Online aplikaceSkype Lite - skype pro Android oficiálně

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Skype Lite - skype pro Android oficiálně

Příspěvek od ge0rge » čtv 08. led 2009 22:01:11

Skype odeslal svůj Skype Lite pro Android do android market dnes ráno (8.1.2009), googlu patrně ještě chvíli potrvá než se skutečně objeví uživatelům možnost aplikaci stáhnout, ale snad to nebude trvat dlouho.

Pokud něco ve světe GSM dokáže zrušit absurdní poplatky za mezinárodní roaming, pak je to masivně dostupný skype a jemu podobní. Je to uzavřený protokol, pravda, ale může to být rozhodně menší zlo ve srovnání s tím co nám nabízí operátoři. Držím palce.

Supík
Admin - kdysi hodnej
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Kontaktovat uživatele:

Re: Skype Lite - skype pro Android oficiálně

Příspěvek od Supík » čtv 08. led 2009 23:11:20

Ja se také zaradoval, že je už skype pro android uvolněno pro zbytek světa. Osobně mi už od existence datových paušálů vrtá hlavou co budou dělat operátoři, až jim začnou unikat peníze masivnějším používáním voip . Klasické placení za provolaný čas či sms bude najednou tatam a místo tisíců korun za přenesený megabajt sms zpráv z toho bude jen datový paušál řekněme 500kč měsíčně. Nu uvidíme jak se to rozběhne.. voip fenomén přes edge/3g nás dostihne tak za dva roky (imho)
Jen škoda že skype je skype a pro jeho podezřelost nemá nikdo z rozumných ITáků rád ;) BTW: ten LITE skype klient asi v sobě nemá možnost udělat ze sebe supernode? :lol:
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

milalof
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milalof » pon 12. led 2009 14:18:45

Jde vám ve Skype Lite volat na skype?
Mě lze jen psát :?
milalof@G1 Super D_1.8-blk

pfs
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pfs » úte 13. led 2009 0:58:04

taky..chat facha v klidu, kdyz chces volat, tak to zacne vytacet mistni cislo (za poplatky - nebo v ramci volnych minut :) ktere se spoji s volanym skypem ...tak njak teoreticky, ...sem to jeste neodzkousel, bo prvne jaxe tam objevilo to cislo sem to vshoku tipl s tim, ze 'kua co to je??' no a na prijmuti hovoru musis mit skype kredit...

Yamanouchi
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yamanouchi » úte 13. led 2009 9:23:38

Holt není vše růžové jak se zdá.

Dle Mobilmania mobilní verze Skype nepoužívá Wi-fi či 3G k volání, ale jen k přihlášení, aktualizaci a chatu. Když chce někdo zavolat, probíhá to přes GSM síť, která je samozřejmě placená. Navíc to nefunguje všude, ale jen v pár zemích. Tudy cesta prostě nevede. Holt si spíš budete muset počkat na nějakého SIP klienta nebo obejít Skype. Operátoři prostě nechtějí přijít o zlatý důl, volání a smsky jsou stále předražené.
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB

lukowicz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe Z2 Pro 13CM
Tablet: Nvidia Shield Tablet K1

Příspěvek od lukowicz » pát 13. úno 2009 22:36:09

SKYPE- Už je na Android Marketu i pro nás ,právě jsem ho nainstaloval.
http://www.cyrket.com/package/com.skype.android.lite
Lenovo Vibe Z2 Pro

Dvoukvitek
Nové Androidě

Příspěvek od Dvoukvitek » sob 14. úno 2009 1:30:04

tak ode dneska jsem stastnym uzivatelem, je par veci ktere mi na phonu prijdou genialni a par chybicek ktere by to chtelo vychytat. Jednou z nich je urcite skype. Zatimco ICQ pres AIM funguje vyborne, prijima zpravy i v powersave rezimu a dava upozorneni jako by se jednalo o SMS, tak Skype mi zatim jakztakz funguje jen pokud ho mam aktivní na popředi. To že z něj nebudu moct volat přes GSM chapu a akceptuji, ale ten chat by to chtělo vylepsit. Zatim je to dle meho nazoru nepouzitelne.
Android G1 white - česká verze

berta001

Příspěvek od berta001 » sob 14. úno 2009 9:01:13

a co takhle misto skypa nejakej SIP klient pro VoIP telefonovani, jestli jeste neexistuje tak urcite vznikne. Spis by me zajimalo jestli se da protlacit VoIP pres GPRS/EDGE

mak
Androiďák!

Příspěvek od mak » sob 14. úno 2009 17:06:09

To skype je stejne s tim co sem linkoval ze je k stazeni na XDEV forech. Jo je to strsna shitka. okud je to jako jejich oficialni klient, dost se divim, ze neco takoveho mohli vubec vydat, nema to notifikace, neumi to bezet na pozadi, fakt mrdka, jinak to rit nemuzu a mam to jen jako nouzovku. Pockam, on nekdo nejakeho VOIPa udela ;)

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“