Ostatní asijské telefonyProblémy s GPS u telefonů platformy MTK

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » sob 16. úno 2013 15:55:09

V tomto tématu se můžeme věnovat problémům s GPS u telefonů s platformou MEDIATEK ( většinou MTK 6577, 6577T ), kterých není zrovna málo.

Obecně lze říci, že problém je na straně Mediteku, ne přímo výrobců telefonů.
Další hledisko je, jestli máte OS Android ICS nebo JB.
Na ICS to ještě jakž takž chodí, ale i tak je potřeba udělat několik drobných korekcí, U JB je problém daleko hlubší, a není to jen problém Custom ROM ale i Stock ROM.
Za prvé, zapomeňte na nějaké fixační app z play store, je to jen ztráta času nebo vyhozené peníze.
První problém je zápis v souboru system/etc/gps.config - většinou je v prvním řádku cn.pool.ntp.org, nebo ru.pool.ntp.org. otázka je, jestli tam pro nás má být cz, nebo eu. po zkušenostech nám cz asi nepracuje, ale je potřeba aby toto nastavení skontrolovali také ti, kteří mají telefon koupen normálně v u nás.Já momentálně používám eu, a docela to jde.
zápis do tohoto souboru je možný jen přes root explorer, problém je, že po chvíli požívání GPS se opět přepíše zpět na cn ,nevím proč.

správný zápis by měl vypadat takto:

NTP_SERVER=cz.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/
xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/
xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/
xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

Na zahraničních fórech jsem ovšem našel jiný návod s jiným zápisem, který vypadá takto :

NTP_SERVER=eu.pool.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
INTERMEDIATE_POS=1
C2K_HOST=c2k.pde.com
C2K_PORT=1234
SUPL_HOST=FQDN
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425
SUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
ACCURACY_THRES=5000
CURRENT_CARRIER=common
DEFAULT_USER_PLANE=TRUE
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1

Po této instalaci se GPS rozjela docela svižně, ale opět po několika minutách se to opět přepsalo zpět.
S těchto poznatků předpokládám, že národní servery asi moc nefungují ( protože němci používají také server eu ), ale hlavní problém je, proč se to opět přepíše zpět, ač je zápis uložen.

Moje poznatky jsou ze zkoušek na telefonu Jiayu G2S , pokud budete zkoušet a reagovat, vždy napište na jakém telefonu to bylo zkoušeno a připojte co nejpodrobnější popis s nastavením.

:shock: :shock: :shock: :? :? :?




Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Tomáš Kubec » sob 16. úno 2013 17:15:28

Newman N1
N1V1.0.9 Etotalk ROM

Tak to je divné. Já tam mám Čínu (jinak je zápis stejnej) a GPS maká jako hodinky.

NTP_SERVER=cn.pool.ntp.org
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


KvakMekRampa
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: úte 05. čer 2012 17:23:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V970

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od KvakMekRampa » sob 16. úno 2013 17:46:16

Newman N1

Po zakoupení tam byla Etotalk ROMka 1.0.9 a GPS nefungovala vůbec, i v tom factory režimu to hlásilo GPS Failed! (-3). Po přeflashování na starší verzi Etalk romky se ale rozjela. Teď tam mám Lewa romku z 5.2.2013 a GPS jede podle všeho bez problémů, přitom ten soubor tam nemám vůbec ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » sob 16. úno 2013 18:20:47

Zapomněl jsem napsat, že problém se netýká telefonů ZTE V970 a Newman N1. U těch je známo že GPS funguje normálně.


MaTToS
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 08. črc 2011 6:48:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od MaTToS » sob 16. úno 2013 18:28:27

Nikdy som nemal problem s GPS na Lenovo A660 (CPU MT6577) s factory ROM a ani s custom rom z XDAcka ktoru vyuzivam teraz - bezne tam vyuzivam skoro denne Sygic a ziadne problemy .
Android 4.0.4 inside .
Z coho sudis ze je to chyba Mediateku ked ostatnym to normalne funguje?



