Synchronizace - Zálohování - KontaktyTitanium backup

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: Titanium backup

Příspěvek od Gu$houn* » sob 07. lis 2015 6:35:39

TB zálohuje jen aplikace a jejich data (= nastavení, pozici ve hře atd), všechno ostatní, čili data uživatelská, to neřeší. Koneckonců to menu je snad jasný:
Obrázek

P.


Obrázek



Hight0wer
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 11. čer 2014 17:47:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi 9T / Miui official stable

Re: Titanium backup

Příspěvek od Hight0wer » sob 07. lis 2015 7:16:54

Jasny, menu chapu. Ale ty data aplikaci v te pameti taky nekde jsou, ne? Predpokladam ve slozce Android. Ale v pameti telefonu mam vetsinu slozek s nazvem nejake aplikace - Cloudmagic, Sygic, ... V TB mam zaskrtnutou volbu zalohovat ext. data, takze to zalohuje i vsechno v tech slozkach s nazvem nejake aplikace v korenovem adresari?
Mozna bude jednodussi si to sam vyzkouset.. Zalohovat celou pamet telefonu, dat tovarni nastaveni, obnovit zalohu z TB a kouknout, co chybi..
Nokia 5110 > Siemens C45 > Nokia 6230i? > SE K750i > Nokia E72 > Nokia E66 > THL 5000 > Redmi Note 3 SE > Zenfone Max Pro (M1) > Xiaomi Mi 9T

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: Titanium backup

Příspěvek od Gu$houn* » sob 07. lis 2015 10:30:11

No, externí data to v základním nastavení zálohuje jenom do 32mb velikosti, pokud to chceš jinak, musíš to nastavit v menu, jinak to větší soubory přeskočí.

P.
Obrázek


Hight0wer
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 11. čer 2014 17:47:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi 9T / Miui official stable

Re: Titanium backup

Příspěvek od Hight0wer » ned 08. lis 2015 13:59:04

Mam prave nastavene, aby to bralo vsechny soubory bez ohledu na velikost, zadne velke tam nemivam, tak omezeni nepotrebuju. Asi jsem jediny, koho to zajima. Az budu mit chvilku, tak to zkusim a dam vedet.
Nokia 5110 > Siemens C45 > Nokia 6230i? > SE K750i > Nokia E72 > Nokia E66 > THL 5000 > Redmi Note 3 SE > Zenfone Max Pro (M1) > Xiaomi Mi 9T


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Titanium backup

Příspěvek od cmis » ned 08. lis 2015 19:48:17

Zkus se do zálohy podívat. Je to obyčejný zip. Zjistíš jaké soubory a složky tam jsou ke konkrétní záloze
Samsung Galaxy Nexus



Hight0wer
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 11. čer 2014 17:47:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi 9T / Miui official stable

Re: Titanium backup

Příspěvek od Hight0wer » úte 24. lis 2015 23:05:46

To byl dobry napad, behem chvilky jsem se v zalohach zorientoval a pro ostatni tu tedy popisu, co jsem zjistil.
Titanium backup nezalohuje nic ze slozek v externi pameti, krome slozky Android. Prave obsah slozky Android je to, co se v TB nastavuje jako Zalohovat ext. data. V ostatnich slozkach v externi pameti (pamet telefonu nebo SD), ktere maji nazev nejake aplikace, ale byvaji vetsinou jen logy nebo vystupy aplikaci. Pak jsou tu samozrejme jeste slozky obsahujici media.

Jelikoz jsem malem prisel o data, chtel jsem si nastavit opravdu dukladne zalohovani. Pouzivam Llamu na automatizaci - vzdy kdyz nabijim pres noc (tzn. telefon se nabiji mezi 3 a 5 rano), spusti se mi zaloha v TB s uploadem na Dropbox a otevre se appka Mega, ktera sama zalohuje nove fotky a videa na cloud. Dale se pusti FolderSync Lite, ktery zalohuje zbyle slozky s pouzitelnymi daty z externi pameti na cloud Mega a zalohu z Online Nandroid Backup do NASu - tuhle zalohu poustim kvuli neplacene verzi rucne jednou za cas. Mam v Llame jen naplanovano, aby se mi jednou za cas vecer appka otevrela a tim se mi pripomene, abych zalohoval.

Je to sice trochu extremni reseni kdy zalohuju uplne vse, ale nema to vliv na vydrz baterky, dela se to automaticky v noci a krome TB je to zdarma.. V pripade ztraty dat muzu u obnovy na stejny telefon pouzit Nandroid zalohu a pripadna novejsi data vybranych aplikaci doobnovit z TB. Pokud bych musel kupovat novy telefon, obnovim vse z TB a v obou pripadech muzu dotahat zbyla data z cloudu.
Nokia 5110 > Siemens C45 > Nokia 6230i? > SE K750i > Nokia E72 > Nokia E66 > THL 5000 > Redmi Note 3 SE > Zenfone Max Pro (M1) > Xiaomi Mi 9T


Advid
Stálý androiďák
Příspěvky: 91
Registrován: pon 17. pro 2012 8:54:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG L70

Re: Titanium backup

Příspěvek od Advid » pát 04. pro 2015 9:48:50

Dobrý den,

mám dotaz. Používám Titanium Backup na LG L70 root a systému Android 4.4.2 a když Titanuim Backup (dále jen TB) dokončí zálohu či obnovení, tak zůstane v notifikační liště upozornění a nejde smazat (je potřeba restart). To by tak nevadilo. Horší je, že telefon nepřejde do "režimu spánku", tj. že nezhasne úplně displej. Jen hodně ztmavne. Je to určitě TB, použil jsem Wakelock detector a je to odzkoušeno i tak, že když není TB spuštěný, tak mi displej normálně zhasne po nastavené době. Nevíte, jak to řešit? Není to otázka života a smrti, ale nelíbí se mi, že mi zbytečně žere displej baterku, když nemusí. Předem díky za případné rady.


psedma
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: čtv 07. lis 2013 22:38:21
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7 - A5.0.2 + root

Re: Titanium backup

Příspěvek od psedma » čtv 11. úno 2016 16:42:48

tak myslel jsem, že obnova zálohy s Titanium Backup bude trochu jednodušší. Přecházel jsem z 4.2.2. na 4.4.2. Obnovoval jsem pouze data, i tak neúspěšně. Co hůř. Daná aplikace po kusu o obnovu dat nejde vůbec spustit a dokonce zmizí z aplikací nebo nejde znovu nainstalovat. Dělám něco špatně nebo se s tím musím smířit?

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: Titanium backup

Příspěvek od Gu$houn* » sob 13. úno 2016 9:34:50

A proč jsi neobnovil i aplikace? Já jsem nikdy při přechodu na vyšší verzi androidu problém s obnovou neměl, někdy to nechtělo vidět složku záloh, ale to bylo spíš dáno experimentálním buildem systému.

P.
Obrázek

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2419
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od aldabubo » sob 13. úno 2016 10:37:30

Taky obnovuji vždycky všechno. Aplikace i data. A flashuji romky furt. Považuji to za hlavní výhodu Titania,že to takto umí.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Uživatelský avatar

sako verife
Robot
Příspěvky: 1206
Registrován: pon 31. led 2011 21:11:25
Reputace: 15
Typ mobilu / ROM: SGS5 root4.4.2Knox0x0
Mobil 2 / ROM: 5110-MDA1-MDA3-TouchPRO-TouchPRO2-G300-SGS3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od sako verife » sob 13. úno 2016 11:01:08

Nechci být nezdvořilý, ale hledal by jsem chybu někde mezi židlí a mobilem.
Co si matně pamatuji, tak přechod mezi rozdílnými verzemi Rom a následným obnovením záloh TB, vznikal v rozdílem pojmenování místa uložení záloh. Muselo se určit umístění záloh ručně. Ale to nebude asi tento případ.....

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2419
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od aldabubo » sob 13. úno 2016 11:55:00

Mezi verzemi skoro ne, to problém nebývá, ale třeba u přechodu ze stock samsung na cyanogen. Cyanogen má jinak pojmenovanou sd kartu, změní se tedy cesta.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


psedma
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: čtv 07. lis 2013 22:38:21
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7 - A5.0.2 + root

Re: Titanium backup

Příspěvek od psedma » pon 15. úno 2016 15:07:35

tak nevím, asi jsem teda něco dělal blbě, ale nevím teda co... když jsem chtěl obnovit data na ROMce opět s Androidem 4.2.2, tak nebyl žádný problém...
a k té obnově aplikací - ta mi nešla vůbec - dokud aplikaci nenainstaluji přes GP, tak je přeškrtnutá a nejde s ní nic dělat...

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2419
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od aldabubo » pon 15. úno 2016 19:38:42

Záleží na tom, co bylo zálohováno. Jestli jen data aplikací, tak to obnovit nepůjde.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


psedma
Nové Androidě
Příspěvky: 43
Registrován: čtv 07. lis 2013 22:38:21
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 7 - A5.0.2 + root

Re: Titanium backup

Příspěvek od psedma » úte 16. úno 2016 18:27:52

dával jsem dávkové "Zálohování všech uživatelských aplikací + systémových dat" takže tak...

edit: a používám teda základní free verzi - v tom by snad neměl být problém, ne?

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: Titanium backup

Příspěvek od Gu$houn* » stř 17. úno 2016 5:15:58

Co přidává PRO je k vidění třeba na marketu. Jednou z hlavních vlastností PRO verze jsou dávkové akce, čili že nemusíš zálohovat apod po jedné, ale můžeš vše najednou. Tady se tedy asi nabízí otázka, jestli jsi to udělal správně?

P.
Obrázek


dodo9123
Stálý androiďák
Příspěvky: 81
Registrován: pon 09. bře 2015 15:09:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Spirit 4G h440n A5.0.1

Re: Titanium backup

Příspěvek od dodo9123 » čtv 03. bře 2016 12:14:31

Mám free verziu Titanium Backup, ked dám zálohovať aplikáciu ktorá má 40 MB tak sa zalohuje iba aplikácia teda 14 MB a dáta sa už nezálohuju, nevedel by mi niekto povedať prečo ? Bude to tým že nemám Bussy box alebo plnú verziu ?

Uživatelský avatar

kubanec86
Androiďák!
Příspěvky: 330
Registrován: pát 20. dub 2012 18:47:54
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Xperia Z Ultra C6833 - stock 14_6_A_1_236
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia M4 C2303 - stock 26_3_A_1_33

Re: Titanium backup

Příspěvek od kubanec86 » pon 07. bře 2016 22:26:58

Ahojte. Nějak se mi vyskytl problém a nevim co s tim. Při záloze čehokoliv mi hodí hlášku "Nedostatek volneho mista na ulozisti".
Při tom nedostatkem místa netrpim..
Řešil to už někdo?
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png (1.2 MiB) Zobrazeno 2687 x
Sony Xperia Z Ultra C6833, stock 14.6.A.1.236, Android 5.1.1
Sony Xperia M4 Aqua E2303, stock 26.3.A.1.33, Android 6.0.1


rose263
Stálý androiďák
Příspěvky: 167
Registrován: sob 24. pro 2011 23:11:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: S10+

Re: Titanium backup

Příspěvek od rose263 » úte 08. bře 2016 7:03:24

Bohužel mi to dělá taky. Zkoušel jsem ukládání na kartu, do vnitřní paměti, přeinstalovat program - všude místa dost, ale záloha nejde. Zatím jsem s řešením nepostoupil. Tak budu vděčný za každé info. Myslel jsem, že mám problém s telefonem.

Uživatelský avatar

kubanec86
Androiďák!
Příspěvky: 330
Registrován: pát 20. dub 2012 18:47:54
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Xperia Z Ultra C6833 - stock 14_6_A_1_236
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia M4 C2303 - stock 26_3_A_1_33

Re: Titanium backup

Příspěvek od kubanec86 » úte 08. bře 2016 16:31:35

Tak u mě vyřešeno. Pomohlo zakázat SuperSU v nastavení aplikací a znovu povolit. Nainstaluje si nově SU binary a funguje... ;)

edit: Tak ještě poznatek: v ROMce mám verzi SuperSU 2.48, na gplay je 2.65. Po aktualizaci na 2.65 přestane titanium fungovat..
Sony Xperia Z Ultra C6833, stock 14.6.A.1.236, Android 5.1.1
Sony Xperia M4 Aqua E2303, stock 26.3.A.1.33, Android 6.0.1


rose263
Stálý androiďák
Příspěvky: 167
Registrován: sob 24. pro 2011 23:11:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: S10+

Re: Titanium backup

Příspěvek od rose263 » úte 08. bře 2016 20:56:12

Tak už mi ti taky jde. Musel jsem nechat starší verzi s zakázat aktualizace. Diky za nasměrování. Nenapadlo mne, že to souvisí se SuperSU.

Uživatelský avatar

kubanec86
Androiďák!
Příspěvky: 330
Registrován: pát 20. dub 2012 18:47:54
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Xperia Z Ultra C6833 - stock 14_6_A_1_236
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia M4 C2303 - stock 26_3_A_1_33

Re: Titanium backup

Příspěvek od kubanec86 » úte 08. bře 2016 21:40:35

Tak jsem ještě chvilku hledal a výsledek... Klidně aktualizuj, jen po aktualizaci odškrtni v nastavení SuperSU volbu "oddělit jmenný prostor připojení". Restartuj telefon a bude to chodit i s novou verzí SU.. :palec:
Sony Xperia Z Ultra C6833, stock 14.6.A.1.236, Android 5.1.1
Sony Xperia M4 Aqua E2303, stock 26.3.A.1.33, Android 6.0.1


rose263
Stálý androiďák
Příspěvky: 167
Registrován: sob 24. pro 2011 23:11:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: S10+

Re: Titanium backup

Příspěvek od rose263 » stř 09. bře 2016 7:39:20

To oddělení jsem udelal a když jsem zjistil, že TB funguje tak jsem raději zakázal aktualizace.
Diky za info. Vyzkouším.

Uživatelský avatar

Gu$houn*
Droid
Příspěvky: 2680
Registrován: pon 06. pro 2010 23:19:34
Reputace: 49
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed
Bydliště: Praha 69

Re: Titanium backup

Příspěvek od Gu$houn* » ned 13. bře 2016 15:27:59

S tím SuperSU pozor, do verze 2.49 používalo ROOT za pomocí system partition, vyšší verze jsou již system-less, takže bych to aktualizoval radši flashnutím než z gplay.

P.
Obrázek


dodo9123
Stálý androiďák
Příspěvky: 81
Registrován: pon 09. bře 2015 15:09:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Spirit 4G h440n A5.0.1

Re: Titanium backup - zálohovanie plochy

Příspěvek od dodo9123 » ned 25. zář 2016 13:00:54

Zdravím. Je nejako možné zálohovať aj rozloženie plochy? Teda zálohovať to kde mam jednotlivé appky a widgety a v ktorých priecinkoch mam ktoré appky. Dá sa to nejako? Musím zálohovať nejakú položku zo systému?

Mam Xperia Z3 root, TB donate verzia

Uživatelský avatar

ja_som
Robot
Příspěvky: 752
Registrován: čtv 22. lis 2012 7:33:37
Reputace: 18
Typ mobilu / ROM: Nokia 6.1 (2018) 32GB / Android 8.1.0
Tablet: Lenovo Tab 4 8" Plus 64GB / Android 7.1.1 root
Bydliště: Banská Bystrica
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od ja_som » ned 25. zář 2016 13:35:02

Zálohuj aplikáciu Launcher, ktorý používaš
:ugeek:


dodo9123
Stálý androiďák
Příspěvky: 81
Registrován: pon 09. bře 2015 15:09:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Spirit 4G h440n A5.0.1

Re: Titanium backup

Příspěvek od dodo9123 » ned 25. zář 2016 14:27:09

Launcher Xperia ktorý tam je natívne. Ale neviem ako sa to vola v systéme

Uživatelský avatar

Ekky
Stálý androiďák
Příspěvky: 246
Registrován: sob 09. dub 2016 18:19:26
Reputace: -3
Typ mobilu / ROM: BlackBerry
Mobil 2 / ROM: Asus ZenFone

Re: Titanium backup

Příspěvek od Ekky » ned 25. zář 2016 14:32:06

Xperia Home


dodo9123
Stálý androiďák
Příspěvky: 81
Registrován: pon 09. bře 2015 15:09:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Spirit 4G h440n A5.0.1

Re: Titanium backup

Příspěvek od dodo9123 » ned 25. zář 2016 14:36:43

Už už som na to prišiel aj sám. Nechápem ako som to tam mohol prehliadať... Ďakujem krásne. Pekný deň :)


tomatti
Stálý androiďák
Příspěvky: 73
Registrován: čtv 26. kvě 2011 11:45:18
Reputace: 0

Re: Titanium backup

Příspěvek od tomatti » pon 27. úno 2017 17:17:19

Asi jsem osel, ale jak se dá jednoduše zastavit a smazat probíhající záloha - zasekla se.
Děkuji
PALM III -> PALM Thungsten C -> PALM TREO 650 (RIP) -> Oukitel K4000 -> Xiaomi Redmi 3S

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti