Online aplikaceaplikace a paměť telefonu

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
efka86
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: sony ericsson xperia x10 mini pro

aplikace a paměť telefonu

Příspěvek od efka86 » stř 08. úno 2012 23:52:31

zdravím! :shock:
na úvod musím říct, že mám Xperii x10 mini pro od května 2011 a moc si s ním nerozumím. pátrala jsem v návodu a uživatelské příručce, ale tam zodpovídají opravdu jen základní dotazy a na informace o pokročilejším nastavováním telefonu tam asi není místo... ale popořadě, tématem jsou hlavně aplikace a paměť telefonu.

instalovala jsem do telefonu z androidmarketu aplikace (nutno dodat, že ne mnoho a prakticky jen ty nejpotřebnější jako doprava, počasí a přehrávač hudby - hry a nejrůznější roztomilé aplikace se štěňátkama fakt neprožívám) a najednou mi telefon píše, že paměť je plná. ok, promazala jsem to. koupila jsem si 16GB kartu celá natěšená, co se mi teď do telefonu vleze. nainstalovala jsem další aplikace a opět: "paměť je plná". začínám mít pocit, že se aplikace ukládají jen do interní paměti telefonu... učinila jsem objev nebo o tom všichni víte? nebo je to úplně jinak? a v případě, že se ukládají do interní: dá se nějak nastavit, abych mohla aplikace ukládat na paměťovou kartu? předpokládám, že i sms se ukládají do interní, protože když jsem je promazala, mohla jsem nainstalovat další aplikaci...

na androidmarketu jsem našla go launcher - nabízí hezčí prostředí než xperia ale chci se zeptat, jestli je vůbec golauncher pro tak malý telefon jako je ten můj vhodný? a jak je to s baterií? předpokládám, že to bude pro telefon náročnější než u normálníhozobrazení...

zatím jediné, čím je pro mě můj telefon užitečný, jsou maily a pubtransport, jinak stěží vydrží den normálního provozu - myšleno hodina poslechu hudby, volání 15min, 3 sms a internet půlhodin, 15min cesta metrem do města. nechci vědět, co by se stalo, kdybych potřebovala volat víc než 20min denně. a dokonce si ani nemyslím, že bych jeho spotřebu mohla nějak zvlášť ovlivnit - někdy může jen ležet celý den vedle na stolku a ať mačkám Apps killer jak chci, šetřím jas obrazovky, hlasitost, připojení k nejrůznějším gps,bluetooth (které prakticky nevyužívám), stejně je to bída. jindy dělám to samé a vydrží do druhého dne.
zjistila jsem taky, že se při cestování vybíjí rychlostí blesku, proto kamkoli cestuju, mám režim letadlo - ani to mnohdy nestačí (minule jsem z 54%baterky v praze a zapnutém letadle přijela ke slovenským hranicím a telefon byl mrtvý) máte-li prosím nějaké vysvětlení a typy na to, jak tento problém s baterkou odstranit, sem s nimi, prosím. případně dá-li se koupit nějaká lepší baterka?

díky za zasvědcené odpovědi :rtfm:

Mishack
Kyborg

Re: aplikace a paměť telefonu

Příspěvek od Mishack » čtv 09. úno 2012 0:09:20

Add aplikace na kartu
V prvni rade, doufam, ze nebudu mystifikovat. Nevim presne jakou verzi androidu X10 ma. Kazdopadne normalne to lze nastavit tak, ze vlezes do Nastaveni --> Sprava aplikaci --> A tam si rozkliknes nejakou tvoji nainstalovanou aplikaci. U nekterych je moznost "Presunout na kartu". (sms zabiraji vicemene prd)

Go launcher
Vhodny launcher je ten, ktery ti vyhovuje :) Jelikoz jsi zena, predpokladam, ze mas mensi prsty, takze by pro tebe nemel byt problem ovladat normalni launcher. S baterkou je to bud na stejno, u nekterych launcheru dokonce mene. Defaultni launcher je take jen program.

Baterie
1) VYHOD TEN TASK KILLER!
2) Prepni si v nastaveni mobilnich siti (Nastaveni --> Bezdratove site --> Mobilni site --> ) - Pouzivat jen 2G sit. U xperie se to myslim jmenuje normalne GSM. To docela dost baterku usetri. Zvlaste kdyz vic cestujes a telefon se porad prepina mezi 2G/3G.
Pokud by ti to porad nejak prilis zralo, stahni si nejakou aplikaci (je tady o tom nekde tema) na sledovani baterie a pak zjistis, co ji tak strasne šťaví. Dnes se mi treba po dlouhe dobe stalo, ze se mi nekde zakous nejaky process a za hodku mi to sezralo 30%. Telefon byl zahraty a pritom jen lezel na stole.

//edit: Ted koukam, ze to neni zrovna ve spravne sekci. Hodilo by se to spis do Android OS, nebo primo do sekce x10. A to s tou kartou uz se tu taky resilo asi 10x ;)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“