Online aplikacePUMPDROID

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Docent
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: bosch

Re: PUMPDROID

Příspěvek od Docent » pon 21. kvě 2012 20:47:19

Mapy opravuju tam, kde to podle mne má smysl (OSM, Navteq). Sociální hračka smysl nemá.

optimas
Robot
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Příspěvek od optimas » úte 22. kvě 2012 17:39:44

penik: Mě je jasné, že to tak funguje a i kdybych se postavil na hlavu tak s tím nic neudělám, ale já denně najezdím těch 200km po Ostravě takže objedu skoro všechny pumpy a snažím se lidem aktualizovat aby měli co nejčerstvější info o cenách, ale bohužel jsou i takoví co schválně píšou blbosti. Napíšu cenu a za 3 hodiny je cena úplně jiná ,ale na stojanu je pořád ta samá co jsem dal já. Ano já to beru, že i v tu středu je cena taková a má právo tam být o ten paďoch levnější. Jen mi prostě nejde do hlavy, že ten dotyčný tu cenu ve středu ráno opraví, ale ve čtvrtek ráno ji nechá tak. Čekal jsem dlouho jestli ji opraví a ne, i v neděli byla cena pořád o ten paďoch levnější.

ZeKe
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Příspěvek od ZeKe » úte 22. kvě 2012 23:12:27

Však u této pumpy tu cenu může opravovat někdo, kdo má finační prospěch z toho, když mu k němu na pumpu přijede natankovat za týden o pár desítek aut víc, díky nižší ceně v této aplikaci..
Takže to třeba dělá ve středu schválně, pročež může být sice trochu "hajzl", že to tam pak už nechá nezměněné, ale pro své rádobysvědomí je z obliga, neboť "když to měnil, tak ta cena na stojanu skutečně taková svítila".

A i v jiných lokalitách by to mohly dělat nějaké takovéto "zájmové osoby" sice schválně, ale z podobného důvodu jako tady u slevy v Ostravě, nebo mohou chtít naopak opět kvůli konkurenci chtít škodit nějaké nedaleké čerpací stanici..

optimas
Robot

Příspěvek od optimas » čtv 24. kvě 2012 15:41:59

Ano může to být cokoli. Včera cenu ráno už v 5: 30 změnil a co myslíte, je cena dnes opravená na původní hodnotu? Ani omylem a schválně to tak nechám :lol:

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » čtv 24. kvě 2012 15:43:54

Tak mě se včera stalo, že ráno jedu kolem pumpy a potvrdím cenu. Večer jedu a je jiná. Opravoval jsem až dnes, protože jsem včera zapomněl. Ale již jsem to napravil.

ZeKe
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Příspěvek od ZeKe » pát 25. kvě 2012 9:14:09

optimas:
Tak to, že to bylo změněné už takhle brzo po ránu by nahrávalo té konspirační teorii, že to na tu slevovou cenu nasazuje někdo, kdo z více lidí, kteří tam natankujou (i o padika dráž, když už tam dojel..), má potencionální finanční prospěch :-)

optimas
Robot

Příspěvek od optimas » pát 25. kvě 2012 15:38:11

Cena pořád stejná nikdo ji nezměnil :lol:

faldicek
Robot
Typ mobilu / ROM: Pixel 3XL
Tablet: Sony Z4 Tablet

Příspěvek od faldicek » čtv 07. čer 2012 6:22:53

Bylo by možno doplnit paliva Shell V-Power? Díky
Motorola M3888-Nokia3210-Nokia3310-Nokia3100-SE K750i-SE K850i-SE X1 Xperia-Nokia 3109-HTC Desire HD-Galaxy Nexus - Nexus 5

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » čtv 07. čer 2012 7:54:07

Já bych uvítal, aby se v seznamu oblíbených zobrazovaly všechny mé oblíbené čerpačky bez ohledu na nastavení paliva.

Je to na diskuzi, co komu vyhovuje.
Já mám LPG a mám zapnuté LPG, ale když chci aktualizovat (třeba po cestě) ceny, tak musím přepínat mezi palivy.

JirkaH76
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Příspěvek od JirkaH76 » sob 09. čer 2012 14:05:00

taky bych rekl, ze v tom muzou mit prsty pani majitele pump. bojim se, aby to tuhle skvelou app nezabilo... :(

rolfovo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 duos II
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia Tipo Dual

Příspěvek od rolfovo » sob 09. čer 2012 21:29:05

Jestli bude fungovat systém blokování uživatelů, kteří úmyslně zadávají chybné ceny, tak se nemáme čeho bát...

