Synchronizace - Zálohování - KontaktyTitanium backup

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Titanium backup

Příspěvek od TMa24 » pát 18. čer 2010 14:31:32

mam tuto aplikaciu + donate verziu. uspesne som zalohoval vsetko co som potreboval (okrem zaloziek) ale to vsetko na starsich verziach.

Obrázek

mam najnovsiu a nie a nie zalohovat. neda sa nic aplikacia akokeby nevidela nic okrem
aplication widgets, country, language, time zone a wifi access points
uvazoval som aj nad tym ze ci nie je problem s apps2sd tak som to vypol a rebootol telefon, stale to iste.
moze mi niekto poradit?

(predchadzajucu zalohu som z karty zmazal)




Uživatelský avatar

zoro33
Androiďák!
Příspěvky: 310
Registrován: pát 26. úno 2010 9:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact

Re: Titanium backup

Příspěvek od zoro33 » pát 18. čer 2010 14:41:40

mne funguje bez problemov, app2sd mam tiez aktivne...

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od TMa24 » ned 20. čer 2010 20:59:12

Uz so to poriesil. Trebalo stiahnut busybox

@telefon    

Uživatelský avatar

GMKcz
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: pon 09. lis 2009 20:56:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Re: Titanium backup

Příspěvek od GMKcz » čtv 24. čer 2010 16:04:58

koupil jsem donate protože jsem chtěl opravit linky na market a nějak mi to nehraje :(

postupoval jsem podle tohoto tipu a nic:
After restoring your apps, you can run the Market Doctor to verify their Market links. If Market Doctor reports everything as okay, yet your apps are still not listed in "My Downloads", try to search for them in the Market. If they show as "Installed", it confirms that the links are okay, but your Market needs a refresh: just install any app from the Market, and the "My Downloads" section will be refreshed !

doktor vypíše, že je vše ok ale v marketu nemam installed :(

nevíte co s tím? dost mě to trápí :cry:
Obrázek

Uživatelský avatar

Pavel Vlasák
Androiďák!
Příspěvky: 369
Registrován: ned 06. čer 2010 11:35:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Bydliště: Pardubice

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pavel Vlasák » ned 27. čer 2010 21:03:43

Jak je to s Domate version? Budu mít nějak přístup k aktualizacím, nebo s každou novou verzí budu muset zase vývojáře obdarovat?


Uživatelský avatar

mancusco
Androiďák!
Příspěvky: 321
Registrován: sob 30. led 2010 19:05:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HUAWEI Ascend P7

Re: Titanium backup

Příspěvek od mancusco » ned 27. čer 2010 21:06:20

budeš mít automatický update
Ascend P 7

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od TMa24 » ned 27. čer 2010 21:07:08

Heh to by si sa nedoplatil kedze nove verzie vychadzaju takmer 1krat do tyzdna. Teda ano budu platit aj nove verzie. Ty jednoducho ziskas licenciu ktoru ulozis no root karty a mozes aktualizovat

@telefon    

Uživatelský avatar

zoro33
Androiďák!
Příspěvky: 310
Registrován: pát 26. úno 2010 9:53:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia Z1 Compact

Re: Re: Titanium backup

Příspěvek od zoro33 » ned 27. čer 2010 21:40:19

GMKcz píše:koupil jsem donate protože jsem chtěl opravit linky na market a nějak mi to nehraje :(

postupoval jsem podle tohoto tipu a nic:
After restoring your apps, you can run the Market Doctor to verify their Market links. If Market Doctor reports everything as okay, yet your apps are still not listed in "My Downloads", try to search for them in the Market. If they show as "Installed", it confirms that the links are okay, but your Market needs a refresh: just install any app from the Market, and the "My Downloads" section will be refreshed !

doktor vypíše, že je vše ok ale v marketu nemam installed :(

nevíte co s tím? dost mě to trápí :cry:
Niekedy treba market doctora spustit viac krat, pripadne restartovat telefon, mne to raz sparovalo az na treti pokus.

Sent from my Hero    

Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Skolacik » ned 04. črc 2010 22:22:35

stiahol som si tuto app, ale tvrdi mi to, ze nefunguje, pretoze nemam root. ale ja root mam, teda si to aspon myslim :D
Nejake rady?

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od jtoxx » ned 04. črc 2010 22:27:10

Jak poznas ze mas root?

@telefon    
Follow me on - twitter

Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Skolacik » ned 04. črc 2010 22:32:44

pravdu povediac neviem, ale robil som to podla jedneho navodu, tak dufam ze dobre :D
da sa to nejak zistit?

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od jtoxx » ned 04. črc 2010 22:35:49

V seznamu aplikaci bys mel mit superuser permisions

@telefon    
Follow me on - twitter

Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Skolacik » ned 04. črc 2010 22:45:32

no ked idem cez nastavenia>aplikacia>spravovat aplikacie, tak tam nie je, ale v menu mam ikonku Superuser Whitelist

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od jtoxx » ned 04. črc 2010 22:50:08

Stahni si z marketu terminal emulator a zadej do nej su a enter pokud ti vyskoci # tak mas root pokud vyskoci $ tak ho nemas. Jeste je moznost ze mas starsi verzi OS. Ale nevim co mas za telefon a jakou verzi.

@telefon    
Follow me on - twitter

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Case » ned 04. črc 2010 22:57:33

jtoxx píše:V seznamu aplikaci bys mel mit superuser permisions
To není zrovna nejspolehlivější metoda detekce root přístupu, Superuser aplikaci si můžu nainstalovat klidně i na nerootovaném telefonu, akorát nebude fungovat.

A obecně, jedna věc je root přístup z terminálu (ten se pozná podle toho #) a druhá věc je root přístup pro aplikace (pomocí té Superuser aplikace) - že ten funguje se pozná jen z logu nebo tím, že spustím nějakou aplikaci, která root vyžaduje - pokud jsem ji ještě v minulosti nespouštěl a přesto na mě nevyskočí žádost o root práva, je něco špatně.

Sent from my Logitech UltraX keyboard using fingers

Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Skolacik » ned 04. črc 2010 22:58:54

terminal emulator mi nechcel ist, vyhadzovalo ze neocakavane skoncil.
tak som stiahol android terminal emulator a ten mi uz pri spusteni nahodik $ , takze asi root nemam.
takze pls nejaky navod?
mam galaxy spica android 2.1 Firmver I570EXXJE4

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Case » ned 04. črc 2010 23:16:14

Pokud se ti po spuštění terminálu přihlásí řádka s $, tak zkus ještě zadat příkaz su, co to udělá, ale moc nadějně to nevypadá.

A jsme teda pekelně OT.

Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Skolacik » ned 04. črc 2010 23:21:39

spusti mi tu app :(
takze ako postupovat? root mi vsetko zmaze co? :(
ja som postupovat takto:

V prvom rade sa musíte dostať do Recovery:
Pri vypnutom telefóne stlačte tlačítko hlasitosti nadol+hovor+zapnutie,prípadne do Terminal emulatoru (stiahnete v markete) zadajte

Kód: Vybrat vše

su
reboot recovery
Ďalšou možnosťou je použiť aplikáciu quick reboot.(najdete v markete)

uvidíte:
Obrázek
zvoľte položku Partition sdcard

Obrázek
Existuje niekoľko možností:
- ext 2 delenie = 256 MB, 384 MB, 512 MB
- Alebo nastavenie celého SD ako jeden FAT32 (tj odstrániť všetky oddiely)
Pozor! V dôsledku tejto operácie, budú vaše dáta na SD karte všetky vymazané!

Vyberte a potvrďte
Obrázek
potvrdte "domov" akciu formatovania
Obrázek
a na koniec
Obrázek

Pri prvom reštarte budú všetky vaše aktuálne nainštalované aplikácie / data / app & / data / app-súkromného prevedené na SD kartu,všetky ďalšie nainštalované aplikácie budú umiestnená priamo na SD.

je to zly postup?

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Case » ned 04. črc 2010 23:41:40

Co znamená "spustí mi tu app"? Jako že se ti po zadání su objeví okno s žádostí o přidělení root práv? To by znamenalo, že to přinejmenším částečně funguje.

Smysl toho návodu, cos sem nalinkoval, vůbec nechápu, ten s rootováním nijak nesouvisí, to je nějaký útržek návodu pro app2sd.

Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Skolacik » ned 04. črc 2010 23:43:32

mam android 3 dni, tak v tom mam celkom hokej :D
mozes mi poradit nejaky navod na root? a ci sa mi tym zmazu veci z karty?

a ked som dal do prikazoveho riadku "su" tak mi otvorilo superusera. tam sa ma pytalo: Would you like to grant it permission to run privileged commands? dal som yes a tam mi vyskocilo: Sorry, I could not acquire root privileges. This application will *not* work! Please verify that you ROM is rooted and includes BusyBox, and try again.

asi tak...

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Case » ned 04. črc 2010 23:55:28

V tom případě máš ten root nějaký podělaný. Na návod tě těžko může někdo odkázat, když jsi nám ani neřekl, co vlastně máš za telefon...

A tak nebo onak jsi zcela OT, tak to běž řešit do nějakého odpovídajícího už existujícího vlákna, nebo případně založ nové, pokud žádné odpovídající neexistuje (což je dost nepravděpodobné).

Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Skolacik » ned 04. črc 2010 23:58:09

Skolacik píše:...mam galaxy spica android 2.1 Firmver I570EXXJE4

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od TMa24 » pon 05. črc 2010 5:41:45

Ak mas LeshaKove recovery, tak zbehni do jeho online kuchyne a uvar si romku ktora bude obsahovat superuser. Nahod si to cez recovery. Po uspesnom flashi ti titanium vyhlasi ze nasiel superuser, dalej je potrebne stiahnut busybox cez titanium (teda aspon ja som musel) a potom mozes plnohodnotne zalohovat

Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Skolacik » pon 05. črc 2010 8:35:48

Este by ma zaujimalo, ci stratim vsetky apps a celkovo vseko z sd karty, alebo nie

Ale predpokladam, ze ano :? y

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od TMa24 » pon 05. črc 2010 10:07:38

Toto je tema o titanium backup a nie o roote. Aplikacie si zalohuj teda cez astro

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Case » pon 05. črc 2010 13:03:13

Skolacik: OK, pardon, přehlédl jsem. Dej si to do podpisu a vyhneš se podobným nedorozuměním.

Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Skolacik » pon 05. črc 2010 17:37:18

dik za pomoc. najma vdaka TMa24 mi to uz frci....ten chalan ma so mnou trpezlivost tu aj na druhem fore :oops:

Uživatelský avatar

Pavel Vlasák
Androiďák!
Příspěvky: 369
Registrován: ned 06. čer 2010 11:35:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Bydliště: Pardubice

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pavel Vlasák » pát 09. črc 2010 11:43:48

Setkali jste se s něčím po přechodu na jinou ROM co vám tato aplikace nezazálohovala? A myslíte si, že mohu bez potíží použít zálohu systémových aplikací z Androida verze 2.1 na verzi 2.2?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Titanium backup

Příspěvek od d750 » pát 09. črc 2010 11:47:57

Systémových nedoporučuji nemusely by fungovat správně nebo vůbec. Aplikace z marketu ty lze obnovit naprosto bezproblému.

Uživatelský avatar

Lobo1978
Androiďák!
Příspěvky: 416
Registrován: sob 12. pro 2009 20:47:41
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 - SoLdieR ROM
Mobil 2 / ROM: Nexus 5 - Dirty Unicorns
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Titanium backup

Příspěvek od Lobo1978 » pát 09. črc 2010 11:55:40

Do budoucna plánuji flashnout ROM s podporou A2SD. Je možné pomocí Titanium Backupu zálohované aplikace z vnitřní paměti ze staré ROM, nahrát na ext3 u nové ROM? Když budu mít novou ROM s podporou A2SD, tak jestli se tyto aplikace automaticky obnoví na SD kartu nebo ne?

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti