Ostatní asijské telefonyProblémy s GPS u telefonů platformy MTK

Odpovědět

radioektyf
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: stř 06. úno 2013 21:15:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P770
Rom: MIUI5 build 4.1.10

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od radioektyf » úte 05. bře 2013 23:23:43

Ahoj lidi, podle komentáře podpory na tomhle e-shopu byla zřejmě vydána nějaká záplata. Možná je to ten patch, o kterém píše 'momors' o dva příspěvky výše.
viz: http://www.levnesmartphony.cz/cs/150-ji ... bila.html#

Kdo má zakoupeno v tomto obchodě G2S nebo i jinej stroj s MTK6577 (T) -> zažádat podporu a vyzkoušet. :)




Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » stř 06. bře 2013 21:37:19

žádná oficiální záplata není, musí vyjít nové firmware, asi to bude něco odsud. :mrgreen: :mrgreen:

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nicanikdo » čtv 07. bře 2013 1:05:24

ofiko fw pokud vím zatím nejní, takže na nějakou záplatu nevěřím, stejně tak nevěřím na různé romky a fixy kde to "zaručeně" funguje.. trpělivost pánové. myslím, že jakmile bude ofiko romka Romikus ji sem pověsí
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/


mikes123
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: čtv 10. led 2013 14:25:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nokia

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od mikes123 » čtv 07. bře 2013 18:33:27

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Nový příspěvekod radioektyf » úte 05. bře 2013 23:23:43
Ahoj lidi, podle komentáře podpory na tomhle e-shopu byla zřejmě vydána nějaká záplata. Možná je to ten patch, o kterém píše 'momors' o dva příspěvky výše.
viz: http://www.levnesmartphony.cz/cs/150-ji ... -bila.html#

Kdo má zakoupeno v tomto obchodě G2S nebo i jinej stroj s MTK6577 (T) -> zažádat podporu a vyzkoušet. :)
...............................................................................
Pro JiaYu G2S

Google flash instruction
1. Copy the Google apps as update.zip to the root of SD card
http://goo.im/gapps/gapps-jb-20121011-signed.zip
2. Power off the phone, take out the battery, and then plug it in again after a few seconds.
3. Press and hold Power key about 3 seconds, release it and press Volume up right away, you will get into recovery mode. If it directly power on, please try point 2&3 again.
4. Wipe data/factory reset and wipe cache partition.
5. Install ROM from SD card.
6. After flashing, reboot.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » čtv 07. bře 2013 21:54:52

ale tohle je pouze odkaz na flešnutí gapps, co to má společného z GPS ? :cry: :cry:


Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nicanikdo » pát 08. bře 2013 1:58:06

a laskavě sem pište česky :evil: :evil: :evil: :evil:
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/

Uživatelský avatar

momors
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: sob 23. dub 2011 13:00:23
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 Prism Green
Rom: One UI Android 10

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od momors » pát 08. bře 2013 9:38:13

Flešnutí Google apps určitě GPS nespraví :lol: ale snaha se cení ;)

Upravil jsem ten "fix" soubor z xda a nastavil českou a evropskou lokalizaci, tak to můžete zkusit "flešnout''(instal zip from sd card) přes CWM ;) U mě to celkem funguje.
http://up.bluefile.cz/upload/GPS_flash_ ... mt6577.zip
Ericsson T10s -> Ericsson A1018 -> Sony Ericsson Z520i -> Sony Ericsson W995 -> Sony Ericsson Xperia X10mini -> Star B92m -> ZTE V967s -> Samsung Galaxy S4 mini -> Meizu m2 -> Xiaomi Redmi Note 3 SE -> Xiaomi Mi A1 -> Samsung Galaxy S9 -> Samsung Galaxy S10e -> Samsung Galaxy S10


TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od TomasT342 » pát 08. bře 2013 9:57:13

nicanikdo píše:a laskavě sem pište česky :evil: :evil: :evil: :evil:
Než strojový google překlad do češtiny, je často vhodnější zachovat originální anglické znění - to porozumí, myslím, větší část zdejších uživatelů, než tomu co občas leze z automatu.
Pokud by si samozřejmě dotyčný dal tu práci a přeložil to správně ručně, nebo doupravil strojový překlad, je to nejlepší.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » pát 08. bře 2013 22:34:20

pochvala to momors, toto je užitečný příspěvek, dej info o spolehlivosti tohoto fixu, ať víme na čem jsme. :idea: :idea:

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nicanikdo » pát 08. bře 2013 22:56:16

zkusil sem, neshledal sem efektus...

fix rychlej, ale nepřesnej, navigátor se snaží navigovat ale je v poli místo na cestě....
romka yabe s koncovkou 18, gps conf ten od tebe...
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/


hotovyrado
Účet zrušen
Příspěvky: 632
Registrován: stř 23. úno 2011 10:39:07
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Amoi A862W_MIUI v5
Bydliště: Ostrava

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od hotovyrado » sob 09. bře 2013 0:01:42

Navíc jak to tam nahrát, když je Recovery menu v Čínštině? Z mého pohledu pokud jede perfektně navigace iGo, tak o co jde? Navigace je to dobrá....

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » sob 09. bře 2013 6:00:27

... nejlepší


tramin
Androiďák!
Příspěvky: 408
Registrován: sob 20. říj 2012 10:17:08
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: HONOR 7-stock ROM
Mobil 2 / ROM: Xiaomi MI A2 LITE

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od tramin » sob 09. bře 2013 9:10:27

No ale zajímavé je,že alespoň u mě jede po nainstalování IGO Primo už i Sygic,který se předtím nechytal...

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » sob 09. bře 2013 10:24:19

to hotovyrado :
recovery dáš volně na kartu, je i anglické, verze tuším 5.0.4 , musí být ve formátu recovery.img, otevřeš mobileuncletool, dáš update recovery, to tvoje bude jako první položka, klepneš na něj, a potvrdíš. jednoduché a rychlé.pokud to cwm nenajdeš, napiš SZ já ti ho pošlu. Večer. Teď jedu pryč. zduř

Uživatelský avatar

momors
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: sob 23. dub 2011 13:00:23
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 Prism Green
Rom: One UI Android 10

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od momors » sob 09. bře 2013 12:26:08

U mě ten fix alespoň trochu pomohl.. u mého mobilu s tím nic moc nenadělám, protože už se všeobecně ví, že příjem GPS je jeho velká slabina. Navigování je hodně nepřesné (Sygic), fix pomalý, ale alespoň to trochu funguje, předtím jsem si ani neškrtl.. :roll:
Ale co se týče Jiayu (G2, G3) tam musí být softwarová chyba.. Kdybych někde našel ještě lepší fix, určitě se podělím ;) a zkusim nainstalovat iGo jak bude fungovat.
Ericsson T10s -> Ericsson A1018 -> Sony Ericsson Z520i -> Sony Ericsson W995 -> Sony Ericsson Xperia X10mini -> Star B92m -> ZTE V967s -> Samsung Galaxy S4 mini -> Meizu m2 -> Xiaomi Redmi Note 3 SE -> Xiaomi Mi A1 -> Samsung Galaxy S9 -> Samsung Galaxy S10e -> Samsung Galaxy S10


Cobra
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: stř 20. úno 2013 20:01:59
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: I

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Cobra » sob 09. bře 2013 14:12:45

hotovyrado píše:Navíc jak to tam nahrát, když je Recovery menu v Čínštině? Z mého pohledu pokud jede perfektně navigace iGo, tak o co jde? Navigace je to dobrá....
ja chcem Waze a ten mi vôbec nenačíta polohu.
dáš mi link na iGo? v play store mi nič s takým názvom nenašlo.

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » sob 09. bře 2013 14:32:29

Musis hledat iGO primo pro Android na warezovych forech.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
romikus1
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: ned 13. led 2013 16:09:16
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Alpha
Tablet: iPad
Rom: ofiko KK4.4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od romikus1 » sob 09. bře 2013 15:31:50

o telefonech jiayu G3 a G2S je vše popsáno v příslušných sekcích. Již jsme se shodli na tom, že se jední o problém firmware. :cry: :cry:

Uživatelský avatar

mikimahony
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pát 08. bře 2013 19:00:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JiaYu G2S
Rom: JB 4.1.2 etotalk

Re: Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od mikimahony » ned 10. bře 2013 15:34:33

momors píše:Přepsal jsem gps.conf takto:

NTP_SERVER=cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=sls1.sirf.com
SUPL_HOST=supl.nokia.com
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

Podle fóra prodejce, který by měl fungovat pro všechny MTK 65xx zařízení a gps je asi nejpřesnější a nejrychlejší, co kdy byla.
Po přepsání gps.conf podle momorse fix do 15 s, se zapnutým a-gps. Přesnost do 10 metrů. Dnes najeto s navigací Be on road asi 100 km a gps drželo celou cestu. :grin:

Odesláno z mého G2S    


hotovyrado
Účet zrušen
Příspěvky: 632
Registrován: stř 23. úno 2011 10:39:07
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Amoi A862W_MIUI v5
Bydliště: Ostrava

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od hotovyrado » ned 10. bře 2013 16:05:29

ano, zápis od momorse je rychlý (vždy), přesný (iGO, Google Maps, ale je zajámavé, že u SYGICu je to ulítlé o 100m).....

Prosím někoho, kdo má funkční iGO na telefonu s rozlišením 960x540, nechť mi pošle SZ, laboruju se sys.txt a data.zip, nevidím spodní lištu..... díky


Marcos.MM
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 18. pro 2009 19:53:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3
Bydliště: Ostrava

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Marcos.MM » ned 10. bře 2013 20:03:00

Na navi používám iGO a bez problémů, včetně rychlého fixu atd. Zkoušel jsem před pár dny CoPilot a taky je ulítlý o těch +- 100m. Zajímavé.


Marcos.MM
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: pát 18. pro 2009 19:53:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Jiayu G3
Bydliště: Ostrava

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Marcos.MM » ned 10. bře 2013 20:09:20

A na správné rozlišení pro viditelnou lištu zkus zápis:

Kód: Vybrat vše

screen_xy="960_540:960x502/540x922


hotovyrado
Účet zrušen
Příspěvky: 632
Registrován: stř 23. úno 2011 10:39:07
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Amoi A862W_MIUI v5
Bydliště: Ostrava

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od hotovyrado » ned 10. bře 2013 21:29:48

Už to mám i s tím správným "data.zip" a zdá se, že je vše OK...
Naposledy upravil(a) Jacho dne stř 24. črc 2013 20:03:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj posledne prispevky!


jege
Androiďák!
Příspěvky: 386
Registrován: čtv 21. říj 2010 11:08:59
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 2 Enhanced
Mobil 2 / ROM: HTC Desire, LG L90
Tablet: Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Tablet 2 / ROM: Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab3, iPad Mini
Bydliště: Praha

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od jege » úte 12. bře 2013 13:37:10

momors píše:Podle fóra prodejce, který by měl fungovat pro všechny MTK 65xx zařízení a gps je asi nejpřesnější a nejrychlejší, co kdy byla.
Nevíte někdo, jaký chipset má v sobě Evolve FX420? Uvažuji, jestli by tohle pomohlo i mě.
Neumím anglicky, tak mě neposílejte na XDA!
HTC Desire, Samsung Note II, LG L90, Xiaomi Redmi 2E
Archos 70 Internet, Samsung Galaxy Tab 3, iPad Mini, Op3n dott, Z3 Tablet Compact


MaTToS
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 08. črc 2011 6:48:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od MaTToS » stř 13. bře 2013 9:33:08

Staci pouzit google a zistil by si ze Mediatek MT6577. Ale ked si to kupoval oficialne v CR a nefunguje GPS tak by som skusil reklamaciu nez sa hrat s rootom .


harrvy
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: pát 28. led 2011 13:27:32
Reputace: 0

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od harrvy » sob 16. bře 2013 20:51:14

chlapci nejak to tu stichlo :) uz vam vsetkym gps slape? ci len ste sa uz s tym zmierili ze to stoji za prd? Ja sa s tym zmierujem pomaly tiez... Sice s IGO to celkom ujde, ale aj tak to nie je celkom ono, vypadky signalu tam stale su, akurat igo naviguje aj ked nema signal :D si priblizne prepocitava kde sa asi nachadzate a naviguje :D pri kratsich vypadkoch signalu gps to je celkom v pohode, ale pri dlhsich sa vie pekne zamotat... Ale asi nam nezostava nic ine len sa zmierit s tym, ze na tychto telefonoch je jednoducho gps slabina... Ak si dobre pamatam tak aj starsie nokie mali problemn s gps a zilo sa dalej :)
Co uz...


hotovyrado
Účet zrušen
Příspěvky: 632
Registrován: stř 23. úno 2011 10:39:07
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Amoi A862W_MIUI v5
Bydliště: Ostrava

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od hotovyrado » sob 16. bře 2013 20:56:19

Zrovna se na to koukam taky, stahuju vselijake mozne gps.conf a je to loterie, jednou to jede, jednou ne.... Zmena tohoto souboru z dlouhodobeho hlediska zadny vyznam absolutne nema... bez jinych ROMek se nepohneme....


hotovyrado
Účet zrušen
Příspěvky: 632
Registrován: stř 23. úno 2011 10:39:07
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Amoi A862W_MIUI v5
Bydliště: Ostrava

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od hotovyrado » sob 16. bře 2013 21:04:23

TomasT342 píše:Jan už naznačuje předchozí příspěvek - NTP server je pro mobil (i pro jakýkoliv jiný počítač na Internetu) zdroj přesného času - je tedy vcelku jedno jaký tam máte, ale musí:
- být spolehlivě dostupný
- musí mít rychlou odezvu (z Číny běžně 270ms, místní 10-20 ms)
XTRA_SERVER - odkaz je na soubor xtra.bin, což je předpokládám lokalizační tabulka družic pro rychlejší fix.
SUPL_HOST - je předpokládám služba pro určení polohy přes A-GPS (podle BTS základnových stanic)
Z toho mi vyplývá:
Pokud budete chtít používat GPS i bez připojení na Internet, neměla by výše uvedená nastavení mít vůbec žádný vliv.
GPS musí fungovat i bez nich (i když fix může trvat déle)
Pokud momentálně nemáte datové připojení, tak žádná z výše uvedených pomůcek stejně funguvat nebude a lokalizace se musí spolehnout jen čistě na příjem signálu z družic GPS - a až v ten moment poznáte, zda je GPS příjem a zpracování plně funkční.
Souhlas!! GPS musí fungovat i bez dat, přepisování gps.conf nemám problém nazvat "placebem" - ruku na srdce....

Údajně u nových MTKčkových čtyřjader (THL W8) jede GPS jak namydlený blesk, takže vzhledem k tomu, že si dost cením svých nervů i času, počkám do léta a jinak jdu to něčeho jiného.... Tohle fakt nemám zapotřebí, zlatý SirfStar ve Windows CE Diamondu 1 :-)


MaTToS
Stálý androiďák
Příspěvky: 125
Registrován: pát 08. črc 2011 6:48:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S4

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od MaTToS » ned 17. bře 2013 2:12:16

Minuly tyzden som skusal Lenovo A800 - mtk6577"T"(mimochodom 7930 bodov v antutu) s cinskou stock romkou a GPSko sice fungovalo ale pocas navigacie ma to hocikedy hodilo na par sekund 300 metrov vedla a navigacia z toho blaznila, potom som tam naladoval rusku stock romku "ROW" kedze sa to oficialne predava aj v rusku kde google sluzby oficialne funguju a GPS funguje bez problemov, rovnako na mojom A660 ktory pouzivam uz dva mesiace a teda navigaciu denne vyuzivam nemam ziadne problemy s GPS takze ak niektory vyrobca nevie mat funkcne GPS na MTK6577 tak mu ziadne stvorjadro nepomoze proste nebude to GPS nikdy fungovat ani tam ak to vyrobi rovnako ako sucasne modely s 6577 = nieje to ziadna chyba procesora ani mediateku. Ja mam na A660 so Sygic navigaciou fix do 10 sekund a bez vypadkov, gps.conf je proste blbost nema to stym nic spolocne to je ciste placebo - ja hlavne v A660 ani ziadny gps.conf nemam .
Tam kde to nefunguje budto nieje zvladnuta HW alebo SW implementacia, Mediatek s tym nic nema tomu to zjavne funguje v poriadku .

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » ned 17. bře 2013 8:12:52

Jestli to nedělají číňani u těch čínskejch mobilů schválně, abyste je nemohli použít ke špionáži. Zapněte si v nich čínské menu a třeba bude GPS fungovat, cizincům to ale s jiným jazykovým menu osolej. ;)

http://www.zive.cz/bleskovky/cizincum-h ... fault.aspx

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti