Synchronizace - Zálohování - KontaktyHelium backup problém

Moderátoři: don_alex, radegast


optimas
Robot
Příspěvky: 1038
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: Helium backup problém

Příspěvek od optimas » úte 23. pro 2014 14:26:49

Chci si udělat zálohu pomocí Helia a nemám root. Dělám to podle návodu od pRo_lama vše se připojí přes PC a dal jsem nejprve na zkoušku provést zálohu komplet S4 do interní paměti a proběhla úspěšně. Pak jsem se rozhodl, že to ještě zkusím zálohovat na Dropbox a hle problém. Vyberu vše co chci zálohovat tak jako v případě na interní paměť, ale vyberu dropbox a dám zálohovat jenže vyskočí jen okno probíhá záloha, lae není vidět zda se nějaké soubory zálohují. Když jsem to dělal do interní paměti tak bylo vidět ,která apk se zrovna zálohuje. Teď je tam jen modrá linka a to je vše. Teď mi vyskočila hláška, že nebylo povoleno zálohování těmto apk. a byly vypsány tyhle apk Ultimate call screen, Adobe Reader, mBank, Lollopop theme, Apex launcher. Teď to zkouším na Google disk a záloha probíhá a je vidět, která záloha zrovna probíhá.




Uživatelský avatar

Game
Moderátor
Příspěvky: 2528
Registrován: čtv 12. bře 2009 13:21:28
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MiMax
Mobil 2 / ROM: Samsung Note 3, Huawei Mate 7
Tablet: Nexus 7(2012) 16GB CyanogenMod 12
Rom: MIUI 8

Re: Helium backup problém

Příspěvek od Game » úte 23. pro 2014 14:33:57

Mě osobně taky nefunguje záloha na dropbox
Ještě mě rozčiluje ze pokaždé musím připojit k pc kvůli záloze...
Xiaomi MiMax MIUI 8
Na poděkování tu máme reputaci ;)
500MB FREE DropBox: http://db.tt/6MHR9sq3
5GB FREE Copy: https://copy.com?r=0IWBM1


optimas
Robot
Příspěvky: 1038
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: Helium backup problém

Příspěvek od optimas » úte 23. pro 2014 14:37:00

Hm, tak tohle je naprd.

Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6424
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 326
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Helium backup problém

Příspěvek od pRo_lama » úte 23. pro 2014 14:41:53

S root-om také problémy nie sú. Ale to je na tebe či ho chceš, alebo nie.
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2


optimas
Robot
Příspěvky: 1038
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: Helium backup problém

Příspěvek od optimas » úte 23. pro 2014 15:00:55

Samozřejmě, já jsem root měl nejdříve CF_auto_root a začal mi blbnout telefon a šel na reklamaci i s rootem. Přehráli software a fungoval než jsem nahrál Towelroot a taky začal blbnout po čase telefon ztratilo se mi IMEI. Tak jsem se rozhodl, že si teď momentálně pokud je foun v záruce root nebudu dělat. Kdybych měl root tak mám Titanium a neřeším to, ale takhle bohužel. Jak jsem psal na Google disk záloha provedena a na interní paměť taky. Jen tam kde mám nejvíce místa což je Dropbox to nejde :facepalm:


Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6424
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 326
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Helium backup problém

Příspěvek od pRo_lama » úte 23. pro 2014 15:12:00

Ani jednu samostatnú app ti tam nejde zálohovať?
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2


Klajmexka
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 29. říj 2014 22:10:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC ONE M7

Re: Helium backup problém

Příspěvek od Klajmexka » ned 18. led 2015 21:10:29

Chtěl bych se zeptat, jestli už někdo zkoušel zálohovat aplikaci Subway Surfers přes Helium, a jestli ano, zda-li to bylo úspěšné...:P Díky :-)


ice.bc
Androiďák!
Příspěvky: 297
Registrován: úte 11. kvě 2010 20:45:58
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Ascend P7
Mobil 2 / ROM: Honor 7

Re: Helium backup problém

Příspěvek od ice.bc » pon 26. led 2015 13:34:16

Tak se taky poprvé setkávám s problémem, dříve zde popisovaným. A v mém případě je to opravdu o tom, že při kopírování složky Carbon do PC neproběhnou zálohy souborů typu .json. Jak tu již někdo zmiňoval, tyto soubory jsou potřebné k tomu, aby pak Helium zpětně dokázalo vyhledat nakopírovanou zálohu v telefonu.
Já to tedy vyřešil novou instalací všech aplikací, následně vytvořil novou zálohu v Heliu. A ve vytvořené složce se zálohou jsem pak vše přepsal tou dříve vytvořenou. Vše se přepíše, json soubor zůstane ten nový a následně v Heliu vše obnovím a je to OK :-)

Mě by ale spíš zajímalo, v čem je tedy konkrétně problém, že se tento soubor nezkopíruje do PC. Může za to Helium? Android? Windows? :-)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22690
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 259
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Helium backup problém

Příspěvek od LivArt » pon 26. led 2015 14:26:10

V MTP se ti ty soubory nemusí zobrazit. Nebo jsou jako skrytý, tedy je ani nekopíruješ.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


ice.bc
Androiďák!
Příspěvky: 297
Registrován: úte 11. kvě 2010 20:45:58
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Ascend P7
Mobil 2 / ROM: Honor 7

Re: Helium backup problém

Příspěvek od ice.bc » pon 26. led 2015 15:10:25

LivArt: Musím říct, že tato myšlenka mi prolétla hlavou a tak jsem zkusil připojit telefon v režimu úložiště USB. Ale v tu chvíli mi stejně došlo, že se záloha prováděla do vnitřního úložiště, které se pak v PC nezobrazí, takže jsem dal myšlenku hned stranou a pokračoval dál :DD

Každopádně díky za radu, schválně vyzkouším :palec:
Tak jsem vyzkoušel hned, je to tak! Ještě jednou díky :-)


Qwaser
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 13. bře 2015 16:17:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Note 3

Re: Helium backup problém

Příspěvek od Qwaser » pon 05. zář 2016 6:58:12

Zdravím,
mám problém s pokusem o zálohu přes Helium, přečetl jsem mimo jiné i zde zmíněný návod od pRo_lama, ale nemůžu se dostat ani k samotnému zálohování. Na PC se mi po připojení telefonu ukáže v okně zelená fajka, jako že je telefon připojen a rozpoznán, ale v telefonu je pořád jen načítání toho spojení s PC aplikací a dál to nejde. Zkoušel jsem i přeinstalovat ovladače pro jistotu, různé režimy připojení telefonu, ale nic, funguje to jen v PTP režimu a dál přes navázání spojení se to nikdy nedostane.
Netušíte, prosím, někdo kde může být chyba a co s tím udělat?


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16679
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Helium backup problém

Příspěvek od ludekbrno » pon 05. zář 2016 7:17:17

Zapnuté ladění USB ve vývojářských možnostech máš?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Qwaser
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: pát 13. bře 2015 16:17:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Note 3

Re: Helium backup problém

Příspěvek od Qwaser » pon 05. zář 2016 8:52:47

Ano, to samozrejme mam taky zapnute.

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host