Synchronizace - Zálohování - KontaktyTitanium backup

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2419
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » čtv 11. dub 2013 19:17:52

Nemáš nastavený špatně Titanium backup. Že nevidíš SuperSU je v pořádku. Titanium ho potřebuje k životu, takže ti prostě nedovolí s ním něco podnikat.


Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » čtv 11. dub 2013 19:42:32

Link2SD umí převést user aplikaci na systémovou?

@ aldabubo - to jo, ale u Evo3D mi titanium zobrazovalo superuser nebo supersu mezi instalovanýma aplikacema. Pokud sem měl superuser jako systémovou apk, nainstaloval jsem supersu tak sem supersu převedl na systémovou apk a superuser na uživatelskou a ten sem pak smazal.
Od doby co mam thl už byli tuším 2 nebo 3 aktualizace titanium.

Tak jinak - jak převedu supersu na systémovou apk abych mohl superuser dát pryč?
Bůh odpouští, JÁ NE!

Uživatelský avatar

Jacho
Moderátor
Příspěvky: 3554
Registrován: sob 09. říj 2010 12:56:59
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: HTC One M8 Gun Metal Grey
Rom: VIPER
Bydliště: Malacky
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Jacho » čtv 11. dub 2013 20:58:33

dokáže to aj link2sd aj titanium, alebo root explorer, supersu odinštaluj (ešte predtým si ho zálohuj na kartu: system/app) potom ho vlož do tej istej cesty system/app a reštartuj mašinu
Ak mi chceš poďakovať klikni na palec hore pod príspevkom :palec:
OPRAVA HTC NA ĎIAĽKU - Fleshing, UNLOCK, Repair boot, Debrand, LOCKED Warranty
Nováčkovia používajte tlačidlo HĽADAŤ a pozrite sa na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » čtv 11. dub 2013 21:10:38

Vím že sem to dříve přes Titanium dělal tak proč mi to nejde teď, proč ty apky Titanium nevidí? Ručně to přesunu ale chtěl sem to udělat "čistě" přes Titanium.
Bůh odpouští, JÁ NE!

Uživatelský avatar

pipa
Nové Androidě
Příspěvky: 40
Registrován: pon 23. srp 2010 15:58:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 20 5G
Mobil 2 / ROM: Note 9
Tablet: Note Pro 12.2 - stock
Tablet 2 / ROM: Alcatel Pixy 3 (10)
Bydliště: okolí stověžaté

Re: Titanium backup

Příspěvek od pipa » čtv 11. dub 2013 21:14:53

Jestli máš SuperSu tak přepnutí na jinou aplikaci superuser jde udělat přímo v nastavení.


Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » čtv 11. dub 2013 21:24:24

Řekneš mi jak a kde? Abych to příště nedělal ručně v root jako teď.
Bůh odpouští, JÁ NE!


pedo
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 02. říj 2012 17:28:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia T

Re: Titanium backup

Příspěvek od pedo » pát 12. dub 2013 12:37:13

Dočítal som sa tu že TB zálohuje všetko iba na SD kartu, ale mne píše: zložka pre zálohy: /storage/sdcard0/ a to je interná pamäť mobilu. Aj keď som urobil zálohu, tak som priečinok TB našiel v int.pamäti mobilu. Dá sa to zmeniť, aby zložka pre zálohu bola sdcard1, teda externu SD?

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2419
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » pát 12. dub 2013 15:14:43

V parametrech si nastav zálohu do libovolné složky v telefonu. Vždycky ji ale napřed vytvoř.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


bystryi
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: čtv 13. kvě 2010 16:21:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo S60-W android 5.0.2 CZ
Tablet: Chuwi VI8 Windows 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od bystryi » pát 19. dub 2013 17:48:26

Zdravim,
před flashem jsem udělal zálohu sms v tomto programu, ale ted když dam obnovit, tak to sice píše obnoveno prosím restartujte, ale stejnak tam nejsou, jak toda na to?
Dik

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2419
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » sob 20. dub 2013 0:46:42

To je divné. Já jsem sms obnovoval mnohokrát, vždy zcela bez problémů. Nikdy to po mě restart nechtělo. Dokonce i mezi verzemi androidu to šlo (z 2.3.6 na 4.2.2. i zpět).
Fungovalo to vždycky i z karty i z boxu (zálohy mám na SD a ještě na box.net).
Jen pro jistotu: dělal jsi to pomocí položek v menu "Záloha/obnova dat do/z XML"?
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » sob 20. dub 2013 6:10:32

Otázka je jestli v té záloze byli nějaká data. Jestli nebyla "prázdná".
Bůh odpouští, JÁ NE!

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2419
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » sob 20. dub 2013 8:46:58

Pozor! Nemotat složku pro zálohování aplikací se složkou pro zálohu SMS, hovorů, záložek do XML. Nemusí být stejná. Já mám např. sms v kořenové složce sd karty a v Boxu na netu. Když dám "obnova z xml", zvolím obnovit např. sms, tak se mě ptá odkud? Nabízí z boxu nebo z total commanderu. Ať zvolím kterýkoli, vždy ještě chce vybrat konkrétní záložní soubor k obnovení. Záložní soubory sms jsou messages-datum.xml, hovory jsou calls-datum.xml, záložky jsou bookmarks-datum.xml atd.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » sob 20. dub 2013 9:34:37

to bystryi
Jen takova mensi otazka, mas to z oficialniho zdroje Google Play?


bystryi
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: čtv 13. kvě 2010 16:21:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo S60-W android 5.0.2 CZ
Tablet: Chuwi VI8 Windows 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od bystryi » sob 20. dub 2013 18:41:43

Je to stažené z google play a zálohoval jsem to jednoduše jako aplikace, při obnově dám prostě obnovit data. V té záloze je 9 SMS

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » sob 20. dub 2013 22:09:22

Jak zalohoval? zalohoval jsi sms, nebo sms aplikaci, to je rozdil. Na zalohu sms doufam pouzivas placenou verzi Pro.Free to neumi.


bystryi
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: čtv 13. kvě 2010 16:21:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo S60-W android 5.0.2 CZ
Tablet: Chuwi VI8 Windows 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od bystryi » sob 20. dub 2013 22:16:19

Mam free, takže to nepůjde obnovit? Prostě jsem to zálohoval jako aplikaci. V tech zprávách mam jedno důležitý číslo, který bych potřeboval vytáhnout, půjde to nějak?

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pedro1 » sob 20. dub 2013 22:21:56

Nepujde, pokud je nemas zalohovane jeste nekde jinde, tak smula. TB Free nezalohuje sms konverzace, to byla zaloha sms aplikace + jeji data.
Muzes pouzit Sms Backup. Pouzivam a nemuzu si stezovat, vyzkousej.

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2419
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od aldabubo » ned 21. dub 2013 8:22:59

Je to přesně jak říká pedro1. Záloha aplikací a jejich dat udělá zálohu aplikací a jejich nastavení. SMS nejsou data aplikace. SMS jsou v androidu v tzv. úložišti SMS, ke kterému mají přístup všechny aplikace - proto si můžeš nainstalovat alternativní app pro SMS, např. Go, Handcent, FreeSMS atd. Záloha se provádí v menu Titania a jmenuje se "záloha do xml" a umí také hovory, záložky a wifi body. Obnova se dělá analogicky taky z xml. Má to jen placená verze, což jsem nevěděl, protože placenou mám a tudíž netuším, co chybí ve freeverzi. Je to v podstatě nejdůležitější apka v mobilu, druhém i třetím rodinném mobilu a v tabletu. Bez ní to prostě nejde. Kup si ji !!!
Na zálohu SMS jinak taky GO SMS backup. Ale když už jsi o ně přišel, jsou fuč. Bohužel.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


wiblingen
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: pon 22. dub 2013 22:40:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S5830i

Re: Titanium backup

Příspěvek od wiblingen » pát 26. dub 2013 18:02:39

Mam takovy problem potrebuju upravit stavajici originalni rom v Titanium backup jako to ze smazu nektere aplikace, sice jsem uz je nejak odebral a vse funguje dobře.
Ale vcem spociva tento dotaz, potrebuju do te romky místo tech aplikaci dostat svoje placene aplikace ale nevim jak to mam udelat a nasledne zálohovat rom do formatu .zip abych to mohl potom v recovery flashnout. Me se povedlo dostat aplikaci do telefonu do /systém/app ale po restartu tam nic nebylo nevim asi kde to ulozit.
Byl bych rad když by mi nekdo poradil a napsal navod jak to tam dostat do te interni pameti a ulozit. Dik predem moc za radu

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11274
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 280
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Titanium backup

Příspěvek od Jumbo78 » pát 26. dub 2013 18:09:18

Placený titanium umí aplikace převést na systémové
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


wiblingen
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: pon 22. dub 2013 22:40:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S5830i

Re: Titanium backup

Příspěvek od wiblingen » pát 26. dub 2013 18:32:02

Warez Titanium backup to umi nebo vazne jen to placeny, mozna blbi dotaz ale...

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od ghotic.ghotic » pát 26. dub 2013 19:49:50

To co je za verzi "Warez Titanium Backup"? Jukni do pravidel a zjistíš ze tady takovou verzi nenajdeš.

@telefon
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » pát 26. dub 2013 20:39:42

wiblingen píše:Warez Titanium backup to umi nebo vazne jen to placeny, mozna blbi dotaz ale...
Tohle není warez fórum. Takže hledej jinde a zkoušej.
wiblingen - pokud ty aplikace kopiruješ do systém app ručně tak jim pak musíš nastavit správná oprávnění. Většinou to bejvá 644 ale pro jistotu koukni na ostatní apk co mají nastaveno. Pak restartuj telefon a už by si je měl vidět.
Bůh odpouští, JÁ NE!


wiblingen
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: pon 22. dub 2013 22:40:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: S5830i

Re: Titanium backup

Příspěvek od wiblingen » sob 27. dub 2013 8:46:35

Nezlobte se na mě, ale je před výplatou... proto jsem se ptal na warez jinak díky za radu

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8449
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od unavix » sob 27. dub 2013 8:52:28

Nikdo se na Tebe nezlobí. Jen by mě zajímala Jedna věc. Když máš před výplatou tak ukradneš chleba v krámě nebo nezaplatíš ne benzině a ujedeš? Když chceš warez tak si ho musíš umět najít. Warez není právo, warez je výsada a není pro všechny.

@telefon
Bůh odpouští, JÁ NE!


pedo
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 02. říj 2012 17:28:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia T

Re: Titanium backup

Příspěvek od pedo » stř 22. kvě 2013 16:19:35

Mám Xperiu T fw:...140, odomknutý bootloader,root. Mám neplatený TitaniumBackup. Momentálne by som chcel zmeniť rom za rom uniqacz-sk (forum xperia), ale neviem ako presne urobiť zálohu celého mobilu, aby som nemusel zasa pol dňa nastavovať mobil (zvonenia, fotky ku kontaktom, skupiny kontaktov, aplikacie, nastavenia telefonu atd.) Keď som to robil naposledy (prechádzal som na JB), ešte som nemal root, takže som musel telefon obnoviť zo zalohy PcCompanion a to bolo fakt pracné. Preto som si spravil root, aby som mohol používať TitaniumBackup. Všetci to doporučovali, ako najlepšie riešenie. Takže teraz je ten moment, že to chcem využiť, ale neviem presne ako postupovať. Má s tým niekto konkrétnu skúsenosť, čo mám zálohovať a kde, a ako to potom vrátim späť do mobilu? Je to možné s neplatenou verziou, alebo je nutné zakúpiť PRO verziu za 5,99 usd? Ďakujem za každú radu.

Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Wotan » čtv 23. kvě 2013 4:48:49

Obnova systémových aplikácií pri zmene rom sa neodporúča čiže tie nerieš. V titanum v pravo hore vyberieš dávkové operácie a zálohovať všetky užívateľské aplikácie (ak chceš tak si potom môžeš manuálne zálohovať aj wifi sms atp.) Po flashnutí rom nainštaluješ titanum a všetko čo si zálohoval obnoviš podobným spôsobom (namiesto zálohovať vyberieš obnoviť) . Sú aj ďalšie možnosti napr. vytvoriť flashovatelny zip so zalohou a flashnut to v recovery, ale nikdy som to neskúšal. Taktiež si vieš vytvoriť flashovatelny zip len s titaniom a flashnut ho cez recovery a tým pádom odpadne potreba titanum inštalovať.

Predpokladám, že kontakty kalendár atp. máš synchronizované s Gmailom tak to neriešim. Ak to nemáš tak to urob je to najlepšia cesta.

Toto sú možnosti v platenej verzii ako to je vo free neviem.

Ešte ta upozorňujem, že v prípade ak nová ROM je iná verzia androidu ako pôvodná neodporúča sa obnovovať ani užívateľské aplikácie.


pedo
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 02. říj 2012 17:28:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia T

Re: Titanium backup

Příspěvek od pedo » čtv 23. kvě 2013 8:54:02

Ďakujem za návod. Ale ešte by som chcel riešiť práve tie kontakty a nastavenia aplikácii na domovskej a ostatných obrazovkách. Keď ich mám synchronizované na Google, tak práve v tom je problém. Z Googla sa späť vrátia bez fotiek (teda foto iba taká miniatúra), bez zvonení ku kontaktom, bez zatriedenia do skupín. To už mám overené, keď som to robil minule. Znovu som ich musel ponastavovať, doplniť foto, orezať, doplniť zvonenie atd. V TB som už robil zálohu kontaktov, ale ešte nie obnovu, preto som chcel odpoväď od niekoho, kto s tým má skúsenosti. Musel som znovu nastaviť jednotlivé aplikácie na jednotlivé obrazovky, ponastavovať mená, heslá (skype,TrackProtect atd.), pridať kontakty na obrazovku aby som im mohol volať, vytvoriť rozmer wigetu kalendára, proste sa s tým hrať, aby to bolo ako pred zálohou, keďže som si už na rozloženie jedmotlivých obrazoviek a funkcii zvykol. Veď keď tu chalani menia romky, testujú atd., tak sa mi nechce veriť, že vždy pol dňa obnovujú mobil, aby ho mali v stave ako pred zmenou. Preto som chcel nejaký zjednodušený spôsob, ako sa to robí. V symbiane to bolo jednoduché, zálohoval som mobil a obnovil mobil a hotovo. Trvalo to maximálne 15 minút. Je pravda, že oproti Androidu to bola jedna z mála výhod, ale myslím, že aj tu je nato nejaký grif, len neviem aký.

Uživatelský avatar

Wotan
Droid
Příspěvky: 1845
Registrován: sob 06. lis 2010 12:27:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS
Tablet: Nexus 7
Rom: SLIMbean (GN aj N7)
Bydliště: Račištorf
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od Wotan » čtv 23. kvě 2013 9:23:10

Titanum zalohuje aj nastavenia launcheru, ak teda nepoužívaš systémový, takže obnovenie plochy by nemal byť problém. Napr nova launcher má vlastný zálohovací mechanizmus (export a následný import nastavení priamo cez nastavenia launcheru) obnovení všetkých widgetov ale nieje stopercentné a sem tam blbne.

Pokiaľ ide o kontakty Android od JB synchronizuje fotky kontaktov v HD takže foto sú bezchybné, taktiež skupiny kontaktov sú u mňa v rámci synchronizácie bezproblémové. Zvonenia nastavujem nanovo ale pridať zvonenie pre skupinu kontaktov je otázka pár sekúnd a individuálne zvonenia mám cca na tri kontakty takže žiaden problém.


pedo
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: úte 02. říj 2012 17:28:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia T

Re: Titanium backup

Příspěvek od pedo » stř 29. kvě 2013 13:15:19

Ako prosím ťa nastavuješ rovnaké zvonenie pre celú skupinu?

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host