Online aplikaceAplikace Meteoradar - radar, meteostanice

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
David12
Nové Androidě

Aplikace Meteoradar - radar, meteostanice

Příspěvek od David12 » pát 07. led 2011 16:03:40

Zdravím,
dnes jsme připravili aplikaci Meteoradar In-počasí.

Mezi hlavní funkce patří zobrazení aktuálních srážek nad ČR (tzv. radarových snímků). Poznáte tak, kde aktuálně prší nebo sněží. Nechybí ani meteostanice (teploty, srážky, vítr, vlhkost, tlak) a hlášení od našich pozorovatelů počasí (tzv. meteozprávy).

Aplikace je dobrým pomocníkem na vaše cesty a výlety.

Stránky: http://www.in-pocasi.cz/android/radar.html

Screenshot:
Obrázek

Stažení: http://www.in-pocasi.cz/android/radar.htm

Jak se vám líbí (co byste případně chtěli v dalších verzích). Pokud Vás zaujala budu vděčný za hodnocení a komentáře na Marketu. Díky moc!
Naposledy upravil(a) David12 dne sob 24. zář 2011 8:52:24, celkem upraveno 7 x.

Skiner
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Re: Aplikace InPocasi - radar, meteostanice

Příspěvek od Skiner » pát 07. led 2011 16:06:28

QR kód na Vašem webu vyhledá v marketu Dropbox :idea: :?

Autor tohoto vlákna
David12
Nové Androidě

Příspěvek od David12 » pát 07. led 2011 16:09:14

Opraveno :-) Díky.

Dancer
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: SGN4

Příspěvek od Dancer » pát 07. led 2011 16:14:40

Zvědavý dotaz: Zvládli byste spáchat něco na podobné bázi, avšak s ohledem na letecké sporty? :roll:

Mne, jako rogalistu, zajímá jak oktuální počasí, tak hlavně směr a rychlost větru na místech, kde se dá startovat. Pro ně lze buď získat data přímo, nebo "aproximovat", pokud se nenacházejí daleko od místa meteorologického měření. Seznam míst mohu dodat...

Předem díky. :yes:
Motorola 8700 -> Ericsson T39i -> SE T68i -> SE K800i -> SGS2 -> SGN4

Autor tohoto vlákna
David12
Nové Androidě

Příspěvek od David12 » sob 08. led 2011 14:25:51

K dotazu: Nevím, ale řekl bych, že tě dost zajímají místní podmínky, tzn. že i kdybych data použil ze stanice vzdálené 15 km, tak mohou být dosti zavádějící. Turbulence za kopcem se mohou značně lišit od situace v blízkém městě. Tohle by se dalo udělat (dopočítat) jen jako numerická předpověď (na to je ovšem zapotřebí obrovský početní výkon).

Dancer
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: SGN4

Příspěvek od Dancer » sob 08. led 2011 15:23:29

Tak jsem to nemyslel. To že jsou za kopcem turbulence, to je jasné. Je spousta startovaček, kde žádná meteostanice není - člověk se koukne do přehledové mapy (třeba zde http://www.medard-online.cz/index.php) a odhadne, jak v dané lokalitě fouká vítr. Například vím, že pro Ranou potřebuji vítr západ až severozápad, případně východ-jihovýchod. (Na Rané ovšem meteostanice je). Přepočet podle lokální morfologie je nesmysl - jde jen o to mít aplikaci, která by zobrazila přehledovou mapku s vyznačenými (vybranými) startovacími místy a pokud by to bylo možné (v případě, že jsou pro dané místo dostupné), tak i nějaké údaje (rychlost a skutečný směr větru). Popravdě, těch míst na lítání není tolik a tudíž je každý zná osobně, takže lokální změny směru větru si dokáže ze zkušenosti odvodit. :)
Motorola 8700 -> Ericsson T39i -> SE T68i -> SE K800i -> SGS2 -> SGN4

Míra Mírovatý
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra Mírovatý » sob 08. led 2011 23:25:11

Ahoj, pěkná aplikace, obdoba Chmi či Meteoru. V něčem lepší v něčem nutno dodělat. Co mě celkem mrzí že nejde přesunout na kartu, zatím. Co bych uvítal je trošičku jemnější animace, je poměrně rychlá a nebylo by od věci, pokud by po dokončení animace ( od začátku do konce) byla drobná pauza než se spustí animace znova, řekněme 2 vteřinky. Tak nějak jeden nesleduje čas snímků a pokud zrovna srážky nejsou tak aspoň mě se ta "nekonečná" smyčka zda nepřehledná. Asi bych se nechal inspirovat výše jmenovanými aplikacemi. Co tedy oceňuju, je možnost přidat teploty do mapy, to se mi dost líbí! Co by nebylo od věci dle mého názoru je, když po kliknutí na ikonu vedle hodin (času snímků) vpravo kdy se objeví mapa celé ČR, tak aby se i v této sicé drobné mapce, taky animovaly snímky, tak jak v hlavní mapě, Aspoň mi to příjde škoda že tam je ten snímek statický, osobně bych měl lepší představu o pohybu srážek po celé republice. Nebylo by špatné přidat možnost vložení vlastních bodů (neobjevil jsem to), určitě svižnější reakce, červený puntík nemusí být tak velký. Co se týče velikosti aplikace, tak ač při stažení měla alikace pár KB, tak po chvíli co jsem se s ní seznamoval, tak má rázem 10MB a většinu teda v mezipaměti (díval jsem se do správy aplikací). Tady mám trošku "mezery ve vzdělání" to přiznávám, ale je nutné aby to tak bylo, pokud tedy nemám něco nastaveno u sebe blbě? Přeci mi to nebude pokaždém spuštění a použití žrát tolik paměťi, natož abych myslel na to že jakmile aplikaci ukončím, tak si mám u ní vymazat mezipaměť, to teda nedávám. Mám li něco v tomhle smyslu u sebe blbě, tak klidně poraďte ale výše jmenované konkurenční aplikace, jsou teda o dost méně náročné na místo, v řádech KB nikoli takového kvanta MB, obvzvlášť když paměti není nikdy dost. To si myslím že tuto aplikaci dost sráží k zemi, když každý šetří místem co může. Jinak celkově říkám že mě se líbí a pokud to nebude takový žrou MB, tak ji rád budu používat. Dávám ji chvíli šanci než nebudu mít místo a budu muset za stávájících podmínek odinstalovat. Jen tak dál, rád budu očekávat brzkou aktualizaci.

JohnnieK
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy SII
Twitter: @JanKnotek
Tablet: Asus Transformer

Příspěvek od JohnnieK » ned 09. led 2011 1:30:20

Aktualizace je v marketu - verze 0.11
Opraveno chování Cache a drobná chyba.

Edit:
Od verze 0.5 se nejedná o webovou aplikaci, proto je mnohem rychlejší, doporučuju vyzkoušet...
Chybí některé vychytávky, ale brzo je dodělám+jak psal David, chystáme jich mnohem víc ;-)
Naposledy upravil(a) JohnnieK dne pon 17. led 2011 2:00:20, celkem upraveno 1 x.

Autor tohoto vlákna
David12
Nové Androidě

Příspěvek od David12 » ned 09. led 2011 18:59:42

Míra Mírovatý: Zabírání paměti už bylo vyřešeno (viz. příspěvek nad). Červený puntík je tak velký, protože se na něj dá kliknout - pro přiblížení a znova pro oddálení (rychlé o několik vrstev). Vlastní body přidáš srdíčkem. Díky za podrobnou zprávu. V druhé verzi se budeme určitě vše vyjmenované snažit vychytat (zatím se ale chystá ještě jiná aplikace).

Míra Mírovatý
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra Mírovatý » ned 09. led 2011 19:24:39

Jo, jo už jsem aktualizaci stáhl, budu sledovat dál. Jaká jiná se chystá??? Na co se můžeme těšit???

vaclav
Stálý androiďák

Příspěvek od vaclav » ned 09. led 2011 19:28:02

ja kdyz pustim "play", tak se mi neukazuje animace.. Mozna, ze to nestiha muj stroj :D
# G1 WHITE = [ROM] MT3G Test3 - port 2708 - SPL 1.33.0013d - Radio 2.22.28.25 #
# Motorola Milestone 2=[ROM]FROYO 2.2.2 UK/rooted/CPU1300Mhz #

Autor tohoto vlákna
David12
Nové Androidě

Příspěvek od David12 » pon 10. led 2011 11:46:58

Míra Mírovatý: Zatím nebudu prozrazovat, ale určitě to dost lidí ocení :)

vaclav: Jakou máš rychlost připojení? Ono to chce chvíli počkat než se všechny stáhnou.

Autor tohoto vlákna
David12
Nové Androidě

Příspěvek od David12 » ned 16. led 2011 11:32:25

Dnes byla vydána nová verze, která je kompletně přepsána. Aplikace je především mnohem rychlejší! Je přepsána do nativní (předtím se jednalo o webovou aplikaci).

Obrázek

Samozřejmě se bude nadále vylepšovat (už se připravují nové funkce). Jak se vám nová verze líbí a co byste přidali. Díky za nápady!

Jan Přibyl
Nové Androidě

Příspěvek od Jan Přibyl » pon 17. led 2011 12:32:46

Pěkná aplikace. Předpovědi počasí nechystáte?

vaclav
Stálý androiďák

Příspěvek od vaclav » pát 28. led 2011 16:32:18

Ted uz mi to slape tak jak ma. Testoval jsem to tenkrat na edge. Dik
# G1 WHITE = [ROM] MT3G Test3 - port 2708 - SPL 1.33.0013d - Radio 2.22.28.25 #
# Motorola Milestone 2=[ROM]FROYO 2.2.2 UK/rooted/CPU1300Mhz #

Autor tohoto vlákna
David12
Nové Androidě

Příspěvek od David12 » pát 11. úno 2011 20:11:30

Jan Přibyl píše:Pěkná aplikace. Předpovědi počasí nechystáte?
Díky, předpovědi počasí také chystáme, ale půjde o jinou aplikaci (více informací příští týden).

Autor tohoto vlákna
David12
Nové Androidě

Příspěvek od David12 » čtv 11. srp 2011 10:09:00

Před pár dny vyšla nová verze, která řeší lepší zobrazování bublin a oblíbených míst.

Autor tohoto vlákna
David12
Nové Androidě

Re: Aplikace Meteoradar - radar, meteostanice

Příspěvek od David12 » sob 24. zář 2011 8:51:43

Aplikace dnes změnila název na Meteoradar In-počasí

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“