Online aplikace"Sociální" aplikace pro rodinu

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Drummer_CZ
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z White

"Sociální" aplikace pro rodinu

Příspěvek od Drummer_CZ » čtv 11. dub 2013 19:34:26

Ahoj všem. Rád by jsem rodinu propojil do "sociální" sítě. Nejsem příznivcem ani účastníkem FB apod. Hledám zřejmě placenou aplikaci, kde budu schopen komunikovat v rámci striktně uzavřené komunity. Mé požadavky jsou aby bylo možné sdílet události, fotky, videa, komunikovat písemnou formou ( aplikace nemusí umět telefonovat ), sdílet polohu apod.

Zkoušel jsem například Google+, ale vadí mi, že si člověk neustále musí dávat pozor, aby vše bylo neveřejné, protože ze zcela pochopitelných důvodů se snaží naopak vše vytroubit do světa, což absolutne nechci. Možná to bude problém mezi klávesnicí a židlí. Třeba bude stačit rada, jak to nastavit :-)

Zkuste mi prosím poradit, kam se vrhnout. Opravdu nemám potřebu cokoli sdílet veřejně a chci pouze a jenom otevřenou komunikaci v rámci rodinny a vybraných lidí tak, aby nemusel člověk neustále hlídat a odklikávat "vytrub to do celého světa".

Díky moc

Szalooth
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P stock

Re: "Sociální" aplikace pro rodinu

Příspěvek od Szalooth » pát 12. dub 2013 21:38:57

Nevím, jak G+, ale Facebook umožňuje změnit nastavení tak, aby veškeré příspěvky viděli jen přátelé nebo dokonce jen předem vybraní jedinci.

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » pát 12. dub 2013 21:49:51

Na g+ mám vytvorené kruhy rodina, širšia rodina, priatelia, kamaráti, známi, kolegovia a spolupracovníci atď...

Keď chcem niečo zdieľať iba s rodinou, tak zaškrtnem príslušné kruhy a hotovo. Tento výber si to pamätá aj pre ďalšie zdieľanie.

Lahvac
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note II
Rom: OEM

Příspěvek od Lahvac » sob 13. dub 2013 6:45:06

Pro jednoduchou komunikaci a sdílení fotek a videí používám WhatsApp. Jde tam vytvořit skupina a do ní mám přidané lidi z rodiny. Když něco napíšu, přijde to všem ve skupině.
Samsung Galaxy Note II -> OEM ROM 4.1.2 (sestavení JZO54K.N7100XXDMB2) -> microSDHC 16GB CLASS 10

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » sob 13. dub 2013 9:58:47

No ale cez to asi nepošleš 50 fotiek z oslavy.
Na to je lepšia sociálna sieť, vytvoríš album z akcie a zdieľaš komu chceš.

Ja som si vybral g+ aj kvôli tomu, že to spojili s picasou, kde už mám desiatky albumov iba pre rodinu.

Autor tohoto vlákna
Drummer_CZ
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Z White

Příspěvek od Drummer_CZ » ned 14. dub 2013 21:09:00

Díky za Vaše odpovědi. Znovu jsem zkoušel G+, ale rozhodně si to nepamatuje, že jakoukoli např. pozvánku, zpráfu, fotku má poslat na stále stejný profil. Mám nastaven pouze a jenom úzký kruh "rodina", ale když dám například vytvořit nasdílení a odeslání pořízené fotky, tak to předvyplní "veřejně a "rodina" a to veřejně musím zrušit.

Pak se tam velmi divně chová Latitude. Na SXP 4.0.4 se to snad ještě ani jednu nepřipojilo k serveru a hlásí to nedostupnost ( internet na telefonu funguje normálně ) a na mé SXZ 4.1.2 to funguje. Když dám na SXP odeslat ping o poloze, tak přijde na ten samý telefon. Každý máme přitom vlastní gmail účet.

Ani druhý cca 2 hodinový pokus mě nepřesvědčil, že G+ je to co hledám. Klidně si i zaplatím, ale nevím za co ...

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“