Synchronizace - Zálohování - KontaktySwapper\

Moderátoři: don_alex, radegast


swasha
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: stř 24. čer 2009 12:24:58
Reputace: 0

Re: Swapper\

Příspěvek od swasha » ned 05. črc 2009 17:26:49

K čemu že je vůbec tahle aplikace??




Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od tomtomas » ned 05. črc 2009 17:29:34

ty neumíš čist??


swasha
Nové Androidě
Příspěvky: 28
Registrován: stř 24. čer 2009 12:24:58
Reputace: 0

Re: Swapper\

Příspěvek od swasha » ned 05. črc 2009 17:34:36

No já že jnm prostě nechápu smysl a úkol týhle apk, nic víc.

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od tomtomas » ned 05. črc 2009 17:39:30

první příspěvek to popisuje az moc jasne

Uživatelský avatar

zet
Stálý androiďák
Příspěvky: 149
Registrován: úte 10. úno 2009 13:20:09
Reputace: 0

Re: Swapper\

Příspěvek od zet » ned 05. črc 2009 17:54:49

ale stejne bych si tipl, ze pokud ten telefon budu pouzivat za den casto, tak se to jedno misto muze prepsat hodnekrat


Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od ge0rge » pon 06. črc 2009 10:12:06

swasha píše:No já že jnm prostě nechápu smysl a úkol týhle apk, nic víc.
rekneme ze smyslem je dosahnout toho, aby se aplikace majici bezet v pozadi nevypinali kvuli nedostatku pameti :-) kterou potrebuje aplikace bezici na popredi - tedy dosahnout toho ze kdyz prepnes z bezici aplikace na nejakou ktera bezela pred chvili bude vyssi pravdepodobnost ze nabehne rychleji a bez ztraty cehokoliv - zvlast pokud na popredi rozjedes neco narocnejsiho obvykle tim pozabijis v pozadi skoro vsechno... ne ze by se s tim android nedokazal poradit, ale vic pameti (byt pomalejsi na sd karte) to muze resit preci jen o neco lepe.

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od skooopa » pon 06. črc 2009 12:00:21

Je tu nekdo kdo to pouziva treba delsi dobu den co den?
Duvod je stale stejny obava o zivotnost karty...Dikes...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » pon 06. črc 2009 12:15:17

Já to mam zatím 14 dni vše v pohodě.

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Swapper\

Příspěvek od MrPedro » pon 06. črc 2009 12:16:41

skooopa píše:Je tu nekdo kdo to pouziva treba delsi dobu den co den?
Duvod je stale stejny obava o zivotnost karty...Dikes...
Pokud to karta nevydrzi 2 roky, tak ji proste zreklamujes :P
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Swapper\

Příspěvek od DeToX » pon 06. črc 2009 12:18:12

A pokud mas SanDisk tak ji vyreklamujes snad vzdycky ;)

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od skooopa » pon 06. črc 2009 13:55:02

No me nejde ani tak o to ze bych eventualne musel kupovat novou kartu (ceny karet jsou uz zanedbatelny ) ale spis mi jde o to ze tu katu mam rozdelenou na dve a mam na ni aplikace atp...Takze nevim jak bych to pak resil kdyz mi ta karta odejde....

Jinak swaper dnes pouzivam celej den (spis sem se proste jen chtel dozvedet zda li to nekomu jede treba uz mesic :-) )
Maximalne kartu zahodim koupim novou (sandisk momentalne nemam...) a nejak to vykoumam... :mrgreen:
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od ge0rge » pon 06. črc 2009 17:06:13

mrkni na zivotnost SSD disku urcenych dnes uz i do serveru ... tam se zapisuje a cte prakticky neustale .... myslim ze to neni tak zle, zbytecne plasis :-)


yonah
Androiďák!
Příspěvky: 636
Registrován: pon 22. čer 2009 17:07:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah
Bydliště: Praha

Re: Swapper\

Příspěvek od yonah » pon 06. črc 2009 20:39:49

Georgi, ssd disk a sd card, to je celkem rozdil. Disk je prizpusobenej tak, aby se neustale nezapisovalo na jedno misto. Za kartu by to musela delat sama aplikace, a pochybuju ze swapper to umi.

Jinak tuhle app mam uz 14 dnu a zatim ok. Jediny, co musim delat je to, ze kdyz chci foun pripojit k pc tak, musim swap vypnout. Kdyz to neudelam, tak po odpojeni mi system vraci hlasku, ze karta je poskozena. Ale da se s ni normalne pracovat a po restartu je vse v pohode.
oblíbené aplikace a hry.

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Swapper

Příspěvek od MrPedro » úte 07. črc 2009 20:48:09

A co zkusit zmenit misto ulozeni.
Tzn. misto /sdcard/swapfile.swp (karta) nastavit /swapfile.swp (telefon) ?
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » úte 07. črc 2009 20:51:03

To by nebylo moc chytrý nechceme si přece oddělat telefon. Já bych volil ext3 oddíl spíše /system/sd/swap.swp

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Swapper\

Příspěvek od DeToX » úte 07. črc 2009 21:44:32

Oddelat telefon? Kdybys neco hodil do /swapfile.swp tak by to melo bezet v RAM, precejen je to RAMdisk ;)

Uživatelský avatar

djvanila
Stálý androiďák
Příspěvky: 91
Registrován: sob 04. dub 2009 15:04:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Bydliště: Hořovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od djvanila » čtv 09. črc 2009 8:11:26

Nejde nejak nastavit swapovaci soubor tak, aby se ukladal nekam primo do systemu (pr. /data/swap.swapfile.swp) zkousel jsem to. Swapowaci soubor se vytvoril, ale ve swaperu mi to ukazovalo 0kb. Podle meho kdyz mam app na karte a volne v pameti 70MB, melo by to jit. A hlavne by odpadli ty problemy s kartou. NEvi nekdo jak na to? Nebo me napadlo vytvorit 3ti oddil na karte jako swapovaci. Nekde na XDAcku jsem to vydel u nejake ROMky, ale nepamatuju se u ktere a kde :(
___________________________________________________
*** ANDROID, WINDOWS, LINUX to je moje ***
>>>> http://www.pcservishorovice.cz" onclick="window.open(this.href);return false; <<<<


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Swapper\

Příspěvek od matata » čtv 09. črc 2009 8:50:11

dyt jew to popsano v tomto vlakne... projdi si ho...

Uživatelský avatar

djvanila
Stálý androiďák
Příspěvky: 91
Registrován: sob 04. dub 2009 15:04:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Bydliště: Hořovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od djvanila » čtv 09. črc 2009 9:17:25

jj, vsimnul jsem si toho pred az ted. Ale, zkousel to nekdo? Slo vam to? Na EXT3 to funguje, do te doby nez se pripoji k pc a odpoji. Pak se android sekne a pochvili sam restartuje.

UPDATE:
Tak uz jsem to vyresil a funguje to i pri pripojeni a odpojeni pc (jako flashka)
Nastaveni (podminka je mit EXT2)
Swap place: /system/sd/swapfile.swp
Swap size: 16MB
Swappine: 20
Otestovano na Romce: CyanogenMod-3.6.5, moje karta je 8Gb class4
___________________________________________________
*** ANDROID, WINDOWS, LINUX to je moje ***
>>>> http://www.pcservishorovice.cz" onclick="window.open(this.href);return false; <<<<

Uživatelský avatar

TeaTime
Stálý androiďák
Příspěvky: 181
Registrován: ned 12. dub 2009 12:47:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1_SuperE_1.0.3+enoch theme

Re: Swapper\

Příspěvek od TeaTime » pon 27. črc 2009 19:19:27

Nevi nekdo z vas jaky je rozdil v učinosti mezi swap souborem a linuxovou swap partition?
Taky me trozku zarazi ze pokud ho přesměruju do systemu tak mi píše fail při zapínání i vypínání ačkoliv se zdá že funguje pořád bez ohledu na to jestli dám on nebo off :D Jsem z toho trozku zmatnej
Diky
Edit:Tak ten soubor nevidim ani v root exploreru

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od VeruSKa » sob 01. srp 2009 7:46:38

Nějak tu není odpověď, tak se ptám znovu. Když mám partiton linux swap, tak bude program používat primárně tu?? Přetrvá problém při připojení přes USB kabel, nebo tím pádem problém odpadne?? Díky :roll:
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » sob 01. srp 2009 7:54:05

V nastavení swapperu stačí jen zaštknout enable swap partition. Pak to bude užívat linux swap disk.


yonah
Androiďák!
Příspěvky: 636
Registrován: pon 22. čer 2009 17:07:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah
Bydliště: Praha

Re: Swapper\

Příspěvek od yonah » sob 01. srp 2009 8:55:19

VeruSKa píše:Přetrvá problém při připojení přes USB kabel, nebo tím pádem problém odpadne?? Díky :roll:
Problém odpadne. ;) Tohle mě dost s*alo. :D
oblíbené aplikace a hry.

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Swapper\

Příspěvek od VeruSKa » sob 01. srp 2009 9:33:18

Díky, zprovozněno ;)
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Swapper\

Příspěvek od matata » pon 03. srp 2009 7:18:52

Ahoj, jak udelat ten linux swap oddil na karte? Moc prosim... diky

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » pon 03. srp 2009 9:04:01

Snadno naformátuj kartu v pc pomoci paragon partition manager.


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Swapper\

Příspěvek od matata » čtv 06. srp 2009 15:03:51

Zdravim, prosim Vas proc blbne u nove verze automaticke spusteni po startu a pise to fail u nejakych tech radku pri spousteni?? Co mam delat aby to normalne fungovalo?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » čtv 06. srp 2009 15:06:33

Přejdi na compcache ta funguje perfektně.


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: Swapper\

Příspěvek od matata » čtv 06. srp 2009 15:08:49

priznam se ze jsem jeste nemel cas tu compache poradne prostudovat... je nutne formatovat tu kartu?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Swapper\

Příspěvek od d750 » čtv 06. srp 2009 15:13:54

Vůbec pracuje to pouze s ram v telefonu.

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host