Online aplikaceIvysilani - archiv české televize

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
anton.pistol
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: nokia 5230

Ivysilani - archiv české televize

Příspěvek od anton.pistol » ned 08. dub 2012 18:53:48

dobrá a užitečná věc pokud funguje - bohužel, jak autoři aplikace sami poznamenávají , nefunguje, neni-li volny port 554 - zdá se že často je tento problém u wifi routerů TP-link ( a snad i jiných) -

podle diskuze na android marketu pod aplikaci je uživatelů s potížemi jak port forwarding na svém routeru nastavit opravdu hodně

nemohl by někdo věci znalšjší napsat nějaké základní (ale detailnější než jen "otevři port 554") jak na to ?

konkrétně nejlíp u routeru tp-link TL-WR340G /GD (můj případ) - našel jsem v menu forwarding - ale co dál? - mám jít přes virtual servers, port triggering, dmz , nebo upnp - jaké rozmezí portů , typy protokolů, zadávat ... tyhle věci nevím, zkoušel jsem metodou pokus omyl ale neuspesne

- za radu a pomoc moc dekuju, jsem si jistý, že nejsem sám kdo tápe s touto aplikací, dobrá rada tady určitě pomůže spoustě lidem !!!

sinco
Droid
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Kontaktovat uživatele:

Re: Ivysilani - archiv české televize

Příspěvek od sinco » ned 08. dub 2012 19:33:26

Mam TP link 542G. Take mi to nefungovalo. Pridelil jsem v routru pevnou ip adresu founu a mam pokoj. Od te doby to funguje.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

Autor tohoto vlákna
anton.pistol
Nové Androidě

Příspěvek od anton.pistol » pon 09. dub 2012 20:01:34

děkuju za alespon nějakou odpověd, přesto mi to nepomohlo - jak říkám, potřebuju trochu detailnější instrukce (btw si myslím, že je dluží uživatelům buď vývojáři aplikace (žádná podpora na jejich stránkách není), nebo alespoň nějací ajtáci české televize (na strankac ct jsem taky k tomuto nic nenašel) ...

... prosím někdo altruistickej, popiště jak zhruba se zorientovat v nastavení routeru a co tam ponastavit (stačí jak to asi anglicky bude znít, to co budu hledat a vyplnovat, jake hodnoty) ...

... a kdo nemá vědomosti, ale má stejnej problém, prosím podpořte mě v tomto threadu ! díky ; )

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pon 09. dub 2012 20:26:59

Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Autor tohoto vlákna
anton.pistol
Nové Androidě

Příspěvek od anton.pistol » pon 09. dub 2012 21:31:31

prominte ...

před vytvořením nového threadu jsem hledal - nejake thready k ivysilani jsem nasel, ale ne v kombinaci s "554" , hadal jsem že řešení otevírání portů diskutováno ještě nebylo ... více jsem se teda prohrabal těmi 3 vlákny nabídnutými v předchozím příspěvku, návod jak to řešit přes port 554 tam vskutku moc není (nějaký screen s portu zyxelu, kde uživatel otevřel ne jen 554 ale raděj všechny porty, k tomu ta ip adresa není čitelná na screenu - to je asi ta "vnitřní" IP v LAN - prominte, neovládám ani základy terminologie ;) ...

zatím se mi to podařilo rozchodit jak jiný uživatel radil přes DMZ - tam lze zadat IP adresu jednoho zařížení, já tedy zadal adresu mobiliu (jak na něj vyzradil fileexplorer při ftp sdílení souburů) - 192.168.1.101 ... ale pořád to neřeší situaci a) po restartu routeru se mi mohou proházet ip adresy notebooků a mobilů mých/mé přítelkyne, bude třeba nastavovat znova b) přítelkyně si ivysilani neužije, leda bych ji to vždycky přehodil na ip jejího telefonu : ) ... nic moc ... raděj bych to řešení přes otevření portu 554 (a pro všechna zařízení v síti ) ...jak doporučují sami autoři aplikace

