Online aplikaceFareBandit - sdílení SMS jízdenek

Moderátoři: don_alex, radegast

Zamčeno

Využili byste sdílení SMS jízdenek?

ano
5
63%
ne
2
25%
nevim
1
13%

Celkem hlasů: 8

Autor tohoto vlákna
dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Typ mobilu / ROM: Flip3

FareBandit - sdílení SMS jízdenek

Příspěvek od dvzd » úte 10. zář 2013 17:52:22

Koukám, že Google Play také podporuje každou kulišárnu. :shock:
https://play.google.com/store/apps/deta ... orwatch.cz

Opravdu to umí sdílet SMS jízdenky, jak píšou dnes v novinkách?
http://www.novinky.cz/domaci/312875-lid ... -vice.html

PSkala
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SG S3
Twitter: Petr_Skala1

Re: FareBandit - sdílení SMS jízdenek

Příspěvek od PSkala » pát 13. zář 2013 21:55:40

Možné to je, ale pro DP to není velké nebezpečí, protože to asi nebude příliš masová záležitost, už jen proto že pro DP to nebude problém odhalit a dohledat člověka který to nasdílel. A i když ho nemohou žalovat, mohou mu např zabanovat tel. číslo

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » pát 13. zář 2013 22:40:41

A ako niekoho odhalia?

S mhd jazdím raz za rok, no zo zvedavosti som to nainštaloval.

Aplikácia funguje ako oznamovanie pohybu revízorov. Čiže do príspevku napíšeš číslo linky a popis revízora.

Užívatelia tomu dali samy nový rozmer - to textu príspevku namiesto popisu revízora pridajú text sms, ktorú dostanú po zakúpení lístka. Tento text skopíruješ do schránky a šup do sms aplikácie. Sms pošleš sám sebe a máš prijatý sms lístok.

Čo som pozeral dnes v bratislave boli uverejnené "až" 2 lístky - preto to u nás zatiaľ nik nerieši - škody sú zatiaľ menšie ako náklady na zmenu systému.
dvzd píše:
Opravdu to umí sdílet SMS jízdenky, jak píšou dnes v novinkách?
http://www.novinky.cz/domaci/312875-lid ... -vice.html
Vie to zdieľať lístky rovnako ako aplikácia viber, whatsap, mail klient atď...

Ceco
Robot
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Příspěvek od Ceco » pát 13. zář 2013 22:47:46

Staci, ze budu overovat aj odosielatela sms. To znamena, ziadne naklady na zmenu systemu.
◊ Nexus 5 running stock KitKat + GravityBox
GravityBox - Xposed modul for Android

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » pát 13. zář 2013 22:55:34

No ale ako ho overia?

Autor tohoto vlákna
dvzd

Příspěvek od dvzd » sob 14. zář 2013 8:03:13

dufko píše:Užívatelia tomu dali samy nový rozmer - to textu príspevku namiesto popisu revízora pridajú text sms, ktorú dostanú po zakúpení lístka. Tento text skopíruješ do schránky a šup do sms aplikácie. Sms pošleš sám sebe a máš prijatý sms lístok.
Jo takhle, tak to je ale slabota. Já myslel, že to např. umí odeslat tu SMS zprávu na tvůj mobil přes nějakou internetovou bránu, kde lze navíc uvést číslo odesílatele tak, aby to vypadalo, že to odeslal ten dopravní podnik.
Naposledy upravil(a) don_alex dne stř 25. zář 2013 6:59:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněna zbytečná citace

Gambac
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S5
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G

Příspěvek od Gambac » sob 14. zář 2013 8:17:22

Můžou to ověřit tak, že ze svého mobilního zařízení (tel., tablet) se podívají, zda z Vašeho čísla (rozuměj z mobilu, ve kterém mu SMS ukazujete) byla odeslána placená SMS jízdenka. Takže nějaké obcházení, že pošlu SMS sám sobě a své číslo uložím tak, aby to vypadalo, že sms skutečně přišla od Dopravniho podniku, může padnout.

No v praxi jsem to ještě nikdy neviděl, v Praze mám osobně koupených maximálně 50 jízdenek a z toho revizor otravoval asi jen 5x. Pokaždé mu stačilo jen vidět přijatou SMS.

Autor tohoto vlákna
dvzd

Příspěvek od dvzd » sob 14. zář 2013 11:31:54

Otazka take je, jak se revizor dozvi cizi telefonni cislo. Ja myslim, ze mu ho cestujici rici nemusi.

dufko
Droid

Příspěvek od dufko » sob 14. zář 2013 14:40:24

dvzd píše: Jo takhle, tak to je ale slabota. Já myslel, že to např. umí odeslat tu SMS zprávu na tvůj mobil přes nějakou internetovou bránu, kde lze navíc uvést číslo odesílatele tak, aby to vypadalo, že to odeslal ten dopravní podnik.
Ale aspoň ich nikto nemôže napadnúť. Tú funkcionalitu si tam pridali užívatelia sami, autor aplikácie je "čistý".
Ty môžeš použiť aplikáciu typu fake call, ktorá vie falšovať odosielateľa, takže ti naozaj príde sms akoby od dopravného podniku.
Gambac píše:Můžou to ověřit tak, že ze svého mobilního zařízení (tel., tablet) se podívají, zda z Vašeho čísla (rozuměj z mobilu, ve kterém mu SMS ukazujete) byla odeslána placená SMS jízdenka. Takže nějaké obcházení, že pošlu SMS sám sobě a své číslo uložím tak, aby to vypadalo, že sms skutečně přišla od Dopravniho podniku, může padnout.

No v praxi jsem to ještě nikdy neviděl, v Praze mám osobně koupených maximálně 50 jízdenek a z toho revizor otravoval asi jen 5x. Pokaždé mu stačilo jen vidět přijatou SMS.
Otázka je, či som povinný preukázať moje telefónne číslo - imho som povinný preukázať iba platný lístok, osobné údaje som povinný poskytnúť až keď sa neviem preukázať lístkom.

Imho zatiaľ nemajú žiadny nástroj na kontrolu a neriešia to, pretože úniky na cestovnom sú malé.

Aby mohli spoľahlivo kontrolovať pravosť sms, musí sms obsahovať kľúč, ktorí závisí aj od telefónneho čísla, či imei a musia mať povolenie toto číslo pri kontrole overiť. - to nemajú.

Ďalšia možnosť je overiť sms kód online, či nebol v poslednej dobe použitý - to znamená revízor musí mať smartphone s pripojením na internet (vysoké náklady), pripíše váš kód z sms do svojho mobilu, odošle požiadavku na overenie na server a dostane odpoveď - náročné na čas a preklepy počas jazdy (náklady na vytvorenie takého systému) - celá táto kontrola ale narazí v prípade, že ma skontrolujú v jednom autobuse a keď prestúpim na ďalšiu linku a tam bude opäť kontrola, už bude môj kód použitý, ale ja mám predsa stále platný lístok...

Čiže celý systém sms lístkov je vyriešený zle zo strany dopravného podniku :)

el.gekon
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC DHD

Příspěvek od el.gekon » úte 24. zář 2013 16:28:24

Zdravím. Jen k té kontrole jízdenek revizorem. Řešíte jak zjistí číslo bla bla.... Systém samozřejmě ví, kam posílal jízdenku s daným kódem. Tento kód si při kontrole sms jízdenky zadá revizor do "přístroje" a zkontroluje, zdali se jedná o platnou jízdenku. Tím to většinou končí (alespoň já zatím jinak nezažil), ale revizor dále může přes přístroj poslat další "kontrolní" sms na číslo, na které byla poslána jízdenka s daným SMS kódem. A v tu chvíli nastává problém. Buď máte přes nějakou APP (mělo by fungovat něco přes p2p, jiného než FareBandit), přes kterou se automaticky pošle (přepošle) i tato kontrolní SMS. Musíte být ale systémem zaevidován pod svým číslem (do budoucna by mohlo znamenat problém). Nevím, zdali tato app ještě funguje, nebo byla nahrazena FareBanditou. No a nebo budete dělat caviky (já na to třeba koule, čas ani náladu většinou nemám) a budete tvrdit, že Vám vypadla SIMka, že nemáte signál, nebo jen trvat na svém, že je chyba na straně systému DP, či operátora. Teoreticky po Vás může chtít Vaše tel. číslo. Buď jej znáte již od původního majitele SMS, nebo smůla. V tom případě můžete lavírovat, že si jej buď nepamatujete, nebo že revizor nemá právo od Vás požadovat Vaše sdělení tel. čísla. No každopádně Vás pak buď pustí, nebo pořádně vydusí. V extrému zavolá policii a bude to hrozně hrotit a to už nevím, jak může dopadnout. Řešení toho všeho (tedy i přeposlání kontrolní SMS) by mělo již fungovat, nezbytné je ovšem stále datové připojení (což může být v metru problém) a dostatek uživatelů. Jestli jsem to správně pochopil, tak i ......no to jsem možná úplně nepochopil - V případě zaslání kontrolní sms, tato sms přijde na číslo, ze kterého byla sms koupena. Nevím, jak by mohlo fungovat automatické přeposlání kontrolní sms, takže by tento uživatel musel být stále online a obratem kontrolní sms nasdílet (tedy mít stále zapnutou tuto app a vjenovat se nasdílení), aby ji server mohl dále přeposlat na dané číslo. No .... abyste se vůbec přeposlání kontrolní SMS dočkali. Alespoň tak to chápu já.

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » úte 24. zář 2013 19:09:12

Jelikož to chápu jako velkou prasárnu, více se zde v debatě pokračovat nebude ;)

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Zamčeno

Zpět na „Online aplikace“