Synchronizace - Zálohování - KontaktyHelium backup problém

Moderátoři: don_alex, radegast

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huiAPPOAJ
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: úte 05. úno 2013 16:04:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4
Rom: Android 4.4

Helium backup problém

Příspěvek od huiAPPOAJ » stř 20. lis 2013 21:38:57

Pomocí appky Helium jsem si backupnul do složky některé aplikace a tu pak dal do počítače.
Zformátoval jsem telefon a dal do něj nový systém.
Teď jsem dal tu složku se zálohou zpátky tam kde se původně vytvořila a Helium píše, že žádnou zálohu nemám.

Co s tím?




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12628
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Helium backup problém

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 21. lis 2013 8:01:01

No a četl jsi, jak to helium pracuje, nebo jsi zase konal a až když se objevil problém, začal jsi zjišťovat, co a jak?
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huiAPPOAJ
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: úte 05. úno 2013 16:04:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4
Rom: Android 4.4

Re: Helium backup problém

Příspěvek od huiAPPOAJ » čtv 21. lis 2013 12:53:10

Vyřešeno, backupnul jsem aplikace znova, přepsal backupy starými a restornul.


pinda2
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: sob 26. led 2013 21:29:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 4 mini GT-I9195 Android 4.2.2 XXUBMJ7
Rom: Orig. ROM
Bydliště: Praha

Re: Helium backup problém

Příspěvek od pinda2 » pát 17. led 2014 16:20:23

Zdravím mám problém se softwarem Helium který mi do telefonu jde nainstalovat bez problémů ale požaduje i instalaci desktopové verze z jejich stránek. Sice nechápu proč se musí ta záloha dělat jen do PC ale budiž a tak jsem si ho chtěl nainstalovat a ouha instalator po mě chce net framework 2 a bez něj nepokračuje. Mám xp SP2 a framework jsem dotáhl čtyřku a stejně nic.Zkusil jsem to i na notebooku (XP SP3) a tam se sice Helium nainstaluje ovšem závěrem píše že je potřeba doinstalovat net Framework a při pokusu o spuštění naběhne jen error okno a posílá mě za Billem :-)
Nevíte někdo v čem by mohl být problém?
A nebo můžete doporučit nějakou obdobně kvalitní aplikaci na zálohu nastavení telefonu? Kontakty SMS protokoly a seznam aplikací extra zálohovat nepotřebuji protože to mám na Googlu ale to rozložení ploch nastavování zvuků atd... dělat furt znova mě fakt dere.Telefon je ACE2 FW 4.2.1. bez Rootu
Díky T.

Edit:O to nainstalovat .net framework verze 2 jak psal LivArt jsem se pokoušel ze všeho nejdřív ale na webu MS jsem ho nemohl vyšťourat.Pak jsem ho našel na stahuj.cz a po instalaci vše funguje jak má. Tímto se tedy omlouvám za nesmyslný dotaz.
T.
Naposledy upravil(a) pinda2 dne sob 18. led 2014 10:44:55, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22690
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 259
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Helium backup problém

Příspěvek od LivArt » pát 17. led 2014 16:47:36

Protože přes desktopovou část se povoluje zálohování.
Proč tedy nenainstaluješ .net framework verze 2?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9915
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 374
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Helium backup problém

Příspěvek od don_alex » pát 17. led 2014 16:53:48

Přesunuto do správné sekce
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


bigmama
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 16. úno 2014 18:17:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1

Re: Helium backup problém

Příspěvek od bigmama » ned 16. úno 2014 18:20:22

tiež mám problém že keď spravím zálohu aplikácie a prenesiem ju do druhého telefónu tak mi helium napíše že žiadnu zálohu nenašiel ako to vyriešim prosim? :(

Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Helium backup problém

Příspěvek od Flynne » pon 24. bře 2014 17:56:20

To, co uvedu, není ani tak problém, pokud o tom vím a počítám s tím, ale každopádně je to poněkud zvláštní:
Když vybírám úložiště pro zálohu, zvolím SD kartu, provedu zálohu, a když se pak podívám v manažeru (Solid Explorer, Ghost Commander) do složky SD karta (míním tím externí SD kartu, kterou jsem vložil do telefonu - v každém manažeru je ale nazvána jinak - takto je to v Solid Exploreru), je složka Carbon prázdná. Podívám-li se do zařízení Vnitřní paměť, je tam také složka Carbon a ta obsahuje soubory provedené zálohy.
Když následně před zálohováním zvolím v Heliu za úložiště Interní paměť, provedu zálohu a pak otevřu v manažeru zařízení SD karta, je v adresáři Carbon tato záloha a v zařízení Vnitřní paměť zůstala záloha, kterou jsem provedl před tím. Jednu zálohu jsem úmyslně zvolil včetně záloh aplikací, druhou jen data aplikací.
Zkráceně: úložiště jsou prohozená a mě zajímá, kde je chyba, zda v Heliu nebo v manažerech? Mohl by mi to někdo, prosím, objasnit? Anebo mám "guláš" v terminologii?

Uživatelský avatar

syberius
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: sob 15. pro 2012 19:35:42
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s3 neo
Tablet: Samsung galaxy note 10.1 N8000
Rom: 4.4.2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od syberius » pon 24. bře 2014 20:00:43

Taky to tak mám. Stane se to pokud se jako výchozí úložiště zvolí sd karta.

Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Helium backup problém

Příspěvek od Flynne » pon 24. bře 2014 20:10:45

Ale je to i naopak, nebo ne? Alespoň mně se to tak jeví. Jakoby to měli přehozené. Takto na to musím myslet a raději to hned přesunout z Interní paměti na SD kartu, protože si myslím, že při HR by se tato záloha vymazala, pokud by zůstala v Interní paměti, ne? Pro jistotu ale využívám i možnosti zálohovat v PC.

Uživatelský avatar

syberius
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: sob 15. pro 2012 19:35:42
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s3 neo
Tablet: Samsung galaxy note 10.1 N8000
Rom: 4.4.2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od syberius » úte 25. bře 2014 6:41:52

Myslel jsem to tak, že pokud v nastavení telefonu zvolíš jako výchozí úložiště sd kartu, tak se v heliu prohodí interní paměť s sd kartou. Už jsem si takhle smazal při flashování zálohu.

Ó děs ráno z Huhlavej


kromano
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 13. pro 2012 20:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: sgs2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od kromano » ned 13. dub 2014 20:57:24

Zdravím, mám problém.. :help:
Zálohoval jsem na své Samsung Galaxy S2 (ROOT, CM11 ROM) aplikace :arrow: složku carbon jsem si stáhnul do pc. Když teď aplikace chci obnovit na nové Galaxy S4, jsem bez šance - Helium píše, že tam záloha není (ačkoli jsem složky nakopíroval zpět). U manželky mi zálohu z S3mini moje S2 (kterou jsem jí dal) normálně našla a vše obnovila, ale mě se to nedaří. Zkoušel jsem i přepsat soubor "nomedia" a výsledek stále stejný.
Můžete mi, prosím poradit, jestli se to dá vyřešit?
díky

Uživatelský avatar

verny94
Moderátor
Příspěvky: 4024
Registrován: stř 22. kvě 2013 18:26:02
Reputace: 281
Typ mobilu / ROM: Huawei P30
Mobil 2 / ROM: Samsung Gear S3 Frontier
Bydliště: Kladno

Re: Helium backup problém

Příspěvek od verny94 » ned 13. dub 2014 21:01:18

Když máš root tak používej Titanium Backup. Je to daleko lepší než Hellium ;)
Na poděkování slouží tlačítko v rohu příspěvku :palec:

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22690
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 259
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Helium backup problém

Příspěvek od LivArt » ned 13. dub 2014 21:02:39

Přesně naopak.

Soubor ".nomedia" slouží akorát k tomu, že telefon nehledá v té složce audio a video soubory. Zkus nejprve nějakou zálohu vytvořit a pak až obnovovat.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


kromano
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 13. pro 2012 20:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: sgs2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od kromano » ned 13. dub 2014 23:34:08

Já ale na S4 robot nemam...
Zkusil jsem něco zazálohovat a najde mi to jen tu novou zálohu, tu starou ne.
Nějaký další nápady?

Uživatelský avatar

syberius
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: sob 15. pro 2012 19:35:42
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s3 neo
Tablet: Samsung galaxy note 10.1 N8000
Rom: 4.4.2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od syberius » pon 14. dub 2014 5:55:58

V tom případě složku carbon nekopíruješ na správné místo, jinak bys s ní musel přemazat tu novou zálohu. Pokud máš v telefonu nastavenou výchozí paměť na sd kartu, tak se ti v helium prohodí interní a externí paměť. Už jsem si takhle smazal zálohu v domnění, že jí mám na kartě.

Ó děs ráno z Huhlavej


kromano
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 13. pro 2012 20:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: sgs2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od kromano » pon 14. dub 2014 7:41:48

Já ale složku carbon nekopíruju - tu si vytvoří helium samo. Kopíruju pouze její obsah, tedy zálohy do již vytvořené složky.
Co se prohození pamětí týká, tak to také nepřichází v úvahu, protože i toto mě napadlo a zkoušel jsem to otočit....a nic. Už vidím, jak aplikace stahuju znovu a jednu po druhé nastavuju :? a to všechno podle názvů záloh (protože už nevím co všechno jsem tam měl) :x
:nene:

Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6424
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 326
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Helium backup problém

Příspěvek od pRo_lama » pon 14. dub 2014 9:07:28

Čítal z vás aspoň niekto tento návod na Helium čo som tu napísal a poriadne sa na ňom nadrel?

http://androidforum.cz/topic52828.html
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2419
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Helium backup problém

Příspěvek od aldabubo » pon 14. dub 2014 10:21:54

@pRo-lama: Nečetl, jednodušší je se zeptat znovu :) :) :) Kde žiješ, prosím tě?
Tady se každý nový, kdo si koupí Android, ptá na nastavení zvuků sms, na zálohu kontaktů a podobně základní tisíckrát popsané věci. A ty chceš, aby někdo četl návod, cos napsal :) :) :) che che che
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Uživatelský avatar

syberius
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: sob 15. pro 2012 19:35:42
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s3 neo
Tablet: Samsung galaxy note 10.1 N8000
Rom: 4.4.2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od syberius » pon 14. dub 2014 10:35:31

Je snad jedno jestli kopíruješ celý adresář, nebo jenom jeho obsah. Každopádně píšeš, že po překopírování vidíš pořád tu novou zálohu a ne tu co jsi kopíroval. Pokud by jsi nakopíroval soubory do složky, kde jsou ty nové zálohy, museli by se tyto těmi starými přemazat a tudíž bys je v helium nemohl vidět.

Ó děs ráno z Huhlavej

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9915
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 374
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Helium backup problém

Příspěvek od don_alex » pon 14. dub 2014 10:57:17

Do které paměti tu zálohu kopíruješ? Do interní nebo na SD kartu? Nemá náhodou ta S4 uz KitKat?

@phablet
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Uživatelský avatar

syberius
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: sob 15. pro 2012 19:35:42
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s3 neo
Tablet: Samsung galaxy note 10.1 N8000
Rom: 4.4.2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od syberius » pon 14. dub 2014 11:08:15

Udělej zkušební zálohu nějaké aplikace, ke které máš zálohu v PC. Pak najdi tu správnou složku carbon do které se tato záloha udělala. Jedna je na sd kartě a jedna je v interní paměti. Do té správné nekopíruj složky se zálohami z Pc. Tím se ti musí přemazat i ta nově vytvořená záloha, tudíž není možné, aby jsi pak v helium viděl zálohu této aplikace s aktuálním datumem.

