Online aplikaceJabber (Gtalk) - multiple login

Moderátoři: don_alex, radegast

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Jabber (Gtalk) - multiple login

Příspěvek od stealthx » čtv 16. zář 2010 21:57:31

Jak znamo, jabber protokol podporuje vic pripojenych programu zaroven. Vypada to moc hezky, ale spis bych rek, ze je to nebezpecny. Stalo se mi nasledujici:

Vzdalene jsem se prihlasil do prace, kde se mi automaticky zapnul gtalk, na kterej mi samozrejme vsechny zpravy zacly chodit. Vubec nevadilo, ze se uzivatel win sam odhlasil, porad to tam chodilo. Mobil ani nepipnul, proc by taky mel, kdyz mi vsechno krasne poziral ten pracovni pocitac.

Da se tenhle bordel vubec nejak ukocirovat? Totiz jindy, kdyz v praci u pocitace opravdu sedim, a pustim gtalk ve win, tak mi samozrejme do PC nic nepride a vsechno mi pipa v kapse v gtalku (teda podle nalady). A to do ty doby, nez opravdu zareaguju a odpovim z win gtalku. Potom uz vsechno chodi do win gtalku a ne do mobilu. Takze kdyz bych pri odchodu zapomnel vypnout v praci komp, tak ke me zase nic nedojde. Chapete to???
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

cryingfreeman
Droid

Re: Jabber (Gtalk) - multiple login

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 16. zář 2010 22:04:57

no mne prave v gtalku u android os 2.2 zobrazuje všetko(aj moje odoslané), ad keď si píšem s niekým v PC, v predošlých verziach to nerobilo
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Sc0uT
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Twitter: http://twitter.com/Sc0uT_CZ

Příspěvek od Sc0uT » čtv 16. zář 2010 22:09:09

Gtalk jsem na PC nikdy nemel ale XMPP protokol ( resp. klienti ) maji moznost nastaveni priority.

Hadam ze mobilni GTalk bude mit nizsi nez klasika pro PC pokud jsi online "stav" .
Zkus se podivat jestli v PC klientu se neda nastavit stav, nebo zkus co to udela kdyz budes "away" a na mobilu on-line.

Autor tohoto vlákna
stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » čtv 16. zář 2010 22:30:01

Musim rict, ze uz v klidu a miru sleduju chovani android_gtalk vs win_gtalk asi rok a nevypozoroval jsem tam zadnou logiku v chovani, jen takovej nahodnej naznak. Ve win_gtalku samozrejme asi zadny nastaveni priorit neni. Pouzival jsem ho pro jeho jednoduchost a upozorneni na postu, ale ted to vypada spatne. Ze by jeden z dalsich velkych nedodelku googlu? Zacina se nam to uz trosku hromadit.

:?: Mate tip na klienta, kterej ma "jabber nastaveni priorit"?

to cryingfreeman: tobe se v androidu dopisuje do konverzace i to co odesilas v pc ty? To mi pride snad jako zazrak. Jako ze muzes jednou odepsat z androida a jednou z pc a v telefonu mas porad ucelenou konverzaci bez vypadku?

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » čtv 16. zář 2010 22:38:22

ano presne tak píšem v PC a a všetko aj moje odoslane veci sa zobrazuju v gtalku..funguje mi to až teraz v gaosp(android os 2.2) v predošlých verziach os to bolo tak ako píšeš ty...mám gaosp týžden a zatiaľ mi v mobile zobrazilo všetko(teraz som odoslal spravu na offline kontakt v qip infium a normalne ju mám aj v mobile)

taktiež je fajn, že sa konverzácie nevymazavaju ako to bolo v minulosti, konečne to má historiu, priehladnejšie UI, dá sa prepínať medzi konverzaciami posunom do stran, už iba možnosť vypnuť davatarov a som maximalne spokojný..predošlý gtalk v androide som nemohol vystať
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Sc0uT
Nové Androidě

Příspěvek od Sc0uT » pát 17. zář 2010 7:34:05

Jakejkoli jinej klient.

Pokud mas rad minimalisticke veci tak PSI, ktery je jak na WIN na LINUX.

Pokud do mobilu, tak bohuzel nevim. Mam androida cca 14dni a malo casu.

Autor tohoto vlákna
stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » pát 17. zář 2010 11:31:32

to cryingfreeman: To vypada hodne nadejne, jestli je to takovej pokrok v gtalku ve 2.2ce, ted jeste abych ji dostal do telefonu.

to Sc0uT: Klienta PSI jsem jedinyho zkousel a ten svoji minimalstickosti dosel tak daleko, ze se ani nedokazal prihlasit k mymu gtalk uctu.

nazir
Nové Androidě

Příspěvek od nazir » pát 17. zář 2010 12:10:27

V tom případě děláš něco špatně. Psi (respektive v posledním roku Psi+) používám léta a s google účty (google apps, googletalk) nemá problém.
Škoda, že není i pro android. Žádný z xmpp klientů mne na androidovi moc nenadchnul, takže jabber na mobilu (vyjma talk aplikace) nepoužívám...

Elischka
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire
Twitter: http://twitter.com/Elischka001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elischka » pát 17. zář 2010 13:19:02

Tak, tak. S Psi nemám problém ani v případě klasického GMail účtu ani v případě účtu doménového. Když jsem Psi zkoušela, také jsem měla trochu potíže, ale pak se ukázalo, že byly způsobeny tím, že jsem zadávala špatný port. Jinak v Psi jsem prováděla i transport ICQ kontaktů, opět bez problému...

Jinak na Androidu také používám jenom defaultní GTalk aplikaci.
TCDJTCJVDANCF

HTC Wildfire, Android 2.2.1

Sc0uT
Nové Androidě

Příspěvek od Sc0uT » pát 17. zář 2010 14:04:34

Ohledne google jabberu a psi :)

Obrázek

Pripadne kdo zagoogli najde i navod jak si tam pridat ICQ lidi...
http://sites.google.com/site/michalpato ... googletalk

Elischka
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire
Twitter: http://twitter.com/Elischka001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elischka » pát 17. zář 2010 14:14:46

Sc0uT: "In the Port field, enter 5223 (5222 will not work)."

Tak mně právě jede jenom 5222. :)
TCDJTCJVDANCF

HTC Wildfire, Android 2.2.1

Autor tohoto vlákna
stealthx
Androiďák!

Příspěvek od stealthx » pát 17. zář 2010 16:20:44

Nefunkcnost PSI jsem uz neuspesne resil tady. Jestli mate nejaky dulezity poznatky, tak budu jen rad. Po objeveni cernych der, jsem se i o transport prestal zajimat. Pride mi, ze clovek vubec nema pod svoji kontrolou 100% funkcnost transportu.

Ale v tomhle vlakne spis resime rozbehnuti gtalku pro bezny pouzivani. To znamena funkcnost na urovni sms - sluzba, ktera je svoji jistotou prakticky neprekonatelna a neprekonana a taky nehorazne draha.

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » pát 17. zář 2010 16:34:13

stealthx píše:to cryingfreeman: To vypada hodne nadejne, jestli je to takovej pokrok v gtalku ve 2.2ce, ted jeste abych ji dostal do telefonu.
on je aj nový gmail, len tomu som zas až tak neprišiel na chuť, ale gtalk je už fakt použitelný konečne

Odpovědět

Zpět na „Online aplikace“