Synchronizace - Zálohování - Kontaktyjal dostat 6 let me prace do kalendare ?

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
can.tattoo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: icredible s

jal dostat 6 let me prace do kalendare ?

Příspěvek od can.tattoo » sob 28. kvě 2011 10:33:58

Ahoj lidi. jsem úplný nováček v oblasti platformy android. mám problém který chci řešit. Jak donutit kalendář, aby si nahrál nasynchronizoval z gmailu agendu 6let zpět. Vůbec mi nevyhovuje 1 měsíc zpět, protože často vyhledávám třeba změškané volání, kde mám uvedené telefonní čísla, a pak si dohledám , že to je nějaký starý klient. Prostě můžu stáhnout do mobilu svých 6tisíc schůzek ?
Mám incredible S a nevidím nikde možnost nastavení možnosti doby kam až synchronizovat. Používal jsem WM, a tak jsem to dostal na gmail. A teď mám jen jeden měsíc zpět. Což je nepřípustné.
Moc díky za rady. Pokud to vůbec jde..........

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Re: jal dostat 6 let me prace do kalendare ?

Příspěvek od Trek » sob 28. kvě 2011 10:43:37

To nelze, je to vlastnost. Já jsem to vyřešil tak, že jsem si naprogramoval vlastní synchronizaci s outlookem.
Pokud trváte na gmailu zkuste aplikace třetích stran.

Ještě by šlo asi upravit adaptér synchronizace pro Google účet, ale nejsem si jistej.

-
Ještě jsem se podíval do googlu a tuto vlastnost či závadu lze pořešit
http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=3672

Jokyk
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: jak dostat 6 let me prace do kalendare ?

Příspěvek od Jokyk » stř 01. čer 2011 16:34:02

Řešil jsem totéž před půl rokem. Když už jsem nevěděl kudy kam, tak jsem ze zoufalství změnil datum v HTC i v compu na rok 2002, uložil, datum vrátil a světe div se... :-) Funguje :-)

JelenCB
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: P30

Příspěvek od JelenCB » čtv 02. čer 2011 13:49:08

Jde to buď cestou např.přes Outlook.
- Pustit vše ze starého tel. do Outlooku. - V Outlooku dát uložit vše - exportem do souboru. - Soubor naimportovat buď na Google nebo do tel.

A nebo viz. Jokyk - posunout datum v obojím - až mě mrzí, že jsem na to tenkrát nepřišel - krásné "české" řešení :D

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 02. čer 2011 14:40:16

Prostě a jednoduše, nikdo tak nějak nepočítá s tím, že budeš chtít importovat tak dlouho zpátky.
Ale řešení s posunutím času zpět mi přijde jako nejelegantnější a nejjednodušší.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

b.trnkocy
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG P970 Black
Tablet: Galaxy Note N8010

Příspěvek od b.trnkocy » pon 12. zář 2011 17:46:54

zdravím, stejný problém řeším (bezúspěšně) 2 týdny. Podobnou otázku jsem dal do několika fór, zamačkával slzu při pročítání stejně postižených na zahr. fórech, pro které Android není hračka ale pracovní nástroj. Podařilo se Vám něčeho se dopátrat? Přikládám text mojeho dotazu do jiných fór:

Po přechodu z platformy Palm na Android (LG P970) nastalo po počáteční euforii brzy rozčarování. Do Google Calendar (na PC desktop) jsem celkem úspěšně naimportoval data z palmovskeho kalendáře od roku 1997. (Jsou případy, kdy i tak "stará" data mají význam...)
Synchronizace s mobilem však proběhla pouze u dat ne starších než asi 1 měsíc. Pouze položky kalendáře, u kterých bylo roční, měsíční, týdenní opakování se zesynchronizovali až od roku 2000!! Dělal jsem pokusy s posuvem systémového data na obou platformách, ale bezúspěšně. Google kalendář na desktopu mi celkem vyhovuje, ale oboustranná synchronizace i starších dat je nenahraditelná. Dopátral se prosím někdo nějakého řešení? I za cenu placené aplikace? Dal bych přednost cloudovému řešení, ale dobrou zkušenost mám i z Dropboxem. Děkuji.
P.S. Docela pěkný kalendář na mobilu je aCalendar. Ten ale nepochopitelně neumožní zadat event starší než 1. března 2011, přesněji, zadat se dá, ale na mobilu se nezobrazí. Synchro ho však "přenese" na desktop (Google calendar)...
S pozdravem b.trnkocy

Trek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2

Příspěvek od Trek » pon 12. zář 2011 18:05:09

Já synchronizuju přimo s Outlookem, mezi sebou 3 PC a 2 androidy (telefon a tablet), kalendáře mám dva, omezení datumu není.
Aplikací na přímoý sync s Outlookem je mnoho pro android

https://market.android.com/details?id=c ... .clusbsync
https://market.android.com/details?id=c ... rer.client
https://market.android.com/details?id=cz.psencik.simple - toto používám a funguje to tak jak jsem psal výše

Autor tohoto vlákna
can.tattoo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: icredible s

Příspěvek od can.tattoo » pon 12. zář 2011 19:12:01

Nakonec jsem to dokazal tim , ze v gmailu nastaveni zadas exportovat kalendar. Aplikaci iCal naimportujes vse ze souboru co dodas do android mobilu. Tim vnikne ucet PC Sync a v treba bussiness calendar ho aktivujes a lze to videt. Jen maly problem co jsem jeste nedoresil. Jedine CalenGoo umi hledat v celem calendari i deset let zpet, coz bussines calendar neumi a pouzivat klasicky vyhledavac stoji zaprd, vubec to nefaka, jen cekas. Upozornuji, ze import calendare bude trvat i nekolik hodin ...... takze hodne stesti a hlavne nervu ...... k

peetr_
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Motorola Photon

Příspěvek od peetr_ » pon 12. zář 2011 19:53:08

Tak jsem asi našel řešení, jedná se o aplikaci aCal, ve které se nastaví synchronizace přes Google CalDav server a synchronizuje se vše. Mám tedy nejstarší událost 1 rok, tak za 6 let se nemohu zaručit. Nastavení serveru najdete, když zadáte do Google "acal settings".

b.trnkocy
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG P970 Black
Tablet: Galaxy Note N8010

Re: jak dostat 6 let me prace do kalendare ?

Příspěvek od b.trnkocy » čtv 02. úno 2012 11:48:33

Nahodne jsem objevil CalenGoo, "zainvestoval" smesnych 135.- a vse je doufam vyreseno. Historicky prvni event se datuje 8. 5. 1975 !! a vsech asi 5000 eventu sesti kalendaru se zesynchronizovalo behem asi 1 minuty. Vynikajici, rychle hledani ve starych eventech. Momentalne CalenGoo pokladam za nejlepsi aplikaci kalendar-diar. Provozovano s desktopem Google Kalendar a Androidem LG P970

PS. CALDAV a importy .ics se mi neosvedcili. Chodi to nekomu skutecne?

Libb
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung S10+ 512GB
Tablet: Huawei MediaPad M5
Tablet 2 / ROM: Samsung Active 2 44mm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libb » pon 06. úno 2012 14:57:52

Jen na okraj, hledání v aplikaci Gmail funguje i na serveru, nestačí to tak a není to lepší, než mít zapráskaný telefon? Akorát musíte být online.
Samsung Galaxy S22 Ultra 5G Black 512GB | Buds | Buds Pro
Obrázek Ticwatch Pro3 GPS black | Obrázek MediaPad M5 + 400GB μSD

mancusco
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: HUAWEI Ascend P7

Příspěvek od mancusco » stř 08. úno 2012 22:53:59

bud jsem nepochopil o co jde, nebo jednoduchou věc řešíte složitě. Teď jsem zadal zkusmo událost v outlooku do roku 2002, spustil Google calendar sync a za minutu to bylo v telefonu, synchronizuje tedy bez omezení času zpět
Ascend P 7

kedd
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: htc one s s3

Příspěvek od kedd » stř 06. čer 2012 9:57:23

tak jsem našel řešení, které mi pomohlo!!! :D
nechce se mi to překládat, je to jednoduché, cituji:
------------------------------------------------------------
1> Log in to Google Calendar via the WEB
2> Find on the left "My Calendars" and click below that "Settings"
3> Go to the "Calendars" tab
4> Next to "Create new calendar" you will find "Import Calendar" and "Export Calendars"
5> Export your calendar to a file on your computer.
6> Unzip the - youraccount@gmail.com.ical.zip - file (do not delete this zip-file)
7> Open - youraccount@gmail.com_youraccount@gmail.com.ics - file with NOTEPAD.
8> Search the first non repeating event, some event that was created just to happen once in the beginning of your Web calendar from where you want to start syncing and CHANGE its SUMMARY: description slightly:

SUMMARY: My event >> SUMMARY: x My event

NOTICE that those events are in somewhat random order, so you must use NOTEPAD's EDIT - FIND, to locate it.

9> Save the .ics file
10> Import that modified .ics file to your web calendar file.
This will not duplicate events. If something goes wrong, you still have a backup copy in the zipped file containing all events you have in your Google web calendar.
------------------------------------------------------------
ale snad se goooooooooogl poučí a příště nechá rozhodnutí na uživatelích, jak daleko dozadu chtějí synchronizovat... je to ostuda :(

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“