Synchronizace - Zálohování - KontaktyTitanium backup

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

THW
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: čtv 30. zář 2010 15:06:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note II
Rom: Stock - zatím ;)

Re: Titanium backup

Příspěvek od THW » úte 11. pro 2012 22:06:47

Po zapnutí app vyvoláš menu, zvolíš "dávka", tam "Zálohování všech uživatelský aplikací" a potom zaškrtáš ty, které chceš zálohovat.

Jde to ale udělat i elegantněji a jednodušeji s pomocí štítků a plánovače. V menu zvolíš "filtry" > "vytvořit štítek" > "přidat/odebrat prvky" zaškrtáš co potřebuješ, a pak jdeš do plánovače, kde vytvoříš 2 plány. V prvním dáš zálohovat nové uživatelské app + novější verze, v druhém opakování záloh pro změněná data a v obou jako filtr nastavíš předtím vytvořený štítek.
Ještě je dobré zkontrolovat v nastavení maximální počet záloh pro jednu app, aby jsi jich u každé neměl 10 a nedivil se, že nemáš místo na paměťovce. Nové přepisují starší, takže kromě přidávání/vyřazování app ze štítku se o to nemusíš starat..kolikrát jsem před používáním této funkce udělal full wipe před flashem nové ROM a zapomněl jsem na zálohu radši nepočítám :D.

EDIT: Málem bych zapomněl, v "dávce" můžeš vytvořit i update.zip, který jednoduše flashneš po ROM. Pokud ale měníš ROM často, doporučil bych spíš ten plánovač.
Pokud dávám jinou Rom co přesně zálohovat? Jak to potom obnovit?
Pokud je ta ROM jenom evoluce, můžeš zálohovat i většinu nastavení, pokud ne, tak alespoň hesla na wi-fi, bluetooth párování atd.
Vše najednou pak obnovíš zase v "menu">"dávka".
Naposledy upravil(a) THW dne stř 12. pro 2012 18:12:37, celkem upraveno 1 x.


Neexistují velké problémy, pouze malá kladiva.


Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od sako verife » stř 12. pro 2012 6:07:15

Díky za super návod, večer se na to vrhnu :shock:

Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Wotan » stř 12. pro 2012 14:29:05

Ja preferujem manuálne zalohovalť a nie plánovač. Bažne sa stane, že nová verzia app blbne a keď sa mi prepíše záloha na novšiu nemám nič.
V tomto týždni mi napr. blbnú nové verzie tapatalku a acalendaru.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od TMa24 » stř 12. pro 2012 15:03:53

osobne absolutne planovac nevyuzivam


THW
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: čtv 30. zář 2010 15:06:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note II
Rom: Stock - zatím ;)

Re: Titanium backup

Příspěvek od THW » stř 12. pro 2012 18:15:13

sako verife píše:Díky za super návod, večer se na to vrhnu :shock:
Nemáš zač. Akorát se musím omluvit za drobnou chybu, první plánovač si nastav na "zálohovat nové uživatelské app + novější verze", původní nastavení co jsem psal je zbytečné.
Wotan píše:Ja preferujem manuálne zalohovalť a nie plánovač. Bažne sa stane, že nová verzia app blbne a keď sa mi prepíše záloha na novšiu nemám nič.
V tomto týždni mi napr. blbnú nové verzie tapatalku a acalendaru.
To lze jednoduše vyřešit nastavením většího počtu záloh ;-). Pokud tě tedy nelimituje místo na paměťovce.
Neexistují velké problémy, pouze malá kladiva.


Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od sako verife » stř 12. pro 2012 20:57:47

díky moc

Uživatelský avatar

maxfli
Moderátor
Příspěvky: 1624
Registrován: sob 17. pro 2011 21:31:48
Reputace: 58
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG GALAXY S8PLUS G955F RENOVATE ICE ROM

Re: Titanium backup

Příspěvek od maxfli » úte 29. led 2013 8:36:34

Titanium Backup (TB) je viditelně asi nejlepší apk na zálohování dat, ale je smutné, že jsem ani zde na fóru, ani nikde jinde na netu nenašel byť jeden komplexní návod, jak s touto aplikací pracovat, přeci jen je tam více možností nastavení.Nějaké útržky návodů, co a jak v TB provést jsou úplně na prdlačku.Chtělo by to nějaký komplexní návod jak na to.

Už delší dobu po zakoupení této apky bojuji s nastavením a musím se přiznat, že 50% definovaných možností nevím k čemu přesně slouží.

Nehledě na to, že spousta uživatelů by si rádo zálohovala svůj mobil jako celek a zde je opravdu hodně matoucích pojmů, jako jsou například:
.....záloha systémového nastavení a záloha nastavení aplikací.Toto jsou dva velmi odlyšné pojmy !!!

Nenašel by se nějaký "frajér", který by vytvořil opravdu funkční a jednoduše pochopitelný návod, jak s TB pohodlně pracovat a co, která funkce znamená a umí ?
;)
NA PODĚKOVÁNÍ SLOUŽÍ TLAČÍTKA (PALCŮ) VPRAVO DOLE U PŘÍSPĚVKU

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od sako verife » úte 29. led 2013 8:49:37

Také by jsem nějaký návod uvítal :wink:

Uživatelský avatar

maxfli
Moderátor
Příspěvky: 1624
Registrován: sob 17. pro 2011 21:31:48
Reputace: 58
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG GALAXY S8PLUS G955F RENOVATE ICE ROM

Re: Titanium backup

Příspěvek od maxfli » úte 29. led 2013 9:05:24

Nepíšu to sem jen tak náhodou a jen tak z nudy.
Opravdu projíždím již několik týdnů celý web a nenarazil jsem opravdu na nic, co by se dalo nazvat jako podrobný návod na TB.
A u této opěvované aplikace je návod takříc nutnost!
NA PODĚKOVÁNÍ SLOUŽÍ TLAČÍTKA (PALCŮ) VPRAVO DOLE U PŘÍSPĚVKU


THW
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: čtv 30. zář 2010 15:06:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note II
Rom: Stock - zatím ;)

Re: Titanium backup

Příspěvek od THW » pon 04. úno 2013 16:52:36

Nevím co si představuješ pod "podrobný návod", ale tohle ti nestačí? http://www.titaniumtrack.com/kb/titanium-backup-kb
Neexistují velké problémy, pouze malá kladiva.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16678
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Titanium backup

Příspěvek od ludekbrno » pon 04. úno 2013 17:50:43

maxfli:

Nevím, ale nemám pocit, že by zrovna TB potřeboval pro běžné operace návod. A navíc je v češtině.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


martin1379
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: ned 14. říj 2012 9:18:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE blade

Re: Titanium backup

Příspěvek od martin1379 » ned 10. bře 2013 10:16:36

čau prý se dá přes tuto app přetáhnout aplikace na paměťovou kartu?? nevíte o tom něco případně mi prosím napište návod díky :)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16678
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Titanium backup

Příspěvek od ludekbrno » ned 10. bře 2013 10:22:23

Nedá, to máš mylné informace. Tato aplikace je k zálohování. K přesunu aplikací na kartu slouží Link2SD.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

cybern
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: stř 07. črc 2010 10:57:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One V
Rom: CM9

Re: Titanium backup

Příspěvek od cybern » ned 10. bře 2013 11:52:18

Přesun aplikace na sd kartu pomocí TB skutečně jde. Stačí v seznamu aplikací dlouho podržet prst na té, kterou chcete přesunout a v menu se krom jiného objeví i “přesunout aplikaci na sd kartu“. Totéž jde provést i hromadně, v seznamu hromadných operací, ve čtvrté kategorii Přesunout/integrovat, pomocí první položky.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16678
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Titanium backup

Příspěvek od ludekbrno » ned 10. bře 2013 12:28:12

Jo, ale to je jen základní přesun, stejně jako manuálně ve správci aplikací. Jde tak přesunout jen některé aplikace a jen jejich část a navíc po přesunu tímto způsobem nefungují aplikace s widgety.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


matcho13579
Androiďák!
Příspěvky: 664
Registrován: ned 14. srp 2011 15:47:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade
Twitter: matcho13579

Re: Titanium backup

Příspěvek od matcho13579 » ned 10. bře 2013 14:34:49

ludekbrno píše:...Jde tak přesunout jen některé aplikace a jen jejich část...
Ja som zatiaľ nenarazil na aplikáciu, ktorá sa cez Titanium Backup nedala presunúť na SD kartu.

K tomu presunu - presúva sa len .apk súbor, preto sa presúva len jej časť - súbory .lib a .dex ostávajú v pamäti telefónu (ak som o tom teda dobre čítal a správne to pochopil) - je to pekne vidieť cez Link2SD.
Samsung Galaxy S @ CM10.1;
Asus Nexus 7 FHD @ PSX v2 KitKat;
Ďalšie zariadenia: Huawei: G300, G510; ZTE Blade

Uživatelský avatar

wiktor
Stálý androiďák
Příspěvky: 153
Registrován: úte 17. kvě 2011 8:42:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo A1000
Tablet: Alcatel Pixi 3
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od wiktor » čtv 28. bře 2013 9:26:42

Včera jsem si TB nainstaloval a musím jenom chválit.
Našel jsem nějaké zajímavé články. Třeba přijdou vhod i někomu dalšímu.

Kód: Vybrat vše

http://www.svetandroida.cz/novy-titanium-backup-flashnete-do-nove-romky-vsechny-aplikace-a-data-201211

Kód: Vybrat vše

http://www.androidmarket.cz/novinky/titanium-backup-umoznuje-vytvaret-flashovatelne-zalohy-update-zip/
Vyházel jsem z tabletu nepotřebné aplikaceod výrobce apod., ale před tím jsme si udělal jejich zálohu, která se mi online ukládá na Google Disk.
tv v androidu - http://televizevmobilu.wz.cz/
Nezávislé internetové hudební vysílání - KLIK TV http://klik-tv.net/


KennyHO
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 16. črc 2012 21:33:46
Reputace: 0

Re: Titanium backup

Příspěvek od KennyHO » úte 02. dub 2013 19:00:52

musí robiť zálohy všetkého len na SD kartu?....nevie to ukladať všetko aj na Google alebo dropbox?

dík

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » stř 03. dub 2013 14:42:59

Jde to i na dropbox, ale v pro verzi.


KennyHO
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 16. črc 2012 21:33:46
Reputace: 0

Re: Titanium backup

Příspěvek od KennyHO » stř 03. dub 2013 15:23:15

Pedro1 píše:Jde to i na dropbox, ale v pro verzi.
...kúpil som si app ale neviem to nastaviť.Predpokladám že neviem cestu


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Titanium backup

Příspěvek od cmis » stř 03. dub 2013 16:12:49

Vždy zálohuje na SD kartu ale ještě k tomu může odeslat zálohu (zálohy) do cloudu. Stačí zvolit nastavení a hned nahoře je nastavení do cloudu.
Samsung Galaxy Nexus


KennyHO
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: pon 16. črc 2012 21:33:46
Reputace: 0

Re: Titanium backup

Příspěvek od KennyHO » stř 03. dub 2013 17:23:43

....ved to je to ,že stále hlavne na SD kartu :? pameti je stále málo :( nechápem prečo by to nemohlo byť len na NET-e

ale dík za radu a vysvetlenie
Naposledy upravil(a) radegast dne stř 03. dub 2013 17:29:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!!

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » čtv 11. dub 2013 11:35:02

Jak nebo kde v Titanium nastavím aby se mi mezi instalovanými aplikacemi zobrazoval i superuser apk? Chci ho pomocí titanu odebrat a nahradit supersu apk ale titan mi ho nezobrazí.
Bůh odpouští, JÁ NE!

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » čtv 11. dub 2013 11:45:14

Zdar,
v TB to neni, nevim proc, pouzivam jeste Root Unninstaller a tam to je. Pouzival jsem ho driv, nez TB. Mam ho na zalohovani apk, mrazeni atd.

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » čtv 11. dub 2013 11:57:24

No právě že po poslední nebo dvou posledních aktualizacích už to tam není, ale dřív TB normálně superusera zobrazoval. Proto sem se ptal.
Bůh odpouští, JÁ NE!

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » čtv 11. dub 2013 12:03:29

Jj, tak pouzij ten RU, tam se to zobrazuje.

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » čtv 11. dub 2013 12:04:47

Už sem ho stahnul. Snad bude stačit free verze. Díky za tip.
Bůh odpouští, JÁ NE!

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » čtv 11. dub 2013 12:07:21

Staci :DD

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » čtv 11. dub 2013 18:55:32

Hele to neni normální. Titan nevidí supersu i když není instalovaný jako systémová aplikace :roll: Takže problém je pořád stejný - jak donutím titanium abych viděl v seznamu aplikací i supersu a mohl sem ho převést na systémovou aplikaci? A opačně abych mohl superuser převést na běžnou aplikaci a pak ho odinstalovat?
Co mám špatně v nastavení titanium?
Bůh odpouští, JÁ NE!


matcho13579
Androiďák!
Příspěvky: 664
Registrován: ned 14. srp 2011 15:47:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade
Twitter: matcho13579

Re: Titanium backup

Příspěvek od matcho13579 » čtv 11. dub 2013 19:11:22

skús využiť inú aplikáciu, napríklad mi napadá aplikácia Link2SD, ktorá vidí aj SuperSU aplikáciu
Samsung Galaxy S @ CM10.1;
Asus Nexus 7 FHD @ PSX v2 KitKat;
Ďalšie zariadenia: Huawei: G300, G510; ZTE Blade

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host