Online aplikaceOpera Mini

Moderátoři: don_alex, radegast

cryingfreeman
Droid

Re: Opera Mini

Příspěvek od cryingfreeman » pon 21. pro 2009 22:01:31

Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » pát 08. led 2010 18:28:00

konečne som Operu mini 5 beta vyskúšal aj na androide(predtým iba na nedotýkových hlupých telefonoch) cez J2ME runner(nemal som ju vďaka tomu fullscreen, okrem notifikačneho baru mijú zcvrkli tie dva panely v J2ME runneri, a mal som nasledne neštandartne zobrazené stranky)...musím ale povedať, že to UI je na dotykovom displeji absolutne dokonale a jednoduche, oepra aj cez emulator fungovala svižne, posuvanie po strankach tiež(narozdiel od LG BL20), dokonca si dokazala zapamätať navštivene stranky a historiu(narozdiel od 4.2,ktorú treba štandartne ukončiť aby sa tak stalo)

operu mini 4.2, ktorá je na androide strašna(UI pre klasické telefony, historiu uklada len pri štandartnom vypnutí) využívam často z dvoch dôvodoch:

1. štandartný priehladač je pri T-mobile 3G(kde rýchlosť klesá a stúpa rýchlosť nerovnomerne) pomaly

2. často mám 3G vypnuté kvôli výdrži(3G žerie viac než wi-fi) a pri edge sa dá používať len opera mini

tak dúfam, že už sa jej čoskoro dočkame, mala byť už dávno :evil:
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » úte 23. úno 2010 8:59:52

už som z toho odkladania vydania opery mini pre android nerôzny

dnešná odpoveď z opery

Kód: Vybrat vše

Hi,

We are working on it and it will be available shortly. Please stay tuned for the announcement.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 23. úno 2010 9:05:43

cryingfreeman píše: 2. často mám 3G vypnuté kvôli výdrži(3G žerie viac než wi-fi) a pri edge sa dá používať len opera mini
U Voddafone CZ jinou možnost než edge nemám a jako browser používám default. Rychlost není nijak oslnivá, ale dá se to používat bez sebemenších problémů.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 04. bře 2010 14:10:52

tak windows mobile už má svoju natívnu Operu mini 5 http://smartmania.mobilmania.cz/forum/v ... 39&t=18054 kedy dojde rada na nás? Z Opery mi chodia iba odpovede coming soon. To ju už bude mať skôr aj iPhone, ktorý ju doteraz zakazoval...

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » čtv 04. bře 2010 20:21:05

Hmm kdyz jsem to rano na Twiteru cetl poprve co mam android neco lidem s WM zavidim :-) ale snad se i mi brzy dockame...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 04. bře 2010 23:00:37

tak nativna opera mini 5 vo wm má aj kinetické scrolovanie...teším sa ešte viac...som tu jediný kto bombarduje operu otravnými mailami? :lol:

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 11. bře 2010 9:53:43

Opera mini 5 beta už je na markete ;)

http://www.svetandroida.cz/opera-mini-5 ... ete-201003

petter
Androiďák!

Příspěvek od petter » čtv 11. bře 2010 10:23:05

androidi browser je podle me daleko lepsi a hezci, me to prijde stejny jak s htc sense, to je taky pekna srac.....

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 11. bře 2010 10:36:26

tak to si nemyslím, android browser má navrch iba v tom, že je to normalný browser a zobrazuje stranky normalne, opera mini ich konvertuje, tým pádom sú ale načítané omnoho rýchlešjie a to hlavne pri gprs/edge....opera mini je taktiež plynulejšia, UI defaultného browseru je strašne, UI u operi mini(bude rovnake aj u opery mobile) je dokonalé...vďaka menšej náročnosti sa u nej nestáva to čo u default browseru na androidoch s malou ram a to, že keď má človek otvorených viac tabov(straniek), tak tie čo niesu zobrazené system zmrazí a po prepnutí na nich sa musia znovu načítať...opera mini 5 má podľa toho čo som zatiaľ skúšal len jednu chybičku, po kliknutí na url v inej aplikácií sa nedá vyvolať

nadlabak
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nadlabak » čtv 11. bře 2010 10:46:31

Díky za zprávu, už jsem se jí nemohl dočkat. Opera mini je opravdu k nezaplacení, když se člověk zrovna vyskytuje v místě se slaboučkým signálem, kde se při čekání na vykreslení stránky s normálním browserem snadno unudí k smrti...

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » čtv 11. bře 2010 11:11:19

Je skvela zrovna z ni pisu... stahujte testujte: )
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

patas
Androiďák!

Příspěvek od patas » čtv 11. bře 2010 11:21:17

Konečně ve vlaku můžu surfovat bez delších prodlev :-)
SE Xperia Mini Pro

alda
Androiďák!

Příspěvek od alda » čtv 11. bře 2010 11:24:09

Konečně :-) Chtělo by to sice ještě vychytat nějaké drobnosti, ale hlavní je, že už je :-) Vzhledem k pokrytí T-Mobile 3G daty jsem asi ještě na dlouho odsouzen k používání EDGE a v klasickém browseru, byť je výborný, je mnohdy čekání na stažení stránky velmi úmorné.

Necris
Nové Androidě

Příspěvek od Necris » čtv 11. bře 2010 11:30:39

Svižněji ? No nevím, android browser je hodně svižný na to, že zobrazuje stránku tak jak by jí zobrazovat měl. Skvěle drží standardy a pro větší displeje je jako dělaný. Pro menší displeje je jednoznačně lepší Opera.

GreepM
Androiďák!

Příspěvek od GreepM » čtv 11. bře 2010 11:33:41

zrovna vcera jsem stahnul java verzi a nadaval na tu klavesnici co tam je...je to jediny prohlizec co me prihlasi na is, normalni prohlizec ani dolphin to nedokazou(nevim proc).

Konecne dva rozdilne browsery...kdyz neco nekde nefacha jak ma na jendom, zkusim na druhym.
Siemens S a M nejvic!!!...po te nejaky shit symbiany a WM....a pak....
ANDROID: Galaxy Spica->SGS->G2 a moto360

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 11. bře 2010 11:41:04

Necris píše:Svižněji ? No nevím, android browser je hodně svižný na to, že zobrazuje stránku tak jak by jí zobrazovat měl. Skvěle drží standardy a pro větší displeje je jako dělaný. Pro menší displeje je jednoznačně lepší Opera.

android browser rýchlo načítava stránky len pri rýchlom wifi(v 3G je to tiež podstatne pomale), s otvorenou strankou/kami žeria hrozne ram, scrolling a reakcie často nebývajú moc plynule

na to, že je to beta je to perfektné, funguje aj copy/paste v ramci systemu, stačí už vyriešiť iba to vyvolávanie z url, aby si opera pri odstrelení zapamätala taby a youtube(interný prehrávač opery nejak zatiaľ neide a chcelo by to možnosť prehrať aj v externom)

teším sa na operu mobile 10, ktorá vyzerá rovnako a zobrazuje stránky normalne(Presto) a má aj možnosť kovertovať ako mini(turbo režim

S.T.E.A.K.
Stálý androiďák

Příspěvek od S.T.E.A.K. » čtv 11. bře 2010 13:46:48

S touhle novou Operou mini moje G1 omládla o půl roku :-) Konečně je G1 použitelná i na normální surfování po netu. Standart Browser je sice pěkně udělanej a zobrazuje stránku tak, jak ve skutečnosti vypadá, ale otevřít víc tabů zároveň je na G1 téměř nepoužitelný, protože to za chvilku padne kvůli nedostatku RAM a potom abych zase všechno otvíral znovu, a to samý se děje i po cca 15 navštívenejch stránkách po sobě(v 1 tabu). Navíc se stránka pokaždý reloaduje při přeskočení na jinej tab...

Tahle Opera co zatim testuju, tak neni problém mít otevřenejch 8 tabů zároveň a všechny zůstanou načetlý a dokážou se načítat zatímco si pročítám jinej tab. Zobrazení stránek většinou taky vypadá přibližně tak, jak by ve skutečnosti mělo. A rychlost načítání webů je také nesrovnatelná s Browserem(zkoušeno na wifi), např. Androidforum v Opeře 12s a v Browseru 27s. Matice 9 záložek při startu je taky docela šikovná narozdíl od PC verze, kde jsem ji v Chrome ani Opeře ještě ani jednou nepoužil a synchronizace záložek se taky hodí. A stažení stránky na kartu je už jen třešnička na dotu. Zatím zjištěné nedostatky - pokud odejdu z aplikace, tak se mi neuloží otevřené stránky a potom mi vadí nemožnost většího zvětšení stránky, kvůli odkazům malým písmem, na které se nedá kliknout, jediná možnost je použití trackballu a najet na něj kurzorem, což není zrovna nejefektivnější. A dále zatím nefunguje youtube. Ale dokážu s těmihle nedostatky přežít, navíc je to jen beta :-)
Stará Opera mini 4 na Androidu nic moc, ale tohle už je hodně použitelný.
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 11. bře 2010 13:50:09

zväčš si písmo...btw nedostatky kludne napíš na support mail opery...čím viac ľudí sa ozve tým skôr budú opravené(a platí to aj u iných aplikácií)

inak momentálne mám otvorených cez 10 tabov a všetky sa držia...v defaultnom sa už po troch väčšinou reloadovali

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » čtv 11. bře 2010 14:14:13

S.T.E.A.K. : nemáš nějakou pomalou wifi? Mně se na 3G v Praze (Vodafone) AF načte za 6 vteřin! Jako fakt neskutečný a nádherný!
Jsem zvědavej jak to pojede na wifi!

mcgogo
Stálý androiďák

Příspěvek od mcgogo » čtv 11. bře 2010 14:51:24

funguje vám v opera link synchronizace záložek? Nějak mi to nechodí. Sesynchronizuje mi rychlý přístup ale bookmarky nikoliv.

staro
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC HERO Black Froydvillain 1.5.0

Příspěvek od staro » čtv 11. bře 2010 15:04:58

synchro mi jede taky vše kromě bookmarků.

jinak na zvětšení stránky stačí 2x poklepat na display, není tam multitouch zvětšení ale 2x poklepat na obrazovku
HTC HERO Black, Froydvillain 1.5.0

S.T.E.A.K.
Stálý androiďák

Příspěvek od S.T.E.A.K. » čtv 11. bře 2010 15:17:28

to cryingfreeman: Zvětšení písma je sice možnost, ale značně nepraktická, potřeboval bych to zvětšit jen v momentě kdy na ten odkaz potřebuju kliknout(tak jako v Browseru). Takhle by se mi na displej skoro nic nevešlo.

to PL113: Já wifi pomalou nemám(10Mb/1Mb), to jen G1 má pomalou wifi kartu, ta to prostě na víc jak 4-5Mb nevytáhne(zkoušel jsem to na mojí druhý wifině 25Mb/20Mb a taky se přes 6Mb nedostala). Androidforum jsem načítal se střední kvalitou obrázků a počítal jsem to až do kompletního načtení progress baru. Teď jsem to zkoušel znovu a bylo to něco pod 10s, ale na šest se nedostanu ani s nejnižší kvalitou obrázků.Na jaký frekvenci procesoru jedeš?

Edit: tak už vim, kde byl problém, měl jsem tam nastavený Protokol na HTTP místo Socket, proto to jelo tak pomalu, teď už to běží v pohodě :-)
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)

Necris
Nové Androidě

Příspěvek od Necris » čtv 11. bře 2010 15:37:33

Pravda, na wifi jsem pořád tak mi to ani nepřijde.

GreepM
Androiďák!

Příspěvek od GreepM » čtv 11. bře 2010 16:01:41

zavidim vsem trackball :-) musi to byt parada to ovladani kurzoru. Jako s prstem si vystacime, ale ta sipka navic je tam dobrej bonus...zvyk ze symbianu
Siemens S a M nejvic!!!...po te nejaky shit symbiany a WM....a pak....
ANDROID: Galaxy Spica->SGS->G2 a moto360

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 11. bře 2010 16:53:38

greep: a tebe dpad nefunguje ci ako?

inak stranky su konvertovane a prisposobovane rozliseniu displeja, vybranej kvalite obrazkov a velkosti pisma, takze pri zoome by sa to iba rozmazalo...samozrejme u toho url by to nevadilo tam ide o kliknutie

inak skuste trackbalom potocit a potom kliknut

Vegetus
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vegetus » čtv 11. bře 2010 17:59:12

Netuší někdo, proč opera která vyšla pro WM je v češtině a pro android je totožný produkt v AN? Ne že by to byl problém, ale jde o princip. Navíc ať se snažím sebevíc, netuším jak naučit Google vyhledávač nebo Google news v opeře vyhledávat výsledky v cz. Zprávy z SS mě zrovna nezajímají.
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 11. bře 2010 19:12:43

Zaloguj se, dej něco vyhledat a dole v nastavení si změň jazyk na češtinu. Tím se mění i preference vyhledávače (na desktopu taky).

Vegetus
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vegetus » čtv 11. bře 2010 19:30:29

Case píše:Zaloguj se, dej něco vyhledat a dole v nastavení si změň jazyk na češtinu. Tím se mění i preference vyhledávače (na desktopu taky).

U vyhledávání už je to ok, ovšem na www.google.cz/m/news je US verze zpráv, vyhledávání ve zprávách totéž. Zvláštní je, že v náhledu (start page) je vidět hlavička "Gogle Zprávy - česko" po otevření je to US
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » čtv 11. bře 2010 20:45:43

S.T.E.A.K. píše: to PL113: Já wifi pomalou nemám(10Mb/1Mb), to jen G1 má pomalou wifi kartu, ta to prostě na víc jak 4-5Mb nevytáhne(zkoušel jsem to na mojí druhý wifině 25Mb/20Mb a taky se přes 6Mb nedostala). Androidforum jsem načítal se střední kvalitou obrázků a počítal jsem to až do kompletního načtení progress baru. Teď jsem to zkoušel znovu a bylo to něco pod 10s, ale na šest se nedostanu ani s nejnižší kvalitou obrázků.Na jaký frekvenci procesoru jedeš?
Jedu na Fasttest 2,9. images quality: low, protocol mám Socket.
GreepM píše:zavidim vsem trackball :-) musi to byt parada to ovladani kurzoru. Jako s prstem si vystacime, ale ta sipka navic je tam dobrej bonus...zvyk ze symbianu
No ono není ani moc co závidět, páč MNĚ opera zmáčknutí trackballu nějakým záhadným způsobem detekuje jako pohyb dolu (u default browseru to je ok i v dolphinu).

to all: nevím jestli je to tou betou, ale nezdá se taky někomu, že to je port z rezistivního displeje (WM)? Prostě prstem čapnu stránku a chvilku to trvá jestli se to chytne...to mi připomíná rezistivní displeje.

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“