Ostatní asijské telefonyProblémy s GPS u telefonů platformy MTK

Odpovědět

yustme
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 21. kvě 2013 18:44:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JY-G3N

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od yustme » stř 22. kvě 2013 10:17:38

10 metru je uplne nejlepsi vysledek, kteryho se da dosahnout. Jeste jsem zjistil, ze drat nemusi koukat nahore z telefonu, ale kdekoliv. Tak zkusim vyvist drat dole a schovat ho do nejakyho "poutka" k telefonu.

Otazka je jeste jestli odstranit puvodni antenu nebo ji tam nechat.





yustme
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 21. kvě 2013 18:44:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JY-G3N

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od yustme » stř 22. kvě 2013 19:26:29

Další pokrok...

Našel jsem ROM pro JY-G3N, která je ICSková. Ano bohužel nebude mít tak aktuální telefon, ale GPSka se bez jakýhokoliv nastavení fixne do 5 sekund a přesnost je 7-9m. Což si myslím, že je už slušný. Ale pořád z telefonu musí koukat drát:) Dýlku jsem změnil na 13cm, která je asi opravdu ideální. A jestli si mám vybrat, zda mi nepůjde GPS nebo půjde, tak si tam klidně vidličku do telefonu, aby to šlo. :thumbup:

A chytám jenom GPS družice. Na stránkách Mediateku píšou, že by chip měl podporovat i Galileo, ale bohužel asi :-(

Abych nezapoměl .. link na ROM - https://drive.google.com/uc?export=down ... UswdkJuRjA
Je asi maďárská, zdroj : http://g3jiayu.blogspot.hu/2013/04/jiayu-g3-ics-4.html

Jako největší chyba se asi ukázal přechod na JB ROM 4.1.x, která s tou GPSkou asi ještě neumí pracovat... :yawn:

EDIT: 7-9m to bylo za oknem v budově...

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4405
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -8
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od dvzd » stř 22. kvě 2013 19:55:59

Co je JY-G3N? To je JiaYu G3 s tím novým čipsetem MTK6589 ?

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř 22. kvě 2013 20:43:36

To je myslím JY-G3S.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


harrvy
Stálý androiďák
Příspěvky: 117
Registrován: pát 28. led 2011 13:27:32
Reputace: 0

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od harrvy » čtv 23. kvě 2013 6:49:36

to yustme:
Ano ICS je na prijem GPS asi najlepsia, po vyskusani roznych rom som sa vratil na ofic. 4.0.4 a musim potvrdit asi najlepsia rom...
Inak tiez spekulujem z antenou, ale ako to kurva spravit aby mohla byt aj pod krytom... Mam aj silikonove puzdro, drot som mal medzi telefonom a silikonovym puzdrom a signal o nicom... nerozumiem tomu... Ale ja uz som telefon aj uplne rozobral a mam vytiahnuty medeny pliesok priamo od kontaktu na doske telefonu... Musim este zohnat medenu pasku a skusim experimentovat s tou...



yustme
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: úte 21. kvě 2013 18:44:57
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: JY-G3N

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od yustme » čtv 23. kvě 2013 8:40:27

Jako G3N se označuje na needrom verze MT6628. NEbo alespoň ROMky pro tuhle verzi pasujou na můj telefon.

Anténa pod kryt prostě schovat nejde .. problém je když už se anténa k telefonu přiblíží. Nejvíc satelitů chytám, když mám telefon v ruce a anténa směřuje k zemi.

Uživatelský avatar

nicanikdo
Stálý androiďák
Příspěvky: 168
Registrován: sob 29. led 2011 12:06:07
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi Max 64GB Stock ROM
Mobil 2 / ROM: Firemní huhlavej... nikdy více
Twitter: Mám
Tablet: Nějaký acer
Tablet 2 / ROM: Firemní acer
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od nicanikdo » úte 28. kvě 2013 16:10:13

Povedlo se vůbec někomu na G3 rozchodit GPS????
Když se nehrabu v telefonu, nepracuju či nefotím zakázky fotím si pro radost:)
http://rkutej.com/


elektronics
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pon 05. zář 2011 21:53:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire android 2.3.5 cm_buzz_full-177

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od elektronics » ned 02. čer 2013 18:47:33

Zdravim precetl jsem cele vlakno a hledal kde se dalo a nasel jsem toto https://www.youtube.com/watch?v=Yoya0YJFL3w a kdyz jsem to udelal presne podle videa vse zacalo fungovat tak jak ma!!!!!Testovano na vsech moznych navigaci a bez problemu!!!Snad nekomu pomuze.


carterkeg
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 04. čer 2013 17:00:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Newman N1

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od carterkeg » stř 05. čer 2013 22:04:21

Zdravím všechny hledače signálů,

jsem vlastníkem Lenova A660 a do včerejška byla GPS ve skvělé kondici - GPS používám jenom k hraní ingressu, v kombinaci s Status GPS (ten s tou žlutou ikonkou :) ) to byl rock solid signál kdekoli, klidně mezi domama v praze +-10m.

