Online aplikacePubtran

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Pnaky
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung S4 Mini [GT-i9195]
Rom: CyanogenMod 12 5.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Pubtran

Příspěvek od Pnaky » pát 24. zář 2010 10:06:40

Taky si dovlím pogratulovat ještě zde - upřímně můžu říci, že Pubtran je jedinná aplikace která byla aspirantem na první místo od samého začátku. A co do velké míry rozhodlo je to, že fhucho komunikuje každou změnu s komunitou která si o ně sama říká.

Tomu by se nedalo jinak než zatleskat!!! Jen je škoda, že úterý 5. října mám tak našlapané, že se na předání nemohu přijít podívat...
Obrázek = Samsung S4 Mini + CyanogenMod 5.1.1 + O2 Free CZ

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!
Rom: nejsem

Příspěvek od fhucho » pát 24. zář 2010 11:21:08

@herbik, Pnaky dik :)

Pubtran samozrejme neusne na vavrinech a bude se dale zlepsovat, v TODO mam jeste 70 polozek :)

Lukeenho
Stálý androiďák

Příspěvek od Lukeenho » pát 24. zář 2010 12:54:18

Tak tak, taky gratuluji. Jednalo se s velkým předstihem o nejlepší aplikaci v celé soutěži .))
A doufám že ty peníze pozitivně podpoří budoucí vývoj! :D

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 24. zář 2010 14:25:59

@Lukeenho
Samozrejme ;)

s0uky
Čestný Androiďák
Typ mobilu / ROM: dotykac
Twitter: s0uky

Příspěvek od s0uky » ned 26. zář 2010 22:31:54

Taky gratuluju, musime to nekdy v NTK zapit ;-)
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí..."
To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive.

dcermak
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845
Twitter: dcermak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dcermak » pon 27. zář 2010 5:22:26

Od neděle mám problém, na Vodafone 845 mi aplikace při hledání spojení opět píše chybu parsování, nicméně jsem tu pochopil že to bude chyba idosu, takže snad to brzo pojede :-)

Chci se ale zeptat, zda by bylo možné zadat část zastávky a aplikace by našla nebo nabídla několik možností jakou zastávku asi hledám.
Pro příklad: zadám spojení Velké Opatovice > Letovice ale najde to třeba spojení z Velké Opatovice, Bezdečí do Letovice, Chlum což jsou úplně jiné obce a ode mě je Bezdečí cca 12km.
Proto bych byl rád aby stačilo zadat třeba Velké Opatovice, aut a našlo by to spojení z Velké Opatovice aut.St. nebo při zadání Letovice, žel. spojení autobusu od vlakového nádraží.

Jinak jsem s aplikací maximálně spokojen, je to rychlejší než přes web idosu, a vyhovuje mi přidání spoje do kalendáře. :-)

allien
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG G Flex 2

Příspěvek od allien » pon 27. zář 2010 6:19:58

Taky mi píše chyba při parsování spojení,nejde ani přes operátora(Vodafone) ani přes WI-FI.

Jephy
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Příspěvek od Jephy » pon 27. zář 2010 7:17:25

To samé: Vodafone, chyba parsovani.

martinpelant
Stálý androiďák

Příspěvek od martinpelant » pon 27. zář 2010 10:12:09

Chyba byla na webu idosu, kterej mel problem se spojenim s databazi. Ted by melo vsechno ale opet fungovat

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pon 27. zář 2010 11:03:28

@s0uky Dik, zapit to je nutny ;)

@dcermak Pokud to chapu spravne, tak jde o to, ze nektere zastavky v naseptavaci chybi. Psal jsem o tom neco o cca 2 stranky driv, ted se mi to nechce hledat, pisu z mobilu. V naseptavaci mam asi 8000+ zastavek, idos jich ma 165000+.

dcermak
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845
Twitter: dcermak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dcermak » pon 27. zář 2010 11:24:27

@fhucho něco na ten způsob, nevím jak přesně toto funguje, když jsem šel na idos přes wap verzi na nokii, zadal jsem jenom třeba Velké Opatovice, aut > Letovice, žel a dal hledat. Tak to buď našlo ty zastávky nebo to chtělo upřesnit. Ale asi to bude taky našeptávač. :-) Já zatím jako našeptávač bral to co mi stránka popř. aplikace nabídne během psaní. :-)

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » pon 27. zář 2010 12:59:08

Taky gratulace. Pro me to bylo jasny od zacatku, ze to takhle musi dopadnout.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

vytrvalec
Stálý androiďák

Příspěvek od vytrvalec » pon 27. zář 2010 14:09:29

Znovu připomínám drobný problém, který dosud nebyl vyřešen. MHD Plzeň, autobusová zastávka "Nám. M.Horákové". Tuto zastávku našeptávač najde, ale při hledání spojení Pubtran napíše, že zadání zastávky je nejednoznačné. Vše začne fungovat, až když ručně edituji a vložím mezeru před slovo Horákové "Nám. M. Horákové". Aby to nebylo tak snadné, tak ještě existuje jiná, cca 100m vzdálená tramvajová zastávka "Slovany,n.M.Horákové". Ta funguje dobře, ale pochopitelně pouze pro tramvaje.

Johny_G
Androiďák!

Příspěvek od Johny_G » pon 27. zář 2010 14:13:06

V první řadě gratuluji k výhře, a hned ve druhé si dovolím poprosit o novou funkcionalitu :-).

Už kdysi jsem to chtěl udělat jako webovou aplikaci, ale pak jsem se na to vykašlal, a Pubtran k implementaci přímo vybízí. Jedná se o funkci v principu velice jednoduchou, ale složitě popsatelnou, takže to trochu rozčlením:

Problém:
Někdy je více zastávek MHD poblíž sebe, a existuje tak více variant, odkud mohu vyrazit a kam dojet, abych se dostal např. ze školy domů. Hledání všech kombinací zastíní možnou časovou úsporu, a vyplatí se bez hledání vyrazit k náhodné zastávce a počkat na první vhodný spoj.

Konkrétní příklad:
V Hradci Králové mohu jet z FIM UHK ze zastávky Heyrovského, Zimní stadion, případně i Fakultní nemocnice B, když si trochu zajdu. U kolejí jsou zastávky Palachova a Na Brně. Vznikají mi tak 4 kombinace (resp. 6), které bych musel hledat, a byl bych tak raději, kdyby to za mě udělal stroj.

Představa implementace:
V nastavení si nadefinuji POI Škola, do kterého naklikám 2, resp. 3 zastávky. Potom si nadefinuji POI Koleje, kam naťukám zbylé dvě. Při hledání spojů si pak vyberu jednoduše POI Škola->POI Koleje, program všechny 4 (resp. 6) kombinace vyhledá, a spoje mi chronologicky zobrazí. Pak hned vím, že mám dojít na Zimní stadion a svézt se busem 27 na Palachovu.

Byl bys ochotný to implementovat, nebo se mám zase po čase pustit do PHP? Psát to jako samostatnou nativní aplikaci mi připadá zbytečné.

Pnaky
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pnaky » pon 27. zář 2010 14:18:03

Johny: Proč bys tohle potřeboval řešit jako webovou aplikaci? Vždyť to se dá opravdu udělat v rámci Pubtranu, pokud bude fhucho chtít ;) Každopádně je to zajímavý nápad! ;)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pon 27. zář 2010 14:47:45

@dcermak
Naseptavac chapes spravne ;) Problem by se vyresil tim (aspon myslim, zatim jsem se tim moc nezabyval), kdybych dal do naseptavace dal vsech 16500+ zastavek, ale v dalsi verzi to nebude, spis v dalsi+1 nebo v dalsi+2, protoze bude potreba predelat hodne veci, aby vsechno bylo stejne rychle jako ted (kdybych tam dal tech 165000 zastavek, dost by se zpomalil start a naseptavani by taky asi nebylo nejrychljesi).

@vytrvalec
V dalsi verzi to bude vyreseno, idos totiz aktualizoval seznam zastavek pro plzen (a jeste pro prahu a brno, ale kupodivu si nikdo zatim nestezoval...)

@Johny_G
No psat na to dalsi aplikaci nema smysl ;) Tahle funkce je uz snad od prvni verze v planu, ale vzdycky jsem to odlozil, nicmene v dalsi verzi to na 90% bude. Bude to vypadat takhle: MENU > Mapa > dlouze stisknu nejaky bod na mape > vyskoci bublina, kde bude Zvolit jako odjezd/Zvolit jako prijezd/Ulozit jako... > dam treba ulozit jako > zvolim si nazev Skola > jdu na hlavni obrazovku a v naseptavaci uz bude POI Skola, barevne zvyrazneno. Co rikate na tuhle implementaci?

Puvodne jsem to chtel delat tak, ze Pubtran provede jedno hledani pro kazdou kombinaci (to by si pak uzivatel navolil ty zastavky pro jedno misto rucne), ale nahodou jsem zjistil, ze idos umi hledat i z geo pozice. Delat to rucne by bylo dost slozite, tohle mi docela usetrilo praci...

Johny_G
Androiďák!

Příspěvek od Johny_G » pon 27. zář 2010 15:11:05

2Pnaky: Však celkové vyznění postu bylo jasné, ne? ;-) Bral jsem to od počátku jako krajní možnost.
2fhucho: No pokud to hledání podle pozice i reálně funguje, pak jsem pro. Aby třeba věděl, že jsem ochoten dojít k Fakultní nemocnici, ale na Adalbertinum už se nepotáhnu :-) (a naopak - že mi ke kolejím stačí zastávka Na Brně, i když je dál). Nevím, jak to funguje v praxi - proto mi jako první přišel na mysl definovaný seznam, abych se mohl ve finále rozhodovat bez "odpadních" tras a současně aby tam žádné nechyběly :-).

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pon 27. zář 2010 15:26:17

No uvidime, jake to v realnem pouziti bude...

cajhaj
Nové Androidě

Příspěvek od cajhaj » čtv 30. zář 2010 16:59:59

teka problem s parsoavanim.. rovnou pisu z mobu pac sem nestihnul
bus. s intervalem hodinovym,tak sem nazloben:)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » čtv 30. zář 2010 18:42:22

Chaps asi zrusil web mobile.idos.cz, presmeruje to na m.idos.cz, ktery ale Pubtran neumi parsovat. Uz zacinaji byt ty neustaly zmeny a bugy na strane idosu otravny... Nejdriv ta nefunkcost na Vodafonu, pak 2x puldenni nefunkcnost mobile.idos.cz kvuli chybe na strane idosu, ted tohle...

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » čtv 30. zář 2010 19:30:21

Nenasel by se nejaky programator, ktery by mi s Pubtranem pomohl? Chtel bych zacit delat verzi pro Londyn, tak by se hodilo, kdyby nekdo mezitim Pubtran udrzoval funkcni...

Mr.Freak
Stálý androiďák

Příspěvek od Mr.Freak » čtv 30. zář 2010 19:58:51

Podle mě to dělá idos schválně. Ve škole jsme jednou vyvíjeli aplikaci, která také získávala data o MHD z webu - během půl roku se idos změnil 3x, dpp.cz ani jednou. No, alespoň to fungovalo při té soutěži. Gratuluji btw :)
rooted Vodafone 845 OC @600MHz, ROM: Mr.Edition 1.7 s úpravami + HTC Desire S

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » čtv 30. zář 2010 20:33:41

Nerek bych ze to delaj schvalne, m.idos.cz zustal beze zmeny (krome toho ze na zadost Vodafonu to pro V. zablokovali), po tom co prestal fungovat Vodafone jsem zacal parsovat mobile.idos.cz, ten prestal fungovat teprv ted. Mel sice 2 puldenni vypadky, ale po upozorneni to opravili a navic to je neverejna beta verze...

Dik za gratulaci, snad mi tu cenu daj i kdyz to prestalo fungvat :)

JaV
Nové Androidě

Příspěvek od JaV » pát 01. říj 2010 0:01:07

Zdravim vsechny :-)

Dovolil jsem si sahnou na soubor s GPS adresami zastavek v OSTRAVE a posunul ho nad nejakych 92%.
Rovnez jsem na konci pridal asi 50 zastavek, ktere nejakym nedopatrenim ze seznamu vypadly.
Poprosil bych tedy puvodniho tvurce, aby zartidil nove pridane zastavky.Predem diky.

Domnivam se, ze v tuto chvili by jiz mohly byt GPS souradnice pouzity i pro OSTRAVU.

Zdravi JaV

Edit: Tak nakonec to procento je pres 97%. Nektere zastavky jsem bohuzen na mape nenasel. Mozna si nekdy udelam vylet ne kole :-)

Pnaky
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pnaky » pát 01. říj 2010 7:57:35

Chyba v parsování je tam pořád - plánuje se tedy nějaká novější verze která by problém odstranila?

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pát 01. říj 2010 9:01:38

Chaps je pěkný hajzl.
Data mu musí přepravci poskytnout ze zákona a zdarma (Nebo ne? Když tak, mně opravte.). On není schopen poskytnout žádnou aplikaci pro mobilní zařízení a když už se toho někdo ujme, tak ho ze zadu jebne do zad.
Jo, bych zapomněl, Smartřády, ale jen pro WM. A i tak je to uhozené. Chaps má data zdarma, tak proč prodává aktualizace. Ať si nechá zaplatit aplikaci, OK, je ji třeba vyvinout, ale data? Ty má zdarma ku*va, ne? To je BORDEL!!! :evil: :evil: :evil:
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

discoverer
Nové Androidě

Příspěvek od discoverer » pát 01. říj 2010 9:41:06

Mobile idos jsem bral jako náhradu, ale hlavní problém vidim v tom, že
http://m.jizdnirady.idnes.cz/ConnMHD.as ... C&Format=4

nefunguje z Vodafonu. Na ty by to chtělo udeřit, jelikož ze všech poskytovatelů to funguje, jen od VDF nikoliv. Bohužel jejich vyjádření byl slib to napravit a nic víc. Kdyby nás bylo více co zavolaj a napíšou, řekl bych, že se to pohne.

"Je nám to líto, ale v současné době je možné u Vodafonu využívat pouze plnou verzi stránky Jízdní řády. Společnost CHAPS, provozovatel produktu IDOS, neumožňuje zobrazit mobilní verzi stránky zákazníkům připojujících se ze sítě Vodafone. Se společností jednáme a pracujeme na rychlé nápravě. "

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 01. říj 2010 10:27:57

Udelam to tak, ze budu zase pouzivat m.idos.cz, u telefonu s vodafonem budu pouzivat proxy.

@radegast
Jako reseni me napada psat maily na ministerstvo dopravy nebo nejaka petice. Sam od sebe Chaps ty data asi tezko uvolni, ten zakon vlastne odriznul jakoukoliv konkurenci, takze Chaps si spokojene vydelava a mam pocit ze ta firma vlastne vubec nic nedela...

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pát 01. říj 2010 11:23:13

Chce se mi zvracet :sick: . A to ani nedomýšlím kolik takových podobných případů je napříč všemi obory (Jeden, zrovna aktuální, příklad za všechny: Solární elektrárny a důsledky boomu jejch rozvoje).
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » pát 01. říj 2010 11:31:44

fhucho píše:Jako reseni me napada psat maily na ministerstvo dopravy nebo nejaka petice.
Bylo by dobry mit vytvorenej sdilenej dokument a ten by si kazdej, komu tohle jednani vadi, vytisk a poslal ho jako stiznost. Kdyby to par tisic lidi odeslalo, tak za par let by si toho nekdo moh vsimnout. Ale kazdej z nas nebude vymejslet svoji verzi dokumentu a premejslet kam to poslat. Na to se lidi vyprdnou. Takze by to chtelo udelat poloatomaticky.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“