na úvod musím říct, že mám Xperii x10 mini pro od května 2011 a moc si s ním nerozumím. pátrala jsem v návodu a uživatelské příručce, ale tam zodpovídají opravdu jen základní dotazy a na informace o pokročilejším nastavováním telefonu tam asi není místo... ale popořadě, tématem jsou hlavně aplikace a paměť telefonu.
instalovala jsem do telefonu z androidmarketu aplikace (nutno dodat, že ne mnoho a prakticky jen ty nejpotřebnější jako doprava, počasí a přehrávač hudby - hry a nejrůznější roztomilé aplikace se štěňátkama fakt neprožívám) a najednou mi telefon píše, že paměť je plná. ok, promazala jsem to. koupila jsem si 16GB kartu celá natěšená, co se mi teď do telefonu vleze. nainstalovala jsem další aplikace a opět: "paměť je plná". začínám mít pocit, že se aplikace ukládají jen do interní paměti telefonu... učinila jsem objev nebo o tom všichni víte? nebo je to úplně jinak? a v případě, že se ukládají do interní: dá se nějak nastavit, abych mohla aplikace ukládat na paměťovou kartu? předpokládám, že i sms se ukládají do interní, protože když jsem je promazala, mohla jsem nainstalovat další aplikaci...
na androidmarketu jsem našla go launcher - nabízí hezčí prostředí než xperia ale chci se zeptat, jestli je vůbec golauncher pro tak malý telefon jako je ten můj vhodný? a jak je to s baterií? předpokládám, že to bude pro telefon náročnější než u normálníhozobrazení...
zatím jediné, čím je pro mě můj telefon užitečný, jsou maily a pubtransport, jinak stěží vydrží den normálního provozu - myšleno hodina poslechu hudby, volání 15min, 3 sms a internet půlhodin, 15min cesta metrem do města. nechci vědět, co by se stalo, kdybych potřebovala volat víc než 20min denně. a dokonce si ani nemyslím, že bych jeho spotřebu mohla nějak zvlášť ovlivnit - někdy může jen ležet celý den vedle na stolku a ať mačkám Apps killer jak chci, šetřím jas obrazovky, hlasitost, připojení k nejrůznějším gps,bluetooth (které prakticky nevyužívám), stejně je to bída. jindy dělám to samé a vydrží do druhého dne.
zjistila jsem taky, že se při cestování vybíjí rychlostí blesku, proto kamkoli cestuju, mám režim letadlo - ani to mnohdy nestačí (minule jsem z 54%baterky v praze a zapnutém letadle přijela ke slovenským hranicím a telefon byl mrtvý) máte-li prosím nějaké vysvětlení a typy na to, jak tento problém s baterkou odstranit, sem s nimi, prosím. případně dá-li se koupit nějaká lepší baterka?
díky za zasvědcené odpovědi