Online aplikacePubtran

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová aplikace - MHD Praha

Příspěvek od Case » stř 17. úno 2010 2:27:17

Já mám rozhodně v plánu přispět taky, ale momentálně bych spíš potřeboval příspěvek sám ;) :(

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » čtv 18. úno 2010 17:00:08

Mam dalsi napad na tema - Kdyz bude pole "Kam" prazdne:
Funkce "Jedu DOMU". Predem si v setupu urcim domaci zastavku. Kdyz nevyplnim pole KAM, automaticky se pocita s tim, ze jedu domu. (Vic nez jedna domaci zastavka by bylo taky dobry, ale mozna by to prineslo komplikace)

Tahle funkce by byla takova jednoducha, bez slozitejch vypoctu a statistik z databaze. Proste nezadal si kam chces ject, tak jedes domu.

Co vy na to?
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

Behemoth
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire 2.2

Příspěvek od Behemoth » čtv 18. úno 2010 18:04:05

Koukam na Google moderator ze si pro "Jedu DOMU" zahlasuju a nic! Sup sup.
Widerstand ist zwecklos, alle ihre bytes sind zu uns gehoeren.

HTC Desire

martinpelant
Stálý androiďák

Příspěvek od martinpelant » čtv 18. úno 2010 19:33:35

stealthx píše:Mam dalsi napad na tema - Kdyz bude pole "Kam" prazdne:
Funkce "Jedu DOMU". ...
Něco podobného mě taky napadlo, ale univerzálnější řešení, které může plnit i funkci Jedu domů, protože někdo může mít v blízkosti domova víc zastávek, podle mě je
Možnost zvolit si adresu odkud/kam namísto konkrétní zastávky a program by automaticky našel nejbližší zastávky a ty použil (místo by se pak uložilo do databáze). Toto se hodí např když se v noci chci dostat domů a do nejbliší zastávky nic nejede...

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » čtv 18. úno 2010 21:09:08

ono by bylo idealni, a patrne i narocne kdyby se jako cil neurcila zastavka jako takova ... ale pozice na mape, ulice napriklad, nebo jakykoliv objekt vyhledany googlem se znamou pozici ... jmeno zastavky malo koho zajima, chce se jen svemu cili dostat nejbliz. Program by spravne mel uvazovat vsechny "blízké zastávky" ... takova fuzzy logika uz trosku - ale to vyhledavani by hned bylo o neco praktictejsi ... "navigate to nearest pizzeria" ... to uz od nekud zname ze ?

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » čtv 18. úno 2010 22:53:40

Jedu DOMU <- GModerator.
Jedu DOMU je mysleny hlavne tak, ze vypada hodne jednoduse na implementaci a skoro kazda druha az treti cesta smeruje domu. Hodne casto by clovek zadaval jen jedno policko odkud a setril cas. V kombinaci s napadem od Martina (nezadam odkud a vybere se nejblizsi zastavka) je to uplne zabijackej mod ---> teoreticky nezadam nic a dostanu automaticky vysledek "od nejblizsi zastavky ---> domu". To by bylo uzasny.

Kdyz by si clovek vyplnil tu svoji domovskou zastavku v setupu, tak by mohlo bejt v policku "Kam" svetle sedive napsany "domu" a kazdej by hned chapal o co jde. Zrovna tak by v policku "Odkud" bylo svetle sedive napsany "nejblizsi zastavka".

to Martin: To hledani podle adresy by bylo taky hodne uzitecny, ale rek bych, ze je to vychytavka k jinymu ucelu. Kdyz se chci dostat do naky ulice a nic nechci zjistovat. Ale pride mi to uz trochu spozitejsi na implementaci.