kobop
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG P500

Příspěvek od kobop » úte 10. dub 2012 9:57:37

dmz je sice řešení, ale ne ideální. myslím že zpřístupnit jeden Port lze pouze na 1 IP. Je to v nastavení port forwarding. povol jak tcp tak udp, a zadej lokální ip zařízení. poté musíš zajistit, aby to zařízení tu ip mělo stále. pozor na další programy, které mohou Port blokovat, popř zkusit průchodnost pomocí nějaké utility. teď nejsem u počítače, později zkusím poradit více
LG P500, v20c, root, CR

sinco
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sinco » úte 10. dub 2012 13:45:09

Tento postup je platny pro TP Link WR542G.
Je potreba abys onomu telefonu priradil router pevnou ip. Zjistis si MAC adresu founu. V nastaveni TP linku v DHCP-Address reservation -Add new vyplnis ty tri polozky: MAC Address tveho telefonu, Reserved IP Address- tam napises ip adresu ktera bude tvemu founu trvale pridelena.Vyber si ji v rozmezi DHCP serveru. A posledni je status- nastav enabled.
Dalsi polozka ktera te v TP linku bude zajimat je Forwarding-DMZ. Das povolit a ip adresu napises tu stejnou co jsi si vybral a napsal v poli Reserved IP Address. Tohle nastaveni mam u sveho TP linku, mozna ze ho tam najdes i ty u toho tveho.To nevim. Ale si jo. Nebo nejak podobne. A musi to valit.
Dalsi kroky uz muzes a nemusis. Nainstaluj si apku WIFI manager. https://play.google.com/store/apps/deta ... W5hZ2VyIl0.
Dej si widget na plochu a v nem uvidis ip adresu kterou ti zarizeni poskytlo,takze bys tam mel mit napsanou, cili pridelenou, stejnou ip adresu i po restartu TP linku. Widget ti ukaze i kvalitu signalu wifi. je to sice orientacni udaj, ale taky se hodi, kdyz jsou nejake problemy. Soucasti je i prepinac on-off wifi.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » stř 11. dub 2012 10:38:57

Řešit to přes DMZ podle mě není nejšťastnější. Zařízení je vystaveno všemi porty před firewall routeru. Otevřel bych pouze příslušný port přes Forwarding - Virtual servers. Zde vyplnit příslušný port, IP adresu fixovanou na zařízení např. podle postupu uživatele sinco, protocol - ALL, Status - Enabled. Je to podle mě "správnější" řešení.
LG P500, v20c, root, CR

Autor tohoto vlákna
anton.pistol
Nové Androidě

Příspěvek od anton.pistol » pon 30. dub 2012 23:08:18

- tak pres to DMZ jsem to rozchodil - bohuzel metoda nastaveni jednotliveho portu mi nejak nefunguje - myslel jsem ze ano- ale pak jsem zjistil ze jsem pri stelovani umoznil i to DMZ - a diky nemo to slo , ne diky port forwardin - virtual server - vybrani portu 554 - to pokud je nastaeno bez DMZ, tak mi nefunguje :(

kobop
Stálý androiďák

Příspěvek od kobop » čtv 07. čer 2012 8:04:49

jestli je port 554 ten pravý, tak nevím, kde by mohl být problém. každopádně DMZ u telefonu bych neviděl za zas tak takový problém.
LG P500, v20c, root, CR