Ó děs ráno z Huhlavej


kromano
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 13. pro 2012 20:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: sgs2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od kromano » pon 14. dub 2014 12:15:55

pRo_lama : pokud mi ten návod nedokáže pomoct, tak ho nepotřebuju (s aplikací jsem zálohoval už několikrát a ptám se na konkrétní problém, o kterém se v návodu nezmiňuješ - nebo mi to uteklo a přehlédl jsem řešení podobného problému)
syberius : ve složce "carbon" mám nakopírované staré zálohy (pro jistotu jsem je nakopíroval do interní paměti i na SD). Potom jsem udělal zálohu jedné aplikace. Kliknul jsem na kartu "obnovit a synchronizovat", vybral jsem úložiště, kam jsem aplikaci zálohoval a helium mi jí skutečně našlo, ale pouze tu novou (staré nakopírované ne!)
don_alex : zkoušel jsem obojí. S4 mám pravděpodobně z Polské distribuce a ačkoli má průhlednou notifikační lištu a obdobné ptákoviny, píše, že je na Androidu 4.3 a aktualizace na další verzi není k dispozici (OTA)

Uživatelský avatar

syberius
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: sob 15. pro 2012 19:35:42
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s3 neo
Tablet: Samsung galaxy note 10.1 N8000
Rom: 4.4.2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od syberius » pon 14. dub 2014 14:56:02

Ale já to psal přesně obráceně. Nejprve udělat zkušební zálohu a teprve pak kopírovat tu starou . Smaž z obou složek carbon vše co tam je. Jdi do helium a proveď zkušební zálohu aplikace, kterou máš i v té záloze z PC. Pak se podívej do obou složek carbon, aby jsi zjistil kam se záloha ukládá a do této složky pak nakopíruj složky se zálohami z PC.


kromano
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 13. pro 2012 20:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: sgs2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od kromano » úte 15. dub 2014 10:24:39

Zkusím to, ale moc šancí tomu nedávám.


kromano
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 13. pro 2012 20:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: sgs2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od kromano » úte 15. dub 2014 12:24:22

Tak jsem měl pravdu - zkusil jsem následující postup:
1) odinstaloval jsem Helium
2) smazal jsem složky "carbon"
3) nainstaloval jsem Helium
4) udělal jsem zálohu hry Colin McRae (do interní paměti)
5) složku se zálohou jsem přepsal starou zálohou stejné hry
6) spustil jsem Helium a při pokusu obnovit aplikaci jsem opět uviděl známou obrazovku
Spoiler:
Screenshot_2014-04-15-13-15-07.png
Screenshot_2014-04-15-13-15-07.png (139.05 KiB) Zobrazeno 5048 x
Už mě vůbec nic nenapadá, takže jdu asi 50 aplikací obnovovat ručně :cry:

Uživatelský avatar

syberius
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: sob 15. pro 2012 19:35:42
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s3 neo
Tablet: Samsung galaxy note 10.1 N8000
Rom: 4.4.2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od syberius » úte 15. dub 2014 13:38:20

Ještě se zeptám. V té složce se zálohou té hry mas čtyři soubory? Mají koncovky.png,.nomedia,.ab,.json.

Ó děs ráno z Huhlavej


kromano
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 13. pro 2012 20:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: sgs2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od kromano » úte 15. dub 2014 13:58:21

jen 2 soubory
.nomedia
.ab

a teď koukám na starou zálohu (z března) a tam je ještě jeden .json

tak bude asi chyba tady...?

Uživatelský avatar

syberius
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: sob 15. pro 2012 19:35:42
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy s3 neo
Tablet: Samsung galaxy note 10.1 N8000
Rom: 4.4.2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od syberius » úte 15. dub 2014 17:31:25

Přesně tak. Bez něj helium zálohu nerozpozná. Měla by tam, ale být i ikona aplikace v .png


kromano
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 13. pro 2012 20:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: sgs2

Re: Helium backup problém

Příspěvek od kromano » úte 15. dub 2014 19:13:51

Ikona jaksi chybí, ale tato záloha na s2 fungovala...no nic, už jsem se šmířil s tim, že obnovuju aplikace ručně... to fakt nevím kam se ty soubory poděly.
Každopádně je muj problém vyresen.
Díky všem co se mi snažili pomoct

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host