Synchronizace - Zálohování - KontaktyTitanium backup

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od TMa24 » sob 04. čer 2011 6:26:17

pouzivam zalohovani vsech uzivatelskych aplikaci toto ti zalohuje vsetky nainstalovatelne aplikacie aj s datami. planovac mam nastaveny na nocnu hodinu a konkretne profil zalohovat vsechny nove aplikace a nove verze

systemove aplikacie si nezalohujem, pretoze akonahle by som to chcel pouzit pri inej romke, moze sa stat ze to prepise chybne a dana vec bude padat.





ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16678
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Titanium backup

Příspěvek od ludekbrno » ned 12. čer 2011 17:49:33

Malý dotaz, funguje vám bez problému odinstalace a obnova defaultních aplikací? Já jsem přes TB zazálohoval orig. SMS aplikaci, pak jsem ji přes TB odinstaloval a když zkusím dát obnovu, tak donekonečna píše Restoring App + Data (popř. jen App) a tak visí třeba hodinu, ale nic se neděje. TB nejde ani ukončit, když dám home a znovu spustím TB, pořád je tam okno s rotujícím kroužkem, jakože pracuje, ale nic se neděje. Netuší někdo co s tím?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

hozja
Stálý androiďák
Příspěvky: 172
Registrován: sob 13. lis 2010 17:04:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e

Re: Titanium backup

Příspěvek od hozja » úte 14. čer 2011 20:05:39

Lidé dobří, začal jsem si hrát s pokusy s různejma ROMkama a baví mě to (i když v tom zatím dost plavu). Zatím je můj favorit CM7.0.3, ale stejně - pokud chci vyzkoušet jinou ROMku nebo přijde upgrade, tak bych rád udělal zálohu, kterou bych následně obnovil.
Měl jsem s zálohama mobilů zkušenost na WM5, kde SPB Backup fungoal tak, že udělal jeden soubor, kterej když se na zcela čistej (po HR) telefon aplikoval (byl to self-extraction), tak byl telefon ale v naprosto stejném stavu, jako v čase zálohy.
Což se mi prostě u Titanium Backup nedaří. Udělal jsem zálohu aplikací + dat. Pak jsem zkusil jinou ROMku vrátil zpět původní, instalnul Titanium, dal jsem kompletně obnovit všechno (apps i data) a ta obnova byla taková divná. Nic na ploše (widgety) nešly - což i v help říkaj - ale bylo nastavený jiný prostředí - téma, pozadí plochy, zakoupený aplikace nefungovali (All Apps Organizer, Cyberon Voice Commander atd....) a i systémová nastavení nebyla všechna správně.

Co dělám špatně? Neexistuje něco takového, jako byl na WM SPB Backup. Aby to zařízení bylo 100%ně takové, jako předtím?

Díky za rady
Samsung Galaxy S10e


steve83
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: stř 10. bře 2010 18:48:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Titanium backup

Příspěvek od steve83 » pon 20. čer 2011 11:45:23

Riesim podobny problem, skusam rozne ROM, titanium sice zalohuje data a app, ale dost mam problem s:
1. Je otravne klikat na instalaciu kazdej app ( na karte ich mam okolo 80 )
2. Apliakcie instaluje do telefonu a musim ich presuvat na SD
3. Nefunkcne widgety

Nenajde sa iny backup na app, ktory by vedel spravit zalohu aplikacii instalovanych na karte, cize chcem zalohu iba tych
odkazov ktore su vytvorene vo fone.


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Titanium backup

Příspěvek od cmis » pon 20. čer 2011 11:58:46

1. Pokud máš plnou verzi, tak nemusíš každou apl potvrzovat
2. V nastavení TB je volba, kam chceš obnovit aplikaci (Obnovit zálohy do ...)
Samsung Galaxy Nexus



steve83
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: stř 10. bře 2010 18:48:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Titanium backup

Příspěvek od steve83 » pon 20. čer 2011 12:14:58

Mohla by byt moznost zalohovat iba to co je vo fone nie na karte cize len ten odkaz na aplikaciu, ale asi sa budeme musiet uspokojit s aktualnou formou backupu.


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Titanium backup

Příspěvek od cmis » pon 20. čer 2011 14:02:58

Abych řekl pravdu, tak moc nerozumím na co se ptáš. V TB můžeš fitrovat co chceš zálohovat (můžeš zálohovat pouze aplikace v interní/externí paměti). Při obnově můžeš zvolit, zda se má obnovit pouze aplikace nebo data nebo obojí.
Naposledy upravil(a) cmis dne pon 20. čer 2011 14:22:17, celkem upraveno 1 x.
Samsung Galaxy Nexus


steve83
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: stř 10. bře 2010 18:48:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Titanium backup

Příspěvek od steve83 » pon 20. čer 2011 14:12:21

Ide o to, ze po presunuti aplikacii z fonu na sd kartu presunies aplikaciu, ale zaroven sa vytvori tzv odkaz na tu aplikaciu ak si linuxak tak poznas prikaz "ln" to sa stane aj v tomto pripade. TB robi zalohu aplikacii ktore mam presunute uz na karte, ale ja to nechcem, ved na karte su aplikacie v bezpeci, len chcem aby TB spravilo zalohu iba tych "ln" odkazov vo fone, nechcem znova instalovat aplikacie tie uz su instalovane na karte. V podstate mi ide iba o aplikaciu ktora dokaze zalohovat odkaz na aplikaciu ktora je v telefone a ak to nieje mozne tak aby som nemusel klikat na kazdu aplikaciu ktoru chcem nainstalovat, plnu verziu TB nechcem kupovat, verim, ze je aj ina alternativa.
Mozno by mi poradil niekto kto ma strukturu adresarov v androide prejdenu a aplikacie zalohovat cez "rsync" v emulatore.


steve83
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: stř 10. bře 2010 18:48:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Titanium backup

Příspěvek od steve83 » pon 20. čer 2011 14:33:27

A kde v menu v TB je polozka, ci si chcem vybrat zalohu z ineter/exter pamate? Nasiel som iba obnovit zalohy do ... , ale moznost co ma zalohovat ci exter alebo inter som nenasiel.


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Titanium backup

Příspěvek od cmis » pon 20. čer 2011 14:53:40

Musíš si vyrobit a uložit filtr.
Menu-Filter, vybereš třeba, že chceš pouze z interní paměti, dáš tomuto filtru nějaké jméno a uložíš. No a při záloze si vybereš tento štítek.
Samsung Galaxy Nexus


steve83
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: stř 10. bře 2010 18:48:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Titanium backup

Příspěvek od steve83 » pon 20. čer 2011 15:05:41

Oki nasiel som to, preverim, dikes.


steve83
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: stř 10. bře 2010 18:48:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Titanium backup

Příspěvek od steve83 » úte 21. čer 2011 8:40:46

steve83 píše:Oki nasiel som to, preverim, dikes.
Vsetky aplikacie mam na sd karte, TB som nechal v telefone, po vybrati karty a vlozeni cistej sd som skusil spravit zalohu, samozrejme TB sa tvaril, ze tam nieje ziadna aplikacia, presto som spravil kompletnu zalohu, nahodil som novu rom + zalohu povodneho systemu. Vlozil som povodnu kartu s aplikaciami a nic, v menu nemam ani jednu aplikaciu, samozrejme ze som dal aj reboot. Tak TB nieje az take dokonale, neporadi si so zalohou odkazov na aplikacie ktore su vo fone, zial.


lordKOKMAN
Stálý androiďák
Příspěvky: 103
Registrován: pon 06. čer 2011 11:20:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od lordKOKMAN » pon 11. črc 2011 23:14:53

Zdravím chtěl bych se Vás zeptat na tuto super APP. Mam zakoupený klič (nejnovejsi verze) a kdyz obnovím data i app uzivatele tak se mi neobjevuji v marketu kdyz si dam "Mé Aplikace" kdyz si app najdu rucne vídím u ní status nainstalováno. Je to bug nebo to tak má byt? díky za odpoved.
9/1999 - Sony CMD-X1000 1/2001 - Nokia 3310 3/2003 - Nokia 3650
4/2008 - Nokia N95 8GB - Fw v 35.0.001
2.6.2011 - Samsung Galaxy S2 - Android 4.1.2

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7723
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: Titanium backup

Příspěvek od Cleric » úte 12. črc 2011 3:14:35

Podle mě je to bug. Nedávno jsem řešil stejný problém a vyřešil pomocí AppBrain. Problém je v tom, že nevidíš následné aktualizace.


PavelF3X
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: stř 29. pro 2010 15:21:07
Reputace: 0

Re: Titanium backup

Příspěvek od PavelF3X » úte 12. črc 2011 6:29:19

Řešení je: zapnu TB,přepnu na zálohování/obnovení.Dále tlačítko menu (na DESIRE)/tlačítko více a kolonka market doktor.Toto provede propojení aplikací s marketem.


ondrejkovic
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 23. lis 2009 22:11:32
Reputace: 0

Re: Titanium backup

Příspěvek od ondrejkovic » ned 07. srp 2011 16:03:30

Nojo, jenže Market Doctor funguje jen v placené verzi a jak jsem tady sledoval, tak ani v tom případě není vždy jisté, že to s tím obnovením Market Linků vyjde. Neplacená verze se tváří po záloze jakože jsou všechny Market Linky OK (Menu - Legenda - zelené ikonky "Aplikace + data + odkaz na Market"). Takže to můžu risknout po změně ROM obnovit zálohu vytvořenou NEPLACENOU verzí a zjistit, že to nefunguje (tedy že TB kecá) a nebo vyhodit stovku za placenou verzi a zjistit naprosto totéž - tedy že to nefunguje (za 15 minut kvůli vrácení peněz rozhodně nestihnou udělat zálohu, flashnout novou ROMku a obnovit zálohu). Jaké jsou vaše zkušenosti s neplacenou verzí? Zazálohují a obnoví aplikace i s Market Linky?


cmis
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: stř 08. pro 2010 15:06:55
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Titanium backup

Příspěvek od cmis » ned 07. srp 2011 21:17:22

Mám placenou verzi a linky se mi vždy obnovily. Už jsem to dělat možná 10x a uspěšnost je 100%. Jen podotýkám, že jsem to zkoušel na různých romkách (leedroid, insertcoin, oxygen, CM, ..)
Samsung Galaxy Nexus


ondrejkovic
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 23. lis 2009 22:11:32
Reputace: 0

Re: Titanium backup

Příspěvek od ondrejkovic » pon 08. srp 2011 10:20:29

Díky za zkušenost - alespoň mám tedy nějakou jistotu, že tu stovku nevyhodím zbytečně. No ale přesto - najde se tu někdo, kdo totéž může říci o neplacené verzi? Já totiž prakticky ŽÁDNOU funkci z té placené verze nepotřebuji - jen udělat zálohu Aplikací, jejich nastavení a nastavení některých systémových aplikací (Gmail) a po výměně ROMky to obnovit tak, abych měl telefon v tomtéž stavu jako předtím - to všechno by neplacená verze TEORETICKY měla zvládnout.


THW
Androiďák!
Příspěvky: 359
Registrován: čtv 30. zář 2010 15:06:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note II
Rom: Stock - zatím ;)

Re: Titanium backup

Příspěvek od THW » pon 08. srp 2011 14:40:47

Když jsem měl neplacenou verzi, tak mi záloha a obnova app+data+market link u všeho proběhla bez problému, ale obnovoval jsem snad jen dvakrát, pak jsem se rozhodl podpořit autora.

Co se týče placené verze, tam se občas nějaký link neobnoví, ale z cca. 200 obnovovaných app je to v řádu jednotek a market doctor to zatím vždy napravil.

Jinak zkus MyBackup ROOT - bezplatně zazálohuje app+data+market link, spolehlivost srovnatelná s TB, ale pro pohodlnost správy více dat a verzí jedné app jsem přešel k TB.
Neexistují velké problémy, pouze malá kladiva.


ondrejkovic
Stálý androiďák
Příspěvky: 63
Registrován: pon 23. lis 2009 22:11:32
Reputace: 0

Re: Titanium backup

Příspěvek od ondrejkovic » pon 08. srp 2011 20:21:50

No až mi to aspoň jednou vyjde, tak autora určitě podpořím.
Ale právě MY BACKUP ROOT mne zklamal - chtěl jsem po něm jen aby mi před flashem nové ROM provedl zálohu aplikací + dat + market linků a po flashi mi totéž obnovil. Bohužel se to nepovedlo - Market linky nebyly obnoveny vůbec, nastavení widgetů také ne. Jediné co se obnovilo byla instalace aplikací, dat a jejich rozmístění po plochách ze kterých ale poloviny nefungovala.
Proto jsem MY BACKUP ROOT zavrhl a nainstaloval Titanium Backup - zatím ve Free verzi.


steve83
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: stř 10. bře 2010 18:48:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Titanium backup

Příspěvek od steve83 » čtv 11. srp 2011 10:01:04

To fakt nexistuje niejaka 100 percentne funkcna aplikacia na zalohu androidu ??? Nieje tu niejaky LINUXAK, ktory by vedel ako na zalohu cez terminal? Ci uz priamo v telefone cez emulator, alebo cez ADB v PC. Viem, ze v linuxe funguje rsync, ale v androidu neviem co s tymto prikazom zalohovat!!!

Uživatelský avatar

Pavel Vlasák
Androiďák!
Příspěvky: 369
Registrován: ned 06. čer 2010 11:35:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Bydliště: Pardubice

Re: Titanium backup

Příspěvek od Pavel Vlasák » čtv 11. srp 2011 10:07:18

100% je záloha z recovery. Zálohují se kompletní souborové oddíly.


steve83
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: stř 10. bře 2010 18:48:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: Titanium backup

Příspěvek od steve83 » čtv 11. srp 2011 10:22:55

steve83 píše:To fakt nexistuje niejaka 100 percentne funkcna aplikacia na zalohu androidu ??? Nieje tu niejaky LINUXAK, ktory by vedel ako na zalohu cez terminal? Ci uz priamo v telefone cez emulator, alebo cez ADB v PC. Viem, ze v linuxe funguje rsync, ale v androidu neviem co s tymto prikazom zalohovat!!!

Jasnee mal som upresnit, ze 100 % zaloha pre pouzitie v inej custom ROM :).

Uživatelský avatar

hozja
Stálý androiďák
Příspěvky: 172
Registrován: sob 13. lis 2010 17:04:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10e

Re: Titanium backup

Příspěvek od hozja » úte 16. srp 2011 8:15:25

Tak jsem si na TB docela zvykl a i přes určité krkolomnosti se mi zdá, že pro obnovu je to vcelku použitelné - pokud to používám na stejné ROMce - jen např. při upgradu na novější verzi.

Chci se však zeptat, jak správně postupovat přitom, když mám udělanou zálohu na ROMce ARHD a chtěl bych jí použít např. na Virtuous.
1) lze to vůbec
2) jak správně postupovat (co vybrat resp. co nevybrat nebo můžu dát jako normálně "vše")

Nehrozí pak nějaká nestabilita nebo jiné problémy?

Díky za odpovědi
Samsung Galaxy S10e


jankas
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: úte 02. srp 2011 10:10:42
Reputace: 0

Re: Titanium backup

Příspěvek od jankas » ned 02. říj 2011 11:13:29

Mám dotaz ohledně zálohování. Udělal jsem si kompletní zálohu přes TB na SD kartu. Následně přehrál rom a chtěl obnovit do stavu, kdy jsem zálohoval. Akorát mám problém, že mi program vůbec nezobrazí zálohované aplikace. Jako by se prostě nezalóhovaly. Na rom, kdy jsem zálohoval byl počet přes 200 a na nové rom se ukáže jen nějakých 130 záznamů. Díky za každou radu.
Nokia 5110, Nokia 3210,Nokia 3310, SEW810, HTC Diamond, SGSII

Uživatelský avatar

keles
Stálý androiďák
Příspěvky: 161
Registrován: sob 12. lis 2011 16:07:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P30
Twitter: kelesSM
Tablet: NVIDIA SHIELD K1
Rom: Stock
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od keles » pon 26. pro 2011 9:43:12

Páni mám trochu problém. včera som si túto aplikáciu kúpil a pri spustení mi vyhadzuje túto hlášku. Neviete čo by sa s tým dalo robiť?

Obrázek


x46x
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: pát 19. lis 2010 13:35:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation+HTC Kaiser [TyTN II]

Re: Titanium backup

Příspěvek od x46x » stř 28. pro 2011 16:15:24

Umí aplikace zazálohovat i nastavení telefonu? Nastavení aplikací asi zálohuje automaticky - pochopil jsem to správně? Jak zazálohuji sms? To prostě zazálohuji sms aplikaci nebo nějak jinak? Děkuji
Zeptáš-li se na to co nevíš, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Čím více určitou věc potřebujete, tím spíše ji nenajdete.
Nikdo není dokonalý..! I hovno má své mouchy!

Uživatelský avatar

keles
Stálý androiďák
Příspěvky: 161
Registrován: sob 12. lis 2011 16:07:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P30
Twitter: kelesSM
Tablet: NVIDIA SHIELD K1
Rom: Stock
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: Titanium backup

Příspěvek od keles » stř 28. pro 2011 18:40:38

Ako zálohuješ SMS to neviem, ale nastavenia sa dajú zálohovať normálne.

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7723
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: Titanium backup

Příspěvek od Cleric » stř 28. pro 2011 18:52:00

Na SMS budeš muset použít jiný program. To TB opravdu neumí.


x46x
Stálý androiďák
Příspěvky: 249
Registrován: pát 19. lis 2010 13:35:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation+HTC Kaiser [TyTN II]

Re: Titanium backup

Příspěvek od x46x » stř 28. pro 2011 18:52:32

Ale jak? Jak zazálohuju systemove nastavení?
Zeptáš-li se na to co nevíš, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
Čím více určitou věc potřebujete, tím spíše ji nenajdete.
Nikdo není dokonalý..! I hovno má své mouchy!

Odpovědět

Zpět na „Synchronizace - Zálohování - Kontakty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti