Evolve FX400 - obecná diskuzeEvolve FX400 (4,3") a FX500 (5")


forter2
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: sob 01. pro 2012 11:46:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: prestigio

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od forter2 » sob 01. pro 2012 16:43:15

ale kdyby to mělo být jen mezi FX400 nebo Prestigio 4300 tak co je lepší ?





reku
Androiďák!
Příspěvky: 431
Registrován: ned 06. úno 2011 23:53:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: L

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od reku » sob 01. pro 2012 17:03:15

Asi těžko najdeš někoho, kdo má či měl OBA ty telefony.
Jen ten by ti mohl nezaujatě odpovědět. A ještě by je kvůli (ne)spolehlivosti musel mít delší čas.
Tak třeba někdo odpoví.
Když přečteš obě fóra, tak zjistíš, že jeden tu měl Prestigio a přešel na Evolve.

Uživatelský avatar

Perotin
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 28. lis 2012 21:45:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: EVOLVE FX400

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Perotin » sob 01. pro 2012 19:41:57

Já si dneska koupil Evolve FX400. Nekoupil jsem si 500, protože ač má tak vysokou kapacitu baterie, tak to řešení není moc dobře zvládnuté a telefon se podle všeho neskutečně dlouho nabíjí ;)


kabod
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: sob 17. lis 2012 14:44:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX500 duo
Twitter: VOLVE

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od kabod » ned 02. pro 2012 11:14:32

zdravím,prodral jsem se vším,co Evolve nabízí,pouze se zadrhl systém GPS...Chytám se pouze na Google a bunky operátora,pořád hledá satelit a nemuže ho najít...Jestli je tu znalec,díky za radu..Ještě jsem stáhl z Ulož to GPS navigaci Sygic Android Aura CZ v rar a uložil do paměti telefonu v download,kde jsem rar rozbalil...


maedva
Nové Androidě
Příspěvky: 45
Registrován: pon 03. pro 2012 13:20:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio Muze D3

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od maedva » pon 03. pro 2012 13:24:05

Ahoj, chci si pořídit Evolve FX400 (i když pokukuji i po FX500, ale ten má už moc veliky display)

Pročetl sem diskuzi a vypada to celkem zajímavě. Jen bych mobil používal i jako navigaci a tak bych se rád zeptal jestli už má někdo pořádně otestovaný nějaky navigační sw ? Třeba iGO, Sygic atd...

Popřípadě doporučte nějake užitečné aplikace, jsem Androidový panic, tak se vůbec neorientuji :-)

Díky za veškeré postřehy !



LadislavK
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: stř 02. pro 2009 21:56:08
Reputace: 0

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od LadislavK » pon 03. pro 2012 13:49:36

nasel jste nekdo root pro FX500?

edit: rootnuto


y0uRi
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: stř 05. pro 2012 19:04:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: evolve fx400

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od y0uRi » stř 05. pro 2012 19:05:33

nenašli ste niekto nejaké silikonove alebo nejaké podobne ochranné púzdro na fx400 ? ďakujem


Johny9509
Stálý androiďák
Příspěvky: 147
Registrován: úte 09. lis 2010 16:18:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 Platinum

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Johny9509 » stř 05. pro 2012 22:07:58

Jak je na tom audio výstup? Jaká je kvalita poslechu hudby? Díky:)
LG Optimus One 2.3 Gingerbread --> Zopo C2 Platinum
--> LG P500 CyanogenMod9 ICS 4.0.4


Gunner
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 06. pro 2012 23:56:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 5110

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Gunner » pát 07. pro 2012 0:14:28

forter2 píše:ale kdyby to mělo být jen mezi FX400 nebo Prestigio 4300 tak co je lepší ?

Čus,řeším naprosto stejnou otázku... :-)

Když jsem se je snažil nějak srovnat,tak mi vyšel stejný výsledek až na procesor a display...4300DUO (Cortex-A9 a ma IPS 16.7mil.) a Evolve (Cortex-A8 a TFT 262tis) Takže to Prestigio by mělo být v tomhle ohledu asi lepší..minimálně ten display budu určitě lepši.
Jinak co se týče dalších vnitřností,tak je vše identické.
Akorát co jsem se jěšte dočetl o Pres. že vyšla nějaká p.. aktualizace,která totálně rozhodila GSM,takže při sebemenším pohybu se ztrácel signál....tak nevim,jestli už vyšel opravnej fir.
Už to řeším 3 týdny :-)
A jako by toho nebylo málo,tak se ted rozhodnout přijít v Evolve s 420 a 520fx :-) dvoujádra :)

Uživatelský avatar

Perotin
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 28. lis 2012 21:45:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: EVOLVE FX400

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Perotin » pát 07. pro 2012 11:15:32

forter2 píše: A jako by toho nebylo málo,tak se ted rozhodnout přijít v Evolve s 420 a 520fx :-) dvoujádra :)
No, zajímalo by mě, kdy se dostanou do obchodů. Taková žhavá novinka a nikdo to zatím neprodává krom Evolve. Ať se Alza stydí! :D


Gunner
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 06. pro 2012 23:56:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 5110

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Gunner » pát 07. pro 2012 14:08:06

Koukal jsem,že cena Evolve jde na Alze dolu...místo 4490kč ted 4190,tak nevim,jestli je to předvánocní sleva (jestli jo,tak bych si docela rád počkal na slevu po vánocích) a nebo jestli je to proto,že budou mít nové fx420 a 520,tak se to snaží ted co nejdřív vystřílet,aby jim to tam pak nezůstalo vyset...až začnout prodávat ty novinky :-)

Každopádně má otázka stále trvá...Evolve fx400...nebo Prestigio 4300DUO??? :roll:

Uživatelský avatar

Perotin
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 28. lis 2012 21:45:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: EVOLVE FX400

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Perotin » pát 07. pro 2012 18:56:04

Jdi do Evolve, jdu do něj taky ;). Nejspíš pak udělám fórko pro Evolváky :lol:


Gunner
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: čtv 06. pro 2012 23:56:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia 5110

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Gunner » pát 07. pro 2012 22:18:51

Ja nevím,jsem dost nerozhodnej...a jestli pujdu do Eolve,tak si urču počkám na ten model fx420,měl by být cca o 500kč držší,ale bude taky trochu našlapanější,když jsem ho studoval na stánkách Evolve,tak jsem nenašel podrobnosti o display :-( jestli bude mít 16.7mil. tak neni co řešit.
Taky by mi zajímalo,kdy půjde do prodeje,zatím jsem ho v žádném eshopu neviděl.

Uživatelský avatar

Perotin
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 28. lis 2012 21:45:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: EVOLVE FX400

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Perotin » sob 08. pro 2012 11:42:53

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=oZ6NH-DUfa4
PRVNÍ YOUTUBE RECENZE!
Akorát s těma pozorovacíma úhlama... asi moc telefonů v rukou nedržel, protože takovej problém má většina. Btw: zas tak problematický se mi to nezdá a když už, dá se to přežít :)
Na 420. čekat nehodlám! :D


LadislavK
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: stř 02. pro 2009 21:56:08
Reputace: 0

Re: Evolve FX400 (4,3

Příspěvek od LadislavK » sob 08. pro 2012 20:05:11

mam fx500 a spokojenost. Rootnul jsem ho, nahodil link2sd a jede jako drak. Widgety, aktivni aplikace na pozadi a porad hezky svizny. Display mi take vyhovuje, pozorovaci uhly v pohode. Jedina vec, ktera mi na nem vadi, je absence notifikacni diody, zatim to resimcdiky noled aplikaci, ale obcas nezareaguje. Hledam lepsi.

edit: zatim se mi nedari zjistit, co presne je tam za baterku. Je na ni napsano:

standard: GB/T18287-2000

ale zadny konkretni model. Ma psanou kapacitu 2100mAh, ale pri te velikosti, co ma, bych ocekaval, ze pujde koupit jina s vetsi kapacitou. Zatim mi prijde totozna s baterkou do galaxy note 2, ale nemam je tu vedle sebe, abych to porovnal.
Naposledy upravil(a) LadislavK dne sob 08. pro 2012 22:43:33, celkem upraveno 2 x.


kabod
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: sob 17. lis 2012 14:44:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX500 duo
Twitter: VOLVE

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od kabod » sob 08. pro 2012 20:32:25

mám ho také,ale jsem laik,nerozumící anglicky...co to je rootovat a co se vylepší? Díky za vysvětlení polopatě,jak eventuelně postupovat...FX500...a kruci,nesmím být liný si to najít,,,pardon,,http://smart.mp.cz/clanek-co-to-je-root ... ,upřesnuji dotaz,jak si osvěžit u své mašiny nové firmware.....když se objeví?


LadislavK
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: stř 02. pro 2009 21:56:08
Reputace: 0

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od LadislavK » sob 08. pro 2012 21:52:45

pro laika je asi nejvetsi prinos rootu v moznosti pouziti link2sd a podobnych aplikaci. Zjednodusene - diky tomu muze clovek nahrat do telefonu velke mnozstvi programu, aniz by to zahltilo pamet. Rootuju si vsechna androidi zarizeni uz od prastare g1, protoze mnoho dobrych a uzitecnych aplikaci bez root prav nejede.

Uživatelský avatar

cipisek712
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: pon 25. říj 2010 10:45:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Grand X In
Tablet: Plácačku na mouchy zatím nemám
Bydliště: Ostrava

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od cipisek712 » pon 10. pro 2012 9:47:43

Gunner píše:
forter2 píše:ale kdyby to mělo být jen mezi FX400 nebo Prestigio 4300 tak co je lepší ?

Čus,řeším naprosto stejnou otázku... :-)

Když jsem se je snažil nějak srovnat,tak mi vyšel stejný výsledek až na procesor a display...4300DUO (Cortex-A9 a ma IPS 16.7mil.) a Evolve (Cortex-A8 a TFT 262tis) Takže to Prestigio by mělo být v tomhle ohledu asi lepší..minimálně ten display budu určitě lepši.
Jinak co se týče dalších vnitřností,tak je vše identické.
Akorát co jsem se jěšte dočetl o Pres. že vyšla nějaká p.. aktualizace,která totálně rozhodila GSM,takže při sebemenším pohybu se ztrácel signál....tak nevim,jestli už vyšel opravnej fir.
Už to řeším 3 týdny :-)
A jako by toho nebylo málo,tak se ted rozhodnout přijít v Evolve s 420 a 520fx :-) dvoujádra :)
Oprava je použit Cortex A9
http://www.ztedevices.com/product/smart ... 52d1c.html
ZTE Grand X In - Ice Cream Sandwich 4.0.4 - CPU = 2x 1,6 GHz Intel Atom Z2460 x86 RAM = 970MB GPU = PowerVR SGX540

Uživatelský avatar

cipisek712
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: pon 25. říj 2010 10:45:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Grand X In
Tablet: Plácačku na mouchy zatím nemám
Bydliště: Ostrava

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od cipisek712 » pon 10. pro 2012 9:49:28

Johny9509 píše:Jak je na tom audio výstup? Jaká je kvalita poslechu hudby? Díky:)
Vynikající jako posluchač tvrde taneční muzik jsem nadšen kvalitou vystupu, sluchatka používám Creative EP-630 ;)
http://www.ztedevices.com/product/smart ... 52d1c.html
ZTE Grand X In - Ice Cream Sandwich 4.0.4 - CPU = 2x 1,6 GHz Intel Atom Z2460 x86 RAM = 970MB GPU = PowerVR SGX540

Uživatelský avatar

cipisek712
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: pon 25. říj 2010 10:45:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Grand X In
Tablet: Plácačku na mouchy zatím nemám
Bydliště: Ostrava

Re: Evolve FX400 (4,3

Příspěvek od cipisek712 » pon 10. pro 2012 9:51:21

LadislavK píše:mam fx500 a spokojenost. Rootnul jsem ho, nahodil link2sd a jede jako drak. Widgety, aktivni aplikace na pozadi a porad hezky svizny. Display mi take vyhovuje, pozorovaci uhly v pohode. Jedina vec, ktera mi na nem vadi, je absence notifikacni diody, zatim to resimcdiky noled aplikaci, ale obcas nezareaguje. Hledam lepsi.

edit: zatim se mi nedari zjistit, co presne je tam za baterku. Je na ni napsano:

standard: GB/T18287-2000

ale zadny konkretni model. Ma psanou kapacitu 2100mAh, ale pri te velikosti, co ma, bych ocekaval, ze pujde koupit jina s vetsi kapacitou. Zatim mi prijde totozna s baterkou do galaxy note 2, ale nemam je tu vedle sebe, abych to porovnal.
Mohl bys poslat návod nebo podle čeho jsi udělal Root pls, předem děkuji
http://www.ztedevices.com/product/smart ... 52d1c.html
ZTE Grand X In - Ice Cream Sandwich 4.0.4 - CPU = 2x 1,6 GHz Intel Atom Z2460 x86 RAM = 970MB GPU = PowerVR SGX540


Jakub Kordík
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 08. pro 2012 20:17:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Jakub Kordík » pon 10. pro 2012 21:09:52

zajímá mě co??
FX500 nebo FX520 ? Poradíte mi prosímvás?
Dále mě zajímá zkušenost se hrami jako např.: subway surfers a jatpack jorday(rychlost či záseky jak to s nimi je?)
Prosím o odpověď

Uživatelský avatar

Perotin
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 28. lis 2012 21:45:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: EVOLVE FX400

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Perotin » pon 10. pro 2012 21:35:38

Dneska mi přišlo FX400 a je parádní. Dobře utracené peníze fakt :)...


kabod
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: sob 17. lis 2012 14:44:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX500 duo
Twitter: VOLVE

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od kabod » pon 10. pro 2012 22:15:50

mám FX500 a řeším utěky svých vyzváněcích tonu...Zkusil jsem vymazat složky alarms,notification,rings a udělal jednu složku media,kam jsem nacpal výše zmíněné složky...zdá se,že po restartu i jiných kejklech konečně SNAD budou držet....hlídám to ANDROID control panelem,dále ihned naistalovat total commander a vyházet,co se nehodí..Media 5 fone,Advanced mobile care,optimalizace jedním prstem,ram booster..avast...


Adrbin
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 11. pro 2012 14:34:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nokia

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Adrbin » úte 11. pro 2012 15:24:50

Evolve FX400 (4,3"; A 4.0.3; 1 jádro; 1 500 mAh; 141g; 262K) cca 4 000,-
Evolve FX500 (5" ; A 4.0.3; 1 jádro; 2 100 mAh; 199g; 262K) cca 4 500,-
Evolve FX420 (4,3"; A 4.1 ; 2 jádra; 1 500 mAh; 141g; 262K) cca 4 500,-
Evolve FX520 (5" ; A 4.1 ; 2 jádra; 2 100 mAh; 199g; 262K) cca 5 000,-

Alcatel OT 993D (4" ; A 4.0.3; 1 jádro; 1 500 mAh; 150g; 16M) cca 4 500 - 5 000,-
(jinak má vše co Evolve) - jediná konkurence, ostatní jsou horší a zároveň 6 000Kč+

Verzo Kinzo (4,3"; A 2.2 ; 1 jádro; 1 590 mAh; 155g; 16M) (ve slevě 2 800,-)
(ve slevě konkuruje, 1 SIM, bez 3G, bez FM)

Výhody oproti cenově podobným telefonům:
+3G podpora
+dual SIM
+FM rádio s RDS
+1GHz procesor
+displej (velikost)
+baterie (FX5x0)
+přední kamera
+5Mpx fotoaparát
+přisvětlovací LED dioda (ikdyž prý nic moc)

Nevýhody oproti cenově podobným telefonům:
-displej (ne IPS, má jen 262 000 barev, špatné pozorovací úhly)
-značka EVOLVE (relativní)


Johny9509
Stálý androiďák
Příspěvky: 147
Registrován: úte 09. lis 2010 16:18:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Zopo C2 Platinum

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Johny9509 » úte 11. pro 2012 15:35:09

Já prostě nemůžu pochopit těch 262 tisíc barev... :x
LG Optimus One 2.3 Gingerbread --> Zopo C2 Platinum
--> LG P500 CyanogenMod9 ICS 4.0.4

Uživatelský avatar

Perotin
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: stř 28. lis 2012 21:45:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: EVOLVE FX400

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Perotin » úte 11. pro 2012 17:24:46

Johny9509 píše:Já prostě nemůžu pochopit těch 262 tisíc barev... :x
stejně z toho většinu barev neumíš pojmenovat, tudíž si ani nevšimneš, že tam nejsou :D... Já zas nemůžu pochopit, proč řešíš takovou maličkost :D. Ostatní founy můžou mít víc barev, ale nestojí za to...

Uživatelský avatar

cipisek712
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: pon 25. říj 2010 10:45:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Grand X In
Tablet: Plácačku na mouchy zatím nemám
Bydliště: Ostrava

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od cipisek712 » úte 11. pro 2012 23:51:07

Dodatek foťák umí i 8Mpx, je v nastavení fotoaparátu rozlišení a přisvětlovací dioda je výborná, barvy jsou OK, lidské oko to nerozezná, pokuď, ale nejste Terminátor ;) Předchozí muj telefon byl LG P500 a tento FX400 jsi nemůžu vynachválit za tu cenu, nechtěl jsem mobil za cca 13 000 nebo třeba za 8 000 když stejnak za rok dva budou zas jiné lepší a nižší cenu, stejnak vyšší výkon nevyužiju, možná i nechtěně rozbiju, potom by mně to více štvalo, raději vyhodím těch pár tisícovek i zmenším strachem si pohrávám z jeho sofwarem =)
http://www.ztedevices.com/product/smart ... 52d1c.html
ZTE Grand X In - Ice Cream Sandwich 4.0.4 - CPU = 2x 1,6 GHz Intel Atom Z2460 x86 RAM = 970MB GPU = PowerVR SGX540


Strelec
Stálý androiďák
Příspěvky: 91
Registrován: stř 12. pro 2012 18:38:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZOPO 900S, 810 - VIBE Z2 Pro - MOTO Z3 PLAY
Bydliště: Matka měst
Kontaktovat uživatele:

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od Strelec » stř 12. pro 2012 18:45:21

Ahoj, mám dotaz v obecné rovině (řeším zda koupit FX500 nebo FX520): Jaký rozdíl je ve funkčnosti telefonu single core a dual core? O kolik vyšší je cca u dvoujádra spotřeba proudu a tedy kratší výdrž? Je tam rozdíl ve využití paměti? Na jaké aplikace je dvoujádro výrazně lepší? Díky!


reku
Androiďák!
Příspěvky: 431
Registrován: ned 06. úno 2011 23:53:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: L

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od reku » čtv 13. pro 2012 6:08:04


Uživatelský avatar

KillBill
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 13. pro 2012 18:30:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Evolve FX400
Rom: 4GB

Re: Evolve FX400 (4,3") a FX500 (5")

Příspěvek od KillBill » čtv 13. pro 2012 19:37:19

Na Vánoce dostanu Evolve FX400 tak kdyžtak poreferuju co a jak ;)
Oblíbený citát: „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš“

Odpovědět

Zpět na „Evolve FX400 - obecná diskuze“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host