KvakMekRampa
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: úte 05. čer 2012 17:23:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V970

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od KvakMekRampa » sob 16. úno 2013 19:31:20

No tak jestli to u těchhle dvou nedělá, tak by mohly posloužit jako vodítko k vyřešení problémů u dalších, ne? ;)

Uživatelský avatar

foto1977
Droid
Příspěvky: 1537
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia XZ1 Compact
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od foto1977 » sob 16. úno 2013 21:49:21

Mám UMI X1 a GPS funguje bezvadně, fix bez připojení k netu trvá maximálně 30s. S aGPS je to během 15s.

ROM mám: UMI X1 JB 4.1.2 CZECH Beta

gps.conf:
NTP_SERVER=ru.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/
xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/
xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/
xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » ned 17. úno 2013 0:13:42

jaem rád, že se zde rozpoutala tato dskuze.

1. je evidentní, že tento problém se týká asi jen části MTK telefonů. Tak konkrétně známé problémy :
Všechny výrobky z továrny Jiayu, dále určitě telefony Star ( B92, Note II a jiné ), dále výrobce Hero ( například H2000+ )
2. u UMI X1 vím že se to podařilo opravit, neboť jsem sám vyčuchal vše potřebné a pověsil na fórum.
3. Pokud má někdo fix GPS do 2,3,5 minut, nepovažuji to za funkční GPS.
4. U telefonů ,které mají přesnost GPS větší než 10 metrů, se také nedá říct že je GPS ok.
5. Moje poznámka že se to týká telefonů s platformou Meditek vychází z oficiální zprávy Mediteku jako dodavatele hardware.
6. Pište samozřejmě i Vy, kdož máte GPS ok, ale nezapomeňte přidávat opis souborů, ať se máme čeho chytit.
7. Vím i o telefonech, které nemají žádné konfigurační soubory ( alespoň ne viditelné ) a přesto GPS funguje, proto soudím že je potřeba shromaždit co nejvíce informací od uživatelů, neboť to bude asi běh na dlouhou trať. Ale od toho tady tyto fóra jsou, jinak se ve vývoji nikam neposuneme.
8. Ti kteří se chtějí jen posmívat že jim to funguje a druhým ne, prosím ať toto vlákno vůbec nenavštěvují, a dají prostor jen těm, kterým záleží na tom aby si vyměnili informace a byli tak ku prospěchu společné věci.

Jsem tu jen krátce ale za tu dobu se mi již podařilo několik věcí. Za prvé, já jsem ten kdo způsobil to, že se konečně odkrylo tajemství počešťování ROM, ne prodávání jako někteří. Mým krédem je podělit se se svými zkušenostmi s ostatními, jen tak dosáhneme rychlejšího růstu rozvoje a poznatků o nových strojích a jejich problémech, což u nás , na rozdíl od ostatní Evropy, zatím moc nefunguje. Až toto fórum jednou dospěje, může být stejně dobré jako třeba XDA ať už v Evropě nebo v Rusku.
Tak přátelé do práce, a pokud na něco přijdete, nebo máte jen myšlenku a nedokážete na ní sami zapracovat, sem s tím !!
:DD :mrgreen: :DD :mrgreen: :DD :mrgreen:

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nicanikdo » ned 17. úno 2013 0:31:17

U mě na G3s to nejede, když se navi fixne zase se rychle odfixne:)

romka je od Romikuse

soubor vypadá takto

NTP_SERVER=ru.pool.ntp.org

XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/
xtra.bin

XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/
xtra.bin

XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/
xtra.bin

SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276


když ho přepíšu na eu nebo cz sám se přepíše na cn nebo ru
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/


MaTToS
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 08. črc 2011 6:48:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od MaTToS » ned 17. úno 2013 1:15:12

Tak v mojom telefone Lenovo A660 ziadny subor gps.config nemam - root explorer nic nenasiel (a ani ja v system/etc/).
GPS mi funguje bez problemov - lock je ako kedy ale zvycajne do 30 sec. a mam zapnute AGPS + EPO Assistance .
Co by sa vlastne stalo keby si z tvojho telefonu ten subor odstranil ? Kedze to vyzera ze to funguje aj bez toho a zrejme ti ten subor spôsobuje problem .

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22740
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 266
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od LivArt » ned 17. úno 2013 2:44:41

Jestli nevidíš obsah složky /system/etc, tak je chyba jinde, zřejmě v tom programu. Máš vůbec root?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nicanikdo » ned 17. úno 2013 2:47:19

MaTToS píše:Tak v mojom telefone Lenovo A660 ziadny subor gps.config nemam - root explorer nic nenasiel (a ani ja v system/etc/).
GPS mi funguje bez problemov - lock je ako kedy ale zvycajne do 30 sec. a mam zapnute AGPS + EPO Assistance .
Co by sa vlastne stalo keby si z tvojho telefonu ten subor odstranil ? Kedze to vyzera ze to funguje aj bez toho a zrejme ti ten subor spôsobuje problem .
gps.conf jsem smáznul a nic:) po 4 minutách nebyl fix. jak to mám s epo nevím bo nevim jak bych to zjistil.

asi ten telefon zastřelím:)
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/


MaTToS
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 08. črc 2011 6:48:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od MaTToS » ned 17. úno 2013 2:58:30

LivArt píše:Jestli nevidíš obsah složky /system/etc, tak je chyba jinde, zřejmě v tom programu. Máš vůbec root?
Niesom newbie :idea:
Dany subor sa v tom telefone nenachadza, v zlozke system/etc/ vidim vselico ale gps.config tam nieje a rovnako dany subor nieje ani nikde inde v celom telefone - prehladane pomocou root explorer 2.19 .
Teraz som pozrel este Lenovo ThinkPad Tablet kde GPS funguje a tam je obsah gps.conf takyto :
NTP_SERVER=asia.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
Naposledy upravil(a) MaTToS dne ned 17. úno 2013 3:18:01, celkem upraveno 3 x.

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nicanikdo » ned 17. úno 2013 3:05:48

agps a epo zapnuté. znovu jsem přepsal první řádek na cz místo cn a hádejte co:) z pár minut je tam zase cn
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/

Uživatelský avatar

metatron
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: sob 19. bře 2011 21:06:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia mini pro SK17i

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od metatron » ned 17. úno 2013 9:54:45

Som fanusik tychto lacnych cinskych fonov, zial len pasivny zatial. Je vidiet ze vedia vyrobit dobry fon, len je to vsetko site horucou ihlou. Ale k veci. Ak to funguje so servermi .ru alebo .eu ale potom sa ten subor prepise spat na .cn tak by bolo asi potrebne najst dovod preco. Nejaky iny proces to prepise, otazka je ktory, a ukecat ho aby to nerobil :smile: asi som nenapisal nic nove,vsak. Mozno je to samotnym driverom v kerneli,alebo co.

EDIT: co tak nastavit subor gps.conf aby bol iba read only?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » ned 17. úno 2013 10:27:50

to metatron :

ne ne chlape, právě jsi napsal to co jse měl na jazyku, za prvé je potřeba najít příčinu přepisu této položky. Možná jsem už na to přišel, ale nevím zda to náš problém řeší. Nemohu totiž pochopit, jak může někomu plnohodnotně chodit GPS, když má server cn. pochopil jsem totiž , že až po této informaci on ví kolik jich v dané oblasti na obloze je. Jinask by totiž všechny tyto nastavení byli k ničemu.
to nicanikdo :
máš v telefonu 4.0.4, najeď do přístupu k poloze a del stáhnout epo soubory pokaždé, když změníš gps.config. Zduř


jheadman
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: sob 08. zář 2012 20:59:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo k900
Tablet: my audio 9

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od jheadman » ned 17. úno 2013 11:12:37

jen me tak napadlo jestli to nema souvislost prave s agps nebo s epo soubory jestli to neprepise jedna z techto pomucek pro fix pac je to vetsinou autodownload tak jestli to nesouvisi s tim pac kuprikladu epo je jen vymozenost mtk


KvakMekRampa
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: úte 05. čer 2012 17:23:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V970

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od KvakMekRampa » ned 17. úno 2013 11:20:12

Ne že bych nějak zvlášť rozumněl tomu, jak přesně GPS funguje, ale NTP servery slouží jen k synchronizaci času ne?

Uživatelský avatar

metatron
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: sob 19. bře 2011 21:06:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia mini pro SK17i

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od metatron » ned 17. úno 2013 11:48:21

To neviem. Ale iste je ze GPS musi fungovat aj bez netu, teda tie servery su tam kvoli aGPS. Musi to ist aj bez toho, je to o firmware - a obsluhujucich procesoch. Do kelu...

PS: ak vas hocico napadne napiste to sem aj ked to vyzera ako kravina na prvy pohlad. Nech je to taky forumovy brainstorming :D ktovie mozno sa niecoho bude dat chytit.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » ned 17. úno 2013 11:53:13

zkoušel jsem též vypnout epo ale výsledek je nula . dobrá zpráva je že jsem přišel na to jak tento soubor přepsat aby tam zůstal a nic jej už nezměnilo. konfigurační soubory si dáte na kartu, starý soubor gps.config smažete a místo něj dáte ten který jste si dali někam na kartu. Taktéž pokud se vám stejný gps.config objevil na vaší SD kartě, také přepsat.Horší je, že výsledek je pravděpodobně nulový, ač tam kde jsem to našel tvrdí že to je ok. Na druhou stranu u nás je dnes taková deka mraků, že test asi není moc relevantní.Poskytnu vám dva konfigurační soubory, jeden je server cz, druhý, složitější je server eu. Každý ať vyzkouší, samozřejmě nejlépe na několika typech telefonů.

konfigurační soubory:

http://ulozto.cz/xK6Gpq1/cz-zip
http://ulozto.cz/x5tfKuX/eu-zip


KvakMekRampa
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: úte 05. čer 2012 17:23:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V970

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od KvakMekRampa » ned 17. úno 2013 12:06:42

Podle mě jdeš po falešné stopě tady s těma NTP serverama, ten problém bude spíš někde jinde. Jednak GPS musí fungovat kdekoliv na světě aniž bys musel pokaždé když někam odjedeš, překopávat nějaké konfigurační soubory, druhak musí fungovat i bez připojení k netu, kdy nemá šanci si na nějaké NTP servery šáhnout a třeťak :P "klasické" GPS do ruky nebo do auta, nemají žádnou možnost připojení k netu nebo AGPS a taky fungují...
Ty NTP servery možná (snad) můžou zrychlit fix, ale určitě by na nich neměla záviset funkce jako taková.


dizzy2012
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: stř 31. říj 2012 10:29:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V987

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dizzy2012 » ned 17. úno 2013 12:08:46

U me na zte v970 (ted zkousim etotalk rom) - zapnute pouze samotne gps, konfigurak v /system/etc nemam, gps fix je tak do 30 sekund, ale to musi byt na otevrenem prostranstvi. I kdyz kdysi jsem mel prenosnou navigaci mio a ta se taky v budovach nechytala.

EDIT:
Jen dodavam, ze se jedna o situaci bez datoveho pripojeni, bez pristupu na net.
Naposledy upravil(a) dizzy2012 dne ned 17. úno 2013 12:44:03, celkem upraveno 1 x.


TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od TomasT342 » ned 17. úno 2013 12:34:03

Jan už naznačuje předchozí příspěvek - NTP server je pro mobil (i pro jakýkoliv jiný počítač na Internetu) zdroj přesného času - je tedy vcelku jedno jaký tam máte, ale musí:
- být spolehlivě dostupný
- musí mít rychlou odezvu (z Číny běžně 270ms, místní 10-20 ms)
XTRA_SERVER - odkaz je na soubor xtra.bin, což je předpokládám lokalizační tabulka družic pro rychlejší fix.
SUPL_HOST - je předpokládám služba pro určení polohy přes A-GPS (podle BTS základnových stanic)
Z toho mi vyplývá:
Pokud budete chtít používat GPS i bez připojení na Internet, neměla by výše uvedená nastavení mít vůbec žádný vliv.
GPS musí fungovat i bez nich (i když fix může trvat déle)
Pokud momentálně nemáte datové připojení, tak žádná z výše uvedených pomůcek stejně funguvat nebude a lokalizace se musí spolehnout jen čistě na příjem signálu z družic GPS - a až v ten moment poznáte, zda je GPS příjem a zpracování plně funkční.


jheadman
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: sob 08. zář 2012 20:59:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo k900
Tablet: my audio 9

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od jheadman » ned 17. úno 2013 12:51:20

fix je stale do 40s i bez epo a agps
Naposledy upravil(a) jheadman dne ned 17. úno 2013 14:22:38, celkem upraveno 1 x.


TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od TomasT342 » ned 17. úno 2013 13:04:25

Pokud chcete, můžete zkusit tenhle návod na kalibraci GPS a poreferovat, zda pomohl zpřesnit polohu:
http://www.droidforums.net/forum/droid- ... ation.html


copy1530
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: stř 12. zář 2012 15:58:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P770
Tablet: Ainol Novo 9 Spark

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od copy1530 » ned 17. úno 2013 14:54:36

Přidám něco do mlýna, sám jsem se ještě k otestování gps nedostal, ale mám z dřívějška v záložkách tenhle odkaz http://www.gizmochina.com/2012/10/30/ho ... mtk-phone/

Je tam trochu popsána odlišnost chipu MTK v práci s GPS.

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nicanikdo » ned 17. úno 2013 16:54:18

imgo se honíme za falešnou stopou...

vypnul jsem agps i epo. takže navi by neměla šahat na gps.conf a výsledek?? fox za 25 sekund. ale.... po pár minutách odfix a tak dokola.
přepsal sem gps conf souborama od romikuse a chová se to stejně. jak při použití cz tak při použití eu

dneska sem najel 85 km při testu:) já to zastřelím:)
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nicanikdo » ned 17. úno 2013 17:14:23

TomasT342 píše:Pokud chcete, můžete zkusit tenhle návod na kalibraci GPS a poreferovat, zda pomohl zpřesnit polohu:
http://www.droidforums.net/forum/droid- ... ation.html
:DD :DD :DD todle vypadá jako fajn vtip
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/


jheadman
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: sob 08. zář 2012 20:59:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo k900
Tablet: my audio 9

Re: Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od jheadman » ned 17. úno 2013 18:20:38

nicanikdo píše:imgo se honíme za falešnou stopou...

vypnul jsem agps i epo. takže navi by neměla šahat na gps.conf a výsledek?? fox za 25 sekund. ale.... po pár minutách odfix a tak dokola.
přepsal sem gps conf souborama od romikuse a chová se to stejně. jak při použití cz tak při použití eu

dneska sem najel 85 km při testu:) já to zastřelím:)

za sebe muzu rict ze mi to odfix nedela .... ;-)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » ned 17. úno 2013 20:29:06

dočetl jsem se , že GPS čip je nedílnou součástí procesoru, to znamená že je to u všech MTK stejné. Proč to tedy u ZTE, Lenovo a Huawei chodí normálně? U UMI X1 byl problém v nedostatečné anténě ( modifkace vydaná pod označením KFT ), ale pokud by byl problém v anténě, tak už by snad továrna dávno vydala nový díl, né? Problém by tedy opravdu musel být někde jinde. Bylo by dobré, pokud má někdo tu možnost, otestovat telefon s externí bluetooth anténou. Pak by jsme byli chytřejší.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host