Ostatní asijské telefonykolik ram pro ICS/JB

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Fryw
Stálý androiďák
Příspěvky: 95
Registrován: úte 27. zář 2011 22:43:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu g3

kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od Fryw » sob 12. led 2013 6:30:06

Ahoj.
rozhodl jsem se, že si udělám radost nějakým androidem z ČLR. Bude to něco s uhlopříčkou obrazovky od 5,3" do 6". Je toho na výběr mraky. Procesor by to byl nejspíš MTK6577 Dual Core. Co mi vrtá hlavou je RAM. Stačí pro svižné procházení netu (k čemuž patří i flash videa) 512 ram pro systém ICS připadně JB? Nebo je vhodné spíš pokukovat po telefonech s 1 gb? Chápu že 1 gb je "jistota", ale jaké jsou vaše zkušenosti s ram 512 vs 1 gb. Je to znát? Děkuji.




Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22740
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 266
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od LivArt » sob 12. led 2013 7:56:04

512MB je základ, cokoliv navíc je příjemnej bonus. Ale taky záleží na vylazení systému, někdy může být i 1GB málo.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


tsunami
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: čtv 15. zář 2011 16:27:09
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G2

Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od tsunami » sob 12. led 2013 10:28:12

podle mě je to hodně znát, a 512 mi přijde už velice málo...

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 12. led 2013 11:20:03

Dnes již opravdu nemá cenu kupovat telefon s 512MB RAM.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5329
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od xanthor » sob 12. led 2013 11:35:13

Ne každej chce ale dát za telefon 6000 a víc (popř. objednávat z Číny)...



kejly
Stálý androiďák
Příspěvky: 184
Registrován: pát 18. pro 2009 8:08:06
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Ulefone Metal
Bydliště: Praha

Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od kejly » sob 12. led 2013 11:50:42

Ja mam na Alcatelu s ICS jen 512MB a jeste si kus sezere grafika a beha svizne. Plno starsich telefonu s ICS ma jen 512MB a behaji s tim, zalezi na optimalizaci, nekteri vyrobci to umi a jini ne. Ja jsem jen zakazal aplikace, ktere nepouzivam (Talk, Facebook, ...), ale i s nimi behal telefon dobre, spis mi slo o to, ze je v telefonu nechci. Flash mi extra rychle nebezi (samozrejme stranky s jednoduchym flashem jdou dobre, ale pokud vlezes na nejakou preplacanou stranku, tak je to horor), ale predpokladam, ze flashove veci budou i na 1GB RAM pomale jako prase, ten program stoji za prd.
Pokud chces jistotu, jdi do 1GB, pokud ti telefony s 1GB prijdou drahe, precti si recenzi 512MB telefonu. Ja menim telefony jak na bezicim pase a Alcatel za 5000 mi staci.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal


niveses
Androiďák!
Příspěvky: 306
Registrován: stř 07. pro 2011 19:26:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 4
Rom: Nejsem

Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od niveses » sob 12. led 2013 12:07:41

Taky myslím, že je 512MB už málo. Pustíš pár věcí a RAM je málo.


jheadman
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: sob 08. zář 2012 20:59:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo k900
Tablet: my audio 9

Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od jheadman » sob 12. led 2013 12:13:30

Za me ani nevim mel jsem ascend g300 a tam to bylo akorat na GB ted mam ram 1GB a JB a porad mi zbyva nejakych 400 az 500 MB spis si myslim ze plynulost se tyka freq. procesoru pac dual core je sice pekne ale chtelo by to vyssi takty ascend s freq. Napr 1.6 GHz by vse zvladal v pohode i s 512 MB ram protoze system si nepotrebne aplikace sam sestreli kdyz nema dostatek pameti ... takze kdyz si koupis dual core na freq. Treba 1.4 GHz a budes k tomu mit 512 MB ram asi budes v poho i s JB ...

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 12. led 2013 12:37:37

Nejde o to, že telefon s 512MB RAM by chodil nějak špatně, ale občas to prostě otravuje. Máš třeba puštěnou Operu a tam třeba 6 načtenejch stránek a hned je po volné RAM. Někdo ti zavolá a Opera se pro nedostatek paměti ukončí a to fakt otravuje.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Autor tohoto vlákna
Fryw
Stálý androiďák
Příspěvky: 95
Registrován: úte 27. zář 2011 22:43:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu g3

Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od Fryw » sob 12. led 2013 14:14:24

Děkuji za vaše reakce. Věc se má tak, že výběr mobilu s 6" a přitom 1 gb ram není velký (dejme tomu v té relaci do 200 dolarů). 5,3" už se s 1 gb dá najít. Tak právě řeším, jestli ubrat na obrazovce a přidat na ram, a nebo naopak. Teď mám starej huawei u8500 s 256 ram a už je to o nervy s tím dělat něco jinyho než telefonovat...


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16710
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 207
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Re: kolik ram pro ICS/JB

Příspěvek od ludekbrno » sob 12. led 2013 14:23:03

Tomáš Kubec píše:Nejde o to, že telefon s 512MB RAM by chodil nějak špatně, ale občas to prostě otravuje. Máš třeba puštěnou Operu a tam třeba 6 načtenejch stránek a hned je po volné RAM. Někdo ti zavolá a Opera se pro nedostatek paměti ukončí a to fakt otravuje.
Na to si stěžuje spousta lidí a speciálně u Opery. Takže osobně bych hledal příčinu v Opeře. Navíc nevidím důvod používat zrovna Operu, nemám pocit, že by patřila k lepším browserům a toto nechtěné ukončování tomu taky nepřidá. Já používám ICS na 512MB a browser Dolphin a nestalo se mi, že by se na pozadí ukončil a nepozoruju v tomto žádný rozdíl proto předchozímu GB 2.3.3. Taky samozřejmě když vím, že mám jen 512MB, podle toho s telefonem pracuji. Většinou mi stačí maximálně rozdělané 2 aplikace na pozadí, jen vyjímečně potřebuju víc.

Takže pro tazatele: na 512MB není problém v pohodě provozovat ICS, pokud od toho nebudeš čekat nějaké zázraky.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host