Online aplikaceCHMI - on-line prohlížení meteorologických radarových map

Moderátoři: don_alex, radegast

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Re: CHMI

Příspěvek od kaldax » ned 18. dub 2010 10:31:15

Sorry za pomalou odezvu. Dlouhou dobu jsem zanedbaval toto forum :( Je mi to trapne, ale vsimnout si postu po mesici - omg. :roll: Prosim priste chyby readeji hlaste na mail uvedeny v bezicim titulku primo v aplikaci. Melo by to vyrazne zrychlit reakci.

Dekuji za nahlaseni problemu a jiz jej mam vyreseny a nyni provadim testovani. Jako zatim vsechny ostatni problemy s kompatibilotou, tak i zde byl na vine AndroidManifest.xml, kde jsem z duvodu kompatibility s SDK 1.5 nemel zanesene nastaveni pro <supports-screens/>. Pro male rozliseni to problem nebyl, to jsem osvindloval jinak, ale pro Nexus holt uz pomuze pouze zvednout API level na Donut. Zatim se mi to jevi, ze i na 1.5 telefonech by to melo fungovat, ale dejte mi prosim cas na otestovani.

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » ned 18. dub 2010 16:41:33

Nova verze je na Marketu. Pokud to bude na Nexus One jeste zlobit, dejte prosim vedet. Jeste jednou dekuji za nahlaseni problemu. Jsem trochu zaneprazdneny, ale bugfixy maji vzdy absolutni prednost.

Nejrychlejsi cesta pro nahlaseni chyby je tento mail : Obrázek
Jinak samozdrejme i tento thread :)

Kaldax.

sammar
Nové Androidě

Příspěvek od sammar » ned 18. dub 2010 17:32:10

kaldax píše:Nova verze je na Marketu. Pokud to bude na Nexus One jeste zlobit, dejte prosim vedet. Jeste jednou dekuji za nahlaseni problemu. Jsem trochu zaneprazdneny, ale bugfixy maji vzdy absolutni prednost.

Nejrychlejsi cesta pro nahlaseni chyby je tento mail : Obrázek
Jinak samozdrejme i tento thread :)

Kaldax.

Pekna APP, neda sa nieco take spravit aj pre SLOVENSKO (ked sme boli bratia :-) ) hm...
Android Phone

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » ned 18. dub 2010 18:42:57

Pekna APP, neda sa nieco take spravit aj pre SLOVENSKO (ked sme boli bratia ) hm..
Slovensko by bylo mozne take pridat. Obdobna data jsou tez k dispozici na Slovensku (SHMU). Avsas spis nez pridavat ke stavajici aplikaci dalsi kod, se priklanim k tomu, ze bych udelal fork aplikace pro Slovensko. Moji prvotni motivaci bylo, udelat jednoduchou a miniaturni aplikaci. Jsem majitelem G1 a kazdy kilobajt navic mne drazdi :)

Kazdopadne jsem tu na foru nasliboval nejake featury a zbyva tak malo casu. Budu je implementovat postupne, a kdyz se dostane i Slovensko, tak to udelam.

E-Ryc
Nové Androidě

Příspěvek od E-Ryc » pon 19. dub 2010 3:23:12

kaldax píše:Nova verze je na Marketu. Pokud to bude na Nexus One jeste zlobit, dejte prosim vedet.
Pri zbeznem vyzkouseni to vypada OK. Jen ted vezime v NY (a cekame na Godota, teda vlastne obnoveni letu), takze srazky v Cechach uplne nevyuziju ;|
Kazdopadne diky za rychle vyreseni.

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » pon 19. dub 2010 7:39:35

Kód: Vybrat vše

Pri zbeznem vyzkouseni to vypada OK. Jen ted vezime v NY (a cekame na Godota, teda vlastne obnoveni letu), takze srazky v Cechach uplne nevyuziju ;| 
Kazdopadne diky za rychle vyreseni.
Diky za otestovani a jsem rad, ze to funguje. :) Ikdyz zas tak "rychle" to vyreseno nebylo ;)

Preji paradni pocasi a hodne stesti na cestach.

Kaldax.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 19. dub 2010 10:56:29

Paráda, všechno už šlape jak má
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » pon 26. dub 2010 18:22:17

Sice ctu to ze mas hodne prace ,ale i tak se zeptam na neco co me uz od pocatku apk CHMI zajima :) a to:

Bude nekdy Widget? Nejlepe 4x2 a vetsi :)

Sice je pravda ,ze je jiz 2x2 widget s radar obrazkem od aplikace Weather Bug Elite ,ale CHMI je CHMI! :D
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Lukáš
Nové Androidě

Příspěvek od Lukáš » stř 28. dub 2010 20:57:34

Mam problém, nainstaloval jsem si tuto aplikaci na mou G1 a bydlim zrovna v místě které se mi na mapě teto aplikace nezobrazuje v kruhu. Jak mam ten kruh posunout? Kruh mam jen přes čechy, ale slesko tam nemám takže pro mě zatím nepoužitelné. Dík za radu.

Petr22
Androiďák!

Příspěvek od Petr22 » stř 28. dub 2010 22:13:34

Chyba není na straně aplikace, ale poskytovatele dat. Je porucha na radaru a až se to opraví, tak tam zase budou kruhy dva.

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » sob 01. kvě 2010 12:24:23

Aplikace stahuje, upravuje a zobrazuje obrazky z www.chmi.cz. Nezobrazovanou cast na severni Morave bohuzel nedokaze nijak dopocitat. Kdybych to umel, tak uz bych mel barak s bazenem a v bazenu zaparkovane dve Ferrari. ;)

Na strankcach CHMI se k tomu dalo docist:
Z důvodu poruchy radaru Skalky nejsou dostupná data pro východní část ČR. Porucha se řeší s výrobcem radaru. Za způsobené potíže se omlouváme.
Kazdopadne dnes, jak se zda, uz je problem vyresen.

Ohledne widgetu: Widget bude, ale ToDo list je celkem rozsahly a zpracovavam pozadavky postupne. Mam pred sebou jeste jeden ukol, ktery chtelo hodne lidi, a pak se dostane i na widget. Ohledne casoveho horizontu nemohu nic slibit. Prace je bohudik hodne, a prednost ma ta placena :) Obecene vice volneho casu mivam v lete...

Kazdopadne jiz ted je jasne, ze widget bude samostatna aplikace, ktera bude spolupracovat s puvodni CHMI aplikaci. Z mnoha duvodu nechci nabalovat zbytecny balast na puvodni program. Hlavni zamerem pri tvorbe bylo vytvorit malou a jednoduchou aktivitu, ktera nebude zabirat v mobilu misto.

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » sob 01. kvě 2010 12:35:05

Jasny je videt ,ze na tom pracujes takze si na widget klidne nejakej ten cas pockam :)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

m4jkee
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od m4jkee » ned 02. kvě 2010 22:43:01

kaldax dobra prace..jen tak dal.. :)
HTC Desire ][ r00ted / S-Offed ][ Runny AIO 4.0.1 SE on CM7r2 hboot with XD2SDX

reivax
Nové Androidě

Příspěvek od reivax » pon 03. kvě 2010 8:28:35

Zdravím,
senzační aplikace.
Jeden drobný bug: na HTC Desire při překlopení do Landscape zmizí kříž s polohou.
Ondra
HTC Desire

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » pon 03. kvě 2010 9:52:13

reivax píše:Zdravím,
senzační aplikace.
Jeden drobný bug: na HTC Desire při překlopení do Landscape zmizí kříž s polohou.
Ondra
Diky za pripomenuti,
o problemu vim a je v reseni. Je to spis designem aplikace, ktera pri preklopeni provede takovy "maly restart" a aktualni polohu tak zapomene. Dalo by se to sice obejit, ale znamenalo by to zasah o rozsahu, na ktery proste nemam cas ani odvahu. Mam jiz pripraveny workaround, dostane se do nove verze. Konkretne si aplikace bude pamatovat svoji posledni polohu a kriz zobrazi bez nutnosti prijeti dat z GPS. Pokud budou posledni lokacni data starsi 5 minut, pak bude kriz zobrazeny v jine (mene vyrazne) barve, aby uzivatel vedel, ze nemusi byt aktualni. Myslim si, ze pokud nekdo zrovna nepouziva aplikaci v letadle, tak se toho za 5 minut tolik nezmeni. ;)

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » stř 05. kvě 2010 12:48:08

Kurňa! to je aplikace!
Moc moc moc dík za ní. Radarová data jsem vždycky prohlížel přez webové rozhraní, ale toto je úplně perfektní.

Ale pane, zoom. Na tom by nešlo něco udělat?
V základu je to dost malé, vhledem k rozlišení displeje. Když to zvětším ťapnutím na displej, tak se to sice zvětší, ale vidím jen střed republiky bez možností si to jakkoliv někam posunout.
A landskape nic nedá. Je to furt stejně malé. Jsem si myslel, že by to mohlo nějak roztáhnout, či co.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » stř 05. kvě 2010 17:57:26

Diky ;)
radegast píše: V základu je to dost malé, vhledem k rozlišení displeje. Když to zvětším ťapnutím na displej, tak se to sice zvětší, ale vidím jen střed republiky bez možností si to jakkoliv někam posunout.
Zoom by mel fungovat tak, ze se zvetsi ta cas mapy, na kterou se ťapne. Kdyz se klepne doprostred, tak to zvetsi Vysocinu, kdyz se klepne vic vpravo nahoru, tak se zazoomuji Beskydy. Je to trochu o zvyk, ale uz to tak je :). Posouvani jiz zazoomovaneho obrazku ani v dlouhodobem casovem rozvrhu neplanuji, tak snad mi to prominete. Avsak odzoomovat a znovu zazoomovat obrazek by melo byt dilem vteriny, ale...

Co je trochu trochu matouci a neprijemne je to, ze po klepnuti na mapu za ucelem zoomu to nekdy dost dlouho trva, nez se zoom objevi. Negeneruji po obslouzeni eventu refresh, ale cekam na dasli tick od casovace. Ten jiz obrazek v zoom modu vykresli. Muzu napsat methodu refresh a explicitne ji vyvolat. Dodelam to do verze 0.20. Puvodne jiz mela byt venku, ale tohle pocasi ze mne dela lemru, ktera vecer neni schopna obnovit prochazejici certifikat a poslat apk na Market. Tak holt se jeste pohrabu v kodu, jestli neusnu... ;)

maila7
Stálý androiďák
Twitter: maila7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maila7 » pon 07. čer 2010 12:54:16

A nešlo by použít lepší podklady pro aplikaci?
Například z http://portalh.chmi.cz/redirect/http:// ... dview.html nebo lépe http://radar.bourky.cz/

Data z radarů používají stejná, neplést s http://radar.meteopress.cz/, kde se data objevují opožděně (pár minut) než na výše zmiňovaných webech.

//CHMI totiž dělá nový portál a proč taky používat starou malinkou mapku...
HTC Desire non-ROOT | Android 2.3.3 | 3.14.405.1 | Kingston 16GB microSDHC Class 10
ASUS Transformer Pad TF300T + klávesnice (dok)
ObrázekFollow me @maila7

d750
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Příspěvek od d750 » pon 07. čer 2010 14:09:53

Nebo absolutně nejlepší kdyby byl ten obrázek přes celý display a ovládací prvky přesunout do menu.

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » úte 08. čer 2010 8:49:00

maila7 píše:A nešlo by použít lepší podklady pro aplikaci?
Například z http://portalh.chmi.cz/redirect/http:// ... dview.html nebo lépe http://radar.bourky.cz/

Data z radarů používají stejná, neplést s http://radar.meteopress.cz/, kde se data objevují opožděně (pár minut) než na výše zmiňovaných webech.

//CHMI totiž dělá nový portál a proč taky používat starou malinkou mapku...
Dekuji za poznamku a uvedene odkazy.

O prvnich dvou zdrojich vim a je naprosto jasne, ze casem budu nucen prejit k zobrazovani dat z prvniho z techto zdroju. Jedna se o zkusebni verzi noveho portalu. Aktualni vzhled http://www.CHMI.cz, jak se zda, je docasny a ocekavam, ze soucasna stranka zmizi. Pokud se tak stane, pak samozdrejme nebude ani zdroj dat pro aplikaci CHMI. Proto prechod je planovany a budu jej realizovat. Z hlediska casoveho horizontu nemohu nic slibit, protoze na to nemam a v nasledujicich tydnech ani nebudu mit cas. I tak se NEVYHNU VYPADKU, ktery nastane v okamziku preklopeni noveho portalu na http://www.chmi.cz. Pokud budu ale pripraven, nebude trvat dlouho.

Tato zmena bude tedy nutna, ale vzhledem k velikosti zobrazovacich prvku v Android telefonech, nelze ocekavat znatelne zlepseni kvality zobrazeni. Ta druha stranka je zalozena na prolinani map od Google a obrazku z prechoziho zdroje. Cili z informativniho hlediska neprinasi nic navic, pouze to vypada lepe. To je ale hlavni brzda, nebot dle mych vyzkumu by mobilni zobrazeni vyzadovalo propojit stavajici aplikaci Maps s daty z CHMI. Je to mozne, ale ... To ale je velmi vzdalene memu zameru, se kterym jsem CHMI aplikaci psal. Chtel jsem vyrobit jednoduchy a maly program, ktery bude rychle startovat a stahovat pouze nezbytne nutne mnozstvi dat. Proste neco, co bude rychlejsi, nez link na plose, ktery otevre interni browser s webKit.

Diky za pripominky :)

malcor
Stálý androiďák

Příspěvek od malcor » pát 11. čer 2010 7:37:22

Podle mě je lepší použít tu verzi z CHMI, než to prolínání s normální mapou. Jinak co se týče toho překlopení portálu CHMI na novou verzi, tak bych se asi úplně nebál, že to hrozí v brzké době. Ta zkušební verze tam je už x měsíců a byť je podle mě v pořádku tak se stejně pořád používá ta stará.
Samsung Galaxy Nexus, Oficiální ROM bez Rootu
Twitter: PremekK

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » pát 11. čer 2010 13:56:00

malcor píše:Podle mě je lepší použít tu verzi z CHMI, než to prolínání s normální mapou. Jinak co se týče toho překlopení portálu CHMI na novou verzi, tak bych se asi úplně nebál, že to hrozí v brzké době. Ta zkušební verze tam je už x měsíců a byť je podle mě v pořádku tak se stejně pořád používá ta stará.
Naprosty souhlas. Nova verze je psana v Jave a jsem zvedavy, jak bude zvladat zatezove situace... Avsak dulezite je byt pripraven, ikdyz doufam, ze to potrva jeste nejakou dobu. Obrazky z noveho portalu jsou sice o trochu hezci, ale vzhledem k formatu PNG s transparentni vrstvou se zmeni datova narocnost stahovani obrazku v zavislosti na pocasi. V obdobi sucha jsou obrazky miniaturni, ale kdyz bude hrat bourkova oblacnost mnoha barvami, pak velikost prenesenych dat se muze znasobit oproti aktualnimu stavu.

pkober
Nové Androidě

Re: CHMI - on-line prohlížení meteorologických radarových ma

Příspěvek od pkober » stř 07. črc 2010 15:33:57

V první řadě: DÍKY, je to skvělá a užitečná aplikace.
Akorát jsem narazil na malinký bug - včera během bouřky chvíli nešlo stáhnout data o blescích, o čemž mě aplikace informovala oknem s tlačítkem Budiž, po jehož stisknutí se aplikace zavřela. Při novém otevření totéž. Přepnout se na radar/satelit jsem tak mohl až ve chvíli, kdy blesky zase začaly fungovat...

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » stř 07. črc 2010 15:51:24

Diky za nahlaseni chyby. Pokusim se na to pres vikend mrknout.
Naposledy upravil(a) michpo dne stř 07. črc 2010 19:33:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Prosim respektuj pravidla! Posledni prispevky se necituji!

NaTuRaL
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Desire

Příspěvek od NaTuRaL » stř 07. črc 2010 21:17:33

no me stalo neco podobneho - sice se me vsechno stahlo a spustily se mi snimky ale nejak na prezkacku mam takovej dojem ze to slo 7/5/3/1 a pak 8/6/4/2 ale presne si to nepamatuju a delalo to na vsech mapach cca 3 dny z5, ale ted je to normalni

kaldax
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaldax » čtv 08. črc 2010 8:02:03

Diky, proverim.
update:

@pkober: Opraveno. Pokud kuprikladu data pro radar nebudou k dispozici, bude mozne prepnout na blezky a pod. Aplikace se automaticky neukonci. Zkratil jsem i cas, ve kterem se zobrazi chybovy dialog. Predchozi verze byla prilis "dukladna" v hledani obrazku na webu.

@NaTuRaL: Koukal jsem na to, ale nejsem si jist, jestli jsem problem vyresil. Pokud v animaci obrazky neposedne preskakovaly, tak snad jedinne vysvetleni by bylo, ze se podarilo 2x vyvolat start animace. Soucasne pak bezela dve casovaci vlakna. Proti tomu je sice aplikace chranena, ale nasel jsem tam slabe misto. Kazdopadne jsem na startovaci metodu pridal synchronized a snad se problem nebude opakovat.

V soucasnosti testuji novou verzi, ktera opravuje tyto 2 nahlasene chyby, a pokud bude testovani uspesne, pak zacatkem pristiho tydne uvolnim verzi na Market. Jeste jednou dekuji za nahlaseni problemu.
Naposledy upravil(a) michpo dne čtv 08. črc 2010 20:57:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Prosim respektuj pravidla! Posledni prispevky se necituji!

Míra Mírovatý
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra Mírovatý » sob 17. črc 2010 10:30:15

Zdravím Kaldaxe a jeho vynikající aplikaci. Je to pro mně fakt super (pracuji ve stavebnictví a tam se mi sledování počasí na stavbě moc moc hodí). Mám pár drobností s kterými jsem se stkal a co mně trošku trápí. Když si dám snímky z radaru, tak se mi občas stane že se ukáže okruh se středem v Praze (řekněme od východu Německa po asi Olomouc) ale zbytek východní části republiky, tedy Ostrava atd nikoli. Tudíž z radaru bouřky či déšť nevidím u nás nevidím. Většinou jsou tam ty šedé kruhy dva a překrývají se. Stalo se mi že na prvních čtyřech stáhnutých snímcích byla zabraná celá republika a na zbylých už ne. Pro mně celkem důležité když jsem z té Ostravy. Pak spíš asi pitomý dotaz, když se mapy načítají ze servru meteorologů, ale byla by paráda, pokud by na té mapce ČR bylo vyznačeno pár měst aby se jeden přesněji zorientoval, Stačilo by když si člověk kus republiky přiblíží. Řekněme aspoň krajská města, hned by se člověk lépe zorientoval, kdy bouřka dorazí k němu, tak to zatím odhaduju s zhruba 40% úspěšností. Ale jinak je to jedna s mála aplikací, bez které nevím jak jsem mohl fungovat!!! Opravdu za mně maximální chvála, neboť nemám možnost sedět furt u kompu a když nám jde o počasí, tak sledovat kdy se co přižene a jestli nás to trefí. Tak jsem musel buď volat do Hydro ústavu kde se prd dovím, nebo na meteorolgy na letiště, ale ti nefunguji ofi jako předpověď, takž mně dost často pošlou do ......
Takže Kadaxi prosím Tě jen tak dál!!!

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » sob 17. črc 2010 10:37:12

míra: zkusím odpovědět za kladaxe. Ty šedý okruhy jsou dosahy radarů, kterej je jeden pro Čechy a druhej je pro Moravu a Slezsko. Pokud ten pro Moravu/Čechy nejede (servisní zásahy, výpadek), program nijak ty data nezíská. Ale abych pravdu řek, ještě jsem se s výpadkem nesetkal.
Tvoje pozice je většinou vyznačená prťavým křížkem, určuje se to zřejmě podle triangulace BTS.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Petr22
Androiďák!

Příspěvek od Petr22 » sob 17. črc 2010 10:50:16

Radar pro moravu vypadává poměrně často. Aplikace je fajn, ale chtělo by to mapu přes celý displej. Ty spodní tlačítka jsem snad ještě nikdy nepoužil. A taky pokud stahuji data přes WiFi, tak by mohl stahovat mapy ve vyšším rozlišení. Tam mi na nějakých megabajtech nezáleží. To jen tak pro inspiraci. ;-)

Míra Mírovatý
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra Mírovatý » sob 17. črc 2010 10:56:26

Tak toho křížku sem si teda nevšim, každopádně to letím vyzkoušet, zdali ho tam najdu, to by mi ke štěstí bohatě stačilo. Jinak ten rádoby výpadek samozřejmě chápu, ale stáva se mi to občas že prostě Morava není. Řekněme že je to tak dvakrát do týdne, za stavu, kdy aplikaci používám cca desetkrát denně (když klasická předpověď hlásí že mají být přeháňky a bouřka a jeden čeká že něco příjde, akorát neví kdy), většinou v pracovní dny. Pravda někdy ji vzhledem k povaze prací i dva týdny nepotřebuji, zato jindy jsem na ní celý týden již závislý. Tedy normální CHMI závislák :lol: :lol: :lol:

Petr 22: jsem i nejsem rád že s tou Moravou to někdo má taky tak a není to jen má zkušenost. :cry:

ramon.dexter: člověče, tak žádný křížek jsem nenašel a to jsem se na to důkladně zaměřil. Ani na satelitu, ani na radaru a ani po přiblížení. Tož nevím esi nemám něco blbě nastavené.

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“