začal jsem si hrát s mobilem manželky s cílem ho vytunit do použitelného stavu, leč jsem se dostal do průserového stavu, protože jsem blbec netrpělivý

Prostě jsem si zazálohoval oddíly od p14 nahoru, p13 a p19 jsem počítal že nechám továrním resetem znovu naformátovat. Pak jsem se zkoušel nejprve fdiskem rušit a znovu vytvořit oddíly od konce, ale fdisk divně nadával, že nemůže začít oddíl na původním místě, protože je již obsazené. Netrpělivost a pozdní noční hodina mě vedli k použití sfdisku, kterým jsem partition table dumpnul přepočital nové polohy oddílů a blbec jsem dal zapsat a bylo to.
Rozdělení je sice asi ala MSDOS, ale nějaké nestandardní, protože ty neprimární oddíly následují úplně těsně za sebou. Nový dump sfdiskem ukázal rozdíly a zřejmě jak na začátek každého oddílu zapsal takovou tu řetězcovou partititon table (jeden sektor), tak všechny ty oddíly pokrátil na začátku o jeden sektor. No asi bude jednoduší přímo uvést (neumím předformátovaný text, tak holt obrázek):
Originální tabulka:

Nová a výsledek - porovnání

EDIT: opraveno

Tak spolužák synka G300 měl, tak jsem chybějící informaci vytěžil od něj a jak jsem předpokládal EBR těch oddílů z EBR byly jeden za druhým na sektorech 266881 je jich 15 za sebou a odkazují se na oddíly dopředu, takže ty pak mohou následovat těsně za sebou.
Když už jsem v tom byl, tak jsem na obou telefonech úspěšně změnil velikost oddílů. Posunul jsem všechno o 1GiB, (přifouknutá part /data p13, všechno mezi pošoupnuto a o 1GiB zmenšená part p19). Vyřešil jsem hexeditorem na hulváta, protože se jednalo o posun 0x200000 sektorů a byla to trivka udělat z hlavy a zkontrolovat nanečisto na prázdném souboru fdiskem. V EBR jsou vyplněné pouze LBA start a délka, ostatní jsou 0.
Kdyby to náhodou někoho zajímalo, tak to někam dám, ale on už po těchdle telefonech asi pes neštěkne

--
Zito