Online aplikacePubtran

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

kristof.p
Stálý androiďák

Re: Pubtran (hledání v MHD Praha, Brno a dalších)

Příspěvek od kristof.p » čtv 25. bře 2010 22:25:37

GMKcz píše: na tomto fóru to není zrovna relevantní příspěvek do diskuse :DD
Kdysi se razila hesla: "Ti nejlepsi se uci chybami jinych" a "Proc se neinspirovat u souseda
na zahrade", ale pokud zde panuje nevrazivost proti jablkum, tak uz je tady zminovat
nebudu.
:oops:

P.S. Znamy kdysi delal u DPMB, zkusim se poptat na ty GPS souradnice zastavek. Dispecink
podle nich kontroluje pohyb souprav, ale moc si od toho neslibuju.
Google Nexus 4, stock 4.4.2 | Google Nexus 7, stock 4.4.2 | Lenovo P770, custom 4.2.2 | Motorola Moto G, stock 4.4.2

medved_09
Nové Androidě

Příspěvek od medved_09 » pát 26. bře 2010 12:32:28

Autor uz pozice zastavek DPMB ma, mely by byt v pristi verzi..
Odesláno: čtv 18. bře 2010 21:33:43
Od: fhucho
Komu: medved_09
Super, dik, az budu mit cas dam ty data do Putranu.

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!
Rom: nejsem

Příspěvek od fhucho » stř 31. bře 2010 23:54:20

Potreboval bych otestovat Pubtran 2.6 (http://bit.ly/9TBFD8), hlavne GPS polohy zastavek v Brne. Ted mam na Pubtran minimum casu, takze novinek moc neni:
* GPS polohy zastavek v Brne
* Polofulltextove filtrovani v naseptavaci - kdyz zadate "Ru", zobrazi se i "Nadrazi Ruzyne", ale ne treba "Bruselska"
* Ikonka lodi (pro prazske linky P1-P6)
* Opraven bug, kdy se obcas zaseknulo tocici se kolecko pri hledani spojeni

Taky urcite otestujte moje sachy pro Android - Chess Walk - nestahujte z Marketu (tam je dost stara verze), ale z tohoto topicu - http://androidforum.cz/post54859.html#p54859 . Ma to i hezky animovanou sachovnici :)

Obrázek

medved_09
Nové Androidě

Příspěvek od medved_09 » pát 02. dub 2010 8:42:32

Rychla kontrola vcera cestou na zeleny pivko a dneska do prace -> stred mesta (Brno) funguje bezvadne.

Mozna by se pro testovani hodil nejaky zpusob, jak rucne vyvolat vyhledani polohy driv nez za pet minut. Dalo by se testovat behem jizdy. Nebo nejaky "debug" screen, ktery by kontinualne ukazoval nejblizsi zastavku.

Jinak diky, skvela prace.

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 02. dub 2010 10:43:17

Uz to je na Marketu.

tom.kroupa
Nové Androidě

Příspěvek od tom.kroupa » stř 07. dub 2010 10:24:18

Tak pomalu, ale jistě začínám přecházet z WM na Android a konečně jsem našel náhradu za Smartrady. Sice mi stále docela chybí vyhledávání vlaků a autobusů po ČR, ale doufám, že se třeba v nějaké budoucí verzi tohoto skvělého prográmku tato podpora objeví. S tím mě napadá i takový malý tip pro autora programu ;) Pokud by se vám podařilo plně propojit vaší aplikaci s IDOSem, pak by se tato aplikace třeba mohla jmenovat AndroIDOS ;) Spojení názvů Android a IDOS k tomu přímo vybízí a pěkně by to ladilo s funkční náplní aplikace ;) Nějaké pěkné logo by AndroIDOSu taky slušelo ;) Jinak velké dík autorovi za povedený prográmek!

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » stř 07. dub 2010 10:37:13

Sorry za OT pro tom.kroupa:
[spoiler]Zkus zadat do google nebo tady do vyhledávání: AIDOS.[/spoiler]

BeNiSh
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: lenovo IdeaPhone S750
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BeNiSh » stř 07. dub 2010 10:38:11

velice uzitecna aplikace, autora chvalim. ;)

:idea: jeste me pri pouzivani napadlo, ze by mohlo byt uzitecny dat pod zastavky tlacitko, ktery by ukazalo na mape, kde se ona vybrana zastavka nachazi :) treba pres google maps, kdyz program zna GPS souradnice zastavek, tak by to snad nemel byt zadny problem 8-) popr. IDOS disponuje jeste znazornenim mapy celyho spojeni, i to muze bejt casto hodne uzitecny a aplikaci by to pridalo na prestizi, kdyby neco takovyho umela ;)
[ Mcz & T-M ] :: lenovo IdeaPhone S750 andreaROM-160130 @ 4.2.2 :: Verbatim 8GB μSDHC (c10)

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » stř 07. dub 2010 11:35:49

BeNiSh píše:velice uzitecna aplikace...
----> google moderator <-----
Naposledy upravil(a) stealthx dne stř 07. dub 2010 22:00:57, celkem upraveno 1 x.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » stř 07. dub 2010 18:35:42

Kdyz by nekdo udelal seznam autobusovych/vlakovych zastavek pro celou CR, tak bych to do Pubtranu dal, slo by to ziskat treba odtud: http://blind.jizdnirady.idnes.cz/ObjectsForm.asp?tt=c. Samozrejme je potreba to osetrit, aby tam byly vsechny CZ/SK zastavky, ktere jdou zadat do mobilnigo idosu: http://wap.idos.cz/Conn.aspx?OP=&Lang=C&Format=4.

Mapa je samozrejme taky v planu, ale ted na Pubtranu skoro vubec nedelam, mam jeste par dalsich veci na praci, napr. Chess Walk - http://androidforum.cz/post54859.html#p54859.
Naposledy upravil(a) fhucho dne pát 09. dub 2010 22:50:21, celkem upraveno 1 x.

thomas31
Nové Androidě

Příspěvek od thomas31 » stř 07. dub 2010 21:02:06

A co takhle AIDOS, používám asi 14 dní a nemůžu si vynachválit!!! :yes: http://sites.google.com/site/0aidos/aidos

beny6
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: iPhone 4S
Tablet: iPad

Příspěvek od beny6 » čtv 08. dub 2010 8:50:59

Google spustil hledání tras MHD v Brně - dneska jsem to zkousel a tohle je fakt dobry, pokud to rozjedou ve vice mestech tak to myslim predci i tento lec skvely program

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » čtv 08. dub 2010 13:15:19

Myslim, ze z pohledu rychlosti vyhledani spojeni a maly datovy narocnosti je Pubtran neprekonatelna aplikace. Naopak by Pubtran moh vyuzit uz hotovy zobrazeni na mape a rozsirit tak pole pusobnosti + usetrit praci, kdyz uz to vyresi primo google.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

tom.kroupa
Nové Androidě

Příspěvek od tom.kroupa » čtv 08. dub 2010 21:30:47

Pro PL113: Díky za tip na AIDOS, ale bohužel i přes možnost vyhledání vlakových a autobusových spojení nesplňuje moje potřeby. Jsem prostě „zmlsaný“ z WM ze Smartřádů, které prostě funguje perfektně. Navíc mám HTC Touch Pro (VGA rozlišení) a používám tedy dualboot WM a XDAndroid a AIDOS se mi nezobrazuje korektně a o landscape režimu radši ani nemluvím… další vadou na kráse je pak absence našeptávání názvů stanic. AIDOS má myslím nějaký doplněk pro stanice MHD či co, ale to bohužel spolupracuje s GPS, která zatím v XDAndroid není funkční. Pubtran mi naopak funguje spolehlivě, vše se správně zobrazuje a dokáže se obejít i bez GPS a využít přibližnou polohu podle BTSky. I po vizuální stránce se mi Pubtran líbí mnohem více. Takže Pubtran je pro mě aktuálně prográmek číslo 1 jako náhrada za Smartřády.

Behemoth
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire 2.2

Příspěvek od Behemoth » pát 09. dub 2010 10:47:21

tom.kroupa píše:Takže Pubtran je pro mě aktuálně prográmek číslo 1 jako náhrada za Smartřády.
mozna je nacas fhucha lehce zasponzorovat (tlacitko Donate) aby se vykaslal na sachy a implementoval ty zmeny co jich ma plny google moderator. pak to bude dokonce ultimatni cislo jedna. (neni mineno zle, spis jako postesk, koho ksakru zajimaji sachy?! :D)
Widerstand ist zwecklos, alle ihre bytes sind zu uns gehoeren.

HTC Desire

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » úte 20. dub 2010 21:54:34

Pro zajímavost pár statistik:
Počet stažení: 1125
Počet aktivních instalací: 860 (76%)
Počet hodnocení: 114
Průměrné hodnocení: 4.90

BTW, mohli byste mi pokud možno RYCHLE pomoct s Chess Walkem? Pokud máte G1/Hero/Nexus,
můžete si stáhnout tady - http://androidforum.cz/pomozte-mi-otest ... t4016.html (je tam i QR kód) - o co jde píšu v posledním komentáři.

@Behemoth: z PayPalu prakticky žádné zisky nemám ani mít nebudu, zatím mám jenom dva příspěvky (když nepočítám ten testovací 1Kč :) ). Obecně ochota lidí s něčím pomoct je až na výjimky žádná.

Fouk
Nové Androidě

Příspěvek od Fouk » čtv 22. dub 2010 9:45:23

Chtěl bych zde jenom pochválit tuto perfektní aplikaci... rychlá učelná a spolehlivá.... případné rozšíření na vlaky a autobusy bych jenom uvítal případně zobrazení map se zastávkama a aktuální polohou třeba z gps. Zdravím autora a přeji mnoho zdaru při dalším vývoji.
HTC Desire

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » sob 24. dub 2010 13:44:10

@Fouk
Dik, mezimestsky spojeni i mapa je v planu, ale nevim kdy na to budu mit cas, v dohledny dobe to nevidim... Pokud by nekdo chtel mezimestsky spojeni driv, muze mi pomoct udelat seznam zastavek - udelat nejaky skript, ktery to vyparsuje odtud - http://blind.jizdnirady.idnes.cz/ObjectsForm.asp?tt=c

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pon 26. dub 2010 22:31:51

http://bit.ly/b2E87B

Obrázek

Dnes jsem po dlouhe dobe zase delal na Pubtranu, pridal jsem mesta Chomutov a Prostejov a hlavne mezimestska bus/vlak spojeni. Je tam urcite spousta bugu, testoval jsem to jenom na par spojenich, takze by to chtelo jeste poradne otestovat...
Nevim jestli staci jenom moznost "Vlaky a busy CR" nebo tam pridat jeste "Vlaky CR" a "Busy CR", co myslite?

Poky
Stálý androiďák

Příspěvek od Poky » úte 27. dub 2010 5:54:44

Tak jsem tuhle aplikaci tady na fóru onehdy viděl a zapomněl na ní - pak ji potřeboval a našel na marketu - moc užitečná. Díky za ni. :)
Xperia Mini Pro

risahri
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Motorola Milestone a Nokia C7
Twitter: risahri

Příspěvek od risahri » úte 27. dub 2010 10:38:40

Myslim, ze by bylo fajn, kdyby po vyhledani spoje byla moznost koupit sms jizdenku. :ugeek:
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI!

tom.kroupa
Nové Androidě

Příspěvek od tom.kroupa » úte 27. dub 2010 10:47:52

Já bych byl určitě i pro možnost volby "Vlaky ČR" a "Autobusy ČR" odděleně. Přeci jenom člověk většinou ví, jak a čím pojede a hledá akorát kdy. A na trasách, kde je hustší autobusová i vlaková doprava by to ve výsledcích dělalo akorát nepřehledný bordel.

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » úte 27. dub 2010 21:13:26

Myslim ze oddelene by to bylo lepsi. Navic by to urcite odlehcilo datovemu toku pokud ma nekdo moc omezeny net, stahovat jen autobus nebo oboje je rozdil, sice malej, ale pokud se to pouziva casto tak se to jiste projevi ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

risahri
Stálý androiďák

Příspěvek od risahri » stř 28. dub 2010 16:27:37

A co ta sms jizdenka? ;)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » stř 28. dub 2010 18:26:01

Myslis ze by sms jizdenku vyuzilo hodne lidi? Podle me ma vetsina lidi tramvajenky, nevim jestli neni zbytecny pridavat funkci, kterou vyuziji procenta lidi... Uz mimochodem existuje aplikace, ktera presne tohle umi - SMS Jizdenka.

risahri
Stálý androiďák

Příspěvek od risahri » stř 28. dub 2010 18:35:36

Tuhle aplikaci znám a často jí používám. Stačilo by, kdyby Pubtran "odkazoval" na SMS jízdenku přímo z aplikace do aplikace. :yes:

reivax
Nové Androidě

Příspěvek od reivax » sob 01. kvě 2010 17:15:17

Zdravím vespolek,
chci jen poděkovat za aplikaci Pubtran, která značně zpříjemňuje vyhledávání spojů a jízdních řádů.
Autorovi jsem již před pár dny přispěl přes PayPal. Rád bych poprosil o zařazení města Příbram. Do seznamů zastávek doplňuji souřadnice. Může to být ve formátu z Google Maps:
aut.nádr. 49.690241, 14.00359
?
Ondra
HTC Desire

E-Ryc
Nové Androidě

Příspěvek od E-Ryc » sob 01. kvě 2010 21:38:15

Diky za fakt uzitecnou aplikaci, jen tak dal
Prihazuju alespon symbolicky, je mi jasne, ze vlozenou praci to absolutne nemuze kompenzovat ale snad alespon neodradi od dalsi prace... ;-)
Kdybych mel hlasovat pro nejakou novou vlastnost, byly by to uz zminovane zalozky - velke tlacitko, ktere vyvola obrazovku s treba 8 velkymi tlacitky s "oblibenymi" spoji - predpokladam, ze velka cast z nas ma nekolik malo spoju, u kterych se potrebuje podivat, jestli dobihat nebo to nema cenu. A i pres naseptavac je v nacpane tramvaji hledani nepohodlne. kdyby to slo na dva kliky, bylo by to super.
Jeste jednou dik a pekny vikend

vytrvalec
Stálý androiďák

Příspěvek od vytrvalec » ned 02. kvě 2010 7:44:49

V Plzni mame pomerne vyznamny prestupni uzel MHD na namesti Milady Horakove. Projizdi jim nekolik ruznych linek autobusu, trolejbusu a tramvaje. Ruzne linky maji ruzne pojmenovani zastavek, vsechny ale obsahuji vyraz "Horakove". Nedari se mi tyto zastavky zadat do Pubtranu - naseptavac nefunguje jak ma. Kde muze byt chyba?

fishhh
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC sensation
Tablet: Samsung GALAXY TAB 2 7.0

Příspěvek od fishhh » ned 02. kvě 2010 10:10:11

Tato aplikace je pro mě zatím bezkonkurenčí! Moc se mi líbí, ale jedna věc mi tam chybí. Jelikož ne všichno toto mají nebo vůbec takhle s mobilem umí navrhnul bych tam zakomponovat funkci, která my vybraný vyhledaný spoj při kliknutí dá možnost odeslat někomui formou SMS. Kolikrát se mi totiž stalo, že se mám s někým někde sejít a ten druhý mi píše ať mu pošlu v kolik mu to odku a co jede... Pokud by to něják šlo myslím, že by to rozhodně nebylo od věci.
Now HTC Senstation
Before HTC Desire

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“