Behemoth
Stálý androiďák

Příspěvek od Behemoth » pát 19. úno 2010 8:53:38

Kdyz by si clovek vyplnil tu svoji domovskou zastavku v setupu, tak by mohlo bejt v policku "Kam" svetle sedive napsany "domu" a kazdej by hned chapal o co jde. Zrovna tak by v policku "Odkud" bylo svetle sedive napsany "nejblizsi zastavka".
jo a jeste na to nejak nasroubovat TTS a nemusel sem jet vcera vecer domu taxikem. jdu si vzpomenout na heslo k PayPalu.

(update: vzpomnel jsem)

HTC Desire

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » pát 19. úno 2010 13:05:14

Hlavne to chce nezapomenout na to, ze se snazime navrhnout zlepseni pro dnesni Pubtran. Hledani podle adresy vypada taky suprove, ale myslim, ze uz je to tema na novej mod programu.

Problem vic cilu a startu by prece sel resit vycenasobnym hledanim mezi tema bodama a vysledky by to naservirovalo podle casu. Informaci, kde je vlastne ta vysledna zastavka, by se clovek dozvedel tady.

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Re: Pubtran (MHD Praha)

Příspěvek od michpo » pát 19. úno 2010 14:30:41

Prejmenoval jsem tema dle noveho nazvu aplikace, v zavorce jsem zatim jeste ponechal puvodni nazev).
Zatim jsem to nechal takto primo v aplikacich nezarazene do podkategorii, protoze se to dotyka dvou kategorii - Navigace (ucelem je se nekam dostat) a Online aplikace (k provozu je potreba internet). Pokud byste chteli tema do nektere kategorie zaradit, tak dejte vedet.
Dekuji.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!
Rom: nejsem

Příspěvek od fhucho » sob 20. úno 2010 20:27:35

V nové verzi 2.2 je pár nových funkcí, bylo opraveno 7 bugů a přibylo 1 MHDčko - České Budějovice. Posílejte dál nápady a hlavně hlašte všechny chyby.

* Automagické předvyplnění zastávek
Když má zastávka Odkud velké ohodnocení (to většinou znamená, že je blízko a uživatel ji v minulosti použil), tak se pole Odkud "automagicky" vyplní tou zastávkou. V poli Kam je to podobné, ale vyplňuje se podle toho co je v poli Odkud - když je v Odkud zastávka Výtoň a v minulosti jsem jel z Výtoně na Anděl, vyplní se automagicky Anděl.

* Zobrazuje se doba jízdy
Nevím jestli je doba jízdy správně umístěná, myslíte že bych ji měl přemístit/změnit velikost/atd?

* Nové MHD České Budějovice

* Když je uživatel ve výsledcích hledání, přepne na jinou aplikaci a zpět, jsou zase vidět výsledky (dřív se přeplo na domovskou obrazovku)

* Zobrazuje se typ a číslo vlaku v MHD Praha

* Když se nepovede načíst další/předchozí spojení, zruší se načítací animace

* Ještě 4 menší bugy

Jinak samozřejmě dík za příspěvky na PayPal. Pro george - fungujou GPS polohy zastávek v Olomouci?

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 20. úno 2010 21:06:35

Sice nejsem George, ale včera jsem Pubtran při cestách po městě používal a našeptávač mi podstrčil jako první zastávku, od které jsem byl pár desítek metrů, takže asi fungujou...?

stealthx
Androiďák!

Re: Pubtran (hledání v MHD Praha, Brno a dalších)

Příspěvek od stealthx » sob 20. úno 2010 21:58:52

Automaticky vyplnovani je totalni masakr. Je to ta nejlepsi verze doplnovani s potrebou jen jednoho kliknuti od uzivatele, to je parada (sem necekal, ze to pujde takhle rychle udelat). Co se bugu tyce, vsimnul jsem si jen toho jednoho uz oznamenyho.

Se zobrazenim doby jizdy nemam problem, ale spis sem si to asi predstavoval umisteny nahore, jako zviraznenou hlavicku toho vypisu spojeni. Taky by bylo sikovny, ty vypisy spojeni stridave odlisit barvou.

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » ned 21. úno 2010 14:01:31

bohuzel uz nemam prilezitost to testovat, na hero je stale oficialne jen android 1.5 - asi nepodporovana verze,.. snad se to brzy zmeni k lepsimu a co nejdriv htc vyda aktualizaci. Jsou implementacni rozdily pro 1.5 a 1.6 velke ?

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » ned 21. úno 2010 16:41:51

@george implementacni rozdily jsou minimalni, predelani do 1.5 trvalo cca 10 min - tady je apk: http://goo.gl/TsK9

Obrázek

P.S. Ale skoro jsem to netestoval...

merlin
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Příspěvek od merlin » ned 21. úno 2010 18:36:14

Podle me je to uz skoro dokonaly - jen ta posledni funkce - kliknuti na spojeni by ukazalo komplet jizdni rad pro danou linku (resp. ukazalo by to celou trasu konkretni linky - to je velice uzitecna funkce, aby clovek vedel, kolik zastavek pojede, jaka je zastavka, pred kterou bude vystupovat a vubec - je dobry vedet, kudy vsude dana linka jede :)))
Obrázek
fórum o všem kolem stavby, rekonstrukce a údržby bytu, domu, chalupy a zahrady...
Google Nexus One

Behemoth
Stálý androiďák

Příspěvek od Behemoth » ned 21. úno 2010 20:03:26

k tomuhle se pridavam, prubeh linky je super. na Google moderator sem si toho nikde nevsiml, zahlasoval bych asap. (i kdyz si umim predstavit ze to je asi dost uplne jineho parsovani navic)

HTC Desire

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » ned 21. úno 2010 20:59:07

Parsovat to primo z mobilu by bylo strasne slozite - prubeh linky totiz na mobilnim idosu neni, musel bych to nejak komplikovane tahat z normalniho idosu - a do toho se mi moc nechce. Jestli by nekdo udelal pro kazdou linku seznam zastavek, tak bych to do Pubtranu implementoval.

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pon 22. úno 2010 0:44:38

Behemoth píše:k tomuhle se pridavam, prubeh linky je super. na Google moderator sem si toho nikde nevsiml, zahlasoval bych asap. (i kdyz si umim predstavit ze to je asi dost uplne jineho parsovani navic)
Ja jsem to tam daval jako navrh. Je to tam jako vyvesky, hledej. Protoze na te vyvesce jsou casy ve ktere ta linka odjizdi ze zvolene zastavky a take tam jsou videt predchazejici a nasledujici zastavky a u tech nasledujicich je jeste cas kolik to do ni trva z te vybrane zastavky.
Tak urcite muzes podporit. Jinak seznamy zastavek pro kadou linku jsou na idosu. Napr. pro Brno je to zde: http://jizdnirady.idnes.cz/brno/zjr/
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » stř 24. úno 2010 12:16:34

Potreboval bych otestovat verzi 2.3 - hlavne jestli se v nove pridanych mestech spravne zobrazuji ikonky spoju. Pridal jsem Hradec Kralove, Jihlavu, K. Vary, Liberec, Ostravu, Pardubice, Plzen, Usti a Zlin, dalsi novinky uvidite v MENU > O aplikaci.
http://goo.gl/OJpV

Obrázek

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » stř 24. úno 2010 12:48:38

Zapomněl jsem sem napsat - v pondělí večer jsem Pubtran v Olomouci znovu testoval. GPS fungovala perfektně, to můžu potvrdit, horší ale bylo, že mi nenašel spoj, kterým jsem měl jet - v jízdním řádu na zastávce byl, Pubtran ho ale neznal. Konkrétně šlo o spoj mezi zastávkami Hřbitovy a Palackého, tramvaj č. 2. Pubtran na téhle lince po 23. hodině už nevidí žádný další spoj, až ráno před pátou, nicméně mezi 23. a půlnocí jedou ještě tři spoje. Schválně jsem se teď koukal na idos.cz a tam tyhle tři spoje najdu.

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » stř 24. úno 2010 13:06:56

Zkus to ted prosimte jeste jednou - ja jsem zkousel hledat to spojeni a po 23. hodine mi jich to par naslo, vysledky stejne jako v idosu.

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » stř 24. úno 2010 13:32:09

Aha...sakra, taky jsem to mohl ještě jednou zkusit, než jsem to napsal. Teď mi je to našlo taky...:/ Tak se omlouvám za zcela zbytečný post...
Ale stejně je to zajímavé.

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » stř 24. úno 2010 14:06:02

Hlavne ze to funguje :)

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » čtv 25. úno 2010 20:45:54

Nevite kde sehnat seznam autobusovych zastavek v CR? Otestoval nekdo tu verzi 2.3 (qr kod o par komentaru vyse)?

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » čtv 25. úno 2010 22:36:13

2.3 se mi zase hodila do EN v EN telefonu. Jinak Praha asi funkcni.

martinpelant
Stálý androiďák

Příspěvek od martinpelant » čtv 25. úno 2010 22:46:08

Tem, co nemaji v telefonu CZ lokalizaci doporucuji stahnout More Locale 2 http://goo.gl/kIkZ
Funguje to tak ze v telefonu nastavi lokalizacni promennou na CS a vsechny aplikace ktery jsou i v cestine se budou zobrazovat v cestine, vcetne teto. Aplikace nebezi na pozadi, pouze provede jednou zmenu v nastaveni, takze nema vliv na vydrz baterie a nezpomaluje system.

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » čtv 25. úno 2010 23:11:08

Nejak sem asi nepochopil smysl ty jazykovy aplikace. Mam EN telefon kvuli nekompletnim prekladum romek. A tenhle program mi akorat prepne system kompletne do cestiny. To si muzu udelat i v setupu sam. Ale nijak to nehrotim, bud si zvyknu na anglickej pubtran a nebo si prepnu tel do cestiny.

martinpelant
Stálý androiďák

Příspěvek od martinpelant » pát 26. úno 2010 0:15:48

no myslel jsem to spis pro ty co nemaj v telefonu cestinu (napr moje Milestone) a tak ji nejde v setupu zvolit...

Behemoth
Stálý androiďák

Příspěvek od Behemoth » pát 26. úno 2010 10:20:17

me anglictina jinak zvlast nevadi, spis naopak, jenom me trosku mrzi ze ve 2.3 mi About rekl ze changelog uvidim jenom v ceske lokalizaci (to je rasismus!)

jink na 2.3 jedu uz od te stredy a nezaznamenal jsem zadny problem. (naopak me prijemne prekvapilo ze si telefon rano myslel ze chci jet z Hradcanske na Myslinskou)

HTC Desire

Autor tohoto vlákna
fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pát 26. úno 2010 12:25:20

Na Market jsem dal Pubtran 2.3, i v telefonech s anglictinou by mela byt cestina. V pristi verzi mozna udelam na telefonech s anglictinou na zacatku vyber cs/en. Zmeny oproti 2.2:

* Rozšíření do Hradce Králové, Jihlavy Karlových Varů, Liberce, Ostravy, Pardubic, Plzně, Ústí n. Labem a Zlínu - v Plzni a Liberci nevim jak prevest cislo linky na typ spoje (bus/trolejbus atd.) na webu jsem to nenasel, takze se misto ikonky spoje zobrazuji 3 otazniky
* GPS se po instalaci defaultně nepoužívá (protoze vetsine lidi staci priblizna sitova poloha, GPS zere baterku a nacte se pomaleji)
* Po vybrání zastávky z dolniho našeptávače se schová klávesnice
* Malé vylepšení v třídění zastávek v poli Kam
* Kdyz idos nenajde spojeni nebo jedna ze zastavek neexistuje, zobrazi se specialni chybova hlaska (driv se zobrazilo "Nekde se stala chyba" pri jakekoliv chybe)

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“