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » pon 11. čer 2012 5:07:15

@faldicek

v planu je pridat do najblizsej aktualizacie appky nasledujuce paliva:
Shell - V-Power, V-Power Diesel a V-Power Racing
Tesco - Natural 95 Plus, Diesel Plus

vasekd
Nové Androidě

Příspěvek od vasekd » pon 11. čer 2012 15:09:23

Urbandroid píše:Toto je odpoved od Sygic supportu k problemu nespustenia navigacie:

this is our first version of custom URL schemes, therefore some bug may occur :)
The custom URL schemes work correctly only if the navigation is not running in the background. Once it is running in the background the route is not calculated. This bug will be fixed in the next release.
Pokud "integrace Sygic" znamená, že po nalezení cíle v Pumpdroid vyberu navigovat a nabídne se mi možnost otevřít to (i) v Sygic navigaci, tak to stále nefunguje a je lhostejné, zda Sygic běží, nebo ne. Sygic se otevře, ale začne navigovat "domů". Ověřeno dnes na aktuální verzi obou aplikací. Takže vyjádření supportu není zřejmě pravdivé.

Pokud "integrace" znamená něco jiného (pochopil jsem to špatně?), dejte prosím vědět.

Děkuji.

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » stř 13. čer 2012 7:37:25

@vasekd

sygic integrace je oznacena v settings oznacena ako "Experimental" - inak povedane nemal som moznost to dokladne pretestovat a uz som spominal v jednom prispevku ze by som potreboval testerov ( jeden sa mi uz ozval s Sygic vodafone edici) kedze moja trialka uz davno vyprsala

FYI: pracujem na upravenej verzii

optimas
Robot

Příspěvek od optimas » stř 13. čer 2012 17:23:35

Zdarec, poslední dobou mi začíná vadit v téhle jinak skvělé apce jedná věcička. A to když aktualizuju cenu u pumpy někde uprostřed seznamu a po odeslání nové ceny se seznam pump nevrátí na původní pozici ,ale na začátek a vy musíte zase sjet dolů a pokračovat dál s aktualizací. Proč to nezůstane na té pumpě u které jsem zrovna upravil cenu. Třeba na konci

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » stř 13. čer 2012 20:33:57

@optimas

"po odeslání nové ceny se seznam pump nevrátí na původní pozici ,ale na začátek"

tento problem som fixoval asi pred pol rokom a teraz som to testoval a funguje to spravne na emulatore a tiez na mojom HTC desire - teda po aktualizacii ceny sa mi zoznam aktualizuje a zostane na rovnakej pozicii

pouzivat aktualnu/poslednu verziu pumpdroid-a

ma niekto iny podobny skusenost ako optimas?

Docent
Androiďák!

Příspěvek od Docent » stř 13. čer 2012 21:00:34

Pokud mne strejda Alzheimer neklame, byla tohle moje připomínka a opravdu jsi ji opravoval... Ale vypadá to, že se někam vloudila chybička - správně to funguje z menu "Výběr okolí", z menu "Moje okolí" to opravdu skočí na začátek seznamu.

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pát 15. čer 2012 11:18:15

Urbandroid píše:@vasekd

sygic integrace je oznacena v settings oznacena ako "Experimental" - inak povedane nemal som moznost to dokladne pretestovat a uz som spominal v jednom prispevku ze by som potreboval testerov ( jeden sa mi uz ozval s Sygic vodafone edici) kedze moja trialka uz davno vyprsala

FYI: pracujem na upravenej verzii
No, ozval jsem se Ti i já, 17.5. na tento email urbandroid@gmail.com, ale bez ohlasu.
No nevadí.

