Online aplikacePubtran

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

shrap
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S - Vodafone brand

Re: Pubtran

Příspěvek od shrap » pon 06. úno 2012 12:51:46

Zdravim,

mám dotaz a zároveň námět na vylepšení. Při hledání vlakových spojů aplikace zobrazuje i aktuální zpoždění (btw odkud to bere? na idosu jsem tu informaci nenašel). Šlo by podobné informace přidat i do MHD výsledků? Konkrétně do Plzeňské MHD, kde aktuální spoždění jednotlivých vozů je dostupné zde http://jizdnirady.pmdp.cz/StationMarker ... 5%AFv+park
Díky za odpověď.
nesnáším čárky před, ale ....

Samsung Galaxy S - CM 10 (4.1.2)
Samsung Galaxy Nexus - AOKPkecinzer 4.2.2

ZeKe
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Příspěvek od ZeKe » pon 06. úno 2012 20:34:55

sharp:
tak tos na Idosu hledal málo :-)
U aktuálně jedoucího spoje máš vždy žlutou ikonku hodin s odkazem zvaným Poloha vlaku a tam je to vidět.
Tím samozřejmě není dáno, že to autor bere právě odsud - spíš ale asi ne, bude to mít zdroj asi stejný jako třeba Babitron
http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/zpmapa2#mapa
..kde dole v copyrightu si přečteš, že tyhle info jen tak někomu ČD nedává.

ad PMDP - prozradíš k čemu se Ti hodí zpoždění MHD v Plzni? Že by třeba k tomu, abys mohl z koleje/bytu vyjít o minutu později, když "třicítka" má o pět stanic dříve minutové zpoždění? ;-)

shrap
Stálý androiďák

Příspěvek od shrap » úte 07. úno 2012 7:51:33

hodi se to k tomu, kdyz mi nejak spoj vychazi tak akorat (a dalsi jede za 10,20,30,40,50 minut (dosad dle libosti)), tak abych vedel, jestli ma cenu bezet na tu druhou zastavku nebo ne. Prijde mi skoda toho nevyuzit, kdyz uz vsechny autobusy, trolejbusy i tramvaje maji tu GPS a vicemene je verejne znama jejich poloha (minimalne formou toho zpozdeni).

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » úte 07. úno 2012 11:15:44

Nebo kdyz clovek cumi na zastavce a nic nejede ... stacilo by se podivat na zpozdeni a hned zjistit, ze ani nic jen tak nepojede. Kdyz jede autobus pres celou prahu, tak se muze stat ledacos. Asi ZeKe moc nejezdis MHD, kdyz ti to prijde k nicemu.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

Lifeplus
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Tablet: Asus Eee Pad Transformer TF101

Příspěvek od Lifeplus » úte 07. úno 2012 18:33:50

Zdravim, pritelkyne ma problem s casem v pubtranu. Zada normalne stanice, cas a kdyz da vyhledat, tak to spoje najde v pohode, ale je to casove o hodinu posunute dopredu. Ale prisel jsem na to, ze je chyba jenom ve zobrazeni. Abych to lepe vysvetlil. Zadam cas 18:00. Najde mi to dobre spoje ktere jezdi v 18:00, ale ukaze je to s casem 19:00. Vim ze to neni nic tragickeho, proste si to clovek tu hodinu odmysli, ale stejne to obcas klame. Nevi nekdo co s tim. Znova nainstalovat jsem to zkoseli asi 3x. Ma SE X8. Riky z rady.

ZeKe
Androiďák!

Příspěvek od ZeKe » úte 07. úno 2012 19:42:37

stealthx: prave, ze jezdim, ale nemuzes srovnavat MHD v Praze a v Plzni (o kterou shrapovi slo, nebot tam zrejme studuje/bydli), kde mi to opravdu prislo jako "ne az tak zasadni vec", kdyz jsem skoro tam odsud a vcelku to znam, zvlast pokud jsem videl cislo linky a jeji konecnou u Zapadoceske Univerzity, takze jsem tak nejak strelbou od boku predpokladal, ze studenti jezdi do skoly v case, kdy jednotlive spoje MHD nemivaji vetsich casovych rozestupu..

