Online aplikaceGPS budík, místo času buzení nás zajímá MÍSTO probuzení ...

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

GPS budík, místo času buzení nás zajímá MÍSTO probuzení ...

Příspěvek od ge0rge » pon 10. lis 2008 10:26:27

už se vám někdy stalo že jste ve vlaku nebo autobuse zaspali a přejeli cílovou stanici ? Navést si budíka je jistě dobrý nápad, ne vždy ale zafunguje tak spolehlivě, může si být vůbec někdo jistý kdy české dráhy kam opravdu dorazí ? Vlaky mívají zpoždění zvlášť poté co vás dokonale uspí čtvrthodinovým stáním v polích uprostřed kukuřice. Budík, který by fungoval tak že místo času buzení zadám místo buzení by byl pro mne jednou z killer aplikací :-)

Za tipy budu rád díky
Naposledy upravil(a) ge0rge dne pon 10. lis 2008 15:54:56, celkem upraveno 1 x.

Autor tohoto vlákna
ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS budík, místo času buzení nás zajímá MÍSTO probuzení ...

Příspěvek od ge0rge » pon 10. lis 2008 10:34:55

zatím bohužel takovou aplikaci pro android neznám ... bylo by dobre kdyby pozici nekontrolovala neustale, protoze to samozrejme velmi rychle vyprazdni baterii :-) .. nutností je aby kontrola místa probíhala v inteligentních intervalech, a baterii tim setrila jinak by to bylo prakticky nepouzitelne, jistě nemá smysl ptát se GPS "uz jsme tam?" co pet minut kdyz práve vyjíždíme z ostravy, trocha predikce by neuškodila :-), prave tak by nemelo smysl ptat se kazdou minutu kdyz uzivatel zada ze mu staci aby ho vzbudil priblizne 5 minut od mista urceni - pokud z posledniho mereni vyplyne ze se nachazime pri udrzovani rychlosti 8 minut od cile, staci ty tri minuty odpocitat bez mereni, protoze neni pravdepodobne ze vlak nejak radikalne zrychli ze :-)

když se týden nic neobjeví bude to moje první aplikace pro android jak doufám :-) Vyvoj SW me celkem bavi, a tenhle napad vypada ze bych to i mohl zvladnout :-)

Supík
Admin - kdysi hodnej
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Supík » pon 10. lis 2008 15:12:21

ge0rge píše:zatím bohužel takovou aplikaci pro android neznám ... bylo by dobre kdyby pozici nekontrolovala neustale, protoze to samozrejme velmi rychle vyprazdni baterii :-) .. nutností je aby kontrola místa probíhala v inteligentních intervalech, a baterii tim setrila jinak by to bylo prakticky nepouzitelne, jistě nemá smysl ptát se GPS "uz jsme tam?" co pet minut kdyz práve vyjíždíme z ostravy, trocha predikce by neuškodila :-), prave tak by nemelo smysl ptat se kazdou minutu kdyz uzivatel zada ze mu staci aby ho vzbudil priblizne 5 minut od mista urceni - pokud z posledniho mereni vyplyne ze se nachazime pri udrzovani rychlosti 8 minut od cile, staci ty tri minuty odpocitat bez mereni, protoze neni pravdepodobne ze vlak nejak radikalne zrychli ze :-)

když se týden nic neobjeví bude to moje první aplikace pro android jak doufám :-) Vyvoj SW me celkem bavi, a tenhle napad vypada ze bych to i mohl zvladnout :-)
Tak super! Zní to jako moc příjemný nápad na aplikaci. Hlavně ten nápad na šetření baterií je dobrý. Jinak doporučuju aby jsi do toho přidal i možnost naučit ten program poznat polohu i z ID GSM buňky. On ten GPS signál může být ve vlaku někdy problém.
Nápady:
- spustit akci na základě polohy (email/IM/SMS/alert/execute)
- hlídat polohu i pres id gsm bunky
- přepínat profil podle polohy mobilu (tichý a vip pro domácí prostředí - pracovní pokud je člověk mimo domov)
- práce s body zajmu.. v malém okénku na lcd by to mohlo live ukazovat status (nejbližší bod zájmu (stanici třeba))
- pravidelně odesílat polohu přes sms/email

