Online aplikaceDisk Google

Moderátoři: don_alex, radegast

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: S7

Disk Google

Příspěvek od danis » čtv 23. srp 2012 8:38:40

Zdravím, používám Disk Google a teď jsem si nainstaloval k tomu i androidí app Disk Google. Po instalaci app jsem zjistil, že se mi viditelně zpomalil mobil, např. pokud otevřu kontakty, tak načtení kontaktů trvá déle než obvykle.
Máte s tím taky někdo podobné zkušenosti?

Mishack
Kyborg

Re: Disk Google

Příspěvek od Mishack » čtv 23. srp 2012 8:56:59

A je to urcite tato app? Zkousel jsi ji odinstalovat? Zmizel ten problem?
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák

Příspěvek od danis » čtv 23. srp 2012 9:18:33

zatím jsem ji neodinstaloval, ale když ji natvrdo ukončím v aplikacích, tak mobil zrychlí. Zkusím to asi k večeru.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » čtv 23. srp 2012 9:28:31

Nesynchronizuje to? Jestli toho tam mas hodne, mozna neco taha... Je divne, ze by zrovna google app takhle blbla. Osobne nic takoveho nepozoruji.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák

Příspěvek od danis » čtv 23. srp 2012 9:57:52

automatickou synchronizaci jsem zatím vypnul a synchronizuji ručně, mobil je už synchronizovaný, takže by neměl nic tahat. Zatím to budu pozorovat.

Jde nějak zjistit, která appka může zpomalovat systém?

Zatím mám nainstalováno: Disk Google, Tasks, Dolphin, locus, MX player, Diktafon, An-český offline slovník, Meteor, Sports-tracker, Office Suitte viewer, Total commander, Nutri atlas, Gmail, .... (další app, které na mobilu už byly od novoty).

Může být některá z nich riziková?

maximum
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus stock JB 4.2.2 yakju
Tablet: SGT 10.1 P7500 64GB JB 4.2.2 CM10.1

Příspěvek od maximum » čtv 23. srp 2012 12:00:18

Tvoje aplikácie vyzerajú v pohode.
Google Drive na pozadí nesynchronizuje žiadne subory. Súbor sa do mobilu stiahne až keď ho chceš otvoriť.

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák

Příspěvek od danis » pát 24. srp 2012 8:37:43

po odinstalaci, jsem žádné zrychlení nepoznal, takže tato app-ka to nedělá, resp. mobil je někdy rychlejší, někdy pomalejší.

Mám ještě další otázku k Disku, když nahraju nějaké soubory (texťák, foto,..) na Můj disk, tak je v aplikaci na mobilu nevidím (na PC je vidím), musím je nahrát do nějaké složky (tu složku už vidím a soubory tam mám). Jde toto nějak vyřešit?
Když soubory nahrávám přes PC tak je hodím do nějaké složky, ale z mobilu si nahrávání do konkrétní složky nevyberu a potom je samozřejmě vůbec nevidím. Vyběr složky k nahrátí taky asi nejde?

Ještě se jde k Disku dostat přes web, ale není to tak user friendly jako přes appku.

maximum
Stálý androiďák

Příspěvek od maximum » pát 24. srp 2012 9:27:55

Ak súbor vidíš cez Web, musíš ich vidieť aj v mobile.
Také nastavenie ale je, ktorým vieš nastaviť, aké zložky sa majú synchronizovať. Ak si to nemenil, synchronizuje sa Ti celá zložka Google Disk.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pát 24. srp 2012 10:42:29

Jen tak pro zajímavost, pracovat s google drive umí i správce souborů ES file manager. Připadá mi mnohem pohodlnější to řešit přes správce souborů.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák

Příspěvek od danis » pát 24. srp 2012 14:30:25

vymazal jsem data v aplikacích, nastavil znovu účet a teď už vše vidím správně.

není nějaký plugin do Total commanderu, abych v něm Disk viděl?

guttata
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S21 Ultra 5g

Příspěvek od guttata » stř 03. říj 2012 15:33:06

Já mám jiný problém. Mimo jiné mám na Disku excelové tabulky. No a když zkusím některou tabulku upravit, tak mi potom ty úpravy nejdou uložit. Napíše mi to, že soubor nelze uložit, protože úložiště je plné. Neříká vám to někomu něco?
Samsung Galaxy S21 Ultra 5g

maximum
Stálý androiďák

Příspěvek od maximum » ned 07. říj 2012 10:29:33

Toto GDrive ešte nevie. Dropbox s tým nemá problém.
Upravený súbor musíš uložiť a urobiť nový upload.
Ak potrebuješ tabuľky upravovať v mobile, je lepšie prejsť na format Google Doc.

guttata
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S21 Ultra 5g

Příspěvek od guttata » ned 07. říj 2012 10:57:47

Ok, díky za radu.
Samsung Galaxy S21 Ultra 5g

Fastarrow
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC ONE M9 PLUS
Mobil 2 / ROM: LG G2 D802 / 5.0.2 / TWR
Tablet: GO CLEVER GPS,TV,1Ghz

Příspěvek od Fastarrow » sob 29. pro 2012 19:10:20

Nevíte o nějakem programu, který umí automaticky synchronizovat obsah složky PC versus mobil?

Tzn. ze hodim do slozky na PC soubor a android si automaticky stahne tento soubor k sobě? Mám Syncplicity, který to sice udělá, ale on synchronizuje jen seznam souboru, ale fyzicky si ten soubor stáhne až na něho kliknu. Umí to nějaký soft? Díky moc!

G.

Žulda
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia XZ1 Compact
Tablet: Nexus 7 II 2013

Příspěvek od Žulda » ned 30. pro 2012 10:14:26

Dropsync.

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák

Příspěvek od danis » úte 01. led 2013 20:30:12

nepřišel už někdo na způsob, jak z GD stáhnout soubor do telefonu (mimo možnost "offline")?

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » úte 01. led 2013 20:56:01

ES File explorer.

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák

Příspěvek od danis » stř 02. led 2013 10:11:07

A jina moznost? Napr s Total comanderem?

horstinprag
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG P970
Twitter: HorstKolny
Tablet: Prestigio PMP5197DULTRA
Rom: Né Gadžo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od horstinprag » stř 02. led 2013 10:42:04

danis píše:A jina moznost? Napr s Total comanderem?
DiskGoogle slouží jako cloudové úložiště. Máš přístup k uloženým datům z celého světa. No a aby jsi měl přístup, tak musíš ty data nejdříve nahrát. pak mužeš přistupovat k datům odkudkoliv. Je to vlastně server s daty a zákonitě pokud nemáš neomezený datový tarif, tak si je za a) musíš stáhnout do zařízení a použiješ synchronizaci ( doporučuju nastavení synchronizace v zařízení pouze za použití WIFI) nebo za b) ti je to šumák a nastavíš si automatickou aktualizaci.
Je jasný že pokud má aktualizaci vypnutou, pak se ti nezobrazí v zařízení natažený soubor . Máš ho jenom na compu. Tady bych se zamyslel na co vlastně chceš cloud používat. Většinou máš nějakou karu nebo můžeš připojit ex disk a data dát tam, tak proč přistupovat online na cloud ? No a pokud chceš jenom přístup na disky a složky v domácí síti, pak používej nějakej LAN nebo ftp explore. Cloudy vznikají hlavně pro přístup k datům z jiného počítače. jedeš někam na cestu a admin zatím natáhne na cloud nějaká data, která nemáš v momentu odjezdu aktuální. Přijedeš na místo a prostě zesynchronizuješ data. U nás norm. uživatelů je to vcelku použitelný pokud nemáš pevnou IP adresu snad jenom pro přístup známejch a kamarádů třeba na fotky nebo videa . I když TCMD umí přistupovat pokud máš pevnou IP adresu i tam.Je jasný že pokud máš na disku uloženo 4,5 GB dat, a nastavenou aktualizaci, tak ti periferie dva dny synchronizuje i když si můžeš vybrat, které složky se budou synchronizovat. No a pokud nemáš synchronizaci zadnou, pak tam nevidíš aktuálně natažený soubory. Pokud to potřebiješ, tak zásadně synchronizuj jenom na domácí WIFIně kde to máš ZADARA a pak můžeš podle objemu uložiště mít nacloudováno třeba 32GB. :lol: Samo že existuje ještě asi 100 variant, ale to bych v zásadě neřešil.

DavidSK
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: OnePlus 2 - Stock OxygenOS

Příspěvek od DavidSK » úte 09. zář 2014 17:02:27

pocujte taka otazka ked som stiahol z google disku 250mb subor ale stiahlo my to do vnutornej pamate telefonu kde je iba 200mb volneho vypisalo ze nedostatok priestoru ale stiahlo to aspon 200mb a teraz mam iba 30mb volneho ako mozem vymazat subory co som stihaol z google disku??
Za rady vopred ďakujem

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » úte 09. zář 2014 19:25:33

Zkus u té aplikace smazat data ve správci aplikací.

proste_ja
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Galaxy S4

Příspěvek od proste_ja » sob 18. dub 2015 21:34:19

Ahoj potřeboval bych poradit (v tomto jsem začátečník).....
Začal jsem používat Google disk pro zálohu práce. Mám nastaveno jaká složka se má synchronizovat s cloud uložištěm od Google. Když ve složce v PC cokoli změním, tak se mi to změní i v cloud uložišti - což je ok. Opačně když cokoli smažu na webu v uložišti, tak se mi to smaže v PC. Jde toto něják zakázat (aby se v žádném případě nemazala data z PC)? Dokázal bych si představit, že nedopatřením na webu či přes mobil něco smažu (případně někdo jinej mi tam něco smaže) a já přijdu o data i v PC. Omlouvám se, za asi debilní dotaz, ale moc by mě pomohlo, když by mě někdo nakopl správným směrem. :palec:

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 18. dub 2015 22:09:22

Logicky nedá :-) Principem synchronizace je shodný stav složky na všech zařízeních. Jinak by v tom byl hrozný bordel a bylo by to proti základnímu principu funkce cloudu. Nicméně by u Google měla být možnost vrátit se pár dnů do historie, pokud něco smažeš omylem.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

proste_ja
Stálý androiďák

Příspěvek od proste_ja » ned 19. dub 2015 19:07:57

Díky za odpověď. Nevím zda by v tom byl bordel nebo ne. Prostě by na webu byla prostá záloha toho co mám v Pc a na web by se třeba nedalo nic "ručně " dávat. Přidávat by se tam mohlo pouze přes PC. Upřímě mám strach z toho, že takto nemám svá data zcela pod kontrolou. Když se mi někdo dostane do účtu, tak mi může vše smazat a já budu v pr**** páč se mi to ihned smaže i v PC. :evil:

EDIT: Teď koukám, že vše co smažu na webu a samo se mi synchronizací smaže ve složce v PC, tak najdu v koši. Tak supr! :palec:

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » ned 19. dub 2015 21:44:55

To ale není prostá záloha, k tomu si pořiď nějaký FTP, kam data můžeš manuálně nebo automaticky kopírovat, ale nebude to symchronizace. Google drive neslouží jako "hloupá" záloha, ale synchronizované úložiště a jeho principem je automatické udržování stejného obsahu na více zařízeních. Každá změna se projeví všude a má to tak být :-) Nicméně jak jsem psal, v Google Drive bude určitě nějaká historie změn, abys mohl vrátit omylem provedené akce.

proste_ja
Stálý androiďák

Příspěvek od proste_ja » úte 21. dub 2015 6:41:54

Jasně, tomu rozumím. Jen mě prostě trochu děsí, že svá data "svěřím" někomu cizímu. Myslím, že by nemuselo být technicky složité nastavit nějáké oprávnění pro mazání souborů. Např. přidávat data by šlo odkudkoli (z Pc, mobilu, webového rozhraní) ale mazat by šlo jen z "hlavního " PC. Ale to bych už asi chtěl moc. :DD

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 21. dub 2015 7:36:27

Jsem si celkem jistý, že u Google jsou data uložena bezpečněji, než na externím disku doma v šufleti, kde tě můžou vykrást, můžeš vyhořet nebo jednoduše disk kleknout :-) Google má spoustu datových center rozmístěných po různých lokalitách a vzájemně zálohovaných a každé datacentrum je střeženo. Máš pravdu, že by bylo fajn nastavit některému zařízení třeba jen oprávnění ke čtení, ale tím bys přišel o možnost se souborem pracovat (měnit ho). Každopádně se podívej do Google drive přes webový prohlížeč z PC, jestli se tam ty přístupy nějak nastavit nedají, případně jak je to tam s tou historií.

proste_ja
Stálý androiďák

Příspěvek od proste_ja » úte 21. dub 2015 10:47:31

No to právě nevím, myslím že je jednodušší odcizit data z nějákého cloud disku než třeba z externího, který není v síti a je někde v "šupleti". Ale to je jedno, no.
Jinak koukal jsem na omezení těch přístupů a bohužel jsem tam nic nenašel.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 21. dub 2015 11:34:25

Buď si jistý, že je daleko vyšší šance, že se k tobě někdo vloupá a ukradne disk ze šuflete, než že ti někdo ukradne data od Google. Samozřejmě je podmínkou nastavené kvalitní heslo a dvoufázové ověření pomocí SMS, aby ti někdo nevlezl do účtu. A to nemluvě o tom, že ten disk v šufleti klidně může jednoho dne odmítnou komunikovat. No ale pokud to považuješ za dobrou zálohu, tak ti nic nebrání ten disk v šufleti mít. Osobně mám důležitá data na záložním disku i na Google drive.

proste_ja
Stálý androiďák

Příspěvek od proste_ja » stř 22. dub 2015 6:52:13

Hele prosím tě, neměl bys tip na nějáký FTP server nebo nějáké uložiště, kam by se dala dělat pouze automatická záloha dat? Že bych měl data ještě na jiném místě (mít prostě klasickou zálohu). ;)

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“