Online aplikacePUMPDROID

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Urbandroid
Stálý androiďák

Re: PUMPDROID

Příspěvek od Urbandroid » pon 09. črc 2012 7:51:53

@penik, @otimas

mycky, karty a dalsie sluzby mam rozpracovane takze casom nebudu v poznamke ale ako dalsie atributy pumpy

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » pon 09. črc 2012 7:53:11

díky :clap:

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » úte 10. črc 2012 18:48:06

@DuckDaffy - dik za hodnotne pripomienky - podrobnejsie sa k tvojmu prispevku este vratim

@all
dnes od 10:00 asi do 19:00 bol vypadok na strane Google AppEngine takze Pumpdroid mal problem pripojit sa na server - neviem co sa tam dialo ale Google to uz asi fixol kedze to bezi teraz ok

Docent
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: bosch

Příspěvek od Docent » úte 10. črc 2012 21:59:01

(Jen trochu) OT: Tahle prasárna byla včera na iDěsu. Výsledek? U Shellu na Evropský byl dnes N95 o 70 haléřů dražší, než včera.

Lukap22
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2

Příspěvek od Lukap22 » stř 11. črc 2012 6:21:57

jj jen něco vyjde a hned se ceny zvednou. Viz včera OMV Třinec. 9.7. večer 36,90 a 10.7. ráno 37,60.
Tohle je fakt nehoráznost. Hlavně, že jak snižují, tak o deset haléřů a to jim trvá tři dny, protože tvrdí že mají starý benzín za dražší nákupku. :no: :no: :no:

optimas
Robot
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Příspěvek od optimas » čtv 12. črc 2012 15:50:13

Lukap22: jo a když mají benzín se starou cenu tak jim nevadí cenu zvednout i o korunu :DD

Lukap22
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2

Příspěvek od Lukap22 » pát 13. črc 2012 5:38:31

Optimas : přesně tak jak říkáš. :yes: :yes:

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pát 13. črc 2012 9:08:55

@Urbandroid:
Když už se dají v aplikaci udržovat i zahraniční čerpačky, bylo by možné přidat i logo?
Orlen
Bliska
Neste

Jo, a Orlen namá jako prémiový benzín VERVA 95, ale VERVA 98. Šlo by jej do seznamu paliv přidat?

No, a poslední dotaz. Cenu paliv v měně země kde se tankuje?
Při stejné ceně paliva to může vycházet každému jinak, podle toho jak kde "mění". Cena ve výchozí měně je pro všechny stejná a přepočte si to každý sám.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » ned 15. črc 2012 8:31:34

@DuckDaffy

* ... Na telefonu po 24 hodinách vidím stále starou nabídku paliv a na tabletu zase stále starou otevírací dobu "Unknown".
Co je však zajímavé, tak když jsem u té pumpy na telefonu zaklikl další paliva, tak se mi hned ukázaly i ty ceny! Bug?

Vsetky zmeny udajov o pumpach overujem tak raz tyzdna - spravne publikujem nespravne vyhodim - takze to nie je bug iba nemam cas to kontrolovat kazdy den.

Šlo by zobrazit aktuální informace jen s nějakým dodatkem "Neověřeno"? - To je diskutabilne kedze zmena udajov je aj zmazanie paliva alebo celej pumpy.

* Rád bych ve "Favorites" viděl všechny oblíbené pumpy bez vlivu aktuálního filtru, nebo to alespoň měl rychle přepínatelné dle filtru/všechno.

To by slo dam to do TODO listu

* Připojuji se k několikrát nadhozenému sdružení paliv a to např. benzín, nafta, bionafta, CNG, LPG, elektřina, popř. ostatní. Tohle hrubé filtrování bych si pak už jen zatržítkama jemně doladil na požadované výstupy (95/98/100 oktanů a podobně). Stávající spinner (výběr 1 z n), i když jsou v nabídce dvě paliva, dost výrazně snižuje použitelnost aplikace.

To uz mam na TODO liste

* ... Fakt by nebylo od věci nechat si zobrazit VŠECHNY pumpy v okolí

Urcite to tam chyba - pridavam do TODO listu

* elektřinu do databáze
Zatial si prvy kto by to tam chcel pridat - davam tomu nizku prioritu kym nebude o to vacsi zaujem

* Líbilo by se mi u každého paliva i vidět u kolika pump ho mají, např. "Natural 95 (4242)" nebo "CNG (42)".
To by slo pridam do TODO listu

* Když si pak zakliknu některé konkrétní provozovatele, tak aby se mi ve výběru "Fuel" znepřístupnily ty paliva, které nenabízí. Např. že OMV nemá Verva Diesel.
To je diskutabilne kedze provozovatel nemusi byt vyplneny ( resp. ho moze uzivatel doplnit dodatocne )

* Šlo by u V-Power paliv napsat i oktanové číslo? Dost by mi to v začátcích pomohlo. Těď už vím, že V-Power (Fuel Saver) má 95 a Racing má mít 100 oktanů.
To by slo - pridavam do TODO listu

* Přimlouvám se i za zde zmiňované grafy vývoje cen. U konkrétní pumpy dle DB dostupnosti, tedy min 10 dní, případně víc, budou-li data.
* Teď mě napadá - co ukázat grafy cen na hlavní obrazovce? Třeba za posledních 30 dní, když už tam jsou ty průměry. Alespoň po kliknutí, abych je viděl.

Grafy na priemerne ceny su v plane avsak grafy pre kontretnu pumpu zatial neplanujeme

* A další nápad - na hlavní obrazovce mě osobně například nezajímá průměrná cena nafty, ale třeba Special 91, šlo by to někde v nastavení změnit? Anebo to alespoň dočasně zobrazovat dle zrovna nastaveného paliva (či dvou).
Ok to by slo - pridavma do TODO listu

* Jak zjistím, že jsem/nejsem na blacklistu?
Zatial to nezistis ani keby si mi napisal email - kedze v blackliste su anonymne cisla - ja neviem kto to presne je iba som detekoval ze napr. maze pumpy ktore existuju a robi opakovane

* Na webu jsou staré screenshoty - minimálně u zadávání ceny paliva.
opravime

* Nešlo by cíleně některým uživatelům v app na hlavní stránce zobrazit informaci o tom, že dělají něco špatně (viz diesel/verva diesel)? Když mají jedinečné ID a v databázi bude pár desítek vzkazů, tož jim to app ukáže ("private message from author") a snad si to ti příslušní uživatelé přečtou a nějakým tlačítkem i potvrdí, že si to přečetli a při další aktualizaci tam ten vzkaz už být nemusí. Přece jen je zpětná vazba důležitá věc a ten kanál může být velmi nápomocný...
Některé vzkazy by šly automatizovat, třeba když uživatel opakovaně zadá u jedné pumpy jinou cenu, než která je z jiných zdrojů nebo od jiných uživatelů a "zkouší" to uhrát k návštěvnosti a prospěchu.

To by urcite slo ale implementacne to bude casovo narocne takze to davam na koniec TODO listu

* Stálo by za to už stávajícím uživatelům načítat body a dělat žebříčky. A bude-li někdy placená verze, nabídnout jim app bezplatně. Akorát by si museli vyplnit nějaký nick a to by někdo nemusel chtít řešit.

Zatial sa mi to nezda ako funkcionalita s vysokou pridanou hodnotou - inak ten rebricek a generuje sa na backende

* Když jsem si tu četl, že se na serveru sbírají informace o cenách snad ze 13 zdrojů, tak by mě v app u konkrétní pumpy a zobrazené ceny zajímalo z jakého konkrétního zdroje (či více shodujících se zdrojů) je cena vzatá, případně aby bylo možno zobrazit i cenu jinou, třeba alespoň od app uživatelů, tu bych pro sebe bral asi jako nejdůvěryhodnější (po profiltrování blacklistem).

Tych zdrojov je v sucanosti uz cez 30. I ked je to uzrcite zaujimave vylepsenie zvysilo by to objem prenesenych dat

* Doporučil bych v Info o aplikaci přidat webovou adresu aplikace/autora, odkaz sem na fórum, e-mailový kontakt, popř. rovnou tlačítko "Zpětná vazba autorovi", napsat info o PayPal příspěvku a tlačítko k tomu, napsat jméno autora a vůbec. Takhle ta appka působí strašně anonymně a nedůvěryhodně a teprve až na Andorid Marketu jsem našel odkaz na web aplikace, kde byl teprve odkaz na toto fórum a tuhle proceduru tedy neshledávám jako "easy to done". Vůbec by nebylo od věci, kdyby autor zaregistroval druhý účet sem na fórum (s posvěcením provozovatele) a tlačítko "zpětná vazba autorovi" by postovalo rovnou sem do vlákna (a uživatel by to měl možná předem vědět).

OK - to vyzera ako dobry napad - pridavam do TODO listu

* Někam do nastavení prosím přidat "Delete/clear database", abych nemusel mazat data aplikace přímo v Androidu a nepřišel tak o své "Favorites". Alespoň předpokládám, že se to teď takto chová, prosím potvrdit/vyvrátit.

OK - pridavam do TODO listu

* U "Company" bych rád viděl kolik provozoven v DB je, např. "OMV (42)" (píšu to 42 i dále).

* "Ostatní (42)" bych dále neřadil někam doprostřed, ale hned na začátek a také bych kromě počtu upřesnil i dodatek ve smyslu "Ostatní (42) with < 10 stations" (jak jsem zde na fóru vyčetl).
* Také "Neznámá (42)" bych řadil na začátek seznamu.

* "Kontakt - Služby Motoristum (42)" zní divně, co je to zač? A navíc tam chybí diakritika "Motoristům".
pozri http://www.kontaktoil.cz/Cerpaci-stanice

* "CESKY PLYN (42)" by stálo za to taky hodit do diakritiky jako "Český plyn (42)".

rolfovo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 duos II
Mobil 2 / ROM: Sony Xperia Tipo Dual

Příspěvek od rolfovo » úte 17. črc 2012 12:52:35

To mně v aplikaci nechybí nic a myslím si, že jakékoliv další přidávání čehokoliv (kromě myček apod.) už povede k nepřehlednosti a bylo by super, aby to bylo kdyžtak volitelně skrytelné. Ohledně dalších paliv - všiml jsem si, že naprostá většina lidí stejně aktualizuje jen Diesel a Natural 95, dělám to tak i já, protože víc cen než dvě si nezapamatuju a tohle jsou nejrozšířenější paliva. Zbytek je u pump většinou nevyplněný.
Co bych pokládal já za velice užitečné by bylo to webové rozhraní - tam by mohly být i ty grafy, žebříčky, editace pump i cen apod...

PinkyCZ
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 9000

Příspěvek od PinkyCZ » pon 30. črc 2012 7:49:50

Bylo by možné se podívat proč benzínka kterou mám tak říkajíc "za rohem", už dvakrát jsme ji zadal a průběžně ji aktualizuji na ceny opakovaně mizí ze seznamu?? Možná sám pan pumpař není zcela nadšený že by na něj bylo tak vidět, když lidi nevědí, spíš pojedou kde je to blízko než kde je to výhodné.. Jestli to dělá jeden a tentýž prosím banán. :twisted:
Čerpačka se jmenuje "Fraba diesel", umístění zde..http://www.mapy.cz/s/4Efk

jack.t
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Příspěvek od jack.t » pon 30. črc 2012 18:44:20

Jen malý dotaz.

U nás na EuroOil jsem několikráte rušil u benzínky Diesel, protože se zde neprodává, je zde jen Optimal Diesel. Avšak nejspíše nelze udělat tuto změnu (tedy admin ji nepovolí), neboť prostě standardní Diesel musí být na benzíně uveden.

Takže asi zruším spíše Optimal Diesel a zatím jej necham jako klasiku a změnu provedu, až půjde výběr celé kategorie Diesel (a zde si vyberu, která paliva zde chci zobrazit)...

Viz:
Obrázek

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » úte 31. črc 2012 21:07:38

@PinkyCZ

v historii som nasiel ze dana pumpa "Fraba Diesel" bola skutocne pridana a nasledne zmazana z dovodu duplicity - co je chyba takze som pumpu pridal - zobrazi za vsetkym pri najblizsej aktualizacii pump co bude tento piatok alebo pondelok

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » úte 31. črc 2012 21:10:53

@jack.t

ok zatial teda zrus Oplimal a nechaj tam iba Diesel - dik

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » úte 31. črc 2012 21:21:33

Nepočítá se špatně cena lpg?

Někdy minulý týden došlo ke skokovému zvýšení průměrné ceny cca o korunu a od té doby se tam drží.

Netvrdím, že to není možné, ale ve svém okolí jsem nezaznamenal zdražení lpg a to nemluvě o ceně blížící se 19 Kč.

Urbandroid
Stálý androiďák

Příspěvek od Urbandroid » stř 01. srp 2012 6:53:57

@penik
Nepočítá se špatně cena lpg?
dik za upozornenie - na jednej LPG stanici bola cena 1000 Kc ( zatial netusim ako sa to tam dostalo ) takze to posunulo priemer nahor - uz som to opravil

PinkyCZ
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 9000

Re: PUMPDROID / FRABA DIESEL

Příspěvek od PinkyCZ » pon 06. srp 2012 10:54:57

@urbandroid

re. duplicita "Fraba Diesel", zad8val jsem ji poprvé a ca za dva dny mi zmizela. Tak jsem ji zadal podruhé a za pár dní jsem měl v přehledu 2, obě evidentně mnou zadané první tuším s nějakým překlepem. Takže tu první jsem smazal s poznámkou o duplicitě. K druhé průběžně aktualizoval... PO cca 2 měsících (čas letí, nevím přesně), zmizela i ta druhá - u té mám podezření že bude výmaz bez udání důvodu a někým jiným než mnou..
Teď v pořádku, znovu ji mám v přehledu a dnes jsem aktualizoval, uvidíme jak dlouho tam vydrží :)

Urbandroid
Stálý androiďák

připojení k servu selhalo

Příspěvek od Urbandroid » sob 11. srp 2012 18:41:28

posledne 2 tyzdne sporadicky vypadava Google App Engine ( resp. hlasi chybu ) co ma za nasledok nemoznost aktualizovat ceny ( "připojení k servu selhalo" )

pisal som uz na support nech to vyriesia kedze to je jednoznacne Google(AppEngine) problem. Zatial sa neozvali takze ked take nieco nastane restartujem ich service a nejaky cas to opat bezi. Dufajme ze sa im to podari cim skor opravit.

kedze nemam cas to stale kontrolovat - napiste mi email ked sa vam to stane - Dik

freewall
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend Mate 7

Příspěvek od freewall » sob 11. srp 2012 20:56:14

Už jsem to párkrát zaregistroval, dám když tak vědět - na ten mail, který je vpředu: team.urbandroid..... ?

Polsonside
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Příspěvek od Polsonside » ned 12. srp 2012 10:33:27

Zeptám se tvůrce aplikace, šlo by zakomponovat do výběru navigací i Locus?
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

Docent
Androiďák!

Příspěvek od Docent » ned 12. srp 2012 22:45:04

To Polsonside: Locus je navigace? Pokud ano, tak potom je Trabant 601 autobus a Tatra 815 supersport, ne?

Polsonside
Androiďák!

Příspěvek od Polsonside » pon 13. srp 2012 7:00:00

Počkej, Locus mám normálně zakoupený včetně mapových podkladů a normálně mě naviguje a to velice spolehlivě, rád bych tam tedy viděl možnost použít pro výběr i Locus.
Locus - turistická navigace (zastoupí i klasické auto navigace)

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » pon 13. srp 2012 7:01:18

A já bych chtěl Be-On-Road, Navigon, iGo, ..., ..., ... :D

Polsonside
Androiďák!

Příspěvek od Polsonside » pon 13. srp 2012 12:00:31

Tak pardon, netušil sem, že je to takový problém.

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » pon 13. srp 2012 12:03:39

Tak on to problém být nemusí, jen je potřeba, aby to zvládl i navigační sw, aby si nechal vnutit navigování na určitou polohu z externího zdroje.

Polsonside
Androiďák!

Příspěvek od Polsonside » pon 13. srp 2012 19:45:56

Tak to jo, to jsem nevěděl. No i tak skvělá aplikace.

Docent
Androiďák!

Příspěvek od Docent » pon 13. srp 2012 21:51:45

Polsonside píše:Počkej, Locus mám normálně zakoupený včetně mapových podkladů a normálně mě naviguje a to velice spolehlivě, rád bych tam tedy viděl možnost použít pro výběr i Locus.
Locus - turistická navigace (zastoupí i klasické auto navigace)
A fakt tě naviguje jako klasická navigace, tj. že zadáš adresu třeba 300 km od místa, kde seš, nebo zapíchneš prst někam do mapy, a ono to vypočítá smysluplnou cestu?

Polsonside
Androiďák!

Příspěvek od Polsonside » pon 13. srp 2012 22:11:55

No jasně, záleží jaké mapové podklady koupíš, navíc ovládá i turistické pro cyklistiku (kvalitám sygic apod se asi nevyrovná ale naviguje)

menion
Robot
Typ mobilu / ROM: Note 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od menion » úte 14. srp 2012 6:26:20

ale nezáleží jaké mapové podklady koupíš :))

počítá to online trasu z OSM dat, ale naviguje jako klasická hlasová navigace. Na mapových podkladech nezáleží. Tady jsou například nějaké starší obrázky http://www.locusmap.eu/gallery/navigation

jinak určitě nevyrovná, ta navigace je jen taková bonusová služba, jinak je primárně na turstiku, kde hlasová navigace není vysloveně potřeba. A aby si nechal vnutit navigování na určitý bod: to myslím že autor bude ochotný dodělat když bude zájem

(to jen abych upřesnil vaší zajímavou diskuzi)

Lexx
Nové Androidě

Příspěvek od Lexx » pát 17. srp 2012 10:19:06

Dotaz: Ceny PHM v Tescu se aktualizují podle jejich webových stránek?
Protože na stránkách mají zastaralou cenu, ta už dávno neplatí, ale každý den ráno se v Pumpdroidu znovu objeví.
(konkrétně se jedná o ČS Tábor, nevím, jaká je situace u jiných pump)

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“