Online aplikacePubtran

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!
Rom: nejsem

Pubtran

Příspěvek od fhucho » čtv 28. led 2010 22:53:55

Udělal jsem jednoduchou aplikaci Pubtran pro hledání spojení v Praze a dalších 12 městech - jednoduše zadáte odkud, kam a kdy a zobrazí se spojení. Pubtran je ke stažení na Android Marketu.

Funkce
* Inteligentní našeptávač zastávek, zastávky jsou seřazeny na základě 5ti faktorů (vzdálenost, kolikrát uživatel použil danou zastávku jako odjezd / příjezd, čas posledního použití zastávky a důležitost zastávky (např. v Praze jsou důležitější stanice metra než zastávky busu-tramvaje))
* Automatické vyplnění zastávek - v některých případech se automaticky šedivě vyplní zastávky
* Jednoduché rozhraní

Screenshoty:

Obrázek
Obrázek

Screen z vetsiho displaye:
Obrázek
Naposledy upravil(a) fhucho dne pát 02. črc 2010 18:02:24, celkem upraveno 14 x.

yonah
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah

Re: Nová aplikace - MHD Praha

Příspěvek od yonah » čtv 28. led 2010 23:13:00

Paráda! Moc se mi to líbí. Přehledné, jednoduché, GUI pěkné... Momentálně tato app. u mě vede -- ve srovnání s Aidos nebo Pražské MHD.
oblíbené aplikace a hry.

Martinek
Nové Androidě

Příspěvek od Martinek » čtv 28. led 2010 23:41:39

"Aplikace nelze nainstalovat do tohoto telefonu" :-(
| HTC Hero white | ROM - CM 7 | 8GB Classs 6 | root |
| Samsung Galaxy SIII mini (i8190)| ROM - stock | 16GB class 10 |no root |

Laki
Androiďák!

Příspěvek od Laki » čtv 28. led 2010 23:45:20

@Martinek Tipujem, že ti to nejde, pretože aplikácia je pre Android 1.6+
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » čtv 28. led 2010 23:46:16

Hero bezi na Androidu 1.5, tak jestli v tomto programu pro nej neni podpora tak smula. Videl bych tedy problem v tomto. Ja program nezkousel, tak to overene nemam, ale zkouset jej nebudu, protoze prazske mhd je mi jaksi na nic ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 29. led 2010 0:01:24

Verze pro 1.5 je hotová, pridal jsem odkaz a QR kod.
Naposledy upravil(a) fhucho dne stř 15. pro 2010 20:11:20, celkem upraveno 2 x.

martinpelant
Stálý androiďák

Příspěvek od martinpelant » pát 29. led 2010 0:07:13

Jinak doplním že se to testuje převážně na mojí Milestone. Jiné telefony k dispozici zatím nemáme..

michpo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pát 29. led 2010 0:27:06

Tak me napadlo, na market se ti nepodaril obrazek nahrat, co takhle ho dat sem na forum, aby se uzivatele fora mohli podivat jak ta aplikace vypada nez si ji stahnou? Je to jen navrh ;)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 29. led 2010 1:06:12

Tak, konečně to je na Marketu :)

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » pát 29. led 2010 8:46:40

Z pohledu pražáka důstojný konkurent pro aplikaci AIDOS ;) naseptavac je velká výhoda .... řazení podle vzdálenosti, četnosti atd je skvělá vlastnost

Nechcete to přidat na wiki ? Do ceskoslo. scény ?

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » pát 29. led 2010 9:33:08

Skvela vec, zeptam se autora, zda neplanuje pridat i dalsi mesta/udelat stejnou app pro jina mesta (zejmena se mi jedna o Ostravu). Predem diky za reply.
X10 - SIII - G3

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 29. led 2010 10:45:04

Rozsirit do vice mest bych to teoreticky mohl, problem je ale ziskat nekde seznam zastavek i s GPS polohou...

qwake
Androiďák!

Příspěvek od qwake » pát 29. led 2010 10:51:22

Kdo chce tento program využívat ve svém městě, ať pomůže. :D
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 29. led 2010 12:44:34

Mohli byste mi kdyztak napsat jaky mate mobil a kolik zhruba sekund vam trva spusteni? Start zpomaluje nacitani pres 1600 zastavek z databaze, rikal jsem si, ze bych pouzival sluzbu na pozadi, ktera by si uchovavala nactene zastavky, takze start by mel byt okamzity.

michpo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pát 29. led 2010 13:05:47

Omlouvam se, jestli to uz zaznelo, ale asi sem slepej ;)
Zajimalo by me, jestli je k programu potreba datovy prenos nebo je vse offline (lepsi varianta).

K pomalemu startu me jeste napadlo, jestli by se nedalo udelat, ze by se to po startu nenacitalo do pameti, ale az pri vyhledavani, by se jen prohledal patricny soubor, pripadne by tech souboru mohlo byt vice, napr. dle pismene abecedy, aby toto prohledavani bylo rychlejsi.

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 29. led 2010 16:58:46

K vyhledavani je samozrejme potreba pripojeni k netu, k hledani spojeni se pouziva idos.

Zastavky mam ulozene v databazi, ale potrebuju je nacist do pameti, protoze napr. pri zmene polohy se musi u vsech zastavek prepocitat relevance a vsechny zastavky se setridi. Kdybych tohle musel delat v DB, bylo by to jeste pomalejsi.

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » pát 29. led 2010 18:19:13

pokud bude treba mohu jakkoliv vypomoci s Olomouci a Sumperkem ... to jsou me oblasti zajmu :-)

jkmbprg
Nové Androidě

Příspěvek od jkmbprg » pát 29. led 2010 18:44:13

fhucho píše:K vyhledavani je samozrejme potreba pripojeni k netu, k hledani spojeni se pouziva idos.
Skoda. Kdyz jsem online, tak neni takovy problem najit se na mape (pokud nevim kde jsem) a pres webovou stranku treba dpp.cz si spojeni vyhledat. Mnohem lepsi by bylo, pokud by to slo offline, abych nemusel platit za data. Na Palm jsem takovy program mel.

Z fora jsem pochopil, ze offline to nejde kvuli nejakym licencnim problemum, je to tak? A neslo by to alespon cacheovat - t.j. zadam par zastavek kde nejcasteji jezdim a program by si jizdni rady na trase ulozil do pameti?

Diky,

Honza

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 29. led 2010 20:06:30

ge0rge píše:pokud bude treba mohu jakkoliv vypomoci s Olomouci a Sumperkem ... to jsou me oblasti zajmu :-)
Dtto. Ovšem bez Šumperka ;)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 29. led 2010 22:57:53

Udelat offline by bylo moc komplikovane, podle me vetsine lidi staci online, mobilni internet uz je dnes opravdu levny, napr. ja mam O2 Internet v mobilu bez FUPu za pouhych 40Kc tydne.
Jo, kolik sekund vam cca trva spusteni?
Mohli byste vyzkouset tuhle verzi (pro 1.6+), kde by melo byt doba spusteni hodne zlepsena?
https://docs.google.com/uc?id=0B3WcS6gO ... load&hl=en

michpo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pát 29. led 2010 23:57:38

Myslim si, ze offline verzi by uvitalo dost lidi. Precijen takovy T-Mobile zrovna moc levny internet nema. Ten jejich Surf+ nebo Surf&Mail+ jsou spis takove parodie, protoze jsou hodne omezene portama a skutecne neomezeny (az na FUP) je Internet+ a to uz tak levne neni, bohuzel :(
Kez by se T-Mobile vzpamatoval a udelal neco na zpusob O2, tedy 150kc za 150MB bez omezovani aplikaci...

Ja se priznam ze zadny datovy tarif nemam, protoze jsem student a tudiz nemam na Internet+ a ty ostatni jsou na nic, nerad bych se strachoval jestli me neprijde vysoky ucet za data z aplikace, ktera komunikovala na jinem portu... Nastesti mam tam kde se pohybuji wifi, takze si telefon i tak bezproblemove uzivam, nicmene na ulici wifi asi jen ztezi chytnu...

Offline verze by se urcite hodila. Jeste k tomu vice mest a je to naprosto idealni. Ja se primlouvam za Brno :)

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » sob 30. led 2010 0:06:00

on preci jen android neni palm, je to internetovy telefon, na internetu je vic doma nez v siti gsm a jeho mozek uz ze zasady je online - tedy obrazne receno samozrejme, neberte to doslova, casy se ale proste zmenily :-)

cim vic aplikaci bude internet vyzadovat tim vic se na nej operatori zameri a tim levnejsi bude ... programator by asi nemel zrovna resit nejake bezucelne cachovani jen proto ze zrovna dnes to stoji vic nez zitra. ... jedine ceho by tim funkcne dosahl, je ztrata aktualnosti dat

michpo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » sob 30. led 2010 0:14:11

Jasne to ja chapu, ja bych si rad poridil datovy tarif, ale prechazet kvuli tomu k jinemu operatorovi nechci, nezbyva nez doufat ze v tomto roce vyjdou konecne poradne datove tarify.

