Online aplikacePubtran

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

djkubas
Nové Androidě

Re: Pubtran

Příspěvek od djkubas » sob 10. črc 2010 10:06:16

Narazil jsem na protivnej problém. Nejspíš to není tvoje chyba (resp. chyba programu) a netuším, jestli s tím půjde něco udělat, ale když jedu např. z Brna do Vyškova a v Pubtranu hodím vyhledávat busy a vlaky, tak to nejde, protože Vlaková zastávka je tam pojmenovaná "Vyškov na Moravě" a autobusová zastávka jako "Vyškov, autobus. nádr."... Přitom když jedu do Brna, tak je jedno, že zadám jen "Brno"... Nedalo by se s tím něco udělat?

Pnaky
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Mini [GT-i9195]
Rom: CyanogenMod 12 5.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pnaky » ned 11. črc 2010 23:13:26

Nalezl jsem zajímavý problém při ukládání spojení do kalendáře.

Když ho tam vložím, výchozí čas se vezme z informace o spojení ale když se podívám na čas konce události, je tam jen +1 hodina namísto času příjezdu (příklad cesta z Prahy do Hranic na Moravě - odjezd v 7:11 ale příjezd je v cca 11:24 zatímco Pubtran předá dojezd 8:11)

BTW: Možná se to tu již probíralo ale co počet přestupů a nebo průjezdní stanice? Umí to vůbec mobilní idos?

A ještě jeden návrh - co přidat na konec každého spoje informaci o tom, kolik mně ta cesta bude stát? Například zda-li mi cesta v praze bude trvat více než 5 stanic bez přstupu za 16Kč nebo za 26Kč s přestupama? Myslím, že by se to dost šiklo lidem zejména ve městech kde moc často nejezdí (v nastavení by se třeba přidala položka typ cestujícího - student, důchodce/ztp, atp)

Zejména u vlakových nebo autobusových spojení by to bylo alespoň orientační...

Info pro Prahu - linka X9 je autobusová takže tam nemuí být ty tři otazníky ;)
Obrázek = Samsung S4 Mini + CyanogenMod 5.1.1 + O2 Free CZ

Duxford
Nové Androidě

Příspěvek od Duxford » pon 12. črc 2010 12:05:16

Ahoj, díky za skvělý program. Přešel jsem před nedávnem z Aidosu na Pubtran a jsem naprosto spokojen.
Od tohoto měsíce se změnil název zastávky, kterou občas používám, bylo by prosím možné tuto změnu promítnout do databáze zastávek (našeptávače)? Jedná se o změnu jména zastávky "U Svobodárny" na "Divadlo Gong" jak je popsáno například zde: http://www.praha9.cz/index.php?id=1961
Díky moc.

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!
Rom: nejsem

Příspěvek od fhucho » pon 12. črc 2010 14:31:43

Napsal jsem jim maila, jestli by nebyli ochotni domluvit se na nejake spolupraci, jsem zvedavej jestli a jak mi odpovi.

Duxford: Na prazdniny se zmenily jizdni rady pro Prahu, takze v naseptavaci jsou stare zastavky. Kdyz tam ale napises zastavku rucne, melo by to fungovat. Ted je to v Pubtranu udelane ponekud nesikovne - kdyz se zmeni seznam zastavek pro dane MHD (meni se 1-2 za rok, na idos.cz je pro kazde MHD odkdy dokdy plati), tak musim uzivateli smazat data o pouzivanosti zastavek. Az budu mit cas a chut podivam se jak by to slo vyresit.

Pnaky: Asi mas telefon s HTC Sense. Na pridani udalosti do kalendare neexistuje oficialni API, pouzivam neoficialni, ktere v HTC Sense nefunguje na 100%. Mobilni idos cenu bohuzel neumi...

djkoubas: Ted se mi moc nechce to zkoumat, ale urcite se na to nekdy podivam.

Jephy: Nikde na internetu jsem totiz nenasel prirazeni nazvu linek k typum dopr. prostredku pro Plzen.

Pnaky
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Mini [GT-i9195]
Rom: CyanogenMod 12 5.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pnaky » pon 12. črc 2010 17:45:07

fhucho: Jj, mám Desire se Sense -> škoda, že s tím jsou takové problémy. Byla by to dobrá vychytávka.
Obrázek = Samsung S4 Mini + CyanogenMod 5.1.1 + O2 Free CZ

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » stř 14. črc 2010 10:21:32

aplikator
Nové Androidě

Re: Zastávka "Strážní" v Brně

Příspěvek od aplikator » pon 19. črc 2010 19:47:08

Zadám-li tuto zastávku brněnské MHD, tak mi ji aplikace korektně nalezne, ale spojení mi vyhledá ze zastávky úplně jiné - "Strážnice", což bude zastávka někde mimo město.

Isayash
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845

Příspěvek od Isayash » čtv 22. črc 2010 6:51:51

Jsem novým uživatelem a tak tuto aplikaci neznám dlouho, ale jedno je jisté a co hodně degraduje užívání:
- nebere v úvahu nízkopodlažní (pro zdravotně postižené na vozíčku) spoje včetně jejich filtrace
což je v případě "vozíčkáře" dost podstatná podmínka (škoda, že chybí nějaká ikonka vozíku jako signál bezbariérového přístupu - u vlakových spojů).
- - - - -
Jak je to časově náročné na doúpravu, díky.
Vodafone 845 od 2010, tento měsíc bude nový 'HTC Desire', tak se těším.

malcor
Stálý androiďák

Příspěvek od malcor » čtv 22. črc 2010 10:53:41

Stačilo by mrknout na minulou stránku a zjistil bys, že mobilní IDOS, ze kterého si Pubtran bere data informaci o nizkopodlažních spojích neuvádí.
Samsung Galaxy Nexus, Oficiální ROM bez Rootu
Twitter: PremekK

martinpelant
Stálý androiďák

Příspěvek od martinpelant » čtv 22. črc 2010 10:54:45

Isayash:
Jak už tu bylo několikrát zmíněno - pubtran parsuje mobilní idos, který takovéhle informace neudává, takže to implementovat při stávajícím systému nejde. Franta už psal na chaps.cz (vlastní idos) a je možné, že se nějaká spolupráce podaří. Zatím však ale zůstává omezení mobilního idosu.

Isayash
Nové Androidě

Příspěvek od Isayash » čtv 22. črc 2010 11:58:52

Přiznávám, celé vlákno jsem neprohlížel, momentálně čerpám informace z webu DPP kde funguje "vyhledání spojení" spolu se zadáním (úplně dole) bezbariérových spojů. Tato aplikace však má zase jinou mouchu a to tu, že při nezaškrtnutí nevypíše právě bezbariérové spoje (nepochopitelně).
Díky.

Isayash
Nové Androidě

Příspěvek od Isayash » pon 26. črc 2010 7:22:41

Je zajímavé, že web DPP talk používá asi svůj IDOS, protože po vloženi zastávek začátku a cíle je následná adresa http://idos.dpp.cz/... takže v Praze je možné čerpat spojení od DPP.

ekoman
Stálý androiďák

Příspěvek od ekoman » pon 26. črc 2010 9:03:55

Zdravím, aplikace je to suprová...ale měl bych dotaz, když ti pošlu GPS souřadnice zastávek pro České Budějovice můžeš je tam taky nějak zakomponovat??Bylo by to ještě lepší než to je

elden43
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od elden43 » úte 27. črc 2010 14:14:53

Ahoj,
diky za skvelou aplikaci. Mel bych par poznamek, napadu, pripominek.

1) Velmi se primlouvam za refresh naseptavace, zastavka Divadlo Gong mi taky dost schazi... :yes:
2) Casto pouzivam (hlavne pri cestach vlakem) vlozeni spojeni do kalendare. Bylo by hezke, kdyby Pubtran umel predvyplnit do kalendare i dobu jizdy (nyni automaticky vyplni 1hod.). S tim, jak mi roste zaplnenost kalendare mi tato funkcnost zacina schazet.
3) Nekolikrat se mi stalo, ze jsem nekomu vyhledaval spojeni (aby taky ne, s takovouto skvelou aplikaci v mobilu!), velmi bych uvital nejakou moznost oznaceni vice nalezenych spojeni a jejich odeslani v jedne SMS (posledne jsem sestre posilal 5 SMS kvuli 5ti vlakovym spojum)
4) Tohle je funkcnost, kterou nevim, kolik lidi by vyuzilo, ale me osobne by se napriklad docela hodila: V blizkem okoli domu mam 3 mozne nastupni body (2 tramvajove zastavky a stanici metra), u prace muzu vystupovat na zastavce autobusu nebo dvou ruznych tramvajovych. Potreboval bych znat informaci, ktera linka me doveze do prace a z prace v aktualni cas nejlepe, ale musi se brat v uvahu vice nastupnich i vystupnich bodu (a nemuset si kazde rano rozespale proklikavat vsechny kombinace nastupu a vystupu). Bylo by hezke moci si nadefinovat predvolbu "Cesta do prace", ktera by obsahovala vstup A, vystup A, vstup B, vystup B, vstup C, vystup C atp., Pubtran by potom vyhledal nejaktualnejsi spojeni pro toto zvolene nastaveni. (Vim, nic jednoducheho a mozna ne pro moc lidi, ale napriklad pro me by to byla hodne uzitecna featurka)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pon 02. srp 2010 17:32:26

Ted nejakou dobu nebudu na Pubtranu delat, nemam na to moc cas. A ani moc chut, vzhledem k tomu, ze mi z Chaps odpovedeli, ze API pristup nedostanu. Ze by ho ale pry mozna(!) nekdy v budoucnu mohli udelat. Poskytovatele verejne dopravy maji ze zakona povinnost posilat jizdni rady firme Chaps, proc ty data ale Chaps nemusi zverejnit nechapu.
Udrzovat Pubtran za tohohle stavu je dost otrava... Zmeni li se jejich web, Pubtran prestane fungovat. Nebo nutnost aktualizovat seznamy zastavek - treba na konci leta bude update dat pro mnoho MHDcek a zase to z idos.cz rucne kopirovat a zpracovavat se mi moc nechce.

K tem napadum na vylepseni:
Cas prijezdu v kalendari je spatne nastaven na telefonech s HTC Sense, na kalendar neexistuje oficialni API a to neoficialni co Pubtran pouziva nefunguje vsude na 100%.
Odeslani vice spojeni v jedne SMSce by vyuzilo opravdu minimum lidi, navic nevim jake by to melo mit UI.
elden43 4): To by byla velmi hezka funkce, ale taky by asi bylo dost pracne udelat.

matoman
Stálý androiďák

Příspěvek od matoman » úte 03. srp 2010 17:17:03

Skoda toho api, ale tento problem mali i ludia co robili smartrady pre WM. Neviem ako to mas s tymi zastavkami (odkial mas napr gps? ci to tiez robis rucne? ), ale mozno by to islo robit nejako automaticky, mozno by sa dal ulozit subor na server a aplikacia by si ho v pripade nutnosti stiahla. Mobilny idos sa menit pravdepodobne nebude.

A dalsia moznost je uvolnit aplikaciu ako open source a prenechat vyvoj niekomu inemu. :)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » stř 04. srp 2010 20:35:11

Prave ten mobilni idos budou menit, pry pripravuji novou verzi :) Snad to bude neco jednoducheho jako ted :)
Zastavky mam primo ve zdrojovych kodech, aby bylo nacteni seznamu co nejrychlejsi. Ty gps delali vetsinou rucne lidi tady na foru z mapy.cz.
Uvolnit to jako opensource podle me neni dobry napad... Zaprve nekdo by si pak mohl narokovat autorstvi v htcandroidsoutez.cz :). A zadruhe, snad to nebude znit neskromne, by kvalita podle me sla dolu, napr. by se casem urcite vytratila ta jednoduchost.

P.L.
Nové Androidě

Problém?

Příspěvek od P.L. » čtv 12. srp 2010 22:49:20

Rozhodně skvělá aplikace, ale narazil jsem na problém. Chtěl jsem vyhledat vlakové spojení Sázava-Český Šternberk a objevila se mi jen chyba, že zadání je nejednoznačné. Bohužel jsem nenašel možnost jak zadání upřesnit a ani nebylo zvýrazněno co je nejednoznačné. Zkoušel jsem to pak na IDOSu a tam se nabízely tři různé Sázavy. Je to nedokonalost aplikace a nebo na to existuje fígl?

Jaku
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: hTC One X+

Příspěvek od Jaku » pát 13. srp 2010 7:53:42

Mám podobný problém. Snažil jsem se najít spojení z Karlových Varů do Chodova.
Při zadávání se v listu vypíše dvakrát "Chodov" (bez rozlišení), ale při vyhledávání spojení už neví který jsem vybral.
Desire, Sensation, Wildfire S a 2x One X+

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » ned 15. srp 2010 18:36:11

O tomhle vim... opravim to, jenom nevim kdy.

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » úte 17. srp 2010 21:16:43

Stala se mi velmi nemilá věc... :cry:
Nějak mi zmizel soubor s klíčem, kterým jsem podepisoval Pubtran. Nevím jak to je možné, ale chtěl jsem vytvořit apk a najednou v Eclipse vidím, že ten klíč prostě neexistuje.
Co to znamená pro Pubtran: pokud nenaleznu nějaké jiné zázračné řešení (což se na 99% nestane), budu muset Pubtran z Marketu smazat a nahrát ho jako novou app, protože nelze nahrát update, který je podepsaný jiným klíčem. Tj. stávajících 3000+ uživatelů nebudou dostávat updaty. Musí aplikaci smazat a nainstalovat novou. Jenomže jak se o tom mají dozvědět...

matoman
Stálý androiďák

Příspěvek od matoman » stř 18. srp 2010 21:58:45

mozno nejaky disc recovery by ten subor vedel najst. Hm dozvediet sa o tom... mozno by to slo napisat ako komentar k aplikacii v markete...

pesimacek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: G1 SuperF 1.0

Ostrava

Příspěvek od pesimacek » stř 18. srp 2010 23:27:02

Zdravim, davam tady rozdelane GPS souradnice pro ostravu. je udelana vic jak polovina a nekdo by to mohl dodelat... ja jsem ted bohuzel nejakou dobu mimo a nemam na to vubec cas... a uz by se to hodilo...

https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... l=en#gid=0

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » čtv 19. srp 2010 11:10:18

Tak ten soubor s klicem jsem dikybohu nasel, nastesti me napadlo se podivat do Windows oddilu na disku. Driv jsem totiz chvili vyvijel Pubtran na Win, takze jsem si ji tam zkopiroval. Ted mam tu klicenku pro jistotu 2x zazalohovanou :)

Slavsi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavsi » čtv 19. srp 2010 11:30:30

Ja jsem se ted dostal k teto aplikaci a také musím pochválit :)
A jelikoz stala se Ti tato nemila vec napada me otazka:,,nechces poslat pro jistotu jeste jeden USB flashdisk?" :-D

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » čtv 19. srp 2010 11:54:12

@Slavsi: Pošli mi radši hned dva :D

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » ned 22. srp 2010 19:48:24

Pubtran 3.1 beta2: http://db.tt/rIzoXDF

Obrázek
Naposledy upravil(a) fhucho dne ned 22. srp 2010 21:01:14, celkem upraveno 1 x.

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » ned 22. srp 2010 20:30:25

Tak jsem to stáhnul a nainstaloval.
Když chci vybrat v tom rozbalovacím menu typ spojení "Vlaky a busy ČR" nebo "Vlaky ČR" nebo "Busy ČR" tak to vždy ukončí aplikací s takovou tou hláškou, že aplikace byla neočekávaně ukončena...
Při výběru kteréhokoliv města to nedělá a spojení to vyhledá.

Po odinstalování a stažení a nainstalování verze z Marketu je zas vše OK.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » ned 22. srp 2010 21:03:45

Opraveno, link i QR kod je updatnuty.

ekoman
Stálý androiďák

Příspěvek od ekoman » pon 23. srp 2010 13:54:19

Zdar...dávám sem GPS Souřadnice Českých Budějovic, byl bych rád kdyby se to dostalo do appky. Jinak aplikace je hodně super.Díky

https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... y=CLbpvdoD

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“