Online aplikacePubtran

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Re: Pubtran (hledání v MHD Praha, Brno a dalších)

Příspěvek od stealthx » ned 02. kvě 2010 14:34:37

fishhh píše:Tato aplikace je pro mě zatím bezkonkurenčí! Moc se mi líbí, ale jedna věc mi tam chybí. Jelikož ne všichno toto mají nebo vůbec takhle s mobilem umí navrhnul bych tam zakomponovat funkci, která my vybraný vyhledaný spoj při kliknutí dá možnost odeslat někomui formou SMS. Kolikrát se mi totiž stalo, že se mám s někým někde sejít a ten druhý mi píše ať mu pošlu v kolik mu to odku a co jede... Pokud by to něják šlo myslím, že by to rozhodně nebylo od věci.
Taky bych se primlouval, napad uz je dlouho v google moderatoru, tak tam pridej hlas.

Ten google moderator mi pride jako dobra vec, ale po par napadech a nejakym case, se z toho stava celkem bordel. Komentovat napady muze jen admin? Nemoznost oznacovat napady jako rozpracovany, odmitnuty, odlozeny, hotovy, nemozny, momentalne nemozny, atd. A hlavne motani hotovych napadu s novejma navrhama.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!
Rom: nejsem

Příspěvek od fhucho » pon 03. kvě 2010 12:23:37

Dik za pispevky, vydani nove verze se bohuzel o par dni zdrzi, nejak se mi nakupily do jednoho tydne odkladane skolni povinnosti :)

reivax: Jak jsem psal v PM, Pribram bude v dalsi verzi.

E-Ryc: Jsou tam kde Pubtran pouzivas GPS polohy? Protoze podle me jsou oblibene spoje tam kde jsou polohy zastavek skoro zbytecne. Lepsi by bylo spis dodelat GPS polohy.

vytrvalec: Podivam se na to, snad to bude v dalsi verzi vyreseno.

Moc nevim jestli ma smysl implementovat funkce, ktere vyuzije jenom par procent lidi (napr. to odeslani spoje SMSkou, oblibene spoje, pridani do kalendare, SMS jizdenka). Pro par lidi to muze byt uzitecne, ale pro zbytek to je jenom zaplacavani a zneprehlednovani UI. Mozna by to slo udelat tak, ze v nastaveni pujde doplnkove funkce aktivovat. Neco jako Labs v Google Maps.

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » pon 03. kvě 2010 14:01:24

To je dobrej napad ala google labs. Ted kdyz uz jdou hledat i vlaky, tak tim spis dava smysl ta verze s kalendarem.

To odeslani spoje pres sms/email/cokoliv by se dalo elegantne vyresit dlouhym tapnutim na nalezenej spoj, kde by potom clovek vybral kopirovat a ten spoj by se lekce kamkoliv podle potreby vlozil a odeslal. To uz by si clovek zaridil sam.

Bylo by mozny taky opravit chovani roletky s naseptavacem? Kdyz zmacknu na libovolnym miste ten radek, tak vyjede naseptavac, dalsi zmacknuti toho zadku by melo naseptavac zase schovat. Momentalne kazdy kliknuti vyvola zobrazeni roletky ikdyz uz je zobrazena. Takze je to trochu boj, nez clovek docili to co chce.

pesimacek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: G1 SuperF 1.0

Příspěvek od pesimacek » úte 04. kvě 2010 14:27:51

kdyby se nekdo nudil, tak muze pomoc s GPS souradnicemi pro ostravu... nejak na to nemam cas momentalne...

Kód: Vybrat vše

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AnWcS6gOEtDkdEw1NkJvWnEyclc0cEhpa3VRLWgtSFE&hl=en

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » stř 12. kvě 2010 16:02:29

Nová verze je na Marketu. Nyní je možné hledat vlaky/busy v ČR, je možné hledat jenom vlaky nebo jenom busy. Přidal jsem města Chomutov, Prostějov a Příbram. Dejte vědět pokud narazíte na nějaké chyby.

Získat seznam zastávek pro vlaky a autobusy bylo docela komplikované... v seznamu, který jsem vytáhl z IDOSu bylo skoro 100000 zastávek :D Při našeptávání se všechny musí prohledat, takže to nepřicházelo v úvahu, nakonec jsem ten seznam osekal na cca 8000... Vyházel jsem malé zastávky jako Damníkov,,samoobsluha.

Chtel bych udelat nejakou lepsi ikonku, mate nekdo napad?

fishhh
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC sensation
Tablet: Samsung GALAXY TAB 2 7.0

Příspěvek od fishhh » stř 12. kvě 2010 21:44:18

Ikonu bych udělal nějaky velice jednoduchý vtipný autobus v barvach bych to nechal uz sem si na to zvykl jinak aplikace supr!
Now HTC Senstation
Before HTC Desire

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » stř 12. kvě 2010 22:24:33

hezky funguje to aj na slovenske mesta, ktoré som zatial skúšal 8-)
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » čtv 13. kvě 2010 11:30:49

Pokud se vám Pubtran líbí, hlasujete pro něj v HTC soutěži: http://www.htcandroidsoutez.cz/application/detail/15

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » čtv 13. kvě 2010 11:35:45

Zrovna jsem dneska ráno chtěl psát autorovi, že tohle je fakt super apk a má docela velkou šanci na úspěch. I přesto že není pro celou čr.

vytrvalec
Stálý androiďák

Příspěvek od vytrvalec » čtv 13. kvě 2010 22:13:32

Nova verze odstranila můj problém (psal jsem o něm 2.5.). Cením si toho, že autor se podněty z fóra zabývá a řeší je.

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » čtv 13. kvě 2010 22:54:24

tak to jo, pro pubtran rozhodně zahlasuju ... c:geo je mezi prihlasenymi take skvely pocin, smartmaps locator se neucastni ? .. jejich skoda, take by to meli za 5* :-)

- bude umet pubtran rozpoznat podle pozice i nejblizsi mesto a podle toho ihned zvolit prislusnou mhd ?

- na htc desire se setkavam s takovym drobnym nedostatkem: kdyz klepnu na prvni polozku odkud zobrazi se naseptavaci roletka a z ni vyberu obvykle prvni polozku, bohuzel u policka kam uz to tak snadne neni (presto ze by to melo byt vlastne uplne stejne). Jde o to ze roletka se nejdrive vyroluje nad policko na cokoliv klepnu, roletka proste jen zmizi a vyroluje se tentokrat pod polickem pak teprve uspesne klepnu na prvni polozku ... neslo by to napravit ?

- jinak ale super !! nemam zadnou vyznamnou vyhradu. Chytry naseptavac to cele velmi urychlil a zjednodusil, skoda jen ze se nedotkl i volby mesta/mhd jako takove. Ale to je skutecne detail.

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » pát 14. kvě 2010 8:58:42

Opravdu vynikajici aplikace, rovnez jsem hlasoval. Mam jeden dotaz tykajici se naseptavace zastavek. Konkretne jsem chtel vyhledat Most M. Sykory (Ostrava MHD, velky prestupni uzel), ale naseptavac jej nenabizi, ovsem kdyz se zastavka napise rucne, tak spojeni spravne vyhleda. Je tam nejaky problem s tim "M.", protoze jine viceslovne zastavky bez problemu nabizi, anebo je problem uplne jinde?
X10 - SIII - G3

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 14. kvě 2010 10:43:57

Dik za pochvaly a za hlasy, bez tehle podpory by me to asi prestalo uz davno bavit :)

Pupu: stejny problem jako s tou Plzni - kdyz jsem kopiroval zastavky z idosu, preskocil jsem jednu stranku, kde byl i ten Most M.S, v dalsi verzi to snad bude opraveno.

ge0rge:
- ze by se automaticky podle polohy zmenila mhd bych mozna radsi nedelal - podle me neni dobry kdyz se "samo od sebe" meni nastaveni bez vedomi uzivatele. Spis bych to vyresil tak, ze ten seznam oblasti bude rozdelen (treba tlustsi carou) na 3 casti. V prvni casti budou 2 mhdcka - modrym pismem mhdcko podle polohy a naposledy zvolene mhdcko. Ve druhe casti budou mezimestska spojeni (vlaky a busy, jenom vlaky, jenom busy) a ve treti zbytek.

- tenhle problem me taky celkem na nexusu stve :( Je to bug v Androidu, zkousel jsem to vyresit, ale nepodarilo se... Na droidu jsem to vyresil tak, ze jsem posunul pole Kam o par pixelu nahoru, na nexusu/desiru ale par pixelu nestaci... Ale jeste se na to podivam, treba me neco napadne, jinak bych asi musel napsat vlastni naseptavac.

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pát 14. kvě 2010 12:04:47

Problem s naseptavacem na nexusu pozoruju taky, pokud by se to nejak podarilo vyresit tak budu rad, diky ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

GMKcz
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Příspěvek od GMKcz » pát 14. kvě 2010 12:44:33

Rozhodně zahlasováno za 5. Super aplikačka! Sice nejezdím mhd tak často ale když už vyrazím tak nejdřív Pubtran a pak hned sms jízdenka - bez toho bych se prostě neobešel :)
Přeju hodně úspěchů v dalších projektech ;)
Obrázek

E-Ryc
Nové Androidě

Příspěvek od E-Ryc » ned 16. kvě 2010 12:19:30

fhucho píše:E-Ryc: Jsou tam kde Pubtran pouzivas GPS polohy? Protoze podle me jsou oblibene spoje tam kde jsou polohy zastavek skoro zbytecne. Lepsi by bylo spis dodelat GPS polohy.
Omlouvam se za rychlost odezvy, nejak mi nechodi notifikace o novych prispevcich, zkusim to zapnout jeste jednou...

Pozice mam (Praha), asi je to dane zvykem na program na Palmu a tou otravnou chybou na N1 popsanou vys...

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » ned 16. kvě 2010 12:35:17

Vypada to, ze ta otravna chyba by mohla byt brzo vyresena.

E-Ryc
Nové Androidě

Příspěvek od E-Ryc » ned 16. kvě 2010 12:42:40

Dobra zprava, diky

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » ned 16. kvě 2010 22:43:15

Tak super, ta chyba s naseptavacem je opravena! Celkem mi to zabralo urcite tak pres 20 hodin...

Problem byl v tom, ze kdyz sem kliknul na pole Kam, nejdriv vyjede naseptavac dolu a *az potom* se otevre klavesnice. Pak kdyz zase kliknu na naseptavac, tak se prekresli, ale jelikoz vidi ze pod textovym polem je kvuli klavesnici malo mista, nakresli se nahore, takze jakoby uskoci. Zkousel jsem asi 4 ruzny zpusoby jak to vyresit, kazdej byl ale takovej polovicatej... nakonec jsem si stahl a upravil zdrojaky naseptavace z Androidu 1.5 - coz se ukazalo jako nejlepsi reseni, navic mi to umoznilo udelat 2 dalsi vyleseni naseptavace - 1) kdyz se zmackne zpet, schova se krome naseptavace i klavesnice a 2) kdyz kliknu na pole s otevrenym naseptavacem, schova se.

Taky se v seznamu mhdcek modre zvyrazni nejblizsi. Jeste to ale neni uplne doladene...

Vyzkousejte betaverzi, mate nejake pripominky k tomu jak se chova naseptavac?

Obrázek

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » pon 17. kvě 2010 9:07:48

Supr, po kratkym testu - maximalni komfort.

Behemoth
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire 2.2

Příspěvek od Behemoth » pon 17. kvě 2010 10:46:43

Upraveny naseptavac vypada dobre, na Desire se chova korektne. S betou prozatim zadne problemy.
Widerstand ist zwecklos, alle ihre bytes sind zu uns gehoeren.

HTC Desire

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » pon 17. kvě 2010 12:30:00

just works!

... zni to jako slabe hodnoceni, ale zasveceni dobre vedi jak to je :-)

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pon 17. kvě 2010 13:47:51

Jojo diky moc, opet kvalitni prace, jen tak dal :yes:
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pon 17. kvě 2010 17:51:14

Novinky v Pubtran 2.8 (na Marketu):

* Opraven bug s uskakujicim naseptavacem
* Po kliknuti na pole s otevrenym naseptavacem se naseptavac zase schova
* Kdyz je otevren naseptavac i klavesnice, zavre se po zmacknuti sipky zpet oboji
* Vylepseno fulltextove naseptavani. Neni to uplne fulltextove, hleda se totiz jenom v zacatcich slov, napr. kdyz zadam Barr, vyfiltruje se i zastavka K Barrandovu. Vylepseni spociva v tom, ze driv se braly zacatky slov jenom kdyz zacinaly mezerou, takze kdyz jsem zadal Horakove, nenapovedelo mi to zastavku Nam. M.Horakove, protoze to slovo zacina teckou. Dalsi priklad je treba Praha-Holesovice.
* V seznamu MHD oblasti se nahore modrym pismem objevi oblast podle polohy. Zkousel jsem jenom v Praze, funguje vam to i jinde?

Taky prosim podporte Pubtran v HTC soutezi: http://www.htcandroidsoutez.cz/aplikace/. Je to jenom 5 minut, delat Pubtran, prestoze vypada velmi jednoduse, zabere mnohem vic casu!

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » pon 17. kvě 2010 18:48:48

Vyborna prace, ted uz fnguje i ten naseptavac pro mnou vyse reklamovane zastavky. Nevim zda se to tu uz neresilo, ale nesla by pridat i moznost vyhledavat jen prima spojeni?
X10 - SIII - G3

yonah
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah

Příspěvek od yonah » pon 17. kvě 2010 19:39:07

Našeptávač je konečně luxus. A vůbec. Celá aplikace je super. Velká pochvala + 5 * na htcandroidsoutez k tomu. ;)
oblíbené aplikace a hry.

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » pon 17. kvě 2010 19:57:33

Pupu píše:... Nevim zda se to tu uz neresilo, ale nesla by pridat i moznost vyhledavat jen prima spojeni?
Primy spojeni se tu uz trochu resilo, ja sem taky pro. Kdyby tam ta funkce byla, tak hledam jedine primy spojeni. Slozity spojeni me v Praze nezajima. Jedniny co muzu ovlivnit, je abych vysel vcas z domu ... potom uz je to neovlivnitelny, kde budu jak dlouho cekat.

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pon 17. kvě 2010 20:49:22

Bohuzel verze idosu pro mobily, kterou v pubtranu parsuju neumi skoro zadny pridavny moznosti jako primy spojeni. Takze bych musel vyuzivat verzi http://blind.jizdnirady.idnes.cz, ktera je zaprvy mnohem slozitejsi na parsovani a zadruhy se zejmena na GPRS pripojeni dele nacita. Taky se mimochodem docela bojim toho ze udelaj nejakou zmenu na tom mobilnim idosu. Staci jenom mala zmena a pubtran prestane fungovat.

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » pon 17. kvě 2010 21:14:06

Nezobrazovanim nepotrebnych vysledku hledani by to neslo resit? Proste jedina zmena by byla ta, ze by se vysledek s prestupama nezobrazil a misto toho by se nacet dalsi, dokud by se nevydolovaly aspon tri neprestupny spoje. Interni otazka v kodu pubtranu by byla "zobrazit ci nezobrazit?".

Ale samozrejme nevim, jak pracny by to bylo. Tak jenom k zamysleni.

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pon 17. kvě 2010 21:33:10

To by nemelo byt slozity... nevim jestli by to davalo stejny vysledky jako kdyz hledam pouze prima na idosu.

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“