No a včera jsem poprvý otevřel google mapy a šup, GPSka v prdeli, Status GPS nebyl schopnej najít signál vůbec, jinej status GPS (modrá ikonka, nevim, jak jinak je rozlišit) se locknul asi po 12 minutách na kopci v polojasnu.

Napřed jsem neviděl souvislost s gmaps, až teď večer jsem po přečtení tohohle vlákna, začal projíždět nastavení a random zkoušet něco měnit- a voilá, v nastavení A-GPS v položce profile selector stačilo zvolit nokia místo google (mám mlhavou vzpomínku, že tam původně byla a nic jinýho, co by to mohlo změnit než gmaps mě nenapadá, jelikož jsem nic neinstaloval atd. ...)

Pravděpodobně jsem jen objevil tu svou malou Ameriku a je to blbost (možná to tu někde je, nečetl všechny stránky), ale kdyby to někomu pomohlo ...


kofrukt
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 19. čer 2013 9:21:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GT-H9500

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od kofrukt » stř 19. čer 2013 9:49:13

Ahojte, mám problém. Koupil jsem HDC S4 i9500 (MTK6589), Nemůžu za boha chytnout GPS signál, zkoušel jsem SYGIC, IGO PRIMO 2.0 , ale signál mi to prostě nenajde. GPS modul mám v telefonu zapnutý, stáhl jsem i ten aktuální soubor EPO, ale nic. :( Nemohl by někdo poradit, co se s tím dá dělat ... díky

Uživatelský avatar

foto1977
Droid
Příspěvky: 1537
Registrován: ned 16. led 2011 20:58:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia XZ1 Compact
Rom: stock
Bydliště: Matička měst :)

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od foto1977 » stř 19. čer 2013 12:08:19

Stáhni Mobileuncletools z marketu a nastav podle návodu co jsem dal do vlákna iOcean.

... odesláno mobilem.
Alcatel OTE → Siemens C35i → Nokia 3310 → Nokia 6610 → Nokia E65 → LG OptimusOne → LG Optimus Black → Samsung S Duos → UMI X1 → iOceanX7 → UMI Cross → Zopo 998 → iOceanX7s → One+One 64GB → JIAYU G4S → UMI X3 → JIAYU G4S → Nexus 5 → Xperia Z3C → Huawei Nova → Xperia XZ1C


kofrukt
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 19. čer 2013 9:21:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GT-H9500

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od kofrukt » stř 19. čer 2013 19:01:36

Díky za radu. Mám ale problém, že mobil nemůžu ROOTNOUT. Zkoušel jsem to pomocí SUPERSU, ale když v mobilu kliknu na ikonku SuperSu, napíše mi to: Nejsou nainstalovány Su Binary, a SuperSU nelze nainstalovat. Toto je problém.
Nevíte co s tím? Eventuelně nějaký jiný program na rootnuti H9500 ?

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř 19. čer 2013 19:40:29

SuperSu ale není žadnej rootovací program :-) daty tím ti to půjde: http://uloz.to/xfgB4swJ/auto-root-mtk65 ... jivian-rar
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


kofrukt
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 19. čer 2013 9:21:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GT-H9500

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od kofrukt » čtv 20. čer 2013 12:33:33

Díky, už jsem ho rootnul, Zkusil jsem všechno možné, engineer mode, změnit i v gps.conf z cn na europe, ale GPS se prostě nechytne. Na zahraničních forech jsem se dočetl, že je potřeba mobil flashnout s novou ROM. ROMku i flash tool jsem stáhl, ale nevím přesně, jak na to. Mohl by někdo poradit ...