Jinak pokud by jsi potřeboval udělat pro tu aplikaci hosting či oddělené forum+faq tak řekni, udělám ti na androidforum.cz doménu 3tí úrovně se šikovným CMS pro podporu tve aplikace.
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

Supík
Admin - kdysi hodnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Supík » úte 18. lis 2008 15:24:57

ge0rge píše:zatím bohužel takovou aplikaci pro android neznám ... bylo by dobre kdyby pozici nekontrolovala neustale, protoze to samozrejme velmi rychle vyprazdni baterii :-) .. nutností je aby kontrola místa probíhala v inteligentních intervalech, a baterii tim setrila jinak by to bylo prakticky nepouzitelne, jistě nemá smysl ptát se GPS "uz jsme tam?" co pet minut kdyz práve vyjíždíme z ostravy, trocha predikce by neuškodila :-), prave tak by nemelo smysl ptat se kazdou minutu kdyz uzivatel zada ze mu staci aby ho vzbudil priblizne 5 minut od mista urceni - pokud z posledniho mereni vyplyne ze se nachazime pri udrzovani rychlosti 8 minut od cile, staci ty tri minuty odpocitat bez mereni, protoze neni pravdepodobne ze vlak nejak radikalne zrychli ze :-)

Jako další nápad co by tam mohlo být je v návaznosti na http://androidforum.cz/program-backgrou ... y-t79.html možnost zapnout změnu pozadí v závislosti na poloze.
Tedy např. :
Jsem s klukama na fotbale - na mobilu mám fotbalovou tapetu.
Jsem v práci. Tak tam mam logo firmy.
Jedu na jednání k zákazníkovi. - třeba nějaký jeho zajímavý produkt. ;)
Doma tam budu mít přítelkyni
U tchyně tchyni a přítelkyni atd :p myslím že by to byla guru fíčura .. co myslíš?
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

Autor tohoto vlákna
ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » úte 18. lis 2008 15:40:30

vsechno jsou to dobry napady ale je toho moc .. takze bud vydam co mam, tj, jednoduchy GPS budik (alias: Are we there yet?) , nebo to prejmenuju a bude to cosi jako GPS/LDM alias Global Position System / Location Dependencies Manager :-D ... jeste popremyslim jak to to toho vsechno dostat a nezabit jednoduchost puvodniho napadu, faktem je ze jsou to dobre napady, a rozhodne pouzitelne :-) asi by byla skoda je do toho casem nevpechovat, ale s citem ... a asi radeji do aplikace s jinym jmenem

v emulatoru to uz slape, jen me mrzi ze to zatim jeste nemam moznost testnout na realnem hw... g1 je momentalne na ceste a tyden to potrva :-)

Yamanouchi
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yamanouchi » stř 19. lis 2008 19:04:26

Pokud se to ještě spojí s Locale, tak to bude monstr program :DD Nápad je to dobrý, ale tapetu v mobilu jsem naposled měnil před 2-3lety a u PC tak před rokem nebo při instalování to nastavím a už to nechám být :D

Jak se ti to programuje? Chtěl bych to někdy zkusit, ale to bych potřeboval buď nějaký český HOWTO manuál či knížku s praktickými ukázky.
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » sob 22. lis 2008 10:39:40

To by byla parada, kdyby se v cechach nasel clovek, co by byl ochotnej udelat takhle vychytanej program. Jestli jeste probiha ta google soutez o hodne slusny penize, tak jsem tam nic lepsiho, nez je tenhle program nevidel.

