Synchronizace - Zálohování - KontaktySwapper\

Moderátoři: don_alex, radegast


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Swapper\

Příspěvek od matata » úte 23. čer 2009 10:42:49

Tato aplikace by umoznuje uzivatelum s root pravy vyuzivat jako pamet operacni i cast pameti z sd karty... V komentarich v marketu se ale pise neco o moznosti postupneho poskozovani sd karty, dale tam taky popisuji jak tomu zabranit, ale bohuzel nejsem dobry anglictinar a translator mi moc nepomohl...

Kód: Vybrat vše

http://www.cyrket.com/package/lv.n3o.swapper
Pouzivate nekdo tuto apk? Co mam tedy delat aby se mi karta neposkodila a jak presne nastavit (kolik pameti atd)

Diy moc.





chucki
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 23. čer 2009 14:25:15
Reputace: 0

Re: Swapper\

Příspěvek od chucki » úte 23. čer 2009 14:37:32

Zdravim,

na aplikaci jsem narazil vcera. Nainstaloval jsem. Nastavil jsem si swap na 64MB a aktivoval. Super bylo, ze napriklad prohlizec se nezaviral pri prepnuti na plochu apod. Nicmene jakmile bylo spustenych hodne aplikaci, tak toho bylo ve swapu hodne a to nacitani z te pametove karty neni zrovna nejrychlejsi (nicmene nemam zrovna nejrychlejsi kartu, navic tam mam jeden 6GB FAT32 oddil). Z toho duvodu jsem to zase deaktivoval. Myslim, ze na denni pouziti to moc neni :(

K tomu poskozeni bych rekl, ze je mozne, ze to ulozi nejak blbe pri tom swapovani a bude potreba udelat format. Nenapa me duvod proc by aplikace mela poskodit fyzicky pametovou kartu (rad se necham poucit ;) ).


M.I.R.
Androiďák!
Příspěvky: 621
Registrován: úte 24. bře 2009 13:50:45
Reputace: -9
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X

Re: Swapper\

Příspěvek od M.I.R. » úte 23. čer 2009 14:43:27

Neni to poškození myšlený jako omezenej počet zápisů na flashku? Normálně na flashku nepřistupješ a nezapijsuješ v takovým množství, jako když jí používáš jako swap... Mám za to, že to je i jedna z nevýhod SSD disků, konkrétně hlavně pod Linuxem...

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » úte 23. čer 2009 16:33:45

Já si myslím, že pokud necháš nastavení na recommended mělo by to jet. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=483110


chucki
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 23. čer 2009 14:25:15
Reputace: 0

Re: Swapper\

Příspěvek od chucki » stř 24. čer 2009 16:51:01

M.I.R. píše:Neni to poškození myšlený jako omezenej počet zápisů na flashku? Normálně na flashku nepřistupješ a nezapijsuješ v takovým množství, jako když jí používáš jako swap... Mám za to, že to je i jedna z nevýhod SSD disků, konkrétně hlavně pod Linuxem...
No je fakt, ze flash pameti maji mensi zivotnost pri castem pouzivani. Nicmene tyden, jak tam psali, mi prijde dost malo :). To by ty SSD disky asi nerporazily na trhu :).

Nicmene aplikaci testuju (vcera jsem si vsiml nove verze, ktera uz se umi aktivovat po startu systemu). Nechal jsem hodnoty 32MB - naprosto staci. Mam pusteny email klient K9, prohlizec, twidroid market a ukazuje jeste 10MB swapu volneho. Swappiness (jak moc se ma swapovat - cim vyssi tim vice) jsem dal na 10. Mam to tak cely den. Nic se mi ani jednou nevyplo a vse beha zatim naprosto pekne bez "lagu". Uvidim casem...


Hezky den



Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Swapper\

Příspěvek od matata » čtv 25. čer 2009 9:24:14

chucki píše:Nicmene aplikaci testuju (vcera jsem si vsiml nove verze, ktera uz se umi aktivovat po startu systemu). Nechal jsem hodnoty 32MB - naprosto staci. Mam pusteny email klient K9, prohlizec, twidroid market a ukazuje jeste 10MB swapu volneho. Swappiness (jak moc se ma swapovat - cim vyssi tim vice) jsem dal na 10. Mam to tak cely den. Nic se mi ani jednou nevyplo a vse beha zatim naprosto pekne bez "lagu". Uvidim casem...
Ahoj, super, diky moc. A prijde ti ze je system rychlejsi?


bendy
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: úte 27. led 2009 12:29:53
Reputace: 0
Bydliště: mam

Re: Swapper\

Příspěvek od bendy » čtv 25. čer 2009 10:20:11

M.I.R. píše:Neni to poškození myšlený jako omezenej počet zápisů na flashku? Normálně na flashku nepřistupješ a nezapijsuješ v takovým množství, jako když jí používáš jako swap... Mám za to, že to je i jedna z nevýhod SSD disků, konkrétně hlavně pod Linuxem...
Je to jedna z postupne eliminovanych nevyhod SSD disku, ale ne pod linuxem, ale obecne pod libivilnym systemem provadejicim zapisy na ssd disk, nehlede na to, ze optimalizace filesystemu pro nasazeni ssd disku jiz existuji a jsou cim dal vice zavadeny, skoro bych linux a pribuzne prostredi oznacil jako systemy, ktere pro beznou obec poskytnou optimalizovane filesystemy jako prvni


M.I.R.
Androiďák!
Příspěvky: 621
Registrován: úte 24. bře 2009 13:50:45
Reputace: -9
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X

Re: Swapper\

Příspěvek od M.I.R. » čtv 25. čer 2009 12:01:40

bendy píše:Je to jedna z postupne eliminovanych nevyhod SSD disku, ale ne pod linuxem, ale obecne pod libivilnym systemem provadejicim zapisy na ssd disk, nehlede na to, ze optimalizace filesystemu pro nasazeni ssd disku jiz existuji a jsou cim dal vice zavadeny, skoro bych linux a pribuzne prostredi oznacil jako systemy, ktere pro beznou obec poskytnou optimalizovane filesystemy jako prvni
Tak já jsem nechtěl říct, že je to věc čistě jen Linuxu, jen vzhledem k samostatnému swap partitionu, kterej využívají linuxové distribuce, bude opotřebení toho disku asi pro tento systém největší. Samozřejmě, všechno je to otázka optimalizace filesystémů a práce samotného systému s daty na disku.
Akorát to byl jediný rozumný důvod, který by mohl stát za tvrzením, že s použitím tohoto softwaru může dojít k poškození flash paměti :)

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » čtv 25. čer 2009 19:36:09

Sem ten Swapper rozjel taky zatím jen na 32mb. A musím říct fakt super.


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Swapper\

Příspěvek od matata » čtv 25. čer 2009 19:39:53

D750:takze system je vyrazne rychlejsi?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » čtv 25. čer 2009 19:45:19

Jede to jak šlak vice spuštěných programu není problém. I www stránka načtena zůstala, četl sem co nového na idnes o záplavách pak mi někdo zavolal potom sem hledal něco na marketu potom sem chvíli prohlížel fotky potom koukal co nového na rss a nakonec se vrátil k www stránce a v pohodě tam byla.


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Swapper\

Příspěvek od matata » sob 27. čer 2009 22:11:55

Zdravim tak ja kto vypada? Vse jede v pohode?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » ned 28. čer 2009 5:35:48

Super vše je s pohodě rozhodně je to znát mít 32mb ram navíc.

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Swapper\

Příspěvek od Nesli » ned 28. čer 2009 15:42:22

Taky kladná zkušenost - swap 24mb - swappines 10 (co tahle položka vlastně dělá?? )

Žádné zpomalení, vše jede krásně plynule, a hlavně už se mi Dxtop neresetuje pokaždé, když zapnu nějakou aplikaci :-D :-D
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od Wexter » ned 28. čer 2009 15:45:57

A tady další zkušenost :)
Karta po připojení a odpojení v telefonu nenaběhne, v PC funguje, ale v mobilu ne, tak jsem dal restart telefonu a ten už nenaběhnul...

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » ned 28. čer 2009 15:52:24

Tohle sem vygooglil snad ti to pomůže.

Obsah souboru swappiness určuje, jak "rád" bude systém při běhu swapovat. Rozsah hodnot je 0 až 100, přičemž 0 znamená swapování jen v případě nezbytnosti, 100 znamená silné swapování. Výchozí hodnota je 60. Snížení této hodnoty na cca 30 by mělo zvýšit responsibilitu systému.

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Swapper\

Příspěvek od Nesli » ned 28. čer 2009 15:56:19

TO Wexter
No, ja měl jedem kiksík po přípojení a odpojení k PC, G1 zařvala Poškozená karta a chtěla hned formátovat, ale systém jí stále viděl a šlo s ní i pracovat, tak jsem to resetnul a děhá v poho..

To co tobě mi to dělalo na 8gb kartě class 2 (což jsem nechápal, páč na ní šlo zapisovat 5-6mb/s), tu mi G1 samovolně označovala tak jednou za týden jako "damaged", ale většinou jí poté nečetlo ani PC..Když mi to udělalo naposled tak jsem ji vyndal, v PC kupodivu šla, projel jsem jí všemožnými testy a plně OK, ale když jí dám zpět do G1 tak furt křičí :(
Máš apps2sd??, asi proto ti to nebootlo jestli kiksla celá...

TO d750
Dík, a kolik používáte vy? Je pravda, že na těch 10 chvíli trvá než G1 swap použije a je potředa ji hodně zatížit, ale zas se na systému swap v rychlosti/pomalosti vůůbec nepozná, jak někdo psal třeba při těch 60 (myslím na XDA), no, zkusím 20 a uvidím..
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Swapper\

Příspěvek od matata » ned 28. čer 2009 16:01:36

Aha, sakra... co vy ostatni, vy jste zkouseli pripojovat k pc? A co mzslis tim, ze telefon NeNaBEHL.

Tzn. Da se teda swapper pouzivat aby to slapalo nebo ne?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » ned 28. čer 2009 16:07:18

S tím swappiness to nemá cenu zbytečně přeháněk hodnota 10 bohatě stačí nechceme přece oddělat kartu. Jinak na připojení do pc přes kabel je možnost swap vypnout a pak zase zapnout.

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Swapper\

Příspěvek od Nesli » ned 28. čer 2009 16:16:17

Tak tak, vypnutí a zapnutí je asi jediná rozumná volba..

Jinak jakou používáte verzi? Ja tu 0.0.6b , ta 0.1.1 mi nenaběhne:( ROM JF 1.51 EU
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od Wexter » ned 28. čer 2009 16:29:51

No kartu mi to v G1 nenačetlo ale v PC jo ... když jsme ji dal do čtečky v PC tak už nenaběhla ani v PC .... takže šla Format...

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » ned 28. čer 2009 16:33:54

No jo no chybama se člověk učí jediná klika je, že posilám soubory výhradně přes wifi takže my to nehrozí.

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Swapper\

Příspěvek od Nesli » ned 28. čer 2009 16:36:57

Nebo přes BT, je to docela dostatečně rychlý;)

Ale stejně mi to nejde do hlavy, nemá mít tahle hračka 192mb RAM?? Free vyhazuje celkovou 100mb a volných tak 1-5mb, kdyby to mělo aspoň o 20mb víc, nic takovýho by se tu nemuselo řešit páč by to slačilo a bylo by to SUPER, takže zase ostrouháme :(
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Swapper\

Příspěvek od matata » ned 28. čer 2009 16:44:47

Kze proste nemountovat kartu pres usb kdyz je g1 zapla, chapu to spravne?

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Swapper\

Příspěvek od DeToX » ned 28. čer 2009 16:46:13

S timto processorem si to tu ram rozdeluje na poloviny. Jedna polovina jde tusim systemu (a aplikacim) a druha mam dojem radiu a podobnym. Tak stejne funguje i rozdeleni jader naseho MSM72001A

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Swapper\

Příspěvek od Nesli » ned 28. čer 2009 17:11:12

OT:
technická, k čemu je Radiu ať už jakkoliv velká čast z těch zbývajících 92 mb RAM ? Nikde dříve u PDA jsem se s takovými údaji nesetkal...CHápu, že na jiných PDA/MDA bývá telefoní modul (DSP koprocesor, u nás druhé jádro) a ten má vlastní RAM (myslím ale že víc jak 8-16mb to být nemůže), a u nás pak třeba ještě integrované GPU (výk. 200 mil. texel/s, 4mil trojuhelníkú/s, to víc než 4-8mb RAM mít nebude, páč je nepotřebuje, bylo by to jak dát na 3dx Voodoo 512mb RAM) ,

Ale trochu jsem hledal a bohužel to vypadá, že MSM720x má opravdu jen 100mb aplikační RAM... Takže je to jen marketingová prasárna, nevzpomínám si, že by nějaký výrobce na krabici psal součet všech dílcích systémových RAM :blijící smajlík:

I tak je ale škoda, že android sežere po startu 80mb RAM:(

EDIT: Tak přěsně to je 64mb baseband(druhé jádro) + 128mb aplikační = 192mb, takže to vypadá na 100mb pro systém a nejspíše 28mb pro pagepool či co, ale ten šel aspoň u WM podle ROMek měnit, 8mb by v poho stačilo, takže jen zjistit, jak převařit ROMku pro G1 a vhodně editnout příslušnou část...
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » pát 03. črc 2009 14:50:45

Měl bych tu ještě menší tip. Pokud připojujete často telefon k pc přes usb je ideální přesunout swap soubor na ext partition. Stačí jen v nastavení změnit cestu /system/sd/swap.swp. Pak už není nutné pamatovat na vypnutí při připojení k pc.

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od Wexter » pát 03. črc 2009 16:00:22

hmmm d750... to je parádní, asi to začnu používat... už 2x se mi právě stalo, že jsem na swapper zapoměl a připojil k USB a ... a bylo to.
UPOZORNĚNÍ!! v linuxu se připojují obě části, včetně extX, takže bacha na to :) já na to už málem zapomněl.

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od skooopa » ned 05. črc 2009 15:45:37

Ahoj tak jsem to take zkusil nahodit a musim potvrdit ze zrychleni je vazne znatelne..
Nebo spise ne zrichleni ale mensi cekani..Prikladne mezi www strankou a mapa google se to prepina jako by nic a
vzdy se to vrati tak kde to bylo (stranka zustane nactena + mapy take )

Ale jedine me od teto aplikace odrazuje je toto:

Jak dlouho si myslite ze to ta karta vydrzi? Pokud bude nastaveno na swappovani 10 max 20...

Karty dnes stojej prd to jo ale nechce se mi stale kupovat novou kartu rozdelovat ji na dve a vse stale zalohovat atp...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od ge0rge » ned 05. črc 2009 17:23:05

zkusme to jak dlouho to vydrzej ... alespon do prvni dosatecne poskozene karty ... mam totiz dojem ze dost dlouho pri vyvoji techto karet trvalo nez se vyvynul system zajistujici rovnomerne (tj, neprepisuje se jedno a to same misto i kdyz se jedna o jeden soubor) vytizeni celeho ukladaciho prostoru do takove miry ze teoreticky nizka zivotnost se prakticky neprojevuje

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host