Nicméně mám momentálně nainstalovanou beta verzi 12.1.0 (nevím jestli to je i ve veřejné - nelze mít obě současně nainstalované) a zde lze uloženou trasu přidat na úvodní obrazovku v podobě zástupce.
Takže možnost jak spustit Auru (Sygic) s naplánovanou trasou tu je, rsp. bude.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » pát 15. čer 2012 19:08:05

@Docent

verziu 12.1.0 by som rad otestoval kedze mam pre nu pripraveny specialny kod na spustenie
neviem odkial mas ten email - spravny je team.urbandroid@gmail.com
takze ak mas stale chut testovat napis mi a ti poslem appku ( beta verzia ) na otestovanie Sygic 12.x

Dik

optimas
Robot

Příspěvek od optimas » pát 15. čer 2012 20:07:44

Urbandroid píše:@optimas

"po odeslání nové ceny se seznam pump nevrátí na původní pozici ,ale na začátek"

tento problem som fixoval asi pred pol rokom a teraz som to testoval a funguje to spravne na emulatore a tiez na mojom HTC desire - teda po aktualizacii ceny sa mi zoznam aktualizuje a zostane na rovnakej pozicii

pouzivat aktualnu/poslednu verziu pumpdroid-a

ma niekto iny podobny skusenost ako optimas?
Verzi mám 20120515 a podle Play obchodu je to aktuální verze

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » ned 17. čer 2012 10:09:43

@Urbandroid:
Tak popravdě nevím kde jsem na ten email příšel :oops:
Pravděpodobně jsem se díval v Marketu, ale vypadá to, že jsem přehlídl to team.
Už Ti píšu nový email.

Edit:
Jak dopadl test jsem Ti psal v emailu.
Ale, všiml jsem si, že máš i zahraniční čerpačky a taková Bliska v Cieszynie není Blizka se Z ale Bliska se S.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » ned 17. čer 2012 18:53:31

@radegast
dik sa otestovanie

ad Pl cerpacka - niekto tam pridava aj PL cerpacky ( je tam par aj SK ) a ja ich povolim ale kontrolu ako sa to pise nemam sancu urobit takze ked najdes chybu oprav to v pumpdroid-e a posli

Urbandroid
Stálý androiďák

Verze 21 na Google play

Příspěvek od Urbandroid » ned 24. čer 2012 15:17:23

- možnost vybrat černý(OLED)/bílý motiv
- landscape podpora
- možnost povolit sekundární palivo
- pridaná paliva V-Power (Shell), Plus (Tesco)
- oprava chyby - Sygic navigace ( diky testerom - @Martan z Venuse, @Radegast )
- možnost vypnout překreslování mapy při změně polohy

Docent
Androiďák!

Příspěvek od Docent » čtv 05. črc 2012 17:08:52

Vloudila se chybička, po poslední aktualizaci je tabulka Průměrné ceny příliš vysoko, zasahuje do 2. řady ikon (zřejmě souvislost s podporou landscape).

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » čtv 05. črc 2012 21:05:20

u mě je to OK. SE Xperia Neo V

optimas
Robot

Příspěvek od optimas » sob 07. črc 2012 6:30:13

Docent píše:Vloudila se chybička, po poslední aktualizaci je tabulka Průměrné ceny příliš vysoko, zasahuje do 2. řady ikon (zřejmě souvislost s podporou landscape).
Potvrzuji ten samý problém

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » ned 08. črc 2012 14:13:51

Tak mě tak napadá, když vidím, jak se plní poznámky k jednotlivým čerpačkám o myčkách na dané pumpě, zda by nebylo vhodné zapracovat tuto informaci rovnou do nastavení dané čepračky a "neplevelit" poznámky, které zabírají na displeji docela dost místa, obzvláště, když jdou delší.

optimas
Robot

Příspěvek od optimas » ned 08. črc 2012 15:54:18

penik: v tomhle máš pravdu někteří troubové tam píšou jak není nějaká paní hezká na pumpě. No nezlob te se na mě ,ale takové uchylárny si můžete odpustit. Takové tupé h..... máme v Ostravě. Nevím jestli to bylo šťastné řešení ty poznámky

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » ned 08. črc 2012 16:00:23

V okolí Prahy to je také a sere me to,
protože to akorát zabírá místo a pro mě to je informace na hlavní stránce k ničemu. Jako doplňkové info budiž.

A schválně, kolik řidičů pojede do cizí myčky než do své osvědčené?

Odesláno z mého MT11i    

DuckDaffy
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z

Příspěvek od DuckDaffy » ned 08. črc 2012 22:46:42

Používám pumpdroid pár dní a jsem nadšen, že funguje a též, že je tu k němu i takováto podpora. ;)
Přečetl jsem tady všech 13 stránek, ufff...

Mám tu pár námětů a snad i jeden bugreport.
Omlouvám se za delší příspěvek, nasbíral jsem toho hodně, njn...

* Provozuji tablet a telefon. Na tabletu jsem včera aktualizoval několik pump a u některých jsem i přidával, že mají další paliva a přidal jsem i cenu (dále popisuji OMV, Tvarožná, Brno-venkov). Pro kontrolu jsem zase na telefonu u dané pumpy doplnil i otevírací dobu (nonstop). Na telefonu po 24 hodinách vidím stále starou nabídku paliv a na tabletu zase stále starou otevírací dobu "Unknown".
Co je však zajímavé, tak když jsem u té pumpy na telefonu zaklikl další paliva, tak se mi hned ukázaly i ty ceny! :) Bug?
Šlo by zobrazit aktuální informace jen s nějakým dodatkem "Neověřeno"? BTW, vím, že se v nastavení dá změnit verified/all.

* Rád bych ve "Favorites" viděl všechny oblíbené pumpy bez vlivu aktuálního filtru, nebo to alespoň měl rychle přepínatelné dle filtru/všechno.

* Připojuji se k několikrát nadhozenému sdružení paliv a to např. benzín, nafta, bionafta, CNG, LPG, elektřina, popř. ostatní. Tohle hrubé filtrování bych si pak už jen zatržítkama jemně doladil na požadované výstupy (95/98/100 oktanů a podobně). Stávající spinner (výběr 1 z n), i když jsou v nabídce dvě paliva, dost výrazně snižuje použitelnost aplikace.

Když jsem totiž poprvé aplikaci pustil, tak jsem vůbec nechápal proč je tam tolik paliv a jak do mého vozítka najít nejbližší pumpu s čímkoliv benzínovým, když jsem právě na dně... Stálo mě to hodně klikání, než jsem zjistil, že některé pumpy mi to v okolí fakt nezobrazí jen tak a musím "správně" nastavit palivo.
Fakt by nebylo od věci nechat si zobrazit VŠECHNY pumpy v okolí, třeba jen kvůli tomu, že chci v tomhle vedru zrovna zmrzlinu a je neděle odpoledne a nechci to hledat někde v jiné aplikaci, když tuhle teď používám nejčastěji (a je nejrychleji a důkladně aktualizovaná!). ;)

K té elektřině - pokud vím, tak E.ON v Brně ve Vaňkovce nabízí zdarma nabíjení elektromobilu z 400V zásuvky. ;)
http://www.hybrid.cz/clanky/v-brne-uved ... anice-v-cr
Když už pak tu elektřinu do databáze přidáte, tak jen dodávám, že různá auta mají různé zásuvky a možnosti 230V/400V, tak bude fajn to tam rovnou zohlednit, do budoucna.

* Líbilo by se mi u každého paliva i vidět u kolika pump ho mají, např. "Natural 95 (4242)" nebo "CNG (42)".

* Když si pak zakliknu některé konkrétní provozovatele, tak aby se mi ve výběru "Fuel" znepřístupnily ty paliva, které nenabízí. Např. že OMV nemá Verva Diesel.

* Šlo by u V-Power paliv napsat i oktanové číslo? Dost by mi to v začátcích pomohlo. Těď už vím, že V-Power (Fuel Saver) má 95 a Racing má mít 100 oktanů.

* Taky by se hodilo v tom seznamu alespoň seřadit paliva podle nějaké logiky, např. okt. čísla nebo abecedy, než bude nasazena lepší filtrace.

* Přimlouvám se i za zde zmiňované grafy vývoje cen. U konkrétní pumpy dle DB dostupnosti, tedy min 10 dní, případně víc, budou-li data.

* Teď mě napadá - co ukázat grafy cen na hlavní obrazovce? Třeba za posledních 30 dní, když už tam jsou ty průměry. Alespoň po kliknutí, abych je viděl.

* A další nápad - na hlavní obrazovce mě osobně například nezajímá průměrná cena nafty, ale třeba Special 91, šlo by to někde v nastavení změnit? Anebo to alespoň dočasně zobrazovat dle zrovna nastaveného paliva (či dvou).

* Co takhle ještě na hlavní obrazovce ukázat min. známou cenu, max. známou cenu a medián a průměr ceny daného paliva? Případně rovnou vykreslit histogram cen?

* Akorát by se muselo domyslet jak ty průměry a mediány a všecko počítat. Zda jen z dnešních cen, za poslední 3 dny nebo jak... A asi by je musel předpočítávat server, z tohodle by slabší mobily asi nebyly zrovna nadšené. Ačkoliv pokud bych si mohl volit počítání průměrů a dalších statistik v nastavení (1-10 dní), tak by to počítání přímo na mobilu mělo smysl.

* Jak zjistím, že jsem/nejsem na blacklistu?

* Na webu jsou staré screenshoty - minimálně u zadávání ceny paliva.

* Nešlo by cíleně některým uživatelům v app na hlavní stránce zobrazit informaci o tom, že dělají něco špatně (viz diesel/verva diesel)? Když mají jedinečné ID a v databázi bude pár desítek vzkazů, tož jim to app ukáže ("private message from author") a snad si to ti příslušní uživatelé přečtou a nějakým tlačítkem i potvrdí, že si to přečetli a při další aktualizaci tam ten vzkaz už být nemusí. :) Přece jen je zpětná vazba důležitá věc a ten kanál může být velmi nápomocný...
Některé vzkazy by šly automatizovat, třeba když uživatel opakovaně zadá u jedné pumpy jinou cenu, než která je z jiných zdrojů nebo od jiných uživatelů a "zkouší" to uhrát k návštěvnosti a prospěchu.

* Stálo by za to už stávajícím uživatelům načítat body a dělat žebříčky. A bude-li někdy placená verze, nabídnout jim app bezplatně. ;) Akorát by si museli vyplnit nějaký nick a to by někdo nemusel chtít řešit.

* Když jsem si tu četl, že se na serveru sbírají informace o cenách snad ze 13 zdrojů, tak by mě v app u konkrétní pumpy a zobrazené ceny zajímalo z jakého konkrétního zdroje (či více shodujících se zdrojů) je cena vzatá, případně aby bylo možno zobrazit i cenu jinou, třeba alespoň od app uživatelů, tu bych pro sebe bral asi jako nejdůvěryhodnější (po profiltrování blacklistem).

* Doporučil bych v Info o aplikaci přidat webovou adresu aplikace/autora, odkaz sem na fórum, e-mailový kontakt, popř. rovnou tlačítko "Zpětná vazba autorovi", napsat info o PayPal příspěvku a tlačítko k tomu, napsat jméno autora a vůbec. Takhle ta appka působí strašně anonymně a nedůvěryhodně a teprve až na Andorid Marketu jsem našel odkaz na web aplikace, kde byl teprve odkaz na toto fórum a tuhle proceduru tedy neshledávám jako "easy to done". :) Vůbec by nebylo od věci, kdyby autor zaregistroval druhý účet sem na fórum (s posvěcením provozovatele) a tlačítko "zpětná vazba autorovi" by postovalo rovnou sem do vlákna (a uživatel by to měl možná předem vědět).

* Někam do nastavení prosím přidat "Delete/clear database", abych nemusel mazat data aplikace přímo v Androidu a nepřišel tak o své "Favorites". Alespoň předpokládám, že se to teď takto chová, prosím potvrdit/vyvrátit.

* Časem by to asi chtělo inkrementální aktualizace, anebo už tak jsou? Nezaznělo to zde, info?

* U "Company" bych rád viděl kolik provozoven v DB je, např. "OMV (42)" (píšu to 42 i dále).

* U "Company" a volby "Ostatni (42)" a "OSTATNI (42)" bych sloučil.

* "Ostatní (42)" bych dále neřadil někam doprostřed, ale hned na začátek a také bych kromě počtu upřesnil i dodatek ve smyslu "Ostatní (42) with < 10 stations" (jak jsem zde na fóru vyčetl).

* Také "Neznámá (42)" bych řadil na začátek seznamu.

* "Kontakt - Služby Motoristum (42)" zní divně, co je to zač? A navíc tam chybí diakritika "Motoristům".

* "CESKY PLYN (42)" by stálo za to taky hodit do diakritiky jako "Český plyn (42)".

Podaří-li se autorovi do app nacpat většinu těchto vylepšení, tak mu rád pár stovek Kč přes PayPal pustím. ;)
Naposledy upravil(a) DuckDaffy dne pon 09. črc 2012 18:13:39, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“