Uživatelský avatar

momors
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: sob 23. dub 2011 13:00:23
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 Prism Green
Rom: One UI Android 10

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od momors » čtv 20. čer 2013 17:45:37

Zdravím tady je můj postřeh s funkčností GPS na MT6589 - fix do pár sekund, přesnost mě naprosto stačí. Takže novým chipsetem, problém vyřešen a 6589 už žádný podobný problém snad nemají. Teď už jde jen o to, jak to který čínský výrobce pořeší konstrukčně... Obrázek
Ericsson T10s -> Ericsson A1018 -> Sony Ericsson Z520i -> Sony Ericsson W995 -> Sony Ericsson Xperia X10mini -> Star B92m -> ZTE V967s -> Samsung Galaxy S4 mini -> Meizu m2 -> Xiaomi Redmi Note 3 SE -> Xiaomi Mi A1 -> Samsung Galaxy S9 -> Samsung Galaxy S10e -> Samsung Galaxy S10


okupka
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: ned 10. úno 2013 22:14:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: MIZ Z1

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od okupka » čtv 20. čer 2013 18:08:23

momors > a zkousel jsi s tim nekam navigovat? bohuzel gps test neni vse...

Uživatelský avatar

momors
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: sob 23. dub 2011 13:00:23
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 Prism Green
Rom: One UI Android 10

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od momors » čtv 20. čer 2013 18:09:19

Jojo, navigovat jsem zkoušel. Sygic naviguje, podle mě, tak jak má ;)
Ericsson T10s -> Ericsson A1018 -> Sony Ericsson Z520i -> Sony Ericsson W995 -> Sony Ericsson Xperia X10mini -> Star B92m -> ZTE V967s -> Samsung Galaxy S4 mini -> Meizu m2 -> Xiaomi Redmi Note 3 SE -> Xiaomi Mi A1 -> Samsung Galaxy S9 -> Samsung Galaxy S10e -> Samsung Galaxy S10

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv 20. čer 2013 18:17:17

Já také používám každý den gps ba thl w8 a žádný problém. Ten ale nemám ani na 6577 Freelander tabletu a N1 telefonu.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play


Martone
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: úte 25. čer 2013 9:04:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Prestigio 4055

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Martone » úte 25. čer 2013 9:11:02

Taky jsem měl problém s přihlášením GPS (Prestigio 4055), žádná navigace nechtěla najít signál GPS, po instalaci GPS test jsem zjistil, že mi to našlo vždycky 10-13 satelitů, ale nezafixovalo žádný. Pomohlo nastavení podle tohoto odkazu:
http://www.gizmochina.com/2012/10/30/ho ... mtk-phone/
který sem vložil někdo přede mnou. Po stažení EPO souboru už to funguje i s vypnutýma všema datovýma podporama (zapnuto jen GPS satelity) Satelity najde a zafixuje do 30 sekund. Odpoledne vyzkouším za jízdy v autě.

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od ge0rge » čtv 27. čer 2013 7:47:15

jiny navod zase rika ze byste meli vymazat soubor mtkgps.dat ve slozce /data nebo /data/misc ... po vymazani rebootovat telefon ... mate je tam vubec ? pomohlo jejich smazani ?

tady je úplný postup http://forum.xda-developers.com/showpos ... stcount=12

... také ale v reakci na tento návod "rekalibrace" hned odpovídají, že to nepomohlo a že problém GPS je nejspíš čistě hardwarový (snad špatně připojená GPS anténa, ale to je jen další spekulace)


davidek1983
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: ned 07. črc 2013 18:33:30
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nokia 3310

Re: Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od davidek1983 » ned 07. črc 2013 19:16:01

mikimahony píše:
momors píše:Přepsal jsem gps.conf takto:

NTP_SERVER=cz.pool.ntp.org
NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=sls1.sirf.com
SUPL_HOST=supl.nokia.com
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

Podle fóra prodejce, který by měl fungovat pro všechny MTK 65xx zařízení a gps je asi nejpřesnější a nejrychlejší, co kdy byla.
Po přepsání gps.conf podle momorse fix do 15 s, se zapnutým a-gps. Přesnost do 10 metrů. Dnes najeto s navigací Be on road asi 100 km a gps drželo celou cestu. :grin:

Odesláno z mého G2S    
Kde tohle najdu???
nevim kde to najit??

