Online aplikaceCSFDroid

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

w0lf
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P7
Twitter: w0lf_cz
Rom: EMUI
Kontaktovat uživatele:

Re: CSFDroid

Příspěvek od w0lf » pát 20. kvě 2011 6:37:01

No hlavne, uz aby tu byla :-). Jak daleko to autor jeste vidi k vydani alespon bety?

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » pát 20. kvě 2011 7:25:33

Taky sem uz celej nesvuj :ugeek:.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

rychna
Stálý androiďák

Příspěvek od rychna » stř 29. čer 2011 19:45:09

Nějaké novinky ? :P

Polosaty
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Htc Sensation
Tablet: Vypadá to na Ainol Crystal 7
Rom: CM 10

Re: Re: CSFDroid

Příspěvek od Polosaty » pát 01. črc 2011 11:19:19

rychna píše:Nějaké novinky ? :P
Ano a to že si musíme počkat.

w0lf
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P7
Twitter: w0lf_cz
Rom: EMUI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od w0lf » pon 04. črc 2011 8:04:02

Asi se nedockame :-D

Lukeenho
Stálý androiďák

Příspěvek od Lukeenho » pon 04. črc 2011 14:10:29

Taky bych řekl, že už je to mrtvý projekt. Alespoň já teda čekání vzdal

@telefon    

rychna
Stálý androiďák

Příspěvek od rychna » pon 04. črc 2011 19:31:18

smutné, velmi smutné. Tahle aplikace mi pořád chybí... :cry:

Autor tohoto vlákna
cermak.cz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od cermak.cz » pon 11. črc 2011 11:41:36

Ahoj, vím, že to trvá poněkud déle, než jsme (všichni) čekali, ale nebojte, aplikace je na cestě. Testujeme betu a bohužel jsem teď dost časově vytížen, ale je to na dobré cestě. Myslím, že se Vám to bude líbit :)

rychna
Stálý androiďák

Příspěvek od rychna » pon 11. črc 2011 13:35:50

Jeee, tak že by nakonec happyend? :P

iiic
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G6
Twitter: iiic
Tablet: tf201 - Asus Eee Pad Transformer Prime
Rom: CyanogenMod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » pon 11. črc 2011 15:14:52

cermak.cz píše:Ahoj, vím, že to trvá poněkud déle, než jsme (všichni) čekali, ale nebojte, aplikace je na cestě. Testujeme betu a bohužel jsem teď dost časově vytížen, ale je to na dobré cestě. Myslím, že se Vám to bude líbit :)
Nemohlo by to třeba někdy v budoucnu být open-source ? S takovým kódem na githubu by to už fungovalo 6x

ailas
Stálý androiďák

Příspěvek od ailas » pon 11. črc 2011 18:21:50

Ono by to fungovalo uz davno. Popravde jsem psal pomovi uz v cervnu 2010 a parser csfd bez grafiky jsem mel asi o mesic pozdeji, protoze API stale nebylo. Ani do konce roku zadna dohoda. Je to tu nekde v dalsim vlakne. Pak se objevil csfdroid ale jeho reseni s mezi serverem se mi moc nezamlouvalo a s pomem spis nebyla nez byla nejaka dohoda, tak jsem se na to vykaslal. On hrozne mlzi.

Za navádění k nekalé činnosti autor věty, kterou si už nepřečtete dostal varování.
Bude-li se situace opakovat bude následovat ban.

radegast

iiic
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » pon 11. črc 2011 19:06:49

Nic lepšího než řešení s meziserverem ani nevymyslíš... jak jinak to taky dělat? Stáhnout celou stránku a pak kód řezat v mobilní aplikaci? To by byly zbytečně velké přenosy. Navíc meziserver je nejlepší řešení protože snadno se pak dá přepnout na csfd API až (jestli) někdy bude.
Taky velice snadno změnit získávání dat takže ten přechod ze staré na novou csfd by měl být bezbolestný... proto se divím, že nová verze nebyla tak den po první ukázce nové verze csfd.
Naposledy upravil(a) radegast dne pát 22. črc 2011 15:32:42, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!!

ailas
Stálý androiďák

Příspěvek od ailas » pon 11. črc 2011 19:44:20

Ja tahal celou stranku a pak to parsoval, a mel jsem odezvu uzivateli (vysledek) rychlejsi nez csfdroid. Vtip je v tom, ze kdyz tahas to html, netahas obrazky ale jen text - tahal jsem to jako datovy stream.
No s tim prepnutim si v dobe "objektoveho" programovani snad delas srandu. Vymenim tridu a je to jeste jednodussi nez to patlat na serveru.
Dalsi server na ceste je jednak zdrzeni (csfd stranky nejsou velke takze objem v tom opravdu nehraje zadnou roli) a jednak dalsi clanek v retezci co muze prestat fungovat. A pak ti prestane fungovat cela sluzba jako takova vsem telefonum. Proto vidim pouziti meziserveru jako jednoznacne minus. Jen pro info objem dat byl kolem 3-40 kilobajtu pri nacitani stranky s filmem vcetne komentaru. Pri takovychto smesnych datech vidim pouziti meziserveru s prominutim jako naprostou blbost ktera sluzbu zbytecne zeslozituje a vytvari dalsi potencialni bod nefunkcnosti.

iiic
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » pon 11. črc 2011 20:44:36

ailas píše:Ja tahal celou stranku a pak to parsoval, a mel jsem odezvu uzivateli (vysledek) rychlejsi nez csfdroid. Vtip je v tom, ze kdyz tahas to html, netahas obrazky ale jen text - tahal jsem to jako datovy stream.
No s tim prepnutim si v dobe "objektoveho" programovani snad delas srandu. Vymenim tridu a je to jeste jednodussi nez to patlat na serveru.
Dalsi server na ceste je jednak zdrzeni (csfd stranky nejsou velke takze objem v tom opravdu nehraje zadnou roli) a jednak dalsi clanek v retezci co muze prestat fungovat. A pak ti prestane fungovat cela sluzba jako takova vsem telefonum. Proto vidim pouziti meziserveru jako jednoznacne minus. Jen pro info objem dat byl kolem 3-40 kilobajtu pri nacitani stranky s filmem vcetne komentaru. Pri takovychto smesnych datech vidim pouziti meziserveru s prominutim jako naprostou blbost ktera sluzbu zbytecne zeslozituje a vytvari dalsi potencialni bod nefunkcnosti.
To je úplně špatný předpoklad, že by šlo o nějaký mezičlánek... nevím teda jak fungoval server u csfdroidu, ale načítat ty data pokaždé z csfd a zpracovávat je na serveru v okamžiku jejich potřeby by bylo rozhodně nerozumné. To by se muselo nakešovat na vlastním serveru. Pak by požadavek na data nešel z csfd na server a do mobilu, ale jen ze serveru do mobilu. Tím by se všechno podstatně zrychlylo... a server by data aktualizoval někdy v nočních hodinách, kde by se to na jeho zátěži nepodepsalo.

ailas
Stálý androiďák

Příspěvek od ailas » úte 12. črc 2011 15:04:15

Jasne, a uzivatele by dostali to co jde dneska vecer v TV na sve mobily az zitra.. stejne tak komentare a dalsi info.. Bezvadny napad. Krom toho csfd uz ma JSON API takze prenosy jsou v radu bajtu az kilobajtu.

iiic
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » úte 12. črc 2011 20:05:05

ailas píše:Jasne, a uzivatele by dostali to co jde dneska vecer v TV na sve mobily az zitra.. stejne tak komentare a dalsi info.. Bezvadny napad. Krom toho csfd uz ma JSON API takze prenosy jsou v radu bajtu az kilobajtu.
No jestli má JSON API tak nevím co tu řešíme XD

Jinak TV program je vyplněný samozřejmě několik dní dopředu, takže tam není problém. A komentáře (první stránky) se samozřejmě tak často nemění aby člověk nemohl záznamy staré třeba den.

shrap
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S - Vodafone brand

Příspěvek od shrap » čtv 14. črc 2011 8:17:22

Tyjo, ta beta vypada pekne! A hlavne je to docela svizny, uz se tesim na plnou verzi ;)
nesnáším čárky před, ale ....

Samsung Galaxy S - CM 10 (4.1.2)
Samsung Galaxy Nexus - AOKPkecinzer 4.2.2

rychna
Stálý androiďák

Příspěvek od rychna » čtv 14. črc 2011 9:03:56

Jojo, hezké, už chybí jen přihlášení a jsem spokojený :)

shrap
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S - Vodafone brand

Příspěvek od shrap » čtv 14. črc 2011 9:26:24

No a jeste trailery ;)
nesnáším čárky před, ale ....

Samsung Galaxy S - CM 10 (4.1.2)
Samsung Galaxy Nexus - AOKPkecinzer 4.2.2

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » čtv 14. črc 2011 9:41:42

:yes: Beta vypada paradne! Je to hodne svizny. Je v planu taky osobni seznam filmu? To bych hned vyuzil.

ailas
Stálý androiďák

Příspěvek od ailas » čtv 14. črc 2011 9:59:17

Mne to scrollovani prijde pomale, seka se. U jinych s obrazky ve stejnem view jsem si toho nevsiml.
Ficury ktere bych si predstavoval:
Jinak hodila by se historie vyhledavani, naseptavac te historie a management (moznost mazat celkove/jednotlive) a dalsi veci jako sdileni primo ze seznamu atd.. Jak uz nekdo psal prihlaseni a hodnoceni. Dale pak u nalezeneho filmu kde jej hraji v kine a moznost automatickeho prihlaseni pri spusteni aplikace v nastaveni (pres ssl).
Tak uvidime jaka bude finalni, je to jeste beta a muze se jeste zmenit.

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » čtv 14. črc 2011 17:47:48

Otevreni odkazu na film z csfd.cz otevre film primo v programu CSFDroid. Genialni.

Slo by do nastaveni pridat pouzivani ceskych nebo anglickych nazvu filmu? Ty cesky moc nepouzivam a zrovna se mi sdilej v cestine, kde pak clovek nemusi poznat, o jakej film jde.

ailas
Stálý androiďák

Příspěvek od ailas » pát 15. črc 2011 15:52:29

stealthx píše:Otevreni odkazu na film z csfd.cz otevre film primo v programu CSFDroid. Genialni.
Jo to slo i bez hesla, ono je jen u home activity a ten intent nebyl osetreny. Jinak na tom je android postaven - vyuzivani casti funkcionalit jinych aplikaci. Nemusi se duplikovat kod.

Autor tohoto vlákna
cermak.cz
Stálý androiďák

Příspěvek od cermak.cz » čtv 21. črc 2011 22:31:02

Ahoj,

po delší době jsem mrknu a co nevidím, leak beta verze... :(

Trochu mě mrzí to, jak se ailas zachoval -> mohl jsi mi aspoň napsat, jsem přece tady na fóru. Kdyby byla aplikace připravená ke zveřejnění, udělali bychom to sami, ne? Je fakt, že zabezpečení mohlo být lepší, ale taky jsem nečekal, že to vůbec někdo najde...No každopádně takhle to zřejmě v čechách funguje.

Nebudu zde rozpitvávat jak byl CSFDroid řešen dřív, každopádně parsování v telefonu moc rychlé nebylo a můj server, který poskytoval json api, mohl jako centrální bod dobře využívat cachování.

Každopádně jsem rád, že se zatím aplikace líbí, nicméně jsem musel betu z marketu stáhnout, protože tohle opravdu nebylo v plánu...Také bych poprosil o trochu shovívavosti - nešiřte to prosím dál, díky.

Vy co už to máte ale určitě pište postřehy a chyby, ať z toho leaku taky něco máme my...

Díky, Ondra.

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » pát 22. črc 2011 12:00:53

Mé postřehy:
Aplikace na mě celkově působí velmi pozitivně, design se mi hodně libí. Aktuální funkce pracují správně, nezaznamenal jsem chybu.
Co bych doplnil:
- Přihlášení uživatele a s tím spojené hvězdičkování a komentování
- Jak bylo zmíně, tak i trailery u filmů
- Možná by bylo zajímavé udělat přepínání mezi záložkami u filmu pomocí gesta prstem (doleva/doprava)
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » pát 22. črc 2011 13:44:33

Taky sem nezaznamenal zadny bugy
Ja bych byl pro:
- vlastni seznam filmu s hodnocenim a rokem (taky by se hodily sekce napr.: "bude za rok / jit do kina / zaimavy")
- vyber jazyka nazvu filmu (sdileni, seznam) orig / cesy / anglicky

iiic
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iiic » pát 22. črc 2011 20:59:54

@cermak.cz Nová aplikace je super, i tomhle stavu... myslím že to nemusí být až tak vybroušené před vypuštěním. Zvlášť když bez toho mají uživatelé smůlu a můžou jinak jen čekat by nějakou případnou chybičku omluvili.
Lidi jsou docela zvyklí používat Beta a jiné vývojové verze... vždyť třeba gmail byl beta 5 let a stejně ho v té době využívaly miliony lidí.

ailas
Stálý androiďák

Příspěvek od ailas » pát 22. črc 2011 22:07:00

To cermak.cz: mne mrzi, jak ses zachoval ty. Mel jsem projekt csfd rozjety par mesicu drive, skoda zes nenapsal ze do toho po te jdes tez. Ja se pak na to vykaslal protoze z meho pohledu je rozhodne zbytecne delat duplicitni praci. Kdyby na csfd aplikaci nekdo delal predemnou, asi bych se snazil spolupracovat. Ale moc na tom asi nesejde.
Jinak s tou tvoji aplikackou jsem byl proste nedockavy, api je po roce a pul konecne alespon nejake a na to napsat aplikaci na csfd, by mel byt celkem rychly proces. Jinak verejna beta prospeje, alespon se prijde na vice bugu v kratsim case, a stable bude i tak moci vyjit drive. Sve postrehy jsem napsal vyse.

BeNiSh
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: lenovo IdeaPhone S750
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BeNiSh » úte 26. črc 2011 13:45:28

o jaky beta verzi se to tu pise? o ty uz stary v0.3.10 beta to asi neni, jestli to dobre chapu. kde se da sehnat verze pro novejsi CSFD? :D a jestli je tu autorova nechut beta verzi nechat volne pristupnou, muze mi nekdo rict proc? pokud existuje neco alespon trochu funkcniho, tak me nenapada zadnej duvod, proc ji nepustit do sveta... obzvlast, kdyz ta stara verze vubec nefunguje
[ Mcz & T-M ] :: lenovo IdeaPhone S750 andreaROM-160130 @ 4.2.2 :: Verbatim 8GB μSDHC (c10)

Autor tohoto vlákna
cermak.cz
Stálý androiďák

Příspěvek od cermak.cz » čtv 28. črc 2011 22:30:29

Není to moje nechuť, je to tím, že je to oficiální aplikace a musí být prostě odladěná. Nikdo si nechce poškodit značku tím, že uvolní nedodělaný produkt mezi lidi...

Ailas: Bohužel tenkrát to bylo tak, že když jsem s aplikací začal, tak jsem tohle fórum ještě neznal. Až když byla první verze hotová, tak jsem našel tvoje téma. No a pak už jsem prostě šel vlastní cestou, kde hlavním cílem bylo, naučit se programovat pro Android :)

Je mi líto, že to trvá už takovou dobu, ale bohužel s tím nemůžu nic dělat. Co se kódu týče, tak je v podstatě hotovo (alespoň tedy pro první verzi) :)

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“