Online aplikacePicasa - jak jednoduse sdilet foto/album

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
rdgfdgd
Stálý androiďák

Picasa - jak jednoduse sdilet foto/album

Příspěvek od rdgfdgd » úte 18. kvě 2010 4:22:23

Zdravim,

premyslim, jakym zpusobem nejelegantneji vyresit nasledujici scenar:
1) vyfotim foto a/nebo fotky
2) uploadnu je na nejakou sluzbu (ne Facebook :))
3) jednoduse ziskam link na fotku a/nebo album

Pripadam si, ze musim prehlizet neco stezejniho, protoze at se snazim jakkoliv, vzdycky se mi zadari jen cast tohohle ukolu. Napr. nativni aplikace Photos pro HTC Desire umi velice pohodlny upload hromady fotek najednou (netrvam na tom, abych mohl uploadovat hned po vyfoceni), nicmene uz mi pak nenabidne zadny link.

Zkousel jsem se koukat po nejakych aplikacich, ale ty mi moc platne nebyly. PicUp podle vseho umi jen "vyfot & uploadni". Picasa Tool Pro se zdala, ze by mohla splnit me pozadavky, ale to byl velmi neprivetivy program (mikrotlacitko Back na displeji hned nad reklamou, nereagovalo na HW tlacitko zpet; branilo se to uploadu vice fotek najednou).

Posledni vec, ktera me zarazila, je, ze at uz kdekoliv tuknu na Share, nabidne se mi jen klasicky seznam GMail/Mail/Facebook etc. Obycejne copypasta (chci linkovat na irc) to nenabidne. Toto jsem tedy poresil pres aplikaci Copy to Clipboard.

Stale se ale nemuzu rozhodnout, pomoci ceho nejsnaze ziskavat ony odkazy. Mobilni verze webove Picasy je take k nicemu, ta natvrdo vytvari novy e-mail.

Dodam jeste, ze netrvam ani na Picase, ani nepotrebuju z telefonu mit moznost ty nahrane fotky nejak elegantne prohlizet - pouze sdilet. Jedina vec, kterou bych nerad, je downsizovani fotek (napr. FB), tzn. aby byly dostupne v originalni velikosti.

Napady uvitam :).
HTC Desire > Motorola RAZR i > Motorola RAZR i > Sony Xperia Z3 Compact

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Re: Picasa - jak jednoduse sdilet foto/album

Příspěvek od Case » úte 18. kvě 2010 4:48:46

Jenom drobná poznámka - pokud chceš fotky nechávat v původní velikosti, tak na Picasu zapomeň. Picasa Web všechny fotky resizuje do rozlišení maximálně 1600 pixelů na delší straně. V původní velikosti z něj dostat nejdou (nakolik vím). Jedna z věcí, co mě na Picasa Webu silně s...iritují.

Autor tohoto vlákna
rdgfdgd
Stálý androiďák

Příspěvek od rdgfdgd » úte 18. kvě 2010 4:54:41

Ha! V tom pripade pazoury od Picasy pryc.

Jak jinak tedy sdilet fotky? Pokud dospeju do stavu nouze a zoufalstvi, ve volne chvili si napisu nejaky front-end pro vlastni uploadovatko (mam takovy soukromy imageshack), nicmene nejake verejne dostupne sluzbe bych asi dal prednost. Nejak pozapasit s Flickrem mozna?

elka_cz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Twitter: http://twitter.com/elka_cz
Tablet: iPad Air
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elka_cz » úte 18. kvě 2010 5:58:23

Co takhle DropBox? Máš k dispozici 2GB ve verzi free, nativní klient pro Android už existuje a funguje to tak, že vyfotíš, odešleš do složky Photos (plus příslušný podadresář podle alba) a systém ti vrátí link na veřejné album.

kosmik
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Note 2
Tablet: Transformer PAD 300

Příspěvek od kosmik » úte 18. kvě 2010 6:08:48

Case píše:Picasa Web všechny fotky resizuje do rozlišení maximálně 1600 pixelů na delší straně. V původní velikosti z něj dostat nejdou (nakolik vím). Jedna z věcí, co mě na Picasa Webu silně s...iritují.
Teď jsi mě docela polekal, kouknul jsem na své fotky na Picase a žádnou nemám takto resizovanou...jednu fotku jsem dal veřejně, viz :http://picasaweb.google.com/jirikmorave ... 1443894562. Velikost 2560×1920 pixelů dle čipu fotoaparátu.Zkusel jsem jí stáhnout a má opravdu tohle rozlišení, tak snad to omezení neplatí...

Autor tohoto vlákna
rdgfdgd
Stálý androiďák

Příspěvek od rdgfdgd » úte 18. kvě 2010 6:40:34

elka_cz píše:Co takhle DropBox? Máš k dispozici 2GB ve verzi free, nativní klient pro Android už existuje a funguje to tak, že vyfotíš, odešleš do složky Photos (plus příslušný podadresář podle alba) a systém ti vrátí link na veřejné album.
Sounds like a plan. Testnu rano, diky.

Huhy
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Twitter: @huhynek
Tablet: Nexus 10

Příspěvek od Huhy » úte 18. kvě 2010 7:24:09

Case píše:Jenom drobná poznámka - pokud chceš fotky nechávat v původní velikosti, tak na Picasu zapomeň. Picasa Web všechny fotky resizuje do rozlišení maximálně 1600 pixelů na delší straně. V původní velikosti z něj dostat nejdou (nakolik vím). Jedna z věcí, co mě na Picasa Webu silně s...iritují.
Picasu používám již dlouho, ale toto omezení tam opravdu není. Přes co tam nahráváš fotky? Nemůže to být způsobeno nějakou aplikací? Sám uploaduji fotky pomocí rozšíření FireUploader ve FireFoxu.

to kosmik OT: Na focení aut je dobrý polarizační filtr ;)

bagr84
Nové Androidě

Příspěvek od bagr84 » úte 18. kvě 2010 8:22:50

Me dost zarazi ze Picasa jakozto Google aplikace nema v Androidu temer zadnou podporu... Jakoby snad ani nechteli aby nekdo sluzbu vyuzival.

Takze ze stejneho duvodu hledam jakoukoli sluzbu a aplikaci ktera by umoznila upload fotek nekam na web, a kdyby zaroven umela i fotky stahnout do mobilu na offline prohlizeni (cleneni stejne jak na webu, podle alb), bylo by to super. Samozrejme podpora multitouche pri prohlizeni by prisla vhod... Obavam se ale ze nic takovyho zatim neni :(
HTC Desire, Android 2.1

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 18. kvě 2010 8:28:40

Bagr: je fakt ze v androidu do verze 1.6 celkem zadna podpora nebyla. Resp slo na picasu nahravat,nativni prohlizec chybel. Ale od verze 2.x uz je picasa podporovana i v galerii.
Pokud chces neco na prohlizeni, opatri si JustPictures
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

elka_cz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Twitter: http://twitter.com/elka_cz
Tablet: iPad Air
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elka_cz » úte 18. kvě 2010 8:31:28

Na Picasu můžu doporučit JustPictures (jen prohlížení) a Picasa Tool Pro (pro upload).

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 18. kvě 2010 10:24:17

Tool na nahrávání se mi zdá dost zbytečnej a místo zabírající. Android na picasu umí nahrávat nativně. Při prohlížení fotek stačí zadat "sdílet" a vybrat "picasa".
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » úte 18. kvě 2010 15:53:54

kosmik píše:
Case píše:Picasa Web všechny fotky resizuje do rozlišení maximálně 1600 pixelů na delší straně. V původní velikosti z něj dostat nejdou (nakolik vím). Jedna z věcí, co mě na Picasa Webu silně s...iritují.
Teď jsi mě docela polekal, kouknul jsem na své fotky na Picase a žádnou nemám takto resizovanou...jednu fotku jsem dal veřejně, viz :http://picasaweb.google.com/jirikmorave ... 1443894562. Velikost 2560×1920 pixelů dle čipu fotoaparátu.Zkusel jsem jí stáhnout a má opravdu tohle rozlišení, tak snad to omezení neplatí...
Pravda, na možnost fotku stáhnout jsem zapomněl, protože je vcelku k ničemu. Ale to je skutečně jediná možnost, jak z Picasa Web Albums fotku v původní velikosti dostat - při pouhém prohlížení to prostě nejde, stejně jako ji nikam nejde v plné velikosti nalinkovat. Zkus si to. V infosloupci se sice vypisují správné původní rozměry, ale zobrazit v nich fotka prostě nejde - 1600 pixelů je maximum. Pokud jde, opravdu mě hodně zajímá jak.

Což je reakce i na Huhyho.

Autor tohoto vlákna
rdgfdgd
Stálý androiďák

Příspěvek od rdgfdgd » stř 19. kvě 2010 5:19:27

elka_cz píše:Co takhle DropBox? Máš k dispozici 2GB ve verzi free, nativní klient pro Android už existuje a funguje to tak, že vyfotíš, odešleš do složky Photos (plus příslušný podadresář podle alba) a systém ti vrátí link na veřejné album.
Inu, vyzkousel jsem, nevypada to spatne, nicmene jsem jaksi neprisel na nasledujici:
1) Jakym zpusobem si mohu vytvorit novou slozku? tedy album v adresari Photos (v Dropboxu)
2) Jakym zpusobem mohu uploadovat vice jak jednu fotku najednou?

WallyV
Nové Androidě

Příspěvek od WallyV » čtv 17. čer 2010 15:30:26

Mám prolém s posíláním fotek z galerie Fotografie i třeba z JustPictures(stejný výsledek) na Desire.Když dám sdílet a vyberu Picasa tak to chce buď vytvořit nový google učet, nebo kliknout na máte účet. Dám mám účet vyplním přihlašovací ůdaje dostanu se na synchronizaci kde je gmail, kalendář, kontakty a to je vše.Dám třeba synchronizovat, vrátí mě to zpátky na foku a nic se nestalo. Dám znova sdílet na Picaso a vše se znovu opakuje(znova buď nový ůčet nebo máte ůčet atd.). Nevíte někdo prosím jak na to?

WallyV
Nové Androidě

Příspěvek od WallyV » úte 22. čer 2010 10:54:16

Pár lidí tady četlo můj problém a to nemůžete napsat jestli vám jde posílat fotky rovnou z fotografii na picasa :evil: Ale jinak dík.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » úte 22. čer 2010 11:16:12

Nejak jsem nepochopil proc porad musis vyplnovat prihlasovaci údaje... ? Ja si je zadal jednou a od ty doby nic nevyplnuju. Mozna je to prave tim. Tim, ze nejsi stabilne prihlasenej, tak se prerusi proces "share" fotek ...
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

WallyV
Nové Androidě

Příspěvek od WallyV » úte 22. čer 2010 13:33:26

Dík za reakci.
Právě v tom je problém. Když zkouším poslat fotku na Picasa po delší době, tak na zlomek sekundy tam probliknou ty přihlašovací údaje-co jsem stačil zaregistrovat(jako gmail snad a dál nevím zřejmě heslo),ale hned to skočí na vytvoření účtu jak jsem psal výše. Když to zkouším znova tak to hned přejde na vytvoření účtu, přihlášeni ani neproblikne. Prostě na Picasa se z toho sdílet nemůžu přihlásit.

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“