Navod? No VNC pouzivam a mam pocit, ze navod neni treba (pokud ti jede na Woknech).
Takze:
- server pustit po startu. Muze vam jet jako sluzba, nebo aplikace v tray (je to na vas, ja jedu na tray).
- defaultni porty jsou 5800 a 5900 (na 5800 se pripojujete z prohlizece jako
http://server:5800 na druhy pres VNC viewer - cili z androida na 5900).
- je dobre nastavit si admin heslo (VNC Password), to zadavate pri prihlaseni
- da se nastavit akce po odpojeni (treba "Lock workstation" to vam zamkne stanici, celkem dobry ze mate jistotu ze se po stanici u vas nikdo neprohani. Otestujte si pak ale, jestli se muzete pripojit napodruhe).
- pro rychlost se daji zakazat prenaseni pozadi (to wallpaper klikatko, stejne jako vypnuti aero ve wistach a tak).
- da se povolit "jen" proklizeni (Disable viewers input), coz je vypnuti natvrdo na serveru. Pak s tim nic neudelate jako viewer. Jde i totiz prohlizeni jako viewer ze strany klienta
- dle verze VNC (realVNC, Ultr@VNC se da povolit i transfer souboru). Muzete mi klidne exoticky VNC server, klienti na to pujdou vsichni, ale nejake "lepsi" funce pujdou jen kdyz to bude zvladat server i klienta.
- samozrejme se server a klient musi videt, mit to povolene ve firewallu, pokud jste za NAT tak presmerovavat porty a tak
.. co vic dodat? Zda se mi to proste snadny, jen "pust a jede" (maximalne nastav admin heslo).