Androidě
Robot
Typ mobilu / ROM: Moto X 2nd. 2014
Tablet: Lenovo TAB3-710F

Příspěvek od Androidě » ned 30. pro 2012 1:24:14

sinco píše:Mam TP link 542G. Take mi to nefungovalo. Pridelil jsem v routru pevnou ip adresu founu a mam pokoj. Od te doby to funguje.
Tak po pataliich s ct24 a ct4 vice zde androidforum.cz/post488715.html#p488715 ktere jsem nakonec rozchodil' stale zbyva iVysilani, kterou nedelala mediawork jako zminene, ale motion studio, problem je podle meho v roztristenosti aOS jako takoveho ale to sem ted nepatri, k veci.
Port forwarding 554 mam samo na Zyxel P660 povoleny a v patricne volbe i zaskrtnutzo reserved, tusim ze jede i bez nej, alespon pred dvema mesici po koupi tabletu v podpisu, to chodilo i vysilani ne.
K me smule jako na potvoru par dni vysel update na 4.1JB a ja hned updatoval, nainstaloval potrebne aplikace a tablet zabalil zpet do krabice, je to darfek rodicum pod stromecek, coz pisi iinde.
Samozrejme je pred vanoci v praci frmol a ja mel hlavu nekden jinde a ani na to nevzdechl.
Po trech hodinach vseho mozneho to vzdal ale nahodou v gplay nasel v zmeti postu ten svuj , pochvalny v tematu to je, okamzite jsem tedy downul na 4.0.3 a ty dve s live stramem, najednou slapaly a stale slapou, jak po masle.
Zminene-naznacene mazani ostatnich portume napadlo jiz dopledne ale, k wifi se prtipojuje netbook a iphone a nechtel jsem o ne samo prijit.
Moc a moc vam vsem dekuji za tyto posty, zitra to upravim a kdsz se ivysilani chytne, zujkusim ty dalsi opatrne prtidavat, kdyz si jej to potrebuje uzmout jen pro sebe.Na iP mam ivysilani take, takze bud to rodicum na zyxelu od telefoniky patricvne pouiprasvuji asy nebo poridim jiny modem, dam vedet pozdeji jak to dopadlo

EDIT:
Mohly by dát někdo prosím podrobný návod=pro blbé, jak a co presne v routeru nastavit, aby i ivysílání fungovalo jak má?
Mám pravda Zyxel tady je zmiňován TP Link, ale to si nějak přeberu.
PRIM
Motorola Moto G8 Power Black 4/64GB Android 10, updated to 11 on 2021

OLD Not used Xperia XA1 White Android 8.0.0 Oreo Official

OLD Not Used Motorola Moto X 2nd. Gen 2014
Custom ROM Victara 6.0.1 Team OctOS Oct-M

Jurajs_89
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 2 + Samsung Galaxy S III mini
Rom: 4.1.2 STOCK

Příspěvek od Jurajs_89 » pát 01. úno 2013 19:59:54

Zdravím, dostanete se na všechny díly pořadu Tajemství rodu? Já bohužel ne.

Kusaja
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: ZTE Skate a Galaxy mini
Twitter: ano

Příspěvek od Kusaja » pon 25. úno 2013 14:35:06

Dobrý den,
mám sice starší router, ale at dělám co dělám, prostě to nefunguje - poradí mi někdo?

Neustále se hrabu v nastavení, ale už si začínám myslet, že verze softwaru ivysílání prostě neumožní!!!

Je to TP-Link
Firmware Version:
3.7.2 Build 071123 Rel.38927n
Hardware Version:
WR541G/542G v4 081520C2

Zkoušelajsem co se dalo - povolit port nastavit ip phonu, dmz, už nevím co s tím...

Děkuji!

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pon 25. úno 2013 20:11:48

Routerem to není, tam můžeš jen zkusit nastavit googlácké DNS 8.8.8.8 a 8.8.4.4, někdy se tam od providera načtou DNS, se kterými některé služby nechodí. S IP, DMZ nebo port forwardingem to nemá nic společného.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Kusaja
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: ZTE Skate a Galaxy mini
Twitter: ano

Příspěvek od Kusaja » pon 25. úno 2013 23:12:44

počkat, ale kdyt se všude tyto věci řeší...
Tedy s čím to má co dělat?
Musí to být v nastavení routeru...
mám bind ip a mac adresu phonu, virtual port i dmz, ale nefachá to...seká se zvuk a po 4s se vždy objeví ona hláška v červeném poli - tož stále nevím co s tím, nemá opravdu vlil verse softwaru routeru?

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » úte 26. úno 2013 7:04:38

Tak znovu, s nastavením routeru to vůbec nesouvisí. Virtual server, DMZ a další jsou k něčemu úplně jinému. Z nastavení routeru to může ovlivnit maximálně DNS (ne DMZ!). Najdi si nastavení WAN a tam manuální nastavení DNS. Zadej tam googlácké primární 8.8.8.8 a sekundární 8.8.4.4 Pokud ti jinak přes router internet funguje, tak nic dalšího v nastavení routeru s tím nemá nic společného.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

imaster
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Tesco Op3nDott 16Gb

Příspěvek od imaster » pon 18. bře 2013 11:53:49

No, zadal jsem googlacké dns a porád....

Obrázek

susta666
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Hyundai Hold X

Příspěvek od susta666 » pon 25. bře 2013 19:45:35

Zdravim je to nejaky divny na stejne siti mi iVysilani jede na iPhone naprosto bez problemu tak nechapu proc to nejede na androidu :roll:

novaciji
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Mobil 2 / ROM: Letv LeEco Le Max 2 6/128gb
Tablet: ASUS MeMO Pad ME301T stock

Příspěvek od novaciji » úte 26. bře 2013 16:49:16

Mam dva g300. Na jednom telefonu mam gingerbread, na druhem ics. Na gb ivysilani pise problem s portem 554. Na ics jede. Po povoleni portu i dmz s pridelenim pevne ip stale pise problem s 554. Spis bude problem ve verzi androidu nez v routeru. V komentarich na gplay nekdo pise,ze mu stream zacal fungovat po zmene rom. Zabyval jsem se tim dva dny a pak tuto app ozelel. Jit na ics mi za to nestoji. Iprima mi jede na obou...
Opravy dotykových telefonů, výměna digitizérů, LCD panelů...

imaster
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Tesco Op3nDott 16Gb

Příspěvek od imaster » stř 27. bře 2013 20:03:07

Pravděpodobně něco na těch rom bude, protože na rom 3xxx mi to jelo, přešel jsem na oficiální IS 4.0.4 a od té doby nejede.

sinco
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sinco » úte 03. zář 2013 9:17:22

Jedna wifina. Na Nexus4 jede bez potizi a na tabletu Ferguson S3- nelze se pripojit k serveru. Stejny porad, dokument o Freddie Mercury.. Neco mi rika ze nejakou dobu spatky to na tabletu jelo. Ale to snad bylo jeste loni. Uz nevim. Nemuze byt potiz v identifikaci zarizeni na strane CT. Ktery je ulozen v build.prop. Jinak si to nedovedu vysvetlit. Tablet je snad mesic po tovarku. Nainstalovano par aplikaci. Nic zasadniho. Chyba v tabletu nebude. Jeste verze androidu tablet 4.0.3 a N4 4.2.2 Ze by verze androidu.

Androidě
Robot
Typ mobilu / ROM: Moto X 2nd. 2014
Tablet: Lenovo TAB3-710F

Příspěvek od Androidě » úte 03. zář 2013 21:38:57

S tablety a telefony méně rozšířených výrobců, byly problémy vždy a zdá se že stále přetrvávají...co já zkusil s archosem a pov....škoda mluvit.
Každý výrobce má ty gfx knihovny jiné a pak je jen problém...tohle jede tohle zase ne nebo zčásti...
PRIM
Motorola Moto G8 Power Black 4/64GB Android 10, updated to 11 on 2021

OLD Not used Xperia XA1 White Android 8.0.0 Oreo Official

OLD Not Used Motorola Moto X 2nd. Gen 2014
Custom ROM Victara 6.0.1 Team OctOS Oct-M

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“