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22746
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od LivArt » ned 07. črc 2013 19:17:32

/system/etc/gps.conf
Bez rootu zapomeň.
BTW některý čínský telefony to tam ani nemají.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


klobasa78
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 29. čer 2013 9:54:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lenovo a660

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od klobasa78 » čtv 11. črc 2013 21:11:55

Pro elektronics: to tve video pomuze cenu?rychlejsimu fixu?bude to fungovat i na lenovo a660.Jinak jsem vlastnikem tohoto telefonu.Pristroj je to paradni,ale ta gps neni opravdu zadna slava.Nekdy mam fix i za 30 sekund,nekdy ne a ne.A ta prenost.Dostat se pod 15 metru je unikum.Jinak jsem s mobilem ted odjezdil dovolenou a dalo se. Obcas to sice skoci do pole, ale i tak to jde.Celej Liberec me provedla bez problemu.Bohuzel kdyz srovnam s mym drivejsim tel HTC desire, tak je to zklamani.Kamosi na samsungach za par supu maj nesrovnatelne lepsi vysledky.Fix za 20 sekund a presnost okolo 5 m.Je to skoda,jinak je tel opravdu paradni.Nevite nekdo jak chod gps zlepsit?Nejake nastaveni, conf. soubory atd.?

Uživatelský avatar

energy100
Androiďák!
Příspěvky: 576
Registrován: ned 26. kvě 2013 17:01:50
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: One+2
Rom: CM13 by @Grarak
Bydliště: Slovensko

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od energy100 » pát 19. črc 2013 16:50:10

ge0rge píše:jiny navod zase rika ze byste meli vymazat soubor mtkgps.dat ve slozce /data nebo /data/misc ... po vymazani rebootovat telefon ... mate je tam vubec ? pomohlo jejich smazani ?

tady je úplný postup http://forum.xda-developers.com/showpos ... stcount=12

... také ale v reakci na tento návod "rekalibrace" hned odpovídají, že to nepomohlo a že problém GPS je nejspíš čistě hardwarový (snad špatně připojená GPS anténa, ale to je jen další spekulace)
Ja som to skúšal podľa návodu z ruského fóra pre môj telefón ThL W7S ... nepomohlo nič...
ak by ste niekto chceli skúšať: http://translate.googleusercontent.com/ ... ry22021801
ak vás to hodí na začiatok stránky tak je to príšpevok 50...

Nejaké ďalšie nápady?

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát 19. črc 2013 17:05:50

Na W7s první fix cca 3 minuty a pak vždy 10 až 20 vteřin.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play

Uživatelský avatar

momors
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: sob 23. dub 2011 13:00:23
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S10 Prism Green
Rom: One UI Android 10

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od momors » čtv 25. črc 2013 17:12:51

Našel jsem další, docela užitečnej návod - http://www.gizchina.com/2013/07/23/how- ... ek-phones/
Kámošovi jsem takto rozchodil GPS na No Name MT6589.

Kdyby někdo zkoušel na MT6577 dejte vědět, jestli to pomohlo. První fix po tomto návodu trval déle, ale potom vše OK, fix stabilní.
Lovu zdar! :)
Ericsson T10s -> Ericsson A1018 -> Sony Ericsson Z520i -> Sony Ericsson W995 -> Sony Ericsson Xperia X10mini -> Star B92m -> ZTE V967s -> Samsung Galaxy S4 mini -> Meizu m2 -> Xiaomi Redmi Note 3 SE -> Xiaomi Mi A1 -> Samsung Galaxy S9 -> Samsung Galaxy S10e -> Samsung Galaxy S10


BigFoot007
Androiďák!
Příspěvky: 413
Registrován: ned 11. črc 2010 8:43:31
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: ZTE Skate - Orange Monte Carlo
Tablet: Ainol Novo 7 Aurora II

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od BigFoot007 » čtv 25. črc 2013 21:15:59

toto som sice napisal aj dro ineho vlakna, ale skopcim to aj sem, aby to tu videli aj ini uzivatelia:

Inak este par dodatkov (k GPS a MTK6589/MTK6577) - ad google mapy v poslednej verzii (v7.0.2 v mojom pripade, ale tusim tym trpi vobec 7 verzia a vyssie) v spolupraci s MTK6589 - absolutne nepouzitelna kombinacia na navigaciu, predchadzajuca verzia (pred velkym updatom, ktory prebehol tusim minuly tyzden) slapala v pohode s MTK6589, vyznacovala sa len pomalejsim fixom polohy, teraz vsak ako keby telefon, ci skor google mapy detekovali totalne chybne polohu - kludne o dve ulice dalej, a toto sa nedeje len v zastavanej zone, ale aj na dialnici (priamo v "poli"), kedy navigacia ma pocit, ze clovek je niekde o 200 metrov inde...

