Online aplikaceČSOB SmartBanking

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
basildon
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: NOKIA Lumia 1320 WP 8.1
Tablet: Nexus 7 (2012)
Rom: Lollipop 5.0

ČSOB SmartBanking

Příspěvek od basildon » pon 02. led 2012 12:46:44

Právě vyšla aplikace pro Android zařízení ČSOB SmartBanking od české pobočky ČSOB banky, takže kdo má účet u ČSOB může využít tuto aplikaci pro zjištění zůstatku na účtu a nebo poslat peníze!

aktivní operace(pro klienty ČSOB, kteří mají ČSOB Internetbanking 24 v aktivní formě - s autorizací SMS klíčem)

seznam účtů a zobrazení zůstatků
historie transakcí
čekající příkazy
příkaz k úhradě – tuzemské platby
převody mezi vlastními účty klienta
splátka kreditní karty
objednání Image karty

obecné informace(pro neklienty a klienty ČSOB)

vyhledávání poboček a bankomatů
důležité kontakty
novinky a aktuality
kurzovní lístek

Služba ČSOB SmartBanking 24 bude kopírovat nastavení služby IB 24:

stejná dispoziční oprávnění
stejné limity (denní, týdenní, na transakci k účtu)
stejné poplatky za transakce

Instalaci aplikace na svůj chytrý telefon si klient provede sám (bez nutnosti návštěvy obchodního místa). Po instalaci si klient může službu aktivovat.
Při aktivaci klient do aplikace zadá IPPID, PIN (ty, které má klient k ČSOB IB 24) a devítimístný aktivační kód, který mu zašleme prostřednictvím SMS zprávy na mobilní telefon, který používá pro službu ČSOB Internetbanking 24. Aktivaci může provést pouze klient, který má ČSOB IB 24 v aktivní formě, tzn. s autorizací SMS klíčem.
Při každém dalším přihlášení zadává klient IPPID a PIN. Pro potvrzení aktivní operace klient musí zadat vždy PIN.

Aplikaci najdete zdarma na AndroidMarketu
https://market.android.com/details?id=c ... artbanking

ka-spel
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: ZTE Blade-V970-V967s-V5S-Jiayu G4S-M2-P8000-Le2Max
Tablet: Easy Pix EasyPad Junior 7 (spíš děcka)

Re: ČSOB SmartBanking

Příspěvek od ka-spel » stř 11. led 2012 0:17:13

Zkusil jsem, ale chybí mě tam pro větší zabezpečení jako sms autorizace, tak jak jsem byl zvyklý na pc. Zabezpečení tím samým heslem co je do e-bankovnictví, kdy v případě pc jde jen o přístup k info a zůstatkům, kdežto zde i k platbám je slabé zabezpečení.
Dancal 2711-Nokia 5110-Siemens ME75-Siemens C60-Nokia N95-Nokia 6234-Nokia 3220-ZTE Blade-ZTE V970-ZTE V967s-ZTE V5S-Jiayu G4S-Elephone M2-Elephone P8000-LeTV Le2Max

maxfli
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco F3

Příspěvek od maxfli » stř 11. led 2012 8:38:07

Nevím jak tobě,ale mně SMS autorizace funguje úplně stejně jako když provádím platby z PC.
Tzn,že ověřovací SMS s devítimístným kódem přijde při přihlašování do systému čsob a poté také , když zadám platbu.
NA PODĚKOVÁNÍ SLOUŽÍ TLAČÍTKA (PALCŮ) VPRAVO DOLE U PŘÍSPĚVKU

kobop
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG P500

Příspěvek od kobop » stř 11. led 2012 9:44:59

Tak to mě to funguje tak, že když pustím aplikaci přihlásím se PINem, který je potřeba pro běžné přihlášení do IB a pak to po mě při zadávání příkazu už žádný sms kod nepožaduje. Na PC ano. Jen to chtělo SMS kod při první registraci. Podle mě je to asi myšleno tak, že prvním SMS kodem se spáruje zařízení. A poté je SMS kod zbytečný, jelikož přichází na zařízení, v kterém se to zadává - postrádalo by to smysl. A docela mi to tak i vyhovuje.
LG P500, v20c, root, CR

Mongolian
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Příspěvek od Mongolian » pon 23. led 2012 12:23:30

O teto aplikaci jsem hledal nejake informace, prece jen jde tady hodne o bezpecnost, ktera se dle miho hodne malo resi. Podle oficialnich zprav dostanete SMS jenom jednou - pri aktivaci sluzby, pak vsechny operace i prihlaseni probiha jenom zadavanim PIN. Ono je to celkem logicke, kdyz dostavate porad sms na ten samy telefon z ktereho se prihlasujete, postrada to bezpecnost 2 rozdilnych zarizeni... Takze jsou ty smsky uplne k nicemu ( i vzhledem k tomu ,ze sifrovani pres GSM je jiz davno prolomeno ). Otazkou pak je, jak je zabezpecena samotna aplikace. Zadavani PIN pri operacich je sice hezke, no vzhledem k poslednim aferam hlavne v USA, kde vyrobci instalujou do zarizeni SW, ktery odchytava kazde stlaceni klavesy, je podle me celkem k nicemu. Jak je to primo s Androidem nevim, ale kdyz je to open source, snad je to ok a tyhle veci samotny android nedela. Nasel jsem na netu jedinou vetu - "Bezpečnost služby zajišťuje bezpečnostní klíč zabudovaný přímo v aplikaci a využívající jedinečných údajů každého zařízení – chytrého telefonu či tabletu." Tohle vypada na nejake sifrovani verejnym klicem, a tedy jedina nadej pro pouzivani tehle aplikace (i kdyz odchytavani klaves neresi ani tohle). Dal je celkem vhodne pouzivat zabezpecene WiFi site, i kdyz to sifrovani primo v aplikaci by melo zabranit zneuziti i pri nezabezpecenych WiFi. Opatrnosti ale neni nikdy dost :) Kdyz ma nekdo nejake dalsi info o bezpecnosti, uvitam, zatim aplikaci nepouzivam, pockam si az cas proveri bezpecnost.

Mongolian
Nové Androidě

Příspěvek od Mongolian » pon 23. led 2012 12:39:15

Po chvilce premysleni jeste jedna poznamka :) To zabezpeceni vyuzivajici unitaktnich udaju telefonu zabezpeci, ze se po aktivaci z nejakeho telefonu do sluzby neprihlasite z jineho telefonu, alespon mi to takhle logicky vychazi. Otazkou zustava, co v pripade, ze telefon stratite. Pak je nutne samozrejme co nejdriv volat banku po deaktivaci sluzby. Zabezpeceni tedy vypada celkem dobre, neni asi 100%ni, ale ktere zabezpeceni je ... Pak jsou tady otazky pro experty, jakym algoritmem se to tedy sifruje, ktere unikatni udaje to vyuziva a jak je algoritmus bezpecny :) Ale to snad resi samotny provozovatel aplikace :) Podle me tedy celkem ok, mozna to zacnu pouzivat driv nez jsem si poprve myslel :)

Falty
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 lite
Mobil 2 / ROM: Xperia Mini (dead)
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 lite

Příspěvek od Falty » pon 23. led 2012 12:45:07

Rozšíření zabezpeční by nebylo, tak složité. Podle mě by nebylo špatné využít možností dotykových přístrojů v PC accontu si přidat vlasní doplňkové heslo. Třeba 12545, které si v PC můžeš kdykoliv změnit. Na smartfónu se ti zobrází náhodně tlačítka čísel 1-9 a ty je musíš tahem (gestem) projet ve správném pořadí. :idea:
Siemens SX1 (Simbian) => Mio A701 (WM) => SE Xperia Mini (Android) =X Nokia Lumia 630 Era (Nedřív jsem se vyděsil a potom jsem ho prodal :D WP prostě fuj!) => Huawei P8 lite (Android)

Mongolian
Nové Androidě

Příspěvek od Mongolian » pon 23. led 2012 15:57:18

sry ale vubec nerozumim. V jakem PC accountu?

Falty
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 lite
Mobil 2 / ROM: Xperia Mini (dead)
Tablet: Samsung Galaxy Tab 3 lite

Příspěvek od Falty » pon 23. led 2012 18:56:35

Mongolian píše:sry ale vubec nerozumim. V jakem PC accountu?
Standartní javové rozraní v normálním prohlížeči, které používáš v PC pro přístup ke svému účtu.
Siemens SX1 (Simbian) => Mio A701 (WM) => SE Xperia Mini (Android) =X Nokia Lumia 630 Era (Nedřív jsem se vyděsil a potom jsem ho prodal :D WP prostě fuj!) => Huawei P8 lite (Android)

funtomi
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 4 - a450cg
Tablet: Google Nexus 7 (2012)

Příspěvek od funtomi » ned 14. říj 2012 18:17:56

Mam problem s ČSOB pre SR. Pre moj nexus 7 nie je k dispozici v markete. Nie je ju mozne niekde stiahnut a rucne doinstalovat?

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » ned 14. říj 2012 18:44:31

Jestli máš k dispozici podporovaný telefon s Androidem, tak je možné (např. pomocí aplikace appSaver) příslušný *.apk soubor vytáhnout (pak jej vložit do tabletu a nainstalovat aplikaci z něj). Je ale otázka, jestli bude fungovat. Jestli chceš (a věříš mi), :-) tak ti to *.apk vytáhnu a někam hodím.

funtomi
Androiďák!

Příspěvek od funtomi » ned 14. říj 2012 19:36:46

Moc vdaka za ochotu, budem velmi rad ak to niekde uploadnes.

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » ned 14. říj 2012 21:05:27

funtomi
Androiďák!

Příspěvek od funtomi » ned 14. říj 2012 21:20:28

Dakujem, funguje paradne

jannaj
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: i5800
Rom: kyrrilos 9.6

Příspěvek od jannaj » úte 09. črc 2013 9:27:09

Ahoj
mam problem ,při přihlášení do smartbankingu se mi objeví chybová hláška org.json.JSONExcension Forbidden numeric value NaN.Nemůže mi někdo poradit?
Díky

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“