Taky myslim, ze kvuli spotrebe bude lepsi GSM locator. Nevim jak v androidovi, ale signal je obecne jen venku, takze by program moh bejt dost casto bez signalu a nevedel by, co ma udelat a to nesmi nastat. Zatimco signal GSM bude mit na 100%.

Mohly by bejt tri mody lokace:
-GSM locator (presnost na km)
-GSM + GPS (GSM-loc behem cely cesty a pri priblizeni se k cili pridani i GPS-loc pro upresneni)
-GSM + GPS* (GSM-loc udrzuje povedomi, kde asi sem a GPS se snazi polohu doladit, kdyz zrovna bude GPS signal)
-GPS (jedu treba autem, android mam v nabijecce a nemam problem s GPS signalem)

Pridavam se k napadu ne jen budit, ale i spoustet ruzny akce ... fakt genialni. Nastavim si, ze az prijdu vecer domu, tak at neco udelam. Reknete, kdo jeste nezazil situaci a dostal vynadano --> Jak to ze si nezavolal, ze uz jedes!!! Kdyby se predpripravena SMS sama odeslala podle moji polohy :), tak uz by clovek nedostal vynadano.

Kdyby se vyvoj programu predem poradne promyslel a jak si psal, nepreplacal ... byla by to krasa. Zatim si ho dokazu z uzivatelskyho pohledu predstavit dost jednoduchej:
- prvni tlacitko -> vyber bodu na mape
- druhy tlacitko -> zvoleni akce (email, SMS, execute ....)
- treti tlacitko -> nastaveni vybrany akce (mozny i vyber z templatu pro email, IM, sms - blizim se na navstevu a automaticky se odesila sms: noste na stul :D)
- potom jeste setup a je to

Stealth
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

_srakyi_

Příspěvek od _srakyi_ » ned 23. lis 2008 16:55:41

:D

Tenhle napad mi neco dost vyrazne pripomina :)

Je to totiz naprosto presne aplikace, kterou jsme posilali do prvniho ADC - "Geoscheduler". Ted momentalne je bohuzel uprostred portovani pro SDK 1.0 a na telefonu tedy zatim nebezi. Vyvijeli jsme totiz na nekterem z prvnich releasu SDK a v posledni dobe se nam nakupilo tolik jinych povinnosti, ze jsme port jeste nedotahli.

Jestli chcete, muzu nekam soupnout aspon screenshoty, at je videt ze si nevymyslim ;) .. tise doufam ze se mi povede jeste letos najit par dni a vsecko dotahnout, ale mame ted bohuzel par high-priority veci, procez musi "20% project" jeste chvili pockat.

srakyi
Stálý androiďák
Twitter: @srakyi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srakyi » ned 23. lis 2008 20:31:37

[to predtim jsem psal taky ja, jen jsem zrovna nemel po ruce heslo k prihlaseni :)]

Jeste jedna poznamecka - aplikace ktera umi zmenit nastaveni telefonu podle aktualni pozice uz v Android Marketu je. Jmenuje se Locale (ale nepouzivam ji, takze nemuzu posoudit nakolik funguje, uzivatele ji ale na Marketu docela dost chvali). Dokonce byla docela uspesna v ADC. Web maji tady:
http://www.localeandroid.com/

Supík
Admin - kdysi hodnej
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Supík » ned 23. lis 2008 22:21:00

srakyi píše:[to predtim jsem psal taky ja, jen jsem zrovna nemel po ruce heslo k prihlaseni :)]

Jeste jedna poznamecka - aplikace ktera umi zmenit nastaveni telefonu podle aktualni pozice uz v Android Marketu je. Jmenuje se Locale (ale nepouzivam ji, takze nemuzu posoudit nakolik funguje, uzivatele ji ale na Marketu docela dost chvali). Dokonce byla docela uspesna v ADC. Web maji tady:
http://www.localeandroid.com/
A příslušné vlákno na androidforu je zde: http://androidforum.cz/locale-automatic ... u-t47.html

V každém případě smysl locale je trošku jiný ..specializuje se hlavně na přepínání wifi. Ge0rge by rád aby se spustil alert na základě dosažení určité lokace.

srakyi
Stálý androiďák
Twitter: @srakyi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srakyi » pon 24. lis 2008 22:08:21

Jj, nechtel jsem tvrdit ze Locale resi onen lokalizovany alarm, spis jsem reagoval na moznost zmeny nastaveni telefonu v zavislosti na aktualni poloze (ale jestli umi i menit pozadi na plose nevim, jeste jsem to u sebe nezkousel).

Kazdopadne ale GeoScheduler je presne tohle - clovek si nastavi "task" na urcite misto (a/nebo cas) a az bude v pozadovanem okruhu, bude radne upozornen. (i kdyz teda mame tam tech featur trochu vic, tohle je stale "core business" :) .. a zacina mne vazne stvat ze ted na to opravdu nemam cas :? fakt by se mi to v telefonu hodilo ..

mak
Androiďák!

Příspěvek od mak » sob 07. úno 2009 14:33:32

TUTO KILLER APLIKACI CHCI !!! Teda nevim jeste presne na co, ale asi bych ji vyuzil v aute, kdyz jedu nekam daleko a na dalnici usnu aby mne to treba pred Mnichovem probudilo abych vcas odbocil.

eXiL
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Note 3
Tablet: Note 10.1 3G
Rom: Revolution ROM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXiL » sob 07. úno 2009 14:45:47

mak píše:TUTO KILLER APLIKACI CHCI !!! Teda nevim jeste presne na co, ale asi bych ji vyuzil v aute, kdyz jedu nekam daleko a na dalnici usnu aby mne to treba pred Mnichovem probudilo abych vcas odbocil.
:DD za predpokladu ze bude az do mnichova rovna a prazdna dalncice :DD pak uz je predpoklad hustsiho provoze tak je dobry vstat no :D

mak
Androiďák!

Příspěvek od mak » úte 17. úno 2009 11:53:35

eXiL píše:
mak píše:TUTO KILLER APLIKACI CHCI !!! Teda nevim jeste presne na co, ale asi bych ji vyuzil v aute, kdyz jedu nekam daleko a na dalnici usnu aby mne to treba pred Mnichovem probudilo abych vcas odbocil.
:DD za predpokladu ze bude az do mnichova rovna a prazdna dalncice :DD pak uz je predpoklad hustsiho provoze tak je dobry vstat no :D
JJ jak rikas, o vikendu tam zrovna pojedu, takze asi to zatim bude resit homada redbullu a kafi. ;o(((

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » úte 17. úno 2009 13:20:19

neviem či som to už nepísal ale keby to podal GPS(alebo niečoho ineho) menilo profily...doma hlasný/vonku vibračný
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Pepik
Stálý androiďák

Příspěvek od Pepik » úte 24. úno 2009 8:08:50

podivejte se na tuto stranku http://www.androidlocale.com/
Bývalý uživatel Windows mobile, nyní G1 white T-Mobile

Craf
Nové Androidě

Příspěvek od Craf » úte 24. úno 2009 8:25:05

Locale umi nastavit i ALARM. Tak ze vice mene vyhovuje podminkam:)

xsoft
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsoft » úte 24. úno 2009 14:49:50

Neco jako tohle? (ale tohle je pro iPhone)
http://hackaday.com/2008/09/19/gps-alarm-clock/
Obrázek
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM

Autor tohoto vlákna
ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » stř 25. úno 2009 12:46:40

Ano něco takového, ovšem na androidu mame už od samého počátku Locale, který umí tohle a ještě spoustu věcí navíc takže už to tolik nehoří :-)

Autor tohoto vlákna
ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » sob 07. bře 2009 20:53:43

Nejlépe tomuto popisu aplikace asi vyhovuje zdarma dostupný Boundary Reminder

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“