Takisto este jeden -dva problemy - pri nastaveniach aGPS tiez niekto pisal svoju skusenost, kedy na MTK pouzival pre fixovanie polohy servere Nokie pred Googlom (v nastaveniach "aGPS), toto mam aj ja tak nastavene, a v 90% pripadov rychlejsie zafixujem polohu (v programoch ako Sygic, GPS Test, ale nie v Google mapach) ako keby som pouzil servere Googlu (otestovane nespocetne vela krat).

Druha vec - a na toto upozornil tiez jeden androidak (pouzival Lenovo A660 tusim, alebo A800, teda este telefon s MTK6577, ktory mal zas problem fixovat polohu), ze mal nastaveny telefon na urcovanie polohy tiez podobne ako ja -aGPS s Nokiackym servrom, NEPOUZIVAL GOOGLE mapy, a do toho momentu mu ficalo fixovanie polohy ozaj do max 20-30 sekund (pouzival predpokladam klasicku navigaciu ako Sygic, a pripadne dalsie trackovacie programy, len proste nepouzival google mapy, a pravdepodobne tam mal nejaky patch na urychlenie fixovania), omylom vsak raz google mapy zapol, a odvtedy mu to proste zacalo haprat (fixovanie do par sekund bolo v haji!!!). A toto musim potvrdit aj ja na MTK6589, pokial pouzivam len tak GPS fix/Sygic (dalsie programy velmi nepouzivam), polohu kludne v menej hustej zastavbe zafixujem prakticky do 10-15 sekund (pokial bola gps zapnuta uz predtym, povedzme 20 minut dozadu, tak fix je prakticky okamzity), to plati aj na to, ze by som pouzival napriklad Sygic, pripadne dalsie programy (okrem google map). Akonahle vsak zapnem Google mapy, na fix sa caka kludne aj minutu, a pritom ani len nepomaha, ze pred chvilou bol zapnuty nejaky iny GPS program (ktory polohu zafixoval a kludne aj trackoval hodinu). Predpokladam ze Google mapy doslova seru na EPO, a natvrdo pouzivaju pre urychlenie fixu servre Googlu, aj ked to v skutocnosti prave u MTK6589 trva dlhsie, ako keby sa pouzili servre Nokie...Je viem ze toto je tazko uveritelne, ale s MTK6589 a jeho GPSko sa hram uz nejaku dobu, som prakticky velmi spokojny uzivatel, a som aj nazoru, ze MTK6589 sa bez problemov da pouzivat aj na navigaciu, sem tam sice GPS nie uplne presne detekuje polohu, ale pri 800 km trase mi to telefon urobi max 2 razy, a toto iste mi robil aj qualcomm, aj starsia nokia, takze to beriem, ze je to vykonnostne rovnake, a kludne by som MTK6589 odporucil na navigovanie, len nie s Google Mapamy, ale trebars napriklad so Sygicom.

Uživatelský avatar

energy100
Androiďák!
Příspěvky: 576
Registrován: ned 26. kvě 2013 17:01:50
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: One+2
Rom: CM13 by @Grarak
Bydliště: Slovensko

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od energy100 » pát 26. črc 2013 19:02:32

Potvrdzujem - na starom mobile MTK6577 tak isto - zo začiatku sygic - potom omylom google maps - odvtedy veľký problém s fixom už hocikde...

už som toto čital aj inde netuším ako to súvisí s GPS - Google maps, v čom je problém ale neriskoval som teraz - root - google maps - uninstall :DD

Uživatelský avatar

Tomáš Kubec
Moderátor
Příspěvky: 4566
Registrován: sob 21. srp 2010 12:18:30
Reputace: 53
Typ mobilu / ROM: Mlais MX Base
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát 26. črc 2013 19:07:13

Na THL používám Google Maps i iGO Primo a šlapu obě.
Tomáš Kubec, Mobilnaut s.r.o, MNShop.cz - Náhradní díly, příslušenství, servis Čínských i ostatních telefonů - podpořte MNShop na Facebooku. Aplikace MNShop ke stažení na Google Play

Uživatelský avatar

energy100
Androiďák!
Příspěvky: 576
Registrován: ned 26. kvě 2013 17:01:50
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: One+2
Rom: CM13 by @Grarak
Bydliště: Slovensko

Re: Problémy s GPS u telefonů platformy MTK

Příspěvek od energy100 » pát 26. črc 2013 19:09:55

Verím ale po Evolve FX420 som už opatrný... mne stačí bohate sygic...

Odpovědět

Zpět na „Ostatní asijské telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host