Coby autor webového projektu Studentská kuchařka jsem se chopil příležitosti, a v rámci soutěže HTC Android 2010 jsem se konečně poohlédnul po SDK Androidu a vyzkoušel si, jak se pro něj píše. Studentská kuchařka je tenký klient čerpající data z webového projektu s minimální datovou režií. Mám nemalé zkušenosti s vývojem pro Windows Mobile, ale toto je můj první program pro Android, takže má klasické dětské chyby, i když doufám, že pouze pod povrchem. Proto budu rád, pokud mi nahlásíte chyby, abych se jich mohl vyvarovat v dalších programech, popř. v budoucích updatech. Zajímalo by mě i to, jak se aplikace chová na pomalém GPRS. Osobně nemám telefon s Androidem a platformu provozuji pouze v dualbootu na svém HTC Touch Pro2 s Windows Mobile, a v této neoficiální portaci zatím není možné vypnout 3G.
Screenshoty

Download
Aplikace je ke stažení na Marketu.
Changelog
1.7 a 1.7.1:
- Navázána spolupráce na kampani Chytrý život
Verze 1.6.3:
- Oprava pádu na Androidech 2.1 a starších.
Verze 1.6.1 a 1.6.2:
- Drobné opravy.
Verze 1.6:
- Vývoj oživen, můžete se předběžně těšit na zajímavé updaty

- Přidán monitoring pádů a chyb.
Verze 1.5:
- Definitivně odstraněna reklama
- Opraveny drobné chyby
- Ukončen vývoj; aplikace byla nahrazena Studentskou Kuchařkou HD
Verze 1.4:
- Opraveno chování při otáčení displeje
- Kliknutím na fotografii si můžete na webu zobrazit větší verzi
- U receptu je zřejmé, zda obsahuje komentáře či fotografie, a menu se tomu přizpůsobuje
- Experimentálně byly přidány reklamy a Google Analytics. Reklama nemusí být v aplikaci natrvalo, za pár dnů či týdnů se rozhodnu, jakou cestou půjdu dál. Než mi dáte špatné hodnocení, prosím raději o echo e-mailem na jan.gruncl@gmail.com, kde to spolu probereme. Díky!
Verze 1.3:
- Přidána podpora fotografií (kvůli úspoře dat se stahují už zmenšené dle šířky vašeho displaye; v landscape jsou větší než v portraitu)
- Upraveno vyhledávání (podporuje diakritiku a jde potvrdit enterem)
- Odstraněno ukončovací tlačítko (dle Androidích konvencí)
Verze 1.2:
- Přidána podpora funkce "Mám hlad!" pro náhodný výběr receptů.
- Program bude od teď k dispozici na Android Marketu.
Verze 1.1:
- Opraveno zobrazení kritické chyby při nenačtení stránky.
- Opraven název balíčku tak, aby odpovídal Javovým konvencím. Z tohoto důvodu se bohužel v zařízení objeví verze 1.1 jako jiná aplikace, takže doporučuji 1.0 odinstalovat. V příští verzi se to nebude opakovat.