Galaxy S4 -> G3 16GB -> G4 Leather -> Galaxy S7 Edge -> Galaxy S8 -> Galaxy S9+


Cerna96
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 23. lis 2010 10:20:31
Reputace: 0

Re: Změna gmailu

Příspěvek od Cerna96 » pát 14. led 2011 19:24:13

Mam úplně stejný problém. Dnes jsem zkusil e-mail zrušit na googlu ale píše mi to jen chybu přihlašování což je logický, ale změnit v nastavení ani vymazal nejde.


Smoke
Nové Androidě
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 21. říj 2010 10:09:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Změna gmailu

Příspěvek od Smoke » úte 18. led 2011 21:58:36

Jine reseni nez navrat pres tovarni nastaveni neni.
Resil jsem to same a mel strach z resetu, ale udelal jsem si zalohu kontaktu, nekterych dat a pak jsem resetnul telefon, za pet minut hotovo a hodka pak jen na nastaveni mailu, icq, aplikaci ...
Byla to rychlovka.

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti