Synchronizace - Zálohování - KontaktyTitanium backup

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Lubis
Androiďák!
Příspěvky: 352
Registrován: ned 07. říj 2012 20:03:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xperia Z3 compact
Mobil 2 / ROM: SE Xperia Neo/Zelly Cream
Rom: Zelly Cream

Re: Titanium backup

Příspěvek od Lubis » stř 17. říj 2012 20:19:03

Nevim jak na tvem founu, ale na mem si rozumi s landscape bez problemu.




Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od radegast » čtv 18. říj 2012 5:22:43

Polsonside píše:... můžeš zkusit sám. ;)
Kdybych to nezkusil, tak to sem nepíšu.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » čtv 18. říj 2012 12:01:39

Tak mi pak vysvětlete tohle......aplikace za 100kč fakt hrůza.

Obrázek
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od radegast » čtv 18. říj 2012 12:11:43

Nevím :(

Obrázek
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


mpis
Androiďák!
Příspěvky: 367
Registrován: úte 31. srp 2010 9:47:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: někdy Praha4, někdy Zliv(ČB)

Re: Titanium backup

Příspěvek od mpis » čtv 18. říj 2012 12:13:39

A co je na tom obrázku špatně?
Mně na letité HD2 vše funguje, jak má.
Nastojato i naplacato.


Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od radegast » čtv 18. říj 2012 12:18:13

Polsonside nevidí celý text nabídky třeba: "Extrahovat ze zálohy N"
má být "Extrahovat ze zálohy Nandroid"

Obrázek
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

cybern
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: stř 07. črc 2010 10:57:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One V
Rom: CM9

Re: Titanium backup

Příspěvek od cybern » čtv 18. říj 2012 12:37:17

Napadlo mě jestli ti to necpe nějaký tablet layout, ale když jsi na stock rom, tak asi ne ;) Fonty a jejich velikost jsi globálně neměnil? Jinak těžko říct, ptal jsem se googlu a na podobný problém jsem nenarazil. Každopádně tohle mě TB nikdy nedělalo, a to jsem ho používal i na malém displeji V845...

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od radegast » čtv 18. říj 2012 12:39:16

Jde o to, že Polsonside má tu nabídku jen na půlce displeje, proto ořezanou, kdežto třeba já na celém.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » čtv 18. říj 2012 12:41:06

Snažím se najít odpověď v nastavení nova launcheru jinak netuším :(

EDIT: tak nastavení launcheru nemá vliv jak sem předpokládal tak to fakt nechápu, co to způsobuje, instalace je normálně z marketu.
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od radegast » čtv 18. říj 2012 12:47:13

To je jednoduché.
Nova Launcher máš naistalovaný a používáš jej jako alternatívní, ne?
Přepni zpátky na "vestavěný".
Jinak si myslím, že launcher do toho nemá co mluvit.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » čtv 18. říj 2012 12:58:03

Tim to asi nebude, ale zkusit to muze, a pak jeste, pokud by to nepomohlo, tak smaznout v aplikacich data TB, a nebo preinstalovat aplikaci TB.

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » čtv 18. říj 2012 13:15:47

no tak třeba u aplikace "talk" se mi nabídka objeví také v pravé části displeje.
Prostě tam, kde je nabídka jakoby grafická (známá z GB), vše OK a tam kde je textová tak se zobrazí v pravé části displeje. Firefox taktéž takže v aplikaci to není, snad to není nějaká chyba ve verzi ROM?

Obrázek
Naposledy upravil(a) Polsonside dne čtv 18. říj 2012 13:23:22, celkem upraveno 1 x.
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » čtv 18. říj 2012 13:18:14

Mas stock rom, ze, tak jedine cekat, az bude nejaka aktualizace, a nebo jeste zkusit hard reset, pokud pomuze :). Ale zalohovat !!!!

Uživatelský avatar

cybern
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: stř 07. črc 2010 10:57:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One V
Rom: CM9

Re: Titanium backup

Příspěvek od cybern » čtv 18. říj 2012 13:19:45

V tom případě bych to viděl na problém s ROM, máš aktuální verzi? Nova launcher mám taky a na ten bych to neviděl. Ale je zvláštní, že by se ten problém neobjevil u nikoho jiného.

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » čtv 18. říj 2012 13:27:17

Výše sem přiložil screen z toho firefoxu.
No nijaký zásah dělat nebudu, hold to přežiju, obnovu dat dělat nechci, mám poslední dostupnou ROM, je mi taky divný, že by nikdo další tohle nesledoval ale dělají to všechny aplikace s textovou nabídkou.
Bohužel jen u TB není vidět celá nabídka, v ostatních ano.
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » čtv 18. říj 2012 14:14:51

Zkus zakazat a povolit aut. otaceni dyspleye.


mpis
Androiďák!
Příspěvky: 367
Registrován: úte 31. srp 2010 9:47:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: někdy Praha4, někdy Zliv(ČB)

Re: Titanium backup

Příspěvek od mpis » pát 19. říj 2012 6:43:53

Tak mně to dělá na včera novém SGN II úplně stejně jako Polsonside-ovi. :shock:
ROMka JB 4.1.1.


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Titanium backup

Příspěvek od cmis » pát 19. říj 2012 7:49:30

I já nemám celé texty, alespoň to mám vycentrované (to mi ale moc nepomůže)
shot_000002.png
shot_000002.png (57.66 KiB) Zobrazeno 1603 x
Samsung Galaxy Nexus

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » sob 20. říj 2012 2:58:08

No to jsou věci, kolik nás najednou už je.... :o
Kde se stala asi chyba?
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: Titanium backup

Příspěvek od Marek989 » sob 20. říj 2012 6:42:52

Tak mne to dělá taky, ROM NexusHD2 ICS CM 9.1 :cry:
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » ned 21. říj 2012 5:30:22

Vzhledem k tomu, že byla oveřena informace, že Galaxy S2 skutečně dostane JB již v listopadu, zeptám se.
Pokud sem tedy provedl backup pomocí TB (uživatelské aplikace + data), mohu předpokládat, že po wipe data a instalaci čisté ROM se všechny aplikace obnoví do uživatelského nastavení včetně dat? To jest nebude potřeba nic dále opětovně nastavovat?
Jestli sem to dobře pochopil, TB by mělo takto fungovat..
(stačí zřejmě obnovit ze složky Titanum Backup, kde se nachází celá záloha, že)
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: Titanium backup

Příspěvek od Marek989 » ned 21. říj 2012 6:29:14

Jo, přesně tak. Ale nedelal bych to, kvůli datum tech aplikaci to prave bude jako bys wipe nedělal.
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » ned 21. říj 2012 8:07:45

Nechapu.Jako ze nemam obnovovat pomoci TB? A vsechno nastavit od znova?

@telefon    
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16678
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Titanium backup

Příspěvek od ludekbrno » ned 21. říj 2012 8:33:54

No chápej, pokud je chyba v nastavení systému nebo aplikaci, obnovou toho nastavení ze zálohy tam tu chybu zase vrátíš, takže vlastně celé wipe bylo k ničemu :) Není to pravidlem vždycky, ale pravděpodobnost velká. Nic lepšího, než udělat čistou instalaci nevymyslíš. Ono se to snad nedělá zase tak často, aby se to nedalo zvládnout bez zálohy instalace.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » ned 21. říj 2012 9:09:23

Tak ale potom tohle vlákno postrádá význam, když mi tu radíte abych nepoužíval obnovu dat.
Navíc sem tedy jako zbytečně utratil přes 100kč za TB..
Zrovna nedávno sem byl nucen vše instalovat znovu (přechod z 2.3.5 na 4.0.4), nemám zrovna chuť dělat to znovu, navíc žádné potíže sem nezaznamenal, takže jaká chyba?
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16678
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Titanium backup

Příspěvek od ludekbrno » ned 21. říj 2012 9:29:41

Pokud nezaznamenals problém, tak je to v pohodě. Chtěl jsem tím říct jen to, že kompletním zálohováním nastavení se v některých případech "zálohuje" i ta chyba, kvůli které se vlastně ta obnova továrního nastavení dělá :) Proto pokud není člověk líný, technicky nejčistější řešení je nová instalace a manuální nastavení.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » ned 21. říj 2012 9:38:00

Ale já přeci psal výše zmíněnou situaci, opakuji:
telefon šlape jak švýcarské hodinky včetně doinstalovaných aplikací, jenže dorazí JB a já budu mít zájem přejít.
Wipe data + nahraji tedy čistou stock ROM + nějaký alternativní kernel + a použiji TB k obnově svých aplikací včetně nastavení a dat.
V tomhle vidím veliký přínos, pokud by se jednalo o reinstalaci z důvodu nějakých potíží, samozřejmě zvolím metodu čisté instalace všeho.
Jinak vzhledem k tomu, že nevidím celé popisky v aplikaci, používám zálohování všech uživatelských aplikací + systémových dat, tak snad je to správně. ;)
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16678
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Titanium backup

Příspěvek od ludekbrno » ned 21. říj 2012 13:03:48

Jo, ale to neznamená, že pokud tu zálohu obnovíš, že bude vše OK :-) Ale třeba ano, osobně bych ale nedoporučil obnovovat nastavení systému, launcherů a aplikací, které přímo se systémem souvisí. Ty je lepší nastavit ručně na nové verzi znovu. Navíc jich není ani tolik, aby to byl až takový problém.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Polsonside
Androiďák!
Příspěvky: 326
Registrován: sob 28. črc 2012 13:07:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Re: Titanium backup

Příspěvek od Polsonside » ned 21. říj 2012 17:34:15

Takže doporučuješ obnovit jednotlivě pouze aplikace, které se nijak nevážou na systém a ostatní raději instalovat čistě jestli to chápu dobře.
No osobně bych nerad nastavoval opětovně aplikace jako Juice Defender Ultimate nebo DroidStats. :o
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16678
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Titanium backup

Příspěvek od ludekbrno » ned 21. říj 2012 21:12:09

Jj, přesně tak, aplikace provázané se systémem raději neobnovovat. Při změně verze Androidu se totiž v nové verzi některé věci řeší jinak, takže v ní může zálohované nastavení z předchozí verze dělat bordel. Ale to neznamená, že to musí být tvůj případ.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host