K te aktualnosti bych jen dodal, ze to tak zhave neni, protoze tady u nas v Brne se rady nemeni kazdy den, ale treba jednou za 1/4 roku nebo dokonce za 1/2 roku, pripadne kvuli nejake udalosti, takze by ta data co tam jsou bohate stacila. Nicmene je tu i moznost, ze by primo v programu byla volba, aby si telefon stahl data a ty pak pouzival. No a dale by tam mohla byt moznost si data aktualizovat. Moznosti je spousta :)

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 30. led 2010 0:25:58

BTW, troufám si tvrdit, že datová náročnost jednoho dotazu podobné aplikace bude v řádu jednotek kilobajtů, to fakt nezruinuje ani člověka bez tarifu.

martinpelant
Stálý androiďák

Příspěvek od martinpelant » sob 30. led 2010 1:46:32

Pokud vím tak o2 se svým internetem v mobilu za 40Kč týdně je snad nejlevnější datový tarif v celé Evropě (pokud bereme v potaz to, že se neuplatňuje FUP). Zrovna nedávno jsem se začal zabývat tím, jak si zařídit připojení k netu ve Francii na 14 dní, protože tam v březnu pojedu do Alp a tam ty sumy rostou opravdu hodně. Navíc i ta rychlost - naměřil jsem až 500kBps download a 130kBps uplad, což je taky nadstandard.Je pravda že v průběho dne to kolísá mezi 100-400kBps, těch 500 jsem opravdu naměřil jen asi 2x a to v noci, ale i tak je to vážně luxus za 40kč týdně (pro předplacené karty). Jak všichni nadávaj, jak jsou u nás operátoři drahý, tak mobilní internet u O2 je pravej opak. Proto jsem k němu před rokem a půl od T-Mobilu přešel.
Jestli někdo chce internet v mobilu a je v dosahu 3G, tak je O2 zatím nejlepší volba.

BTW: ocenili byste v aplikaci možnost si zadat nějakou adresu (ulice, číslo), aby aplikace našla nejbližší zastávky a k nim vyhledala spojení? Případně mít možnost jedním kliknutím vyhledat spojení domů?

kaish
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: G1+LG Optimus Me
Tablet: Asus TF101

Příspěvek od kaish » sob 30. led 2010 3:03:49

michpo píše: Precijen takovy T-Mobile zrovna moc levny internet nema. Ten jejich Surf+ nebo Surf&Mail+ jsou spis takove parodie, protoze jsou hodne omezene portama a skutecne neomezeny (az na FUP) je Internet+ a to uz tak levne neni, bohuzel :(
mám Surf&Mail+ 5 měsíců a ještě ani jednou jsem neplatila nic navíc. a opravdu jen nesurfuju na web&walk a nestahuju e-maily..

Jinak v nabídce zastávek neni Píškova :shock:
Ale přesně takováhle aplikace mi chyběla:)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » sob 30. led 2010 12:37:25

BTW, pride mi uz trochu blby to psat potreti, ale byl bych docela rad kdyby mi uz nekdo konecne napsal typ mobilu + pribliznou dobu spusteni. Neni to snad tolik prace... Potrebuju to vedet protoze sam zatim nemam Androida a testoval jsem to na emulatoru a kamaradove Droidovi (kde se to spoust cca 1s) a chci vedet jestli ma cenu zabyvat se zrychlovanim startu.
Naposledy upravil(a) fhucho dne pát 26. lis 2010 0:08:09, celkem upraveno 5 x.

martinpelant
Stálý androiďák

Příspěvek od martinpelant » sob 30. led 2010 14:17:08

na marketu je nová verze. Už je tam doplněná i Píškova + další chybějící zastávky a nějaký bugfixy. Také jsou světlejší ikonky metra (tamty byly na droidovi strašne tmavý).

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » sob 30. led 2010 14:20:09

Na marketu je nova verze 1.1 - jsou tam jenom male zmeny, napr. jsem upravil databazi zastavek (napriklad tam je ted Písková i Píškova). Po kliknuti na "Vyhledat spojeni" ve starsi verzi chvili trvalo nez se zacalo neco dit, to uz by taky melo byt opraveno. A ikonky metra (A, B, C) by mely mit trochu vyraznejsi barvy. Update bohuzel smaze a znovu vytvori celou databazi zastavek (takze se vlastne smaze kolikrat jste odkud jeli), v dalsich updatech se tohle uz dit nebude.

Martinek
Nové Androidě

Příspěvek od Martinek » sob 30. led 2010 16:12:19

Na Heru funguje dobře, mnohem lepší než idos. :-)
| HTC Hero white | ROM - CM 7 | 8GB Classs 6 | root |
| Samsung Galaxy SIII mini (i8190)| ROM - stock | 16GB class 10 |no root |

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“