Online aplikaceemhade - MHD

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Hologram
Nové Androidě

emhade - MHD

Příspěvek od Hologram » pon 23. srp 2010 19:22:17

Zdravím,
neviem, či existuje nejaká MHD aplikácia pre Slovensko, ak by sa niekomu zišla, tak
momentálne je zavesená na http://htcandroidsutaz.sk/application/detail/62
snáď sa mi ju podarí niekedy dať aj na market

vyhľadávanie je možné podľa zastávok, ulíc a kdejakých objektov (napr. v BA Ufo, Slovak pub, atď.)
sieťový traffic je minimálny, akurát nie ku všetkým zastávkam mám dáta o GPS polohe (týka sa to najmä Žiliny), takže ak by niekto chcel pomôcť v tomto smere, rád ich tam doplním
snáď to bude pre niekoho užitočné
Naposledy upravil(a) Hologram dne pát 27. srp 2010 13:18:01, celkem upraveno 1 x.

fhucho
Androiďák!
Rom: nejsem

Re: emhade

Příspěvek od fhucho » pon 23. srp 2010 19:50:19

Vypadá to podobně jako můj Pubtran ;) V budoucnu bychom mohli aplikace třeba sloučit v jednu.

Kubkolienka
Robot
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Mix 2S

Příspěvek od Kubkolienka » pon 23. srp 2010 20:01:57

supis ;)

ja som tajne dufal ze pubtran zahrnie bratislavu :) ale tak emhade je tu :)
Samsung i5700 Spica - Spicanogen + Yonip - O2 SK
HTC Evo 3D - kaput. 3 krat sa mi meniť display nechcelo
Honor 7 - stock
Xiaomi Mi Mix 2s

Sarge
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation

Příspěvek od Sarge » stř 25. srp 2010 8:10:56

Neplanujes doplnit dalsie mesta? Napriklad taku Bansku Bystricu :)

A program ktory by vyuzival databazu cp by sa tiez zisiel :yes:

Autor tohoto vlákna
Hologram
Nové Androidě

Příspěvek od Hologram » pát 27. srp 2010 13:17:12

fhucho píše:Vypadá to podobně jako můj Pubtran ;) V budoucnu bychom mohli aplikace třeba sloučit v jednu.
chcel som to navrhnúť aj ja :) bolo by dobré to mať všetko pokope v jednej aplikácii, podklady samozrejme poskytnem :)
Sarge píše:Neplanujes doplnit dalsie mesta? Napriklad taku Bansku Bystricu :)

A program ktory by vyuzival databazu cp by sa tiez zisiel :yes:
s tým cp.sk môže byť problém s licenčnými podmienkami, pozriem sa na to, ak by to cez to nešlo, ešte pozriem, či dopravný podnik BB nemá vlastné vyhľadávanie a ak ani to, tak ešte by sa to dalo spraviť z dát o spojoch, ale na to by som potreboval gps súradnice všetkých zastávok, aby bolo možné vytvoriť maticu incidencie a pak podľa toho vyhľadávať, toto by ale trošku trvalo, no výhoda by bola v tom, že by to fungovalo aj offline

Autor tohoto vlákna
Hologram
Nové Androidě

Re: emhade - MHD

Příspěvek od Hologram » pon 30. srp 2010 7:24:45

takže na použitie výsledkov vyhľadávania zo stránky cp.sk v aplikácii treba ich súhlas, napíšem im a uvidíme, ale som skôr skeptický, keďže majú zmluvu s operátormi na poskytovanie výsledkov formou sms, okrem DP Žiliny má vyhľadávanie už iba DP Prešov, tak som pridal aj ten, čoskoro by sa mal objaviť update na stránke v prvom príspevku, obe tieto mestá idú cez vlastný backend, takže traffic je stále minimálny (do mobilu ide xml, nie celá stránka)

henrichg
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 - Android 9.0 stock - not root
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X - PixelExperience ROM (A9.0) - root
Tablet: Nexus 7 (2013) LTE - Android 6.0.1 stock

Příspěvek od henrichg » pon 30. srp 2010 11:32:14

Perfektneee. Vyhladavanie podla adries. Este tak moznost zadat spoj a aby to zobrazilo jeho grafikon a bude to supeeer. Dik moc za aplikaciu. ;)
Autor PhoneProfiles a PhoneProfilesPlus. e-mail: henrich.gron@gmail.com

Killian
Stálý androiďák

Příspěvek od Killian » pon 30. srp 2010 13:25:30

Pekne. Pozeram, ze si mal viac nervov s parsovanim WAP stranky IMHD.sk :) (aplikacia MHD Spoje na markete).
Smiem sa spytat odkial si bral pozicie zastavok? Mne sa to spolahlivo nepodarilo nikde zohnat, mohol som teoreticky cez google sluzby zistit pozicie podla nazvu ulic, ale to nefunguje vzdy (ak nazov zastavky nesuhlasi s nazvom ulice). Edit: Uz som to nasiel, na OpenStreetMap :) .

Mensi bug - daj si vyhladat nejake spojenie, oznac trackballom nejake spojenie aby bolo vysvietene oranzovou farbou, stlac menu -> na pozadi sa objavi velky krizik :) . A "Odkial" by malo byt spravne "Odkiaľ".

A daj to prosim na Market ak sa bude dat (navod ako sa registrovat je napr. tu). Alebo teoreticky to mozem publikovat cez moj ucet pod tvojim menom (kontaktne udaje na developera sa daju individualne pre kazdu aplikaciu menit).

matoman
Stálý androiďák

Příspěvek od matoman » pon 30. srp 2010 20:53:43

Inac s tou nemoznostou pouzivat data z cp pre tuto aplikaciu resp. idos pre pubtran (ak by to chaps, resp. slovenska varianta nepovolila, co asi nepovoli), by sa dalo obist jednoducho tak, ze samotna aplikacia by neobsahovala adresu ale by sa na nu pri prvom spusteni opytala. Tym by vlastne aplikacia bola len parser (zadanej) web adresy. Ale je potrebne sa na to vobec niekoho pytat?

fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » pon 30. srp 2010 22:57:05

Hologram: Nevim teda jak by sis to predstavoval ty, ale ja navrhuju udelat to zhruba takhle: Vyuzit na skoro vsechno kod Pubtranu (ma za sebou preci jenom delsi vyvoj) a pridat do nej podporu pro nacitani i z jinych zdroju nez idos plus samozrejme data (zastavky, gps). Taky by bylo potreba dodelat veci co jsou v emhade a ne v pubtranu - napr. cas prijezdu, upozorneni, mapa, cislo nastupiste a mozna i tmavy styl. Jako napul cech a napul slovak budu rad kdyz bude Pubtran umet taky hledat v obojim :)

matoman
Stálý androiďák

Příspěvek od matoman » pon 30. srp 2010 23:38:59

Dalsi napad: :)
A co tak to rozsirit medzinarodne formou zasuvnych modulou, kde by obsahovali sady reg. vyrazov, xml path pre jednotlive polozky +- data zastavok, a uzivatel by si potom v programe vybral ktore chce stiahnut. Dali by sa samostatne aktualizovat bez potreby aktualizovat samotnu aplikaciu. Nieco ako modularne brany v programe "esmska" ak nahodou poznate.

Autor tohoto vlákna
Hologram
Nové Androidě

Příspěvek od Hologram » úte 31. srp 2010 8:31:54

pre Killian:
Áno, gps súradnice sú z OpenStreetMap.org, niektoré síce chýbajú, ale v BA a viacmenej aj v KE sa dá celkom dobre podľa nich vyhľadávať. Parsoval som to pomocou xml pull parsera, s ním sa takéto stránky dajú pomerne dobre parsovať. A moc ďakujem za upozornenia na chyby, už by to malo byť v poriadku. Tá diakritika je zrejme bug, keď pri definovaní šírky ako wrap_content to usekne mäkčeň, zmenil som na fill_parent a už to je to ok (tiež mi to mohlo napadnúť skôr). Inak na tom markete to asi tak skoro nebude, android mám len na emulátore, takže v tomto sa strácam, ale ak to nie je pre teba problém, môžeš to to tam zavesiť, u mňa s tým nie je žiadny :)

pre matom:
Ono zrejme akékoľvek použitie ich výsledkov vyhľadávania aplikáciou (čiže aj ich parsovanie) zrejme licencia bez súhlasu neumožňuje. Uvidíme, čo odpíšu a potom sa uvidí. Druhá vec je, či tam nemajú nejaký šialený ajax a kdejaké fičúriny na zabráneniu tunelovaniu dát, to by mohlo proces dosť skomplikovať.
tu esmsku nepoznám, ale každý dobrý nápad stojí za uváženie :)

pre fhucho:
Plánujem niekde zavesiť zdrojáky, alebo ti ich pošlem (aj s nejakým popisom), snáď sa to bude dať nejak nekomplikovane zakomponovať, akurát by bolo dobré zachovať možnosť vyhľadávania nielen podľa zastávok, lebo mne osobne, ktorý sa ešte aj po x rokoch vie v BA celkom kvalitne stratiť, sa to niekedy do budúcna celkom zíde.

Inak ŽSR je možné získať odtiaľto http://217.12.48.27/elis/default.aspx, podľa popisu na stránke: „databáza obsahuje úplný cestovný poriadok ŽSR, ČD a vybrané európske spoje cca. 18000 vlakov a 8 000 staníc“, ale mám pocit, že toto umožňuje aj idos, čiže Pubtran vie vyhľadávať takisto aj vlaky SR a Európy :)

fhucho
Androiďák!

Příspěvek od fhucho » sob 04. zář 2010 15:37:19

Hologram: precti si soukromou zpravu

Kubkolienka
Robot

Příspěvek od Kubkolienka » stř 22. zář 2010 10:43:57

Gratulujem k vyhre ;)
Honor 7 - stock
Xiaomi Mi Mix 2s

henrichg
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 - Android 9.0 stock - not root
Mobil 2 / ROM: Nexus 5X - PixelExperience ROM (A9.0) - root
Tablet: Nexus 7 (2013) LTE - Android 6.0.1 stock

Příspěvek od henrichg » stř 22. zář 2010 11:59:25

Tiez gratulujem. ;)
Autor PhoneProfiles a PhoneProfilesPlus. e-mail: henrich.gron@gmail.com

kaplon
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplon » pát 24. zář 2010 6:43:58

zdravim vedel by mi niekto poradit preco mi nejde nainstalovat Emhade na Samsung Galaxy Spicu? Dam instalovat zacne to instalovat a napise ze aplikacia nebola nainstalovana. Dakujem
HTC Wildfire S, Android 2.3.5, HTC Sense 2.1

Kubkolienka
Robot

Příspěvek od Kubkolienka » pát 24. zář 2010 8:55:32

mas dost miesta? Skusal si restart mobilu?
Honor 7 - stock
Xiaomi Mi Mix 2s

kaplon
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplon » pát 24. zář 2010 9:05:29

nevadi ze pouzivam app2sd ?
HTC Wildfire S, Android 2.3.5, HTC Sense 2.1

werty(sk)
Nové Androidě

Příspěvek od werty(sk) » pát 01. říj 2010 11:08:57

Tiež by som sa pripojil k želaniu, aby som si mohol vybrať trebars č. autobusu. Zasa až tak veľa ich napríklad v BA nepoužívam a čísla poznám.

Najlepšie, keby sa dali dať do nejakých favorities, voľnej plochy mam pri spustenej aplikácií kopec, takže je to kam zmestiť.

Inak vynikajúca aplikácia a oceňujem aj tú animaciu :)

isidor
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: desire

Příspěvek od isidor » sob 02. říj 2010 16:54:24

Hologram píše:takže na použitie výsledkov vyhľadávania zo stránky cp.sk v aplikácii treba ich súhlas, napíšem im a uvidíme
a od imhd suhlas mas? :)
btw ak je treba suradnice zastavok v KE, tak nech sa paci (aj tie co (zatial) nie su v OSM), akurat niektore nazvy nebudu 100% sediet s imhd ("Darg.hrdinov, Miestny úrad" vs. "Dargovských hrdinov, MiÚ" apod.)

kjuo
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Orange Boston 2.1

Příspěvek od kjuo » čtv 13. led 2011 7:26:31

werty(sk) píše:Tiež by som sa pripojil k želaniu, aby som si mohol vybrať trebars č. autobusu.
pripajam sa!

vyhladavanie podla spoja (cislo linky)-> potom zo zoznamu zastavok
sa mi zda rychlejsie ako tukat nazvy

zatial teda hodnotim ako fajn aplikaciu ale aj nadalej pouzivam wap.imhd...

tester
Nové Androidě

BUG

Příspěvek od tester » čtv 24. úno 2011 8:56:58

tvoja aplikacia je super, vyuzivam kazdy den. Ale nasiel som v nej celkom dost dolezitu chybu a totiz teraz su v Bratislave skolske prazdniny a s tym aplikacia nepocita, takze sa mi podarilo zmeskat autobus. Mohol by si to nejak upravit aby to pocitalo aj s prazdninami a sviatkami? Vsetky datumy su rok dopredu dostupne, takze by si len raz za rok aplikaciu upravil, teda pomenil datumy.

Este sa tu niekto vyjadril, ze by to mohlo tahat celu databazu do telefonu. Tak to urcite nie, nepotrebujem zbytocne plnit pamat datami. Ked potrebujem tak to stiahnem.

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » čtv 24. úno 2011 9:14:37

Jestli to parsuje data z webu/wapu, tak bug asi nebude v aplikaci. Nemyslíš?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

tyrone10
Nové Androidě

Příspěvek od tyrone10 » ned 25. zář 2011 20:47:28

Aplikaciu EMHADE mam stiahnutu a pouzivam ju v HTC Sensation. Je super, ale este by sa s nou dalo trosku pohrat. Na iPode Touch som mal stiahnutu jednu podobnu aplikaciu, uz ju zacali robit aj na Symbian. Volala sa iTransit a bola uplne genialna .... Mozno by bolo faj vzat trosku inspiracie :P ale inak fajn praca

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“