Avsak to je burt a zde ve vlakne o Pubtranu uz jsem/jsme dost OT.

Muj puvodni prispevek se tykal hlavne toho Idosu apod., ten zbytek uz bylo jen takove popichnuti :-)

shrap
Stálý androiďák

Příspěvek od shrap » stř 08. úno 2012 15:48:53

ZeKe píše:stealthx: prave, ze jezdim, ale nemuzes srovnavat MHD v Praze a v Plzni (o kterou shrapovi slo, nebot tam zrejme studuje/bydli), kde mi to opravdu prislo jako "ne az tak zasadni vec", kdyz jsem skoro tam odsud a vcelku to znam, zvlast pokud jsem videl cislo linky a jeji konecnou u Zapadoceske Univerzity, takze jsem tak nejak strelbou od boku predpokladal, ze studenti jezdi do skoly v case, kdy jednotlive spoje MHD nemivaji vetsich casovych rozestupu..
Jses dost mimo, resp. strilel si uplne vedle ;) Ne ze bych na ZCU nestudoval (pred 10 lety), ale z ty zastavky (co sem postoval) jezdim 28 do prace a zvlast 28 jezdi +-2, 3 minuty (tady je skoda, ze v tom zpozdeni nepisou i jestli to nejede napred ... logicky, pac by to napred jezdit nemelo ..). Kazdopadne prave ty 2 3 minuty by mi kolikrat docela pomohly. A pridat to do Pubtranu je otazka hodinky (kdybych mel zdrojaky, pridam si to tam sam a nebudu tu nikoho otravovat :)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!
Rom: nejsem

Příspěvek od fhucho » čtv 09. úno 2012 22:21:37

Vetsina tech napadu na vylepseni jsou vicemene takove drobnosti, ale k nim se stejne nejspis nedostanu, budu rad, kdyz udelam ty dulezite veci.

foto1977 - podle me na tu SMS jizdenku co pouzivas se ani nejde napojit, ale specialne pro tuhle aplikaci to upravovat nebudu.

Plzenske zpozdeni - kdyby to slo pro celou CR tak to ma mozna smysl, specialne pro jedno mesto ne.

Lifeplus - hm, netusim kde muze byt problem, zkus zkontrolovat nastaveni casovyho pasma.

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » pát 10. úno 2012 0:02:43

fhucho píše:Vetsina tech napadu na vylepseni jsou vicemene takove drobnosti, ale k nim se stejne nejspis nedostanu, budu rad, kdyz udelam ty dulezite veci...
Škoda, právě ty různé maličkosti tvoří aplikaci originální a funkční. A taky škoda, že na to zjevně nemáš čas, protože jde o jednu z nejpraktičtějších aplikací vůbec, která si zaslouží vývoj a podporu jak ze strany vývojáře tak uživatelů, já ji používám opravdu denně.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Scalex
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4 Pro - MIUI 8
Tablet: Lenovo Tab3 8 - stock 6.0

Příspěvek od Scalex » sob 11. úno 2012 20:54:23

Lifeplus píše:Abych to lepe vysvetlil. Zadam cas 18:00. Najde mi to dobre spoje ktere jezdi v 18:00, ale ukaze je to s casem 19:00. Vim ze to neni nic tragickeho, proste si to clovek tu hodinu odmysli, ale stejne to obcas klame. Nevi nekdo co s tim. Znova nainstalovat jsem to zkoseli asi 3x. Ma SE X8. Riky z rady.
Nemáš v nastavení telefonu zadáno časové pásmo. Chyba se netýká Pubtranu, musíš vlézt v nastavení mobilu do nastavení času a zvolit správné časové pásmo. Pak se ti vše v Pubtranu bude zobrazovat dobře.
.: S C A L E X :.

mobil: Xiaomi Redmi 4 Pro / MIUI 8
tablet: Lenovo Tab3 8 / stock 6

Lifeplus
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Tablet: Asus Eee Pad Transformer TF101

Příspěvek od Lifeplus » ned 12. úno 2012 2:40:01

Diky za pomoc, uz to beha jak ma :) to s casovym pasmem me nenapadlo :)

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » stř 15. úno 2012 13:18:46

Mel bych tu jeden napad. Hledani jen primych spojeni je riskantni (muzu se uklikat k smrti - viz dale). Kdyz vyhledam spoje neomezene a vidim, ze tam nahodou jeden primy spoj je, tak bych se rad zbavil tech prestupnych. Ta moznost by se dala umistit, na obrazovce s vysledkama, do nabidky v menu. Jeste by tam mohlo bejt i nizkopodlazni a doladit si takhle vysledek podle potreby.

Asi s tim mam problem jen ja, ale ikdyz me zajimaji hlavne primy spojeni, tak si nemuzu nikdy tenhle filtr zapnout. Protoze 1) je zapnuty dokud ho sam nevypnu 2) musim 4x kliknout, nez dostanu vysledek 3) musim 8x kliknout, abych se dostal zase na neomezeny spojeni pro dalsi hledani.

I proto jsem uz hodne davno navrhoval umistit vic tlacitek k vyhledavani. Misto tam na ne je (treba i zvolit v nastaveni, ktery tlacitka chce clovek videt):
° "Hledat spojení"
° "Hledat přímá" (byla by to jednorazova volba pro konkretni situaci)
° "Nastavení" (tady by si spojeni clovek nastavil trvale)

Napiste sem taky svuj nazor, jetli to nekomu prijde pouzitelny.

EDIT: "Hledat spojeni" a "Hledat přímá" jsem myslel opravdu tam dat dve tlacitka a ne na hlavni obrazovku prenaset zaskrtavaci policko ze setupu. Proste minimalizovat nutnej pocet kliknuti nejlepe na 1. Takle by si kazdej v setupu vybral, jaky konkretni moznosti tam chce mit, treba i ten cas na prestup, kdyz to vyuzije.
Naposledy upravil(a) stealthx dne čtv 16. úno 2012 10:18:28, celkem upraveno 1 x.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

kobop
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG P500

Příspěvek od kobop » stř 15. úno 2012 19:26:29

já bych hodně ocenil čas na přestup taky na hlavní obrazovku u vyhledávání. Často při různých dobách najdu jiné možnosti.
LG P500, v20c, root, CR

kubisz
Stálý androiďák

Příspěvek od kubisz » čtv 01. bře 2012 13:57:35

Dobry den,
nemate nekdo sim odzkouseno, jestli bude aplikace fungovat neotocene i na QWERTY mobilech jako je Samsung Galaxy Y Pro (cili 320×240)? Diky.
Kuba

edit: na lezato funguje a celkem paradne; polozky se srovnaji vedle sebe a neni nutne rolovat
Naposledy upravil(a) kubisz dne úte 22. kvě 2012 15:02:13, celkem upraveno 1 x.

cyphill
Robot

Příspěvek od cyphill » čtv 01. bře 2012 14:23:37

A důvod, proč to nevyzkoušíš sám?

kubisz
Stálý androiďák

Příspěvek od kubisz » úte 13. bře 2012 12:28:00

Protoze takovyto telefon nemam a jsem "liny" instalovat emulator. Tak to je duvod. Diky.

Damianus
Androiďák!
Twitter: damianus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damianus » pát 30. bře 2012 13:47:40

Je někde možné ohlásit změnu názvu zastávky? :sad:

@telefon pomocí viz 9. bod pravidel fóra!!!

Damianus
Androiďák!
Twitter: damianus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damianus » úte 03. dub 2012 13:01:54

Pardon telefon je po HR

Pro autora: děkuji za super app 8-) opravdu dobrá práce!

Zastávka co by v Ostravě potřebovala přejmenovat je:

Hotelový dům Jindřich > Důl Jindřich

Děkuji

Lukeenho
Stálý androiďák

Příspěvek od Lukeenho » pon 16. dub 2012 13:21:36

http://technet.idnes.cz/jizdnirady-cz-v ... ntent=main

Bylo by možné to nějak zpřístupnit i v pubtranu ? Zrovna to vyhledávání vagónů pro přepravu kol bych hodně často využil...

Isayash
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845

Re: Pubtran + MHD Praha

Příspěvek od Isayash » pát 04. kvě 2012 18:03:30

Ahojky,
jsem uživatel z Prahy, na vozíčku a cca okolo vánoc IDOS změnil informace o zastávkách s tím, že doplnil informaci o bezbariérovosti. Žel tyto informace o zastávkách MHD v Praze nejsou ani na 50% správné, protože neberou v potaz, že klasický mechanický invalidní vozík lze s dopomocí jednoho občana dostat na tramvajový ostrůvek a autobusové zastávky jsou zpravidla všechny bezbariérové (pokud nejsou potrefeny výkopem s vodovodem či kabelovými rozvody; u elektrických vozíčků je to složitější ale ne nemožné.
Ačkoli jsem v den změny napsal poskytovateli dat námitku, nic se nestalo a navíc na webu aplikace IDOSu umožňuje dohledání spojů nízkopodlažních bez kontroly bezbariérovosti zastávek.
- - -
A právě poslední zmíněnou novinku Pubtran ještě neumí !!!
- - -
Uvítal bych u zastávek informaci o bezberiérovosti pouze ikonou (resp. přeškrtnutou ikonou vozíčku) a to pouze na informativní úrovni a ne výlučné !!!

Děkuji za odpověď (jakoukoli).
Vodafone 845 od 2010, tento měsíc bude nový 'HTC Desire', tak se těším.

vitero
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Galaxy mini

Příspěvek od vitero » pon 04. čer 2012 15:08:58

Ahoj, chtěl bych se zeptat vývojářů, jakým způsobem se jim podařilo získat mapu mhd zastávek v Ostravě? Jde mi o to, že pokud vyhledávám mhd na google maps, nalezne mi pouze tramvajové linky. Já bych ale rád viděl trasy a zastávky i trolejbusů a autobusů. Pubtran tyto zastávky na mapě zobrazit umí, je nějaká možnost poskytnout tuto mapu pro použití v google maps? :)
Pokud ne vývojáři, dokáže mi, prosím, s tímto problémem někdo poradit? :help:

cyphill
Robot

Příspěvek od cyphill » stř 06. čer 2012 9:15:43

Co se týče Prahy, tak tam Google Maps autobusy taky nezná, pouze kolejová vozidla jako tram, vlak a metro, takže seznam zastávek je odjinud, zřejmě přímo od Chapsu.

Polsonside
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: OMEGA v19.2 JB 4.1.2

Příspěvek od Polsonside » stř 01. srp 2012 10:47:05

Zdravím spokojené uživatele této zdařilé aplikace a především smekám před autorem, povedl se mu husarský kousek, tahle aplikace je jednoznačně to nejlepší, co zatím Android mohl v sobě obsahovat :DD
Mám dva dotazy jako krátkodobý uživatel a na diskuzi sem odpověď nenašel tak neházet kameny prosím....
Vyhledání zastávek v blízkém okolí pomocí GPS, jak to přesně funguje? Když totiž zapnu GPS a zvolím (zřejmě) mapu na spodní liště, stále se objevuje poslední vyhledaný bod a nic, jakmile se připojím k internetu, poloha se obnoví a již ukazuje správně, se ptám, neměl by stačit pouze zapnutý GPS modul nebo se mýlím a pro zjištění polohy je potřeba i připojení k internetu?
(Vypnuté pakety,WIFI mimo dosah jako příklad)....

Vyhledaný spoj si uložím do oblíbených a dám upozornit předem, celou cestu mě pak informuje o průběhu cesty, vynikající :yes:
Ale...lze tyto uložené spoje v oblíbených použít v budoucnu jako offline? Že ho pouze zvolím a nechám opět upozornit předem...
Případně jak používat offline spoje uložené do oblíbených?
[ROM] OMEGA v19.2 Jelly Bean 4.1.2 [XWLS8]

nobody_12
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Mobil 2 / ROM: SGS III

Příspěvek od nobody_12 » stř 01. srp 2012 11:42:15

Oblibene spoje mas neco jako zrychlene vyhledavani. Mas ulozeny vlastne vychozi bod a destinaci, na ktere kdyz kliknes se ti automaticky nastavi do vyhledavani, cas a datum bude nastaven na dobu vzniku pozadavku a hned hledas, zadne dlouhe vypisovani.

Polsonside
Androiďák!

Příspěvek od Polsonside » sob 04. srp 2012 8:37:59

Tak teď nevím co dělám špatně ale snažím se zadat spoj "sídliště Malešice (MHD Praha) a Cerhenice (ČD okres Kolín) a prostě to nejde zadat, nemohu najít kombinací MHD Praha + Vlak ?

ZeKe
Androiďák!

Příspěvek od ZeKe » sob 04. srp 2012 9:37:58

Nemyslim, ze bys delal neco spatne, proste tam ta kombinace neni, musis si to vyhledat samostatne.

Ostatne, mam pocit, ze kombinace: "Vlaky + Autobusy + MHD Brno, Ostrava, Praha" / "Vlaky + Autobusy + MHD (všechna)" ani ve webove verzi Jizdnich radu take nejsou nijak prehane dlouhou dobu.

Takze v pripade takove potreby asi na web na adresu http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusymhd/spojeni/, pripadne pro mensi datovy objem, na tuhle verzi http://blind.jizdnirady.idnes.cz/JRCIS.asp#TTKat5

dcermak
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845
Twitter: dcermak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dcermak » sob 04. srp 2012 13:53:50

Chtěl bych se zeptat zda byla ukončena podpora Pubtranu nebo jeho vývoj pokračuje ale nejde stahovat z Google Play a je ke stažení jinde, jelikož tu je mnoho nápadů a hlášení chyb ale aktualizace žádná ani u jízdních řádů jako oficiální app idosu, kterou vyvíjí autor pubtranu.

Odesláno z mého Blade pomocí viz. 9. bod Pravidel!!

ZeKe
Androiďák!

Příspěvek od ZeKe » sob 04. srp 2012 15:24:49

dcermak:
Inu v prosinci 2011 to jeste vypadalo, ze budou JR od iDnesu a Pubtran vyvijeny zaroven, a byla i slibovana nova verze:
http://androidforum.cz/post281897.html#p281897

Uvidime, zda se treba po prazdninach fnucho nejak nevyjadri, ted uz tu 5 tydnu nebyl..

Urcite nejsem sam, kdo ma Pubtran "taknejak radeji".

Polsonside
Androiďák!

Příspěvek od Polsonside » ned 05. srp 2012 9:48:38

ZeKe píše:Nemyslim, ze bys delal neco spatne, proste tam ta kombinace neni, musis si to vyhledat samostatne.

Ostatne, mam pocit, ze kombinace: "Vlaky + Autobusy + MHD Brno, Ostrava, Praha" / "Vlaky + Autobusy + MHD (všechna)" ani ve webove verzi Jizdnich radu take nejsou nijak prehane dlouhou dobu.

Takze v pripade takove potreby asi na web na adresu http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusymhd/spojeni/, pripadne pro mensi datovy objem, na tuhle verzi http://blind.jizdnirady.idnes.cz/JRCIS.asp#TTKat5

....jojo, přesně jak píšeš, každopádně doufám, že autor této skvělé aplikace zareaguje a dostane se nám nějaké nové aktualizace, věřím, že to stojí hodně času a práce.
Několik podstatných vylepšení tu uvádíme, rozhodně zatím považuji tu svoji reakci za podstatnou, často kombinuji MHD +Vlaky, bylo by příjemné dohnat v tomto ohledu Idos.
Jako naprosto skvělou možnost preferuji sledování spoje, zrovna včera sem se zdržoval u nádraží v jednom baru a měl sem puštěné online sledování spoje, měl sem tak možnost vyrazit naprosto přesně :yes:
Jako další bych uvítal ukládat oblíbené spoje jako offline.

nobody_12
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Mobil 2 / ROM: SGS III

Příspěvek od nobody_12 » ned 05. srp 2012 10:40:01

Jako další bych uvítal ukládat oblíbené spoje jako offline.
To uz tam je, staci se podivat do historie, predchozi nactene spoje tam mas ulozene, ale kapacita je jen nekolik zaznamu, takze postupem